... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
reklamne predmety bmwklub.sk

oseldusan
Auto: Ex E39, E61, F10,G05
Kraj: Žilinský

Re: Kamera do auta, cierna skrinka

Piatok, 5. Apríla 2013, 21:55

ice.blade napísal:
na to canex cwatch a IP kamery...

No to uz je celkom zahul, narvat tam Pccko ( to najmensie co tam maju je HP server , co mam doma ), so speci softom as IP kamerami. To uz bude jednoduchsie dat tam 4x DVR GS1000.
Som silne dufal, ze bude niekto robit specializovany HW. Vobec mi tam netreba display. Skusim asi tu DVR GS1000. Ak to bude vhodne kupim druhu , a budem to ak bude treba synchronizovat rucne. Skoda.
ex E39 525D facelift
ex E61 530XD facelift
F10 530XD
G05 45e
I20 xdrive60

Užívateľov profilový obrázok
ice.blade
Kraj: Bratislavský

Piatok, 5. Apríla 2013, 22:28

staci maly atom notebook s adapterom na 12V + switch, spravit si elektroniku na POE napajanie tak isto kamery a nejako postelovat nahravanie len ak nastartujes... start notacu moze byt lubovolny kedze ajstak prvych 5 minut ledva clovek opusti ulicu :) ja by som radsej kupil 3 cierne skrinky s dual kamerami a sikovno rozmiestnil po aute... :) ale tak ci tak to neochrani zaparkovane auto vs vandali

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Sobota, 6. Apríla 2013, 09:14

záložnu baterku na 2-3 dni a ideš.....))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

oseldusan

Sobota, 6. Apríla 2013, 12:24

ice.blade napísal:
staci maly atom notebook s adapterom na 12V + switch, spravit si elektroniku na POE napajanie tak isto kamery a nejako postelovat nahravanie len ak nastartujes... start notacu moze byt lubovolny kedze ajstak prvych 5 minut ledva clovek opusti ulicu :) ja by som radsej kupil 3 cierne skrinky s dual kamerami a sikovno rozmiestnil po aute... :) ale tak ci tak to neochrani zaparkovane auto vs vandali

Vidis , toto nie je zly napad. Myslis, ze to notebook s atomom bude stihat povedzme 4 kamery s 720p ? Vlastne teraz ma napadlo, ze to to vlastne komprimuju tie kamery, takze to staci ukladat.
Ozaj nevedia niektore IP kamery ukladat priamo na NAS ? Nemate niekto s tymto skusenosti ? To by bolo este mozno lepsie riesenie. Mam NAS disk, ktory ma 9W spotrebu. K tomu uz potom fakt staci zalozna baterka.
ex E39 525D facelift
ex E61 530XD facelift
F10 530XD
G05 45e
I20 xdrive60

motoking
Auto: e65
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 21. Apríla 2013, 17:11

kamera "cina" ma koncove napatie 12v?ci 5v? co som tu niekde cital tak bolo pisane tusim 5v.Chcem to dat tak aby pri zamknuti auta na e65 kameru vyplo.Montovat to na to stropne svetlo?

oseldusan

Nedeľa, 23. Júna 2013, 19:58

Necitali ste niekto niekde ako by sa dali pouzit original zabudovane kamery v BMW ako cierne skrinky ? To nikoho z BMW nenapadlo pouzit tir kamery ako cierny skrinky. Alebo to pouzivaju a v pripade povedzme kolizie sa to niekde nahra? Neni divne ze mam na aute 7 kamier, HDD a nie je to takto pouzite ?
ex E39 525D facelift
ex E61 530XD facelift
F10 530XD
G05 45e
I20 xdrive60

j.matrix
Auto: BMW 320d E46

Pondelok, 24. Júna 2013, 06:29

v bmw pocitaju ze ked ti ukradnu auto tak si kupis nove...odbyt zaruceny. Preto je aj ochrana proti zlodejov taka ako je..

pelo
Auto: e39 520i saloon

Pondelok, 24. Júna 2013, 08:27

ice.blade napísal:

Tak urciteee... :lol:
Za prve, ten notas to nebude v ziadnom pripade stihat, jedine ak by bol pouzity len ako FTP, ale v tom pripade je uplna blbost pouzivat k tomu notas, to uz mozes rovno kupit NAS, ktore ma rovno napajanie 12V a len donho narvat disky. A tu sme pri dalsom probleme, ktorym su disky. Bezne 3,5" disky na pouzitie v aute nie su vhodne vobec, 2,5" fakt len nudzovo. Takze jedine tak SSD a to sme uz na inych cenach, navyse pri dost nizkej kapacite za tu cenu. A kedze dnes predavaju hlavne Mpx (cim viac Mpx, tym "lepsi" obraz), tak sa potom necudujte, ze sa vam tam zmesti mozno tak 3 hodiny zaznamu.

