... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 29
reklamne predmety bmwklub.sk

kosti123
Auto: e46 323Ci
Kraj: Košický

Re: Diagnostika BMW

Utorok, 9. Novembra 2010, 07:33

no neviem, ale v pohode mi cez to slo napichnut e36ku z 95teho ;)

Užívateľov profilový obrázok
johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Utorok, 9. Novembra 2010, 07:49

a isli vsetky jednotky vratane budikov, bc, DME a citanie live dat?
E36 compact 316i           (||||)(||||)

kosti123

Utorok, 9. Novembra 2010, 07:55

isli live data, islo DME, isli airbagy a neviem co este presne, neriesil som vsetko, len konkretne veci..som to robil cez INPU a nie DIS..ale nebol problem v komunikacii so ziadnym modulom pokial si dobre pamaetam.

donuzo
Auto: BMW 330d 400ps/900Nm
Kraj: Trnavský

Utorok, 9. Novembra 2010, 19:31

johnyfly1 napísal:

tak mi rozbehaj na slavnom usb ads interface a budes sakra dobry :roll:
mne to nechce ist na karte express to com ani na ziadnej redukcii ide mi to len na skutocnom COM porte :wink:

p.s. pokial ti pojde uz lahka inpa tak urcite nejako rozbehas dis aj progman :roll:

inac ty si rozbehal aj DIS aj GT1? :-k hmm zaujimave, tak mi povedz ako sa na takom kabli da rozchodit GT1 :D (ja viem airbone aj ja som bol taky :oops: )

Prid sa pozret :) staci obycajny K-line na USB ,,mala uprava kabliku a ide vsetko ,,INPA,,GT1,, :) myslim ze na nete je toho dost popisaneho...(EDABIAS ma v sebe skoro vsetko potrebe na fungovanie GT1... :D
BMW 330D <400ps/900NM> d-racing.sk diesel chiptuning (chiptuning,upravy sw,odstranenie dpf,egr,odstranenie chybovych kodov atd.)

lionlion
Auto: E90 325d

Utorok, 9. Novembra 2010, 19:45

ale asi sem nikto nehodi nieco 100% funkcne a pritom nie az tak zlozite.... (schema, alebo obchod za par supiek)

aky interface potrebujem, na priemernu diagnostiku, ziadne zlozite ukony + aky program k tomu

donuzo

Utorok, 9. Novembra 2010, 19:55

lionlion napísal:
ale asi sem nikto nehodi nieco 100% funkcne a pritom nie az tak zlozite.... (schema, alebo obchod za par supiek)

aky interface potrebujem, na priemernu diagnostiku, ziadne zlozite ukony + aky program k tomu

neviem co myslis ,,nie az tak zlozite"" ako pozeram vela ludi po nete nevie ani inpu na usb rozchodit,,tak zlozite je asi vsetko..

ak chce diagnostikovat tak asi najjednoduchsie mas INPU ,,stiahnes na nete zadara (sice aj ostatne) ,,notebook s commportom aby si mal plug&play ,,a obyc. K-line kabel na comm port...

takto vies pozerat do riadacky najednoduchsie...pripadne prepojis pin7+8 vies pozera aj ostatne riadacie jednotky (abs,airbag atd)...ale vsechno je na webe,,citat a citat.....tie zlozitejsie veci si kazdy necha asi pre seba,,ja som sa tiez natrapil kym som rozbehal na Pc bez comm portov s obyc. K-line kablom GT1,INPU atd..vsetko sa daaa :)
BMW 330D <400ps/900NM> d-racing.sk diesel chiptuning (chiptuning,upravy sw,odstranenie dpf,egr,odstranenie chybovych kodov atd.)

lionlion

Utorok, 9. Novembra 2010, 20:03

o progrma nejde, mam stiahnuti GT1 ,Carsoft a neje problem stahnut co bude treba... len treba vediet co

s PC tiez neje problem, mam az tri kusi, vsetko origo ma rs232, ziadne stare hrkalky, vsetko vykonne.... nieco nainstalovat a rozbehat by tiez nemal byt problem

Ide mi o interface, o ten kabel... ten nemam a neakych neviem kolo ecka sa mi zato tiez nechce dat
najlepsie by bodla schema, nieco jednoduche kde netreba ziadne mikorprocesory programovat

ale zase aby to bolo odskusane, nic take teoreticke ze "malo by to ist" a ja si potom odpalim pol elektroniky v aute

donuzo

Utorok, 9. Novembra 2010, 20:19

lionlion napísal:
o progrma nejde, mam stiahnuti GT1 ,Carsoft a neje problem stahnut co bude treba... len treba vediet co

s PC tiez neje problem, mam az tri kusi, vsetko origo ma rs232, ziadne stare hrkalky, vsetko vykonne.... nieco nainstalovat a rozbehat by tiez nemal byt problem

Ide mi o interface, o ten kabel... ten nemam a neakych neviem kolo ecka sa mi zato tiez nechce dat
najlepsie by bodla schema, nieco jednoduche kde netreba ziadne mikorprocesory programovat

ale zase aby to bolo odskusane, nic take teoreticke ze "malo by to ist" a ja si potom odpalim pol elektroniky v aute

to mas to co som ti pisal,,,a myslim ze k-line kabel robit sa neoplati,,,neviem ci stoji vobec 20eur :)

kosti123

Utorok, 9. Novembra 2010, 20:23

donuzo

Utorok, 9. Novembra 2010, 20:26

kosti123 napísal:

alebo tak :D ,,ja som si upravil usb kabel,,nechcem uz commport :)

kosti123

Utorok, 9. Novembra 2010, 20:30

Ale ak ma pan pocitace s nativnymi RS232 portami tak preco nie toto..aspon mu to pojde lepsie a ma o problem menej. A o vykon tam velmi nejde pri pocitaci, DIS a vlatne aj INPA su stare programy co toho vela k stastiu nepotrebuju.

donuzo

Utorok, 9. Novembra 2010, 20:41

vsak vravim ze mas pravdu :) ja radsej notebooky a nove verzie uz commport nemaju (aspon nie vsetky)... a ked klepem soft do riadacky v aute,tak jedine notebook :)

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Utorok, 9. Novembra 2010, 20:45

myslim ze tato tema straca svoj zmysel. Treba ju asi uzavriet, pretoze nikam nevedie.

