... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 29
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
lionlion
Auto: E90 325d
Kraj: Košický

Re: Diagnostika BMW

Utorok, 9. Novembra 2010, 22:42

to RARko cele ma 62 MB, nieje to malo na taky program? sa pitam lebo si myslim ci by taky softik nemal mat viac?

pietro642
Auto: E30 330i

Utorok, 9. Novembra 2010, 23:07

no niektore co som stiahol akoze INPA mali aj 14MB tak toto bude asi ok podla mna ;)
ex: E36 325tds
E30 324td
E30 318is
E30 320i -go to swap
E46 330d touring
now: E30 330i
E61 530d

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Utorok, 9. Novembra 2010, 23:17

co sa tyka inpy, tej je na nete vulgarne povedane po chj. ale najdi jednu ktora sa tvari aspon ciastocne funkcne.osobne mam s inpou na disku zatrepane asi 15 giga, (to mam aj 50mb instalacky). Stale testujem ktora sa sprava najlepsie s ktorym hw. Sice notas mam len jeden, ale mam viac fyzyckych windowsoch (aj virtualnych a roznych inych os). Je to aj o stasti ako sa vam to podari nakonfigurovat, predtym mi to neslo asi na 20 krat, zrazu mi to slo aj samo (mozno nejaky zazracny krok ktory som predtym vynechal).

Kosti, ten kabel co som ti posunul bohuzial ads nepodporuje v pravom slova zmysle, mozes mat v inpe nastavene ako ads, bohuzial L-Line nevybudis takze nevies s nim nadiagnostikovat jedinu riadiacu jednotku u e36 (nie kompakt) a to abs/asc, vsetko ostatne frcalo v pohode.

internetu je plna rit, len treba citat, aj mna to donutil airbone, ale aspon som sa ho pytal svojho casu konkretnejsie otazky a dakujem mu za technicku podporu :)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

lionlion

Utorok, 9. Novembra 2010, 23:18

no malo by, ale aj tak by trebalo vediet kolko ma mat taky program

skusal som to tak vyzera ze je to ono.... len mi to nejde, vypisuje vseliake chyby, ale ani sa necudujem lebo na svojom kompe mam win 7 a este dokonca 64-bit.... potom vyskusam na xp-cku 32-bit

mam neake suciastky tak si poskladam comp direct len na diagnostiku (aspon si to tak predsatvujem ak vsetko budem mat a bude fungovat) mam aj BMW TIS a BMW WDS 12.0 (super program, nespocetne krat pomohol) to vsetko by som napchal tam

pietro642
Auto: E30 330i

Utorok, 9. Novembra 2010, 23:35

lionlion napísal:
.... len mi to nejde, vypisuje vseliake chyby, ale ani sa necudujem lebo na svojom kompe mam win 7 a este dokonca 64-bit.... potom vyskusam na xp-cku 32-bit.....

po instalacii resetni comp. nutne. teda aspon myslim. mne to pomohlo.
ex: E36 325tds
E30 324td
E30 318is
E30 320i -go to swap
E46 330d touring
now: E30 330i
E61 530d

lionlion

Streda, 10. Novembra 2010, 00:25

aj som resetnul ale nic, to bude tym novym windowsom, treba starsi aspon XP.....

Precital som si tuto temu pekne od zaciatku (som to mal urobit hned na zaciatku) a trochu som tomu zacal aj chapat, ale len trochu a az teraz som prisiel nato ake sprostosti som tu vypisoval a co som od vas chcel

Vyzera to vsetko ovela zlozitejsie ako cez moje ruzove okuliare a asi to niako inak neporiesim, len az sa moja finacna situacia trochu zlepsi tak si asi s neakej stranky zaobstaram cele balenie, cize kabel od auta az po PC a najlepsie aj CD keby bolo. Na zaciatok si myslim to nebude zle a potom casom mozem studovat, ucit sa a zhanat nieco lepsie. Najlepsia volba by sa mi videla INPA, lebo DIS a Portman to uz je dost zlozite a zase Carsoft, nemusi a mozno by sa dal potom rozbehat aj on na tom kabli pre INPU

Lebo neviem ci som to pochopil spravne ale na Ediabas a k nemu potrebne programi napr. DIS treba interface (neaka skatula co s vnutra vyzera velmi zlozito a na oboch koncoch ma COM port) a potom k nemu OBD kabel (od auta do tej skatule co ma vsebe tiez neaku tu elektroniku)