Ked uz chcete davat do auta viac kamier, tak existuju specializovane zaznamove zariadenia pre takyto ucel, pouzivaju sa napr. v MHD a podobne, bud DVR alebo NVR. V tomto pripade ale dost pochybujem, ze by niekto z Vas dokazal, resp. bol ochotny zaplatit za 4 IP kamery + NVR + PoE (niektore NVR uz maju integrovany PoE Switch). Netreba mat velke oci a bujne predstavy.

Dalsia vec je kvalita kamier a objektivov. Super mega spica kamera 12Mpx s horizontalnym pozorovacim uhlom 140°? No krasa. Aku hlbku ostrosti asi bude mat taky objektiv? Navyse, asi sa nebavime o profi kamere, napr. avigilon, kde objektiv pre taky cip (35mm) je drahsi a vacsi ako samotna kamera. Bavime sa tu o doskovej kamere s fixed-iris objektivom s kratkou ohniskovou vzdialenostou, ktory castokrat ani nie je urceny na danu velkost cipu, len bol proste najlacnejsi. Co chcete vidiet s takym objektivom za 2 EUR? Nejakych 12Mpx vam je uplne nanic, ked to uvidi holu rit, kedze cele to bude v style "rybieho oka" a neostre ako na krajoch, tak aj v strede. SPZ precitate tak 3 m od auta...

Este sa mi pacila ta 12Mpx kamera, ktora ma na sebe napisane "fullHD 1080p". Nech pocitam ako pocitam, tak aby mala 12Mpx, tak mi z toho vychadza rozlisenie 11 111 x 1080p :lol: Alebo zeby to bolo len 1920x1080p a tych 12Mpx je len napisanych na krabici? Alebo este lepsie, rozlisenie cipu je v skutocnosti 720x576 interpolovanych na fullHD alebo tych 12Mpx?
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

oseldusan

Pondelok, 24. Júna 2013, 09:15

pelo napísal:
Tak urciteee... :lol:
Za prve, ten notas to nebude v ziadnom pripade stihat, jedine ak by bol pouzity len ako FTP, ale v tom pripade je uplna blbost pouzivat k tomu notas, to uz mozes rovno kupit NAS, ktore ma rovno napajanie 12V a len donho narvat disky. A tu sme pri dalsom probleme, ktorym su disky. Bezne 3,5" disky na pouzitie v aute nie su vhodne vobec, 2,5" fakt len nudzovo. Takze jedine tak SSD a to sme uz na inych cenach, navyse pri dost nizkej kapacite za tu cenu. A kedze dnes predavaju hlavne Mpx (cim viac Mpx, tym "lepsi" obraz), tak sa potom necudujte, ze sa vam tam zmesti mozno tak 3 hodiny zaznamu.

Ked uz chcete davat do auta viac kamier, tak existuju specializovane zaznamove zariadenia pre takyto ucel, pouzivaju sa napr. v MHD a podobne, bud DVR alebo NVR. V tomto pripade ale dost pochybujem, ze by niekto z Vas dokazal, resp. bol ochotny zaplatit za 4 IP kamery + NVR + PoE (niektore NVR uz maju integrovany PoE Switch). Netreba mat velke oci a bujne predstavy.

Dalsia vec je kvalita kamier a objektivov. Super mega spica kamera 12Mpx s horizontalnym pozorovacim uhlom 140°? No krasa. Aku hlbku ostrosti asi bude mat taky objektiv? Navyse, asi sa nebavime o profi kamere, napr. avigilon, kde objektiv pre taky cip (35mm) je drahsi a vacsi ako samotna kamera. Bavime sa tu o doskovej kamere s fixed-iris objektivom s kratkou ohniskovou vzdialenostou, ktory castokrat ani nie je urceny na danu velkost cipu, len bol proste najlacnejsi. Co chcete vidiet s takym objektivom za 2 EUR? Nejakych 12Mpx vam je uplne nanic, ked to uvidi holu rit, kedze cele to bude v style "rybieho oka" a neostre ako na krajoch, tak aj v strede. SPZ precitate tak 3 m od auta...

Este sa mi pacila ta 12Mpx kamera, ktora ma na sebe napisane "fullHD 1080p". Nech pocitam ako pocitam, tak aby mala 12Mpx, tak mi z toho vychadza rozlisenie 11 111 x 1080p :lol: Alebo zeby to bolo len 1920x1080p a tych 12Mpx je len napisanych na krabici? Alebo este lepsie, rozlisenie cipu je v skutocnosti 720x576 interpolovanych na fullHD alebo tych 12Mpx?

V podstate sa daju kamery v aute pouzit iba ako dokaz, kto koho nabural. Jedine funkcne zabezpecovacie zariadenie je havarijne poistenie aj ked trosku drahe.
ex E39 525D facelift
ex E61 530XD facelift
F10 530XD
G05 45e
I20 xdrive60

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Pondelok, 24. Júna 2013, 19:59

Ja mám GS1000 original a ked som po 2 rokoch pozeral videa, skoro ma vystrelo.....kvalita na hovno, čitatelnost značiek chabá....(neviem či som si to nevšimol ked som to kupil,alebo som bol očareny voči GS600,alebo čo,ale ten obraz je dobry fakt akurat na nejaky taky dokaz, že kto koho......fakt so čakal od kamery za 280€ (vtedy top) asi viac, hladam často na nete,ale nikde som nenašiel nič kvalitnejšie, oproti aj tejto nekvalitne kamere....ak ma niekto nejake typy na niečo kvalitne sem s nimi..)))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

ice.blade

Pondelok, 24. Júna 2013, 20:05

lacne kvalitne kamery neexistuju ale za 200€ uz by som vedel zohnat inu masinku :) bezne co mam kamerky su do 50€ a ajked su fullhd najlepsie nahravaju 640x480 vo VGA rezime... napr jedna tu:

pelo

Pondelok, 24. Júna 2013, 20:40

To je prave ten ojeb. Bezne tie kamery maju cip 1/4" a efektivne pixely vo VGA. Cele akoze fullHD na tych kamerach je v podstate len interpolacia, kedy zvysne pixely len dopocita. A kedze to dopocitava este aj z ineho pomeru stran, tak to potom aj tak vyzera. Preto maju najlepsi obraz v nativnom VGA rozliseni.

V aute je takyto obraz v podstate dostacujuci, ale pokial by som chcel trochu detaily, tak by som sa nenahanal za sirokym pozorovacim uhlom, ale volil by som radsej kombinaciu 2 aj ked lacnych kamier, ale jednu s kratkym a druhu s dlhsim objektivom a vykryl by som tak aj situacie, kedy je auto dalej a s kratkym objektivom je uz detail SPZ nedostatocny...

e39 525i sedan '03 -ex

ice.blade

Pondelok, 24. Júna 2013, 20:49

imho kto chce nahravat pekne videa tak nech pouzije hociktory mainstreamovy tohtorocny smartfon a nejaku carcam appku... obraz 10x lepsi nez z tychto lacnych hraciek ale zas telefon stale davat na okno a dole :D

pelo

Pondelok, 24. Júna 2013, 20:58

ice.blade napísal:
imho kto chce nahravat pekne videa tak nech pouzije hociktory mainstreamovy tohtorocny smartfon a nejaku carcam appku... obraz 10x lepsi nez z tychto lacnych hraciek ale zas telefon stale davat na okno a dole :D

Tak ho tam nechas a o to "danie dole" sa uz postara nejaky "mladik" (tak ich volaju v mediach, my ostatni "rasisti" ich volame pravym menom - udenace, makrely a pod.) :-D

e39 525i sedan '03 -ex

oseldusan

Pondelok, 24. Júna 2013, 21:31

No ja som osobne videl jedinu masinku co robi super video aj pri traseni a este k tomu 50fps a to je moj fotak Sony HX9V. Aj ked si neviem predstavit ako ho donutit nahravat stale dookola. nehovoriac o tom , ze je to uz trosku velka krabica.
ex E39 525D facelift
ex E61 530XD facelift
F10 530XD
G05 45e
I20 xdrive60
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 24 neregistrovaných