Suhlasim na 100% s donuzom. Typicke slovensko. Nikto nechce investovat ani 5eur, hlavne je aby mu niekto vsetko napisal a poradil krok po kroku, ako a co nainstalovat, co treba a co netreba, ako spravit toto, ako spravit hento , ako spravit tamto.... A polovicka z vas ani neovlada zakladne pojmy a nevie rozoznat co je to ediabas, a co je to INPA alebo nebodaj co znamena GT1. Ako s tym niekto z vas chce robit alebo to instalovat, ked ani nevie co tie skratky znamenaju? Alebo vsak niekto to spravi a da nam tu kompletny navod a aj kabel zadarmo, aby sme nemuseli ani pohnut zadkom.

VSetky informacie su na internete , tak isto aj software. Staci sa do toho ponorit a studovat.
Ja som rozbehal INPA, GT1 DIS a SSS Progman. Trvalo mi to niekolko mesiacov studovania internetu, a zhanania software po znamostiach po nemeckych servisoch, skusania a tak isto aj penazi . (a to v tom case pred zhruba troma rokmi bolo informacii o tychto veciach na nete podstatne menej). Kazdy ma rovnake moznosti a informacie su na anglickych, ruskych a polskych forach a vsade mozne inde a treba si z toho poskladat jednotny obraz, len niektori z vas maju lenivost nieco zacat citat a venovat niecomu nejaky cas. Paru ludi to tu uz rozbehalo a ako vidite, venovali sa tomu namiesto toho aby sa tu vypytovali priblble otazky.
Jedna vec je niekomu poradit, ak sa spyta na nejaku konkretnu technicku zalezitost a druha vec je odpovedat na primitivne otazky typu ze Napadlo ma ze chcem diagnostiku, co mam robit... alebo aky mi treba interface aby stal najviac 20 korun, kde stiahnem programy a co mam vlastne stiahnut, a ako to nainstalujem krok po kroku, poslite mi schemu toho, hentoho... apd...
Tak vela stastia, ja tuto smiesnu debatu koncim.

lionlion

Utorok, 9. Novembra 2010, 20:51

ja viem ze o vykon nejde, ja len preto aby ste si nemyslely ze neake veterany mam... a zatial by mi to stacilo na klasickom PC, neskor by som urcite zacal uz aj ja vymislat, ze notebook, lespa diag a tak....

takze v podsate staci hociaky jednoduchy kabel na to urceny (myslim BMW)..... a tych 20-30€ by nebolo vela ale zase ta doprava a co ja viem este, predsa to nieje zo slovenska

Airbone: to tvoje studovańie a skusanie, to beriem, ale urcite mas profi diagnostiku co toho vela dokaze. ja take este nepotrebujem.
Na zaciatok schem nieco jednoduche aby som sa mal aj nacom ucit, potom budem aj ja studovat a zlepsovat.

Ja len nechcem zanieco vyhodit ecka co nebude fungovat, takych vecina nete kopu. Jedine co od vas chcem je neaky schopny funkcny interface (verim ze o tom to je lebo programov je plny net, s tym problem nebude)

A kedze neaky jednoduchy interface je aj urcite z vnutra jednoduchy tak preto nahanam tu schemu,lebo nieked postovne je drahsie ako cele zariadenie a pritom vnutorne suciastky niekedy stoja par drobnych tak preco preplacat

Pitam sa na konkretnu diagnostiku, leby vy viete ktora co dokaze a ktora nie, preto od vas chcem radu ktora by sa mi hodila....

Lebo uz som mal tasku skusenost ze som kupil od RF-SYSTEM carsoft, na ich stranke pisalo ze to komunikuje aj s novsimi autami (mne trebalo e60) a prt to urobilo, stale len error.... potom som studoval a som prisiel nato, ze co to dokaze a co nie a na ktorych autach.
Na nete je toho popisaneho kopu ale len 50% veci mozes verit, pri karsofte tiez pisalo co to vsetko dokaze, som mal poci ze kupujem profi diag. za smesne peniaze, kde v skutocnosti profi diag. stoji 3000-5000€ aj viac
PRi kazdej diagnostike pise ze dokaze toto tamto, vsetko... a teraz ktoru?

Pises tu ze slovaci by chceli vsetko zadarmo, vsetko hotove.... ale ziadny slovak ani nic neda len tak, aby z toho nic nemal... ani sa necudujem, ked tebe nikto nic neda, preco by si mal ty davat

PRETO TIE BLBE OTAZKY LEBO SA CHCEM VYHNUT TOMU CO SOM UZ ZAZIL
Naposledy upravil/-a lionlion v Utorok, 9. Novembra 2010, 21:08, upravené celkom 2 krát.

kosti123

Utorok, 9. Novembra 2010, 20:59

Dat za kabel 30 evri plus doprava je vela? Na to kolko penazi ti funkcna diagnostika vie usetrit? To nemyslis vazne...
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 29

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných