... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
ice.blade napísal:na to canex cwatch a IP kamery...
ice.blade napísal:staci maly atom notebook s adapterom na 12V + switch, spravit si elektroniku na POE napajanie tak isto kamery a nejako postelovat nahravanie len ak nastartujes... start notacu moze byt lubovolny kedze ajstak prvych 5 minut ledva clovek opusti ulicu :) ja by som radsej kupil 3 cierne skrinky s dual kamerami a sikovno rozmiestnil po aute... :) ale tak ci tak to neochrani zaparkovane auto vs vandali
ice.blade napísal:staci maly atom notebook s adapterom na 12V + switch, spravit si elektroniku na POE napajanie tak isto kamery a nejako postelovat nahravanie len ak nastartujes... start notacu moze byt lubovolny kedze ajstak prvych 5 minut ledva clovek opusti ulicu :) ja by som radsej kupil 3 cierne skrinky s dual kamerami a sikovno rozmiestnil po aute... :) ale tak ci tak to neochrani zaparkovane auto vs vandali
pelo napísal:Tak urciteee...![]()
Za prve, ten notas to nebude v ziadnom pripade stihat, jedine ak by bol pouzity len ako FTP, ale v tom pripade je uplna blbost pouzivat k tomu notas, to uz mozes rovno kupit NAS, ktore ma rovno napajanie 12V a len donho narvat disky. A tu sme pri dalsom probleme, ktorym su disky. Bezne 3,5" disky na pouzitie v aute nie su vhodne vobec, 2,5" fakt len nudzovo. Takze jedine tak SSD a to sme uz na inych cenach, navyse pri dost nizkej kapacite za tu cenu. A kedze dnes predavaju hlavne Mpx (cim viac Mpx, tym "lepsi" obraz), tak sa potom necudujte, ze sa vam tam zmesti mozno tak 3 hodiny zaznamu.
Ked uz chcete davat do auta viac kamier, tak existuju specializovane zaznamove zariadenia pre takyto ucel, pouzivaju sa napr. v MHD a podobne, bud DVR alebo NVR. V tomto pripade ale dost pochybujem, ze by niekto z Vas dokazal, resp. bol ochotny zaplatit za 4 IP kamery + NVR + PoE (niektore NVR uz maju integrovany PoE Switch). Netreba mat velke oci a bujne predstavy.
Dalsia vec je kvalita kamier a objektivov. Super mega spica kamera 12Mpx s horizontalnym pozorovacim uhlom 140°? No krasa. Aku hlbku ostrosti asi bude mat taky objektiv? Navyse, asi sa nebavime o profi kamere, napr. avigilon, kde objektiv pre taky cip (35mm) je drahsi a vacsi ako samotna kamera. Bavime sa tu o doskovej kamere s fixed-iris objektivom s kratkou ohniskovou vzdialenostou, ktory castokrat ani nie je urceny na danu velkost cipu, len bol proste najlacnejsi. Co chcete vidiet s takym objektivom za 2 EUR? Nejakych 12Mpx vam je uplne nanic, ked to uvidi holu rit, kedze cele to bude v style "rybieho oka" a neostre ako na krajoch, tak aj v strede. SPZ precitate tak 3 m od auta...
Este sa mi pacila ta 12Mpx kamera, ktora ma na sebe napisane "fullHD 1080p". Nech pocitam ako pocitam, tak aby mala 12Mpx, tak mi z toho vychadza rozlisenie 11 111 x 1080pAlebo zeby to bolo len 1920x1080p a tych 12Mpx je len napisanych na krabici? Alebo este lepsie, rozlisenie cipu je v skutocnosti 720x576 interpolovanych na fullHD alebo tych 12Mpx?
ice.blade napísal:imho kto chce nahravat pekne videa tak nech pouzije hociktory mainstreamovy tohtorocny smartfon a nejaku carcam appku... obraz 10x lepsi nez z tychto lacnych hraciek ale zas telefon stale davat na okno a dole