Ak to chapem zle tak keby sa niekomu chcelo to trochu vysvetlit co a ako, myslim tak vseobecne tie pojmi a tak.... ako na wikipedii :D

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Streda, 10. Novembra 2010, 00:30

lionlion:

ja som za svoj interface dal 200eur pred troma rokmi. Tebe je 30 libier vela. A to si myslis akoze ten interface z anglickeho ebay je aka vyroba? je to made in china aby ti to bolo jasne. Aj carsoft a aj vsetko co predava rfsystem je z ciny a samozrejme s piratskym software, snad si nemyslis ze tieto za tieto ceny to niekto vyraba v europe???? Vies kolko stoji originalny carsoft? Skus napisat do firmy carsoft v belgicku a spytat sa ich nato. HOME VERZIA pre konecneho uzivatela stoji okolo 800-900EUR a obsahuje originalny sofware a dongle (hardwarovy kluc). Ludia z tej firmy pracuju na vyvoji tohto software a hardware a necakaj ze to budu predavat za 50eur! Nehnevaj sa, ale si typicky slovak, ako pisem. Vsetko by si chcel zadarmo, ale bohuzial tak to na svete nechodi. Cinania nerobia nic ine, len nekvalitne kopie tychto veci s cracknutym software, preto nemaju ziadny vyvoj a ich vyroba stoji par centov. Skus si kupit cinsky interface a potom ho nedajboze reklamovat, alebo hladat nejaku technicku pomoc. Inac, moja nakupna cena carsoft interface z ciny je okolo 20 dolarov. TO je samozrejme cena bez cla, dph a nakladov na dopravu.

Carsoft co mas je stara a cracknuta verzia 6.5. Su uz ovela novsie, staci sa pozriet na ich stranku - www.carsoft.be Funguju aj s E60 a aj uplne novymi BMW, no na ceny sa radsej nepytaj. Daju sa kupit aj cinske klony tychto novych carsoftov, ale radovo za ceny okolo 300eur, co je desatnasobne viac ako si ochotny dat.

Potom je este moznost PA SOFT BMW SCANNER - http://www.bmw-scanner.com/ tu plati to iste co pisem o Carsoft. Najnovsia verzia stoji 1900 dolarov. Samozrejme, mozes si zohnat alebo kupit cinsky klon s piratskym software za niekolko stovak eur.

Tieto horespomenute diagnostiky nie su profesionalne, su to 3rd party produkty a BMW delaer s nimi nema nic spolocne. Su to firmy ktore vyvyjaju software a hardware vo vlastnej rezii.

Hovoris ze si chces interface vyrobit sam. Co ti brani? Kludne si ho urob, a co od nas vlastne chces, aby sme ti poslali schemu, eagle, rozpis suciastok a co este budes potrebovat? Cin a pajkovacku? a nejaky program by sa nenasiel, alebo aspon link a niekto s rapidshare kontom??? Staci zalovit na internete a hladat v programe co sa vola GOOGLE a vela veci si mozes zistit aj sam. A to ze niektore udaje nie su pravdive? A co vlastne chces, nema ti niekto tu z fora napisat knihu o tom ako a co robit? Skus radsej sam pohnut mozgom a povedat nieco nove ty nam.

Myslim ze teraz by si uz mal pochopit o com to vsetko je. A ak nie si servis a zhanas riesenie za 30 eur, na ktore ti da niekto zaruku ze uspokoji tvoje tuzby a potreby a bude ti to spravne fungovat, tak kludne hladaj dalej. Vela stastia!

pietro642:
Tvoju vyhovorku o prijme beriem no pripada mi to ako keby som ja prisiel do zlatnictva kupit si prsten a povedal predavacke, nech mi preda nejaky zlaty za 3eur, lebo mam maly prijem.

Co sa tyka tej instalacky INPA, ze ma 14MB ci kolko, to co je?
Komplet balik ediabas ktory potrebujes ma minimalne 300MB - zabaleny. Inpa je totiz program, ale vyuziva rozne subory ktore su ulozene v EDIABASe - kazdy subor pre inu jednotku, navyse rozne coding indexy apd apd. Aj tych 300MB je len okresane a velmi stara verzia.
Nove subory ktorymi sa updatuje EDIABAS stiahnute povedzme z ISTA v39 maju okolo 30-40GB, takze ste trosku mimo....
Navyse INPA sa pre USB musi konfigurovat v subore obd.ini lebo inac vam nebude citat UBATT a IGN. S novsimi autami vam fungovat nebude nic, pokial nemate inpu a cely ediabas updatovany najnovsimi subormi z novych verzii progmanu alebo ista.

lionlion

Streda, 10. Novembra 2010, 00:56

Sorac Airbone za moje hluposti. Viem ze to vsetko co je na nete je z Ciny a programi su len kopie, a viem ze originaly od vyrobcov stoja tisice eur, uz davnejsie som listoval po strankach origo vyrobcov.

Vsetka ta moja snaha vyplivala s mojej predchadzajucej skusenosti s Carsoftom co som kupil cez RF-SYSTEM. Hned som vedel ze je to Cina, vyhotovenie nic moc a program trebalo cracknut.
Ale ziadne starosti okolo toho neboli, vsetko to prislo spolu, nic viac netrebalo, vsetko som pekne bez problemou nainstaloval.

Vsetko pekne fungovalo len nie tak ako som si predstavoval a ako pisali na ich stranke, iba zopar veci islo lebo som to skusal na e60 (vtedy som este svoju e39 nemal) a potom som sa aj dozvedel ze e60 ma oproti starsim BMW neaky iny system komunikacie ci co, tak som to vratil lebo na stranke mali napisane ze aj e60 len zabudli dopisat ze obmedzene

Preto som si to aj teraz tak predstavoval ze mi staci len to co som mal vtedy ibaze nieco novsie aby fungovalo aj na e60. Tak som si predstavoval ze program je na nete, no a ten kabel bud zozeniem tak ako vtedy za smesni peniaz oproti originalom alebo ak by bola niekym odskusana schema a cena suciastok by bola mensia oproti hotovemu, tak by som si to mozno aj vyrobil.

A stale zijem v tom ze na uplne zakladnu diagnostiku mi staci Cinska diagnostika, ty co sa tomu venujes a potrebujes aj nieco nakodovat a tak... tak je jasne ze potrebujes nieco zlozitejsie co len tak hocikto nema, co stoji o nieco viac a pritom aj tak je to stale iba Cina, ale treba toho viac, ine programi ine skusenosti iny hardware

Ocakaval som od niekoho kompetentneho napr. od teba odpoved v tom zmysle, ze: staci ti toto a toto, taky a taky program.... tu je tak a taka jednoducha schema ak by si si chcel vyrobit, alebo tu to predavaju.... toto ty uplne staci..... toto na tom urobis, toto nie..... a podobne :D

Tie stranky co si tam hore uviedol. Tak Carsoft od nich Home edicia komplet balenie maju za 295€, to je super cena za original
A ten Scanner maju za 650 dolacov co je neakych 500€ a tiez sa tam da ich soft stiahnut, original typujem ze bez ich kabla nepojde a Demo vyzera ze by aj siel, a pritom som cital tak aj tak toho dost dokaze hoci je demo, a vsetko su to najnovsie verzie

Tu je preklad o tej Carsoft home verzii:
Toto vydanie je pokrývať všetky 1988 - 2008 BMW a Mini typy vozidiel a ponúka kompletnú funkcie, ako je, Diagnóza, čítanie a mazanie všetkých chybových kódov, Live Data, adaptácia, synchronizácia, programovanie a aktivácia ...

... s cieľom zistiť, čo sa deje, k oprave, alebo len k obnoveniu niektorých dôležitých programových a servisné funkcie Vášho vozidla.

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Streda, 10. Novembra 2010, 02:52

ak chces citat zavady, staci ti carsoft. Co sa tyka komunikacie s E60, tak komunikovat by mal az do rv 2006, pretoze vozidla od roku 03/2007 uz potrebuju D-CAN interface. Otazne je ci carsoft 6.5 pokryva aj E60 a do akej miery, ale to ti ja nepoviem, nakolko to neviem kedze carsoft nepouzivam a jedine masiny na ktore som to kedysi pripojil boli e39 a e46.
BMW precitas aj s roznymi inymi programami cez OBD K-LINE interface ktore su univerzalne pre viac znaciek. Vypisat ti ich neviem, je ich viac. Ja som sa zameriaval a pisal len o diagnostickych systemoch urcenych vyhradne pre znacku BMW. A ospravedlnovat sa mi nemusis a ani nemaz zaco, chcel som ti len napisat ako to v skutocnosti je a nikto z nas to asi nezmeni.
A este nieco, netvar sa tu na chudobneho, nezda sa mi ze ze si az taky chudobny, ked sa vozis na E60 alebo na E39 2002. Chudobni ludia sa vozia na ovela horsich vozidlach alebo na autobusoch.

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Streda, 10. Novembra 2010, 06:01

jararak napísal:
internetu je plna rit, len treba citat, aj mna to donutil airbone, ale aspon som sa ho pytal svojho casu konkretnejsie otazky a dakujem mu za technicku podporu :)

veru veru...ja mu dakujem tak isto =D>
E36 compact 316i           (||||)(||||)

kosti123
Auto: e46 323Ci

Streda, 10. Novembra 2010, 06:30

jararak napísal:
Kosti, ten kabel co som ti posunul bohuzial ads nepodporuje v pravom slova zmysle, mozes mat v inpe nastavene ako ads, bohuzial L-Line nevybudis takze nevies s nim nadiagnostikovat jedinu riadiacu jednotku u e36 (nie kompakt) a to abs/asc, vsetko ostatne frcalo v pohode.

No tak potom neviem ci sa mi zdalo, ale dva krat som kabel pichal do Dodiki-ho auta a dva krat mi slo s modulmi komunikovat. Mazal som mu nejake chyby, citali sme live data kde nesla palivova pumpa a pokial sa dobre pamaetam tak aj DME slo nacitat...hmmm..

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Streda, 10. Novembra 2010, 06:47

kosti, necitas, jediny L-Line (alebo K-Line, mam v tom gulas teraz, dlho som sa tomu nevenoval, proste ten mod ktore potrebuju starsie rocniky) je prave abs/asc jednotka, ostatne jednotky citat idu u e36 nieKompakt. Ta to ma nejak posahane a cele auto vyzaduje L-Line na komunikaciu. Cas od casu sa to dalo vybudit tak ze si diagnostikoval nastartovane auto alebo podobne. Toto som otestoval na svojom aute a bohuzial nenarazil som na e36 s lepsou vybavou zatial.

airbone, aby sme boli objektivny mozem ti zbehnut napichnut KARsoft na tvoju e6x :)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

johnyfly1

Streda, 10. Novembra 2010, 06:55

a mne na carsofte a takisto aj na obd kabliku ci usb alebo com sli abs, airbag, immo, zke, a to je asi tak vsetko nesli mi jednotky ako su bc, budiky a dme...tie idu len cez ads kablik a so skutocnym com portom,...
inac hej mohlo mu to ist pocul som ze niektore starsie auta sli ale ako pise jarak napr nastartovane..ja mam tiez zacarovane auto a kym som rozbehal dme preslo mi cez ruku strasne vela kablov :mrgreen: a teraz mi to ide len nemam note s real com(a s prace sa mi stale brat nechce :mrgreen: ) ale uz sa mi dajaky rysuje \:D/

kosti123
Auto: e46 323Ci

Streda, 10. Novembra 2010, 07:29

jararak napísal:
kosti, necitas, jediny L-Line (alebo K-Line, mam v tom gulas teraz, dlho som sa tomu nevenoval, proste ten mod ktore potrebuju starsie rocniky) je prave abs/asc jednotka, ostatne jednotky citat idu u e36 nieKompakt. Ta to ma nejak posahane a cele auto vyzaduje L-Line na komunikaciu. Cas od casu sa to dalo vybudit tak ze si diagnostikoval nastartovane auto alebo podobne. Toto som otestoval na svojom aute a bohuzial nenarazil som na e36 s lepsou vybavou zatial.

airbone, aby sme boli objektivny mozem ti zbehnut napichnut KARsoft na tvoju e6x :)

Hej, uz ta chapem :) som to zle cital. ABS si uz nepamaetam ci sme kukali, ale ostatne veci sto pro isli. Niekedy musim pozriet cez DIS, nech skontroluje vsetky moduly, lebo s INPA sa stava ze ti nejaky modul ujde, ked ich musis hladat po jednom.

johnyfly1

Streda, 10. Novembra 2010, 09:34

aj v inpe je test vsetkych modulov...ale zalezi od verzie :wink:
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 29

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných