... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
cheetah2 napísal:Zdravím. Tlačítko hladať som použil a nedozvedel som sa toho vela, tak zakladám túto tému.
V posledných pár mesiacoch poškulujem po BMW a najviac sa mi zapáčil e36 compact. Kedže to bude moje prvé auto so zadným náhonom, som si istý, že ma budú lákať prvé drifterské pokusy....
Vdaka youtube som sa presvedčil, že dostať compact do riadeného šmyku zvládne skoro každá motorizácia. No ja som sa zatial rozhodol pre 318ti. Myslím, že 140k a 180nm na amatérske pokusy o drift absolútne dostačuje.
No je tu jeden ,,problém,,. Ako je to s diferenciálmi u 318ti? Predpokladám, že nestačí kúpiť auto dupnúť na plyn a už sa driftuje. . . Ideálny by bol asi samosvor, ale za cenu samosvoru si môžem kúpiť dalšie BMW![]()
Takže v tomto potrebujem vela rád....a kludne poďte všetci do mna, ja som v tomto fakt lamka a budem len rád, keď sa niečo užitočné dozviem.
A ešte som sa chcel spýtať, či je rozdiel medzi zadnou nápravou E36 coupe a e36 compact. Poprípade či by sa dala použiť do compactu zadná náprava z M3?
THX
cheetah2 napísal:OK, tak teraz stačí len dúfať, že tam ten svor bude![]()
Compact je vlastne coupe s odrezaným zadkom, takže by sa dali použiť komplet nápravy M3 nie??
cheetah2 napísal:Písal som hneď na začiatku, že chcem kompakta....a najvyhodnejší motor pre mna je 318ti.....nehovorím o nejakych zásadných úpravách, maximálne zvody 4 > 1 pre vetši točivý moment, výfuk sk.N......a poriadne studené sanie.....
cheetah2 napísal:Písal som hneď na začiatku, že chcem kompakta....a najvyhodnejší motor pre mna je 318ti.....nehovorím o nejakych zásadných úpravách, maximálne zvody 4 > 1 pre vetši točivý moment, výfuk sk.N......a poriadne studené sanie.....