... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38
Kraj: Bratislavský

Re: dorábané xenóny a predpisy

Štvrtok, 14. Mája 2009, 17:49

Xader napísal:
Na niekom sa tu niekto dobre nabalil ](*,) ale uz ... :-#

Len tak, ak je fajn sikovny clovek co to vie spravit ... z nejakej buracky predne ostrekovace ... aj z nejakeho oplu, alebo z hocicoho - nemusia byt ani vysuvne urcite dostane clovek kupit za par €. Sikovny clovek to napoji na ostrekovac okna hadickami nech to strieka aj na svetla a MUSI to vyjst aj s robotou max. do 300,-€, viac by som za to nedal. Radsej budem jazdit so zltym svetlom a mam nahaku.

ale si tam kde si bol.. na sklach mas oznacenie na aky druh svetelneho zdroja boli vyrobene..
ked to chces mat legalne a mat svaty pokoj, aj ked zhanas pouzite diely plus robota, zacinas od 1000 Eur..
nove ani nehovorim, len ostrekovace svetiel komplet sada stoji cez 250 Eur, origo svetla, startery, vybojky
a tiez automaticke vyskove nastavenie namontovane na napravach + kablovacka a robota..

ale tipnem si ze aj tak sa najde panacik ktory da chalanovi co za to vygrcal 3800 eur pokutu
lebo to nema zapisane v TP kam sa to obcas zapisovalo podla pocasia :P
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

Xader

Štvrtok, 14. Mája 2009, 19:51

Myslim si, ze sme v tejto problematike uz ovela dalej ako samotni policajti... :lol: a taketo detaily asi moc z nich, ak vobec nejaky proste neovladaju. Ich bude maximalne zaujimat, ci tam su ostrekovace ked su xenony, alebo nie... Osobne by som to riskol aj s ostrekovacmi len tak nalepenymi na narazniku pri reflektoroch... Na jednom aute mam original xenony , na druhom nemam ani nechcem, tak ma to osobne netrapi :smile:
bmw e61 530xd
bmw e60 535d - ex
bmw e46 M3 - ex
bmw e36 M3 - ex
bmw e46 325xi - ex
bmw e46 330xd - ex
bmw e46 330ci - ex
bmw e39 530d - ex

barabas
Kraj: Žilinský

Piatok, 15. Mája 2009, 08:03

hlavne si tam nedavajte prosim vas ziadne modre a super svietive co vidite vsetkych, vas je tiez vidiet, ale potom uz nevidiet nikoho ineho! hlavne ocenujem ked je mokra cesta!

alfi666

Utorok, 22. Septembra 2009, 16:02

Najde sa kopa aut, ktore nemaju ostrekovace na xenony a dokonca ani projekcnu sosovku ani od vyroby (stare E klasse, Laguna II, atd)... ale pri prihlaseni sa musi uviest vynimka do TP... potom nieje ziadny problem ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

compact
Autor témy
Auto: E60 530i LCI
Kraj: Trnavský

Utorok, 22. Septembra 2009, 16:16

kamoš si teraz kúpil novú Oktáviu a má vo výbave aj xenóny písané a ostrekovače nikde
Obrázok

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 24. Septembra 2009, 07:42

wollodya napísal:
no spytal som sa na vw-club.sk a vraj to su vsetko HID sady, no ak je to tak tak potom si zbytocne vsetci lamete nad tym hlavu kedze je to asi bezne a raz za cas mozno niekto dostane pokutu, kazdopadne si myslim ze HID sady su blbost (tuzing) a najlepsie je kupit si komplet nove svetla s xenonom, lebo ked vidim furt ze polovica aut s xenonom ich ma domontovane...

Za niektore dorabky by som naozaj vrazdil. Naposledy vcera ma jeden tak krasne osvetloval zozadu a este sa na mna lepil ze som mal sto chuti prudko zabrzdit.

Debil jeden, este na krizovatke chcel skusit, ci mu to da viac ako mne s tou jeho 1.2 v Renaulte. Chlapec mlady, auto na hovno, tuzing svetiel, takym vodicaky zobrat.

Btw: Nemam nic proti HID sadam, par mojich znamych to ma, ale maju to cez sosovku a spravene a vymerane v servise, neoslnuju. Ostatnym kamen do svetla.
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

jararak
Auto: skodofka 120l

Štvrtok, 24. Septembra 2009, 08:12

skus mu nabuduce tuknut na brzdu co spravi

ja som zase minule videl nejaku motorku na ktorej sedeli 2 a ten mal nadhernu modru farbu v parabole nie cirej - pocitam tak 9000k. este ze som stal na semafore, ale chvilu som bol farboslepy
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

profor
Auto: E46 nemám

Štvrtok, 24. Septembra 2009, 15:41

roomster nikdy xenony nemal. to že má šošovku neznamená že má xena.
ďalšia možnosť je že si to majitel prehodil.

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 24. Septembra 2009, 17:42

http://bmw-rada-5.autobazar.eu/525-tds-id916376.html (nedostatok fotiek)
http://bmw-rada-5.autobazar.eu/520-d-id1100151.html (100 percent neoriginal xenony - HID sada - podla man. ovladania vysky svetiel)
http://bmw-rada-5.autobazar.eu/520i-id1163632.html (nema povodne svetla, vymenene za facelift - 100 percent HID sada)
http://volkswagen-passat.autobazar.eu/1 ... 46356.html (100 percent HID sada, halogenovy svetlomet)
http://volkswagen-passat-variant.autoba ... 43284.html (100 percent HID sada, halogenovy svetlomet)
http://volkswagen-passat.autobazar.eu/2 ... 53629.html (100 percent HID sada, halogenovy svetlomet)
http://volkswagen-passat.autobazar.eu/1 ... 13612.html (100 percent HID sada, halogenovy svetlomet)
http://volkswagen-passat.autobazar.eu/1 ... 76347.html (100 percent HID sada, halogenovy svetlomet)

ku tomu pasatu tak vsetky su halogenove s HID sadou, original xenony vyzeraju uplne inac, sosovka so xen. svetlom je na okraji svetlometu vid foto.

wollodya: asi sa tomu velmi nerozumies;) Vsetko co si napisal su original halogenove

Obrázok

PavelKedro
Auto: Renault :))))

Štvrtok, 19. Novembra 2009, 13:06

Ja nenám tiež a na žiadnom som ani nemal zapísané. Momentálne mám napísane že vozidlo by MOHLO byt vybavené xenonami.

Všetko je to o tom kde, kdo , ako a s akými výnimkami a zápismi dáva zapisovať či už nové alebo dovezené auto na okresnom urade - evidencia vozidiel tam je začiatok toho či to je alebo neni potom v TP.

XENONY MAJU TUTO PODMIENKU: AUTOMATICKÉ NASTAVOVANIE (nemal by si mat v kabíne manuálne nastavenie výšky svetiel) A ČISTENIE SVETLOMETOV AK TO NEMAS TAK NEMAL BY SI XENONY MAŤ :wink:

array
Kraj: Banskobystrický

Re:

Utorok, 1. Decembra 2009, 19:11

airbone napísal:

Jasne, ti co ma poznaju mozu len dosvedcit to co pises. Som kokotko s okuliarmi minimalne lave +3 a prave sklo aspon 5 do minusu. Auto nemam svoje, vsak som chudak, odkial by som nan zobral. Navyse tatko mi auto nepoziciava, tak len sedim doma pred pocitacom, drzim tanier v ruke a hram sa ze soferujem. Dokonca nemam ani vodicak, dokonca ani obciansky (okrem lecencie leteckeho mechanika pre letecke motory a drakove systemy :cry: ) A mas pravdu, takych ludi ako ty sa tak strasne bojim, ze ked nato myslim, tak zistujem ze sedim na takej hnedej kasicke.... Urcite ked raz nahodou budem mat auto ako ty (co to mas? e36ku?), tak sa ti uhnem na ceste, aby si ma mohol obehnut a tak si pritvrdit na svojom mladickom pubertiackom egu. Neviem si ani predstavit aby som sa opovazil takemu tazkemu machrovi ako ty odolavat s mojou skoda 105S. O tom tvojom cuvani, ze si nacuval viac ako ja najazdil naozaj nepochybujem. To musis teda riadne jazdit ak za rok nacuvas viac ako 60tkm.... HMMMM To ta musi aj krk boliet.
No a nakoniec len dodam ze ak nevies prehltnut to, ze si dedinsky tuzer, co si kupil auto za 80tisic co si si zarobil na miestnom JRD brigadami krmenim hovadzieho dobytku a vymetanim hnoja, tak tu radsej nepis.
Ty skaredy! chod prec!

tak toto je supa. ukazkove, dobre si mu ukazal smer.

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Streda, 2. Decembra 2009, 01:16

jj. dik. Asi ma nastval, uz si napamatam, bolo to davno.
Neznam co tu furt riesia tie dorabkove tuzing modre svetlomety.
Za poslednych cca 2 tyzdne som zas stretol x magorov s tymi cinskymi pitchowinami co svietili ako modre z neba, akurat ze nie pred seba, ale do neba..... a druhym vodicom do oci.....
Keby som bol magor v oblasti sci-fi, tak si namontujem na strechu plazmovy kanon a takychto komunistickych tuzerov najradsej popravujem za jazdy.

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Streda, 2. Decembra 2009, 15:38

tu mate porovnanie xenonov 4300 vs 5000
bral by som 4300:)
http://fliiby.com/file/375109/9xyd2gtkus.html

sorry za OT :-s

compact
Autor témy
Auto: E60 530i LCI

Štvrtok, 3. Decembra 2009, 17:32

včera som počul že všetky policajné oddelenia dostali od MVSR presné inštrukcie ako rozoznať dorábané xenóny...
počul ešte niekto o tom?
rozmýšľam, že už asi nastala tá najvhodnejšia doba na zhodenie xenónov, aj keď mam čočku :(
Obrázok

barabas
Kraj: Žilinský

Piatok, 4. Decembra 2009, 09:39

nic proti tym co to maju normalne nastavene, ale som rad ze aspon tych debilov co oslnuju inych budu vediet pokutovat! este by to chcelo vybavit hliadky, luxmetrom, resp niecim cim sa da podlozene dokazat nadpriemerne svietivost ziaroviek a potom brat technicke, rad radom :)
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných