Štvrtok, 13. Januára 2011, 08:42
Pre tych, co maju garaz, aby ste zbytocne nemuseli hladat note s COM portom (vela sa ich uz nevyraba), je som to vyriesil nasledovne. Mam OBD/ADS kabel, na USB redukcii to v ADS mode neslo, nenacitalo ani zapnute zapalovanie. Jedine v OBD mode, ale tam nacitalo len ZKE. V redukcii je PL2302, ma zapojene vsetky signaly na CAN9, ale proste to neslapalo, mozno je problem v bufferoch a preruseniach, proste data z portu nejdu real-time (to sice nejdu uplne ani na real com porte, od winNT uz nie je ani priamy pristup na port, ale je to urcite lepsie). Od fotra z roboty som zobral stary comp s 2 com portami a winXP. Aby som v garazi nemusel mat monitor a klavesnicu, pripajam sa na tento comp z notebooku cez remote desktop. Takze len zapojim comp na 230, kablom prepojim s autom a krizenym kablom prepojim s notasom. Funguje to v pohode, len to ma nevyhodu, ze sa neda diagnostikovat za jazdy...
Pri instalacii bol problem pri konfiguracii na ADS mod. ADSSETUP nebol schopny prekopirovat directnt.sys driver ani zapisat nastavenia do registrov. To bolo potrebne spravit rucne ako admin, ale neslo to hned na prvy krat, po par pokusoch a restartoch masiny sa to zazracne rozbehlo... Medzitym vyhadzovalo chybu "create_file error" pri spusteni INPA, teraz to uz slape v pohode.
Inak mi pride, ze sa tu coraz castejsie objavuju ludia, co chcu vsetko najlepsie zadarmo, soft aby im niekto nainstaloval a aby im este poskytol tyzdnove skolenie prace s DIS. Na druhej strane je pravda, ze forum sluzi na to, aby sme si sharovali informacie a radili si a nie stylom, ze prid ku mne, ja Ti to urobim (to bol rozdiel medzi ceskym a slovenskym vw-club, kde na ceskom bez problemov kazdy poradil a na slovenskom nikto nic, kazdy len prid ku mne a ja Ti to za prachy urobim, pritom na tom ceskom klube ludia vedeli 10-krat viac, ako na slovenskom, a nemali problem poradit ostatnym). Ale chapem niektorych starych mazakov, ze uz nemaju chut sa tu donekonecna dohadovat s chlapcami, ktorym je vela aj 1 EURo, vraj by si to doma poskladali sami, pritom z ich reakcii mi pride, ze su radi, ze vedia drzat trafopajku, nieto s nou este robit. Airbone Vam tu navrhol, ze ma funkcny interface na predaj, takze nie je na mieste riesit, ze mi je vela vyhodit 20 EUR za kabel, o ktorom neviem, ci bude funkcny. Preco potom nenasetris a nekupis funkcny interface od airbone? Ked potrebujes poradit uz s niecim konkretnym, tak podla mna nikto kto vie, nebude mat problem sa o informacie podelit. O kabloch a instalaciach EDIABAS a INPA najdes cez google vela dobrych postupov, takze niektore zakladne veci je fakt zbytocne davat aj na toto forum. Len treba hladat...
p.s.: Pride mi trochu komicke, ze tu diagnostiku tu riesi chlapec, ktory ma v podpise, aby sme mu drzali palce, nech sa mu podari kupit auto. Nic v zlom, ale najprv kup auto a potom nan ries diagnostiku. Ked robi teraz niekomu problem dat povedzme 100EUR za slusny kabel, tak za co potom bude kupovat potrebne diely? Alebo staci, ze budem vediet, ze su v RJ zapisane nejake chyby, ale na opravu proste nemam???
BMW -Bayerische Motoren Wergel
Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex
pribehe36 316i Compact '97 -ex
pribeh