... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
luky2208
Kraj: Prešovský

Re: Sportovy filter na diesel

Pondelok, 15. Februára 2010, 19:47

No pokial viem tak obtokový ventyl služi len ako tlaková poistka turba. Sila ventilu je nastavená na určitý tlak a ak ho turbo presiahne tak sa tlak len jednoducho odpustí do vyfuku. Bežne autá:BMW TD/TDS,prvé octavie, 3kové Golfi atd.... Takže jeho regulacia je vlastne žiadna. U takýchto aut je len snimač tlaku v saní a podla toho upravuje RJ predvstrek a množstvo paliva.
PS: stým Turbom bez vyfuku nemaš pravdu tlak v saní sa zvyši lebo aj ked namiesto vyfuku bude neviem aka rura tak aj ta kladie odpor a tým padom sa turbo musí namahat nie len nasavať vzduch ale aj plyny posuvať preč potrubím.
Ešte si tu pisal o "nie dierach" vo športovom filtri. Čo sa dostane do motora pri športovom filtri sa dá jedoducho vyskušať. Zobrať za hrsť piesku a nasypať ho do filtra, potom sním potriasť nad papierom alebo sklom. To isté vyskušať aj z papierovým filtrom a rozdiel bude neporovnatelný.

alfi666

Streda, 17. Februára 2010, 11:45

No obtokovy ventil alias Wastegate je regulovatelna ;) ...pokial spravne viem, reguluje sa tym sposobom, ze tlak ktory turbo generuje, postupne otvara wastegate az sa otvori do takej fazy, ze tlak turba uz nestupa - proste mala hadicka z vystupu turba je napojena na wastegate.
A to, ze aky tlak chceme dosiahnut sa nastavi predpokladam pruzinou ktora je na wastegate :)

Nemal som este v ruke wastegate turbo, ale pokial viem, takto to funguje ;)

Vyhoda VGT je taka, ze vies aj pocas jazdy menit ziadany plniaci tlak - pokial je dostatok plynov na vyfuku samozrejme, lebo elektronika vie ovladat lopatky ;)

Wastegate turba pouzivaju vacsinou benzinove turbo motory... ak spravne viem aj 35i motor pouziva wastegate turba - ale tie wastegate su uz elektronicky regulovatelne "jestli se nemylim" 8)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

marek320d
Auto: 320d 2003 automat
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 6. Februára 2011, 10:24

zdravim :) rozhodujem sa pre sportovy filter, no nie len vlozku ale aj sanie. Mam 320d e46 110 kw + chip = cca 180 koni. kedze som tu cital ze sportovy filter ma vacsie opodstatnenie na upravovanych autach, tak sa chcem spytat skusenejsich ci moje auto spada do tejto definicie.....no a mam tam automat, ak je to podstatne. dakujem za nazory :wink:
e46 320d 2003

profor
Auto: E46 nemám
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 6. Februára 2011, 20:42

Ak by sa tu dalo dať Like ako na FB tak alfi máš každý post like :D

no ja som dnes namontoval "športovú" vložku z forstingera, ta uvidíme.
neviem ale podla mna tá origo bola už dosť zasraná.

No a teraz si dovolím OT:

neprešiel som emisnou. vysoká dymivosť čo som si všímal aj pred emisnou.
mám si vraj vymeniť filter lebo vraj ak je upchatý neviem čo a neviem čo. teda nenasaje dostatok vzduchu a ja neviem čo.
tak bábo raď. keď tu čítam že je jedno ako je zasratý filter turbo si vždy dotlačí...

Majo320
Autor témy
Auto: BMW E36
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 7. Februára 2011, 15:18

skus vypucovat EGR ventil

GhostSK
Auto: BMW 530dtA E39 2000r
Kraj: Košický

Pondelok, 7. Februára 2011, 15:53

alfi666 napísal:
Miesate tu otvorene sanie s bavlnenou vlozkou, zvuk s vykonom a krutiacim momentom a dokonca vraj nieje rozdiel, ze na aky motor ](*,) ach jaj...
BTW motor sa ti urcite nepodakuje, lebo logicky, cez bavlnenu vlozku prejde viac bordelu nez cez papierovy filter.. a ten bordel musi motor spalit...

Bavme sa o seriovych autach bez cipu:

Na TD ak nemate zajebany origo vzduchovy filter, tak bavlneny vam pomoze akurat tolko, ze ho mozete preprat a nemusite menit... zvuk sa nezmeni, o vyssom vykone/krutiacom momente tiez pochybujem...

Na TD ak date sisku (otvorene resp. studene sanie) tak v zime sa bude chudak motor akurat este blbsie zohrievat, a co pocitite na vykone/krutiacom momente je cisto placebo efekt, lebo zvuk to bude mat trochu iny.. to je pravda..
Moze nastat zmensenie turbodiery a jemny narast krutiaceho momentu v nizkych otackach.... urcite nie vsak vykonu, ktory je vo vyssich RPM

benziny nepodme rozoberat, lebo to by bolo OT

PS: ano, po instalacii sisky z toho budete mat urcite Mko... este dajte nejaky RAMUS vyfuk a bude ztoho aj stihacka :mrgreen: =D> =D> =D>

=D> =D> =D> =D>

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

matomendoza
Auto: e39,e38
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 14. Februára 2011, 19:27

presne tak aspon nemusi clovek kupovat furt novy filter
ale aj tie pripravky nieco stoja
bud ma kn perfektnu reklamu alebo to ma nieco doseba
preco by to poton ludia kupovali a to na celom svete

porovnanie:
na vw 1.9tdi automat som namontoval valec noname tahalo to skor a nechalo sa to viac vytacat 4.400 ot/min
s origo cistym filtrom to bolo horko tazko 4.200 ot/min
na vw 2.8 v6 my to bolo lepsie vo vyssich otackach,dole to bolo take dake ako upchate
neslo my to hlavy tak som to skusal viacej razy za sebou
rozmerovo a papierovo to bol valec do 3.000 cm na 3

mal som to aj na e 39 525 tds ale bolo to rovnake ako s origo tak som si kupil kn vlozku a len uz cistim
a bol som na ek(normalne) chcel som vediet ake ma parametre(to bolo naposledy)
a malo to celkom dobre vysledky(myslim emisie) a to mam este aj odpojeny egr ventil

ja mozem len odporucat lebo za rok sa ti ta investicia vrati
b m w e 38 735 i A individual
geboren in Dilgolfing am 24.04.2001
Gewicht:1925 kg/Länge:4984 mm
b m w e 39 525 t d s
geboren in Dingolfing am 6.11.1997
Gewicht:1655 kg/Länge:4805 mm
vw passat 2.8 v6 synchro excrash

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 9. Júna 2011, 08:34

no do prcic, a ja tuto temu najdem az den po kupe K&N? :?

mal som pochybnosti ci to v 320d bude mat vyznam, ale ked som sa bavil s kamosom co ma Mazdu 6 diesel a skusali sme auto s K&N a novym papierovym, bolo pocut (nie citit) rozdiel. Predtym som to mal aj v benzinaku a tam som to povazoval za povinnu vybavu :D Tak reku, kupim to aj teraz.

Ked som ale vybral papierak, valil som oci. Neporovnatelne s papierakmi z VW. 7cm hruby, dvojnasobok lamiel ako K&N, biela penova hmota na spodku na zastavenie velkych necistot pred filtrom...

A ked som cital ako olej z K&N dokaze "vylepsit" vahu vzduchu...asi ten papierak radsej hodim nazad :D
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

GoRRo
Auto: BMW 320D 110 kW
Kraj: Košický

Utorok, 23. Augusta 2011, 22:26

TT-SIMIK napísal:
V tom máš pravdu...do motora ide viacej vzduchu, tým pádom musia byt aj väčšie otvori a cez ne ide asi aj viacej bordelu...aj keď sa mi zdá že športoví filter sa olejuje(impregnuje) a na to by sa tá špina mala lepiť.....mala.....

to co za blud, otvory mozu byt rovnake, staci zvacsit plochu cez ktoru sa saje a hned je to o inom.
11370

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Streda, 24. Augusta 2011, 13:00

Blud???Videl si KN vložku do diesela napr ako máš ty???Má taky istý tvar ako origo filter,samozrejme že nemá plst,takže prietok je zvyšeny bud počtom dier a ich tvarom typujem,niesom vyrobca KN...
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

drinker88
Auto: bmw e34 525 tds 1992
Kraj: Nitriansky

Piatok, 1. Júna 2012, 07:34

nazdar...chcel bi som sa spítať ci možem namontovať hociaký športový filter lebo chcel bi som šišku a tiesš mam tds už len koli vzladu..:D takže potreboval bi som radu lebo moc sa do toho neviznám či nevadí keď vymenim taky malý filter za ten moj velky jednoducho povedane...:D

shark2
Auto: Bmw Fko
Kraj: Žilinský

Piatok, 1. Júna 2012, 07:58

tiez som dal K&N len kvoli tomu ze olej menim po 15tis. zaroven s filtrom vzduchovym nie az po 30tis. ked menia v bavarii a ked mi povedal ze vzduchovy sa meni az pri 90tis.km, no ebem na to siel tam hned K&N a druhe auto co sa predalo K&N mi ostal(taky isty) cize mam dva rovnake jeden nahodeny v aute druhy nachystany opraty vysuseny naimpregnovany v skatuli len prehodim. inak narast vykonu pri 250PS som nepocitil ziadny :)) ma to len taky lepsi (povedzme ostrejsohlbsi) zvuk ked ide do otacok
E92 330xdA ex
E90 320xdA LCI ex

lukas107
Kraj: Žilinský

Pondelok, 1. Októbra 2012, 13:43

Neviete mi poradit kde sa daju najvyhodnejsie kupit kn filtre na 320D?
dik
BMW E70 X5 3.0D
BMW E53 X5 3.0D r.v 2005 (ex)
BMW E39 530dAT Sedan
BMW E46 320d Touring M-Packet (ex)
BMW E36 318tds Compact M-Packet (ex)

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Utorok, 2. Októbra 2012, 21:40

uvažujem, že u turba sa lepšia priepustnosť vzduchu môže prejaviť viac než u atmosféry. Dajte si pred ústa handru (cez ktorú sa da dýchať) a kľudne dýchajte. Ide to normálne. Ale prudko vdychnite, a je cítiť reštrikciu. Keď sa vymení za handru s lepšou priepustnosťou, v prvom prípade bude cítiť rozdiel 5% a v druhom prípade 20% napr.

A tiež môže mať vplyv aj váha vzduchu (MAF). Keď tá bude nadimenzovaná na nejaký limit, môže ovplyvniť chod motora lebo dostáva abnormálne hodnoty.

No aby mal väčší objem vzduchu zmysel, je zrejme potrebné dodať viac paliva. V modernom motore je možno bezpečné vymeniť filter za priepustnejší bez úpravy sania ale treba čipnúť RJ. A naopak, čipnúť (zvýšiť dávku paliva) bez zvýšenia prietoku vzduchu môže spôsobiť menej účinné spaľovanie, môže viac dymieť.

ale to len uvažujem, nie som inžinier motorov

CSLABN94
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 5. Októbra 2012, 20:52

Poradite mi aj ked nevlastnim bmw ??? Mam boru tdi 1.9 4motion 2001 a chcem na nu dat sportovy filter odtranit kataliztor a nachipovat motor...je jedno v akom poradi to urobim ????? Alebo nie... Aku znacku filtra odporucate ??? a co si myslite o tom katalizatori ???? ( reci ze tu boru je skoda aj chipovat a podobne si nechajte pls a sry za noob otazky ale moc sa v tichto veciach nevyznam a ten katalizato ma laka tym z jeden tu pisal ze ho odstranil dal sport filter a spravilo mu to 23hp na golfe.... Dik
RIP Král Šumavy ..... :/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných