... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 29
reklamne predmety bmwklub.sk

kosti123
Auto: e46 323Ci
Kraj: Košický

Re: Diagnostika BMW

Streda, 10. Novembra 2010, 10:41

ja mam taku (5.0.2) co funguje pre moje auto a preto nemam dovod davat inu ;) Celu diagnostiku mam tak aby hlavne sla na moje auto a vsetko dalsie co vies pravit pre ine auta je len bonus.

donuzo
Auto: BMW 330d 400ps/900Nm
Kraj: Trnavský

Streda, 10. Novembra 2010, 11:04

:D ako citam ,same schemy,dohady :) ,,kto chce kabel ?? za 60euri :mrgreen: funguje cez usb na INPU,DIS atd.. :mrgreen:
BMW 330D <400ps/900NM> d-racing.sk diesel chiptuning (chiptuning,upravy sw,odstranenie dpf,egr,odstranenie chybovych kodov atd.)

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Streda, 10. Novembra 2010, 11:36

jararak: a naco chces napichovat moje auto na karsoft? Inac ho teraz nemam doma, je vo zvolene v bayern-partneri u Brana. Progamuje mi do neho novy soft a tak isto mi riesi nejake miniritne zalezitosti s elektrikou.

kosti123: myslis clena DODI KE? jeho auto som mal napichnute uz x-krat, mam akurat prelomovy model s oboma zasuvkami, takze vsetko funguje cez OBD mod. Skusal som aj ADS, tiez vsetko funguje.

AK by niekto chcel, tiez viem poriesit ADS/OBD interface, fachci so vsetkymi autami do rv 03/2007 ale nebude to zrovna za 60eur, o dost drahsie. Ziadna china, rucne robeny a pajkovany, s kablami a vsetkym. Od kolegu z NL.

kosti123
Auto: e46 323Ci

Streda, 10. Novembra 2010, 11:45

airbone

Streda, 10. Novembra 2010, 11:54

jasne, e36 moze byt, ale vsetky napr e39 musia fungovat ako lusk cez OBD K, akurat si spominam ze som nedavno napichoval svagrovu e39 co je 1996 a vsetkyk moduly komunikovali aj diag, aj kodovanie apd a to v OBD K-line mode. Takze ak to niekomu nefachci alebo mu necita nejake moduly na tychto vozoch, tak ma nieco zle.....

pelo
Auto: e39 520i saloon
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 13. Januára 2011, 08:42

Pre tych, co maju garaz, aby ste zbytocne nemuseli hladat note s COM portom (vela sa ich uz nevyraba), je som to vyriesil nasledovne. Mam OBD/ADS kabel, na USB redukcii to v ADS mode neslo, nenacitalo ani zapnute zapalovanie. Jedine v OBD mode, ale tam nacitalo len ZKE. V redukcii je PL2302, ma zapojene vsetky signaly na CAN9, ale proste to neslapalo, mozno je problem v bufferoch a preruseniach, proste data z portu nejdu real-time (to sice nejdu uplne ani na real com porte, od winNT uz nie je ani priamy pristup na port, ale je to urcite lepsie). Od fotra z roboty som zobral stary comp s 2 com portami a winXP. Aby som v garazi nemusel mat monitor a klavesnicu, pripajam sa na tento comp z notebooku cez remote desktop. Takze len zapojim comp na 230, kablom prepojim s autom a krizenym kablom prepojim s notasom. Funguje to v pohode, len to ma nevyhodu, ze sa neda diagnostikovat za jazdy...

Pri instalacii bol problem pri konfiguracii na ADS mod. ADSSETUP nebol schopny prekopirovat directnt.sys driver ani zapisat nastavenia do registrov. To bolo potrebne spravit rucne ako admin, ale neslo to hned na prvy krat, po par pokusoch a restartoch masiny sa to zazracne rozbehlo... Medzitym vyhadzovalo chybu "create_file error" pri spusteni INPA, teraz to uz slape v pohode.

Inak mi pride, ze sa tu coraz castejsie objavuju ludia, co chcu vsetko najlepsie zadarmo, soft aby im niekto nainstaloval a aby im este poskytol tyzdnove skolenie prace s DIS. Na druhej strane je pravda, ze forum sluzi na to, aby sme si sharovali informacie a radili si a nie stylom, ze prid ku mne, ja Ti to urobim (to bol rozdiel medzi ceskym a slovenskym vw-club, kde na ceskom bez problemov kazdy poradil a na slovenskom nikto nic, kazdy len prid ku mne a ja Ti to za prachy urobim, pritom na tom ceskom klube ludia vedeli 10-krat viac, ako na slovenskom, a nemali problem poradit ostatnym). Ale chapem niektorych starych mazakov, ze uz nemaju chut sa tu donekonecna dohadovat s chlapcami, ktorym je vela aj 1 EURo, vraj by si to doma poskladali sami, pritom z ich reakcii mi pride, ze su radi, ze vedia drzat trafopajku, nieto s nou este robit. Airbone Vam tu navrhol, ze ma funkcny interface na predaj, takze nie je na mieste riesit, ze mi je vela vyhodit 20 EUR za kabel, o ktorom neviem, ci bude funkcny. Preco potom nenasetris a nekupis funkcny interface od airbone? Ked potrebujes poradit uz s niecim konkretnym, tak podla mna nikto kto vie, nebude mat problem sa o informacie podelit. O kabloch a instalaciach EDIABAS a INPA najdes cez google vela dobrych postupov, takze niektore zakladne veci je fakt zbytocne davat aj na toto forum. Len treba hladat...

p.s.: Pride mi trochu komicke, ze tu diagnostiku tu riesi chlapec, ktory ma v podpise, aby sme mu drzali palce, nech sa mu podari kupit auto. Nic v zlom, ale najprv kup auto a potom nan ries diagnostiku. Ked robi teraz niekomu problem dat povedzme 100EUR za slusny kabel, tak za co potom bude kupovat potrebne diely? Alebo staci, ze budem vediet, ze su v RJ zapisane nejake chyby, ale na opravu proste nemam???
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 13. Januára 2011, 11:26

=D> =D>
E36 compact 316i           (||||)(||||)

pietro642
Auto: E30 330i

Štvrtok, 13. Januára 2011, 11:39

pelo napísal:
Medzitym vyhadzovalo chybu "create_file error" pri spusteni INPA, teraz to uz slape v pohode.

tento problem som mal aj ja ale vyriesil to restart pc a znovu spustenie inpa. potom to slo. teda zatial sa mi to stale takto podarilo

ostatok sme si dufam vyjasnili cez PM ;)
ex: E36 325tds
E30 324td
E30 318is
E30 320i -go to swap
E46 330d touring
now: E30 330i
E61 530d

pelo
Auto: e39 520i saloon
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 13. Januára 2011, 13:37

to pietro642:
ta posledna veta vyznie, ako keby sme sa nejako hadali alebo pobili... :D

Nebolo to myslene ako osobny utok na clenov fora, skor odovodnenie, preco su uz niektori clenovia alergicki na otazky v podobnych topicoch.
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005

Piatok, 14. Januára 2011, 08:45

Suhlasim s pelom a jeho predposlednym prispevkom.
Bohuzial je to presne ako pise. Aj tu su ludia ktori ani nechcu pomoct.
Druha stranka veci je, nech si predtym ako nieco napisu, prestuduju problematiku. Pripadne aj pouziju funkciu hladat.
Kazdy by chcel kabel zadarmo, soft zadara, skolenie a neviem co este. Kym som ja rozbehal kabel na notase a pod Win7 (do ktoreho je potrebne WinXP Mode) tiez mi to tyzden trvalo. A mam aj program, snazim sa z neho ucit a studovat. Zakisto dokazem nakodovat niektore veci. Dokonca aj inym autam ako sebe. A nevzal som za to este ani cent. Takze tolko k pomoci.

Na tejto stranke sa da kupit aj kabel, ktory funguje bez problemov. Cena je nejakych 49€, momentalne ho v ponuke nemaju.ň
http://www.doitauto.de/en/BMW-Diagnostic.html
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

airbone

Piatok, 14. Januára 2011, 14:22

Mam aj kompletne riesenie:

- Interface ADS / OBD (ma prepinac modu a aj integrovany service interval reset)
(rucne pajkovany interface podla origo ADS BMW interface, top kvalita pre dlhodobe pouzivanie, nie nejaky cinsky kablik alebo hlava za par dolarov ktora po par tyzdnoch vypovie sluzbu). V podstate prepracovany a este zmenseny fisterov interface.
- Kable OBD1 20pin gulaty a novsi OBD2 16pin
- Harddisk pre IBM T30 s nainstalovanym a beziacim DIS v56DE (akt k 11/2008) a samozrejme je tam aj INPA.

Staci strcit HD do IBM T30 , pripojit a vsetko bezi.

Ak ma niekto zaujem, ozvite sa cez ss. Hlavne ludia co robia s autami a takuto vec potrebuju vyuzivat napr. na dielni, ti ktori chcu vsetko zadarmo a len na hranie doma na dvore na svoje auto, nepiste. Neni to zadarmo (bohuzial...)
Prílohy
P1010001 (Small).JPG
P1010001 (Small).JPG (42.17 KiB) 2359 zobrazení

E38
Auto: E38 740i

Utorok, 18. Januára 2011, 00:04

Potrebujem zalohovat cely obsah EEPROM-ky a potom ho znova napalit v DME...da sa to spravit BMW scannerom??

airbone

Utorok, 18. Januára 2011, 09:16

E38 napísal:
Potrebujem zalohovat cely obsah EEPROM-ky a potom ho znova napalit v DME...da sa to spravit BMW scannerom??

To silne pochybujem. Najskor budes potrebovat nejaky lepsi ECU flasher, napr BDM100. Mal som taky doma, ale uz je fuccc, predal sa. Navyse obsah epromky z ineho auta nemozes pouzit, lebo kazda DDE je "zosobasena" s nejakym EWS.
Jedina moznost je mat VIRGIN DUMP, ale ten musi byt presne podla cisla jednotky a navyse to len velmi tazko zozenies. Ak by sa virgin dumpom flashla jednotka, moze sa odznova nakodovat ako nova.

donuzo
Auto: BMW 330d 400ps/900Nm
Kraj: Trnavský

Utorok, 18. Januára 2011, 10:27

airbone napísal:
Mam aj kompletne riesenie:

- Interface ADS / OBD (ma prepinac modu a aj integrovany service interval reset)
(rucne pajkovany interface podla origo ADS BMW interface, top kvalita pre dlhodobe pouzivanie, nie nejaky cinsky kablik alebo hlava za par dolarov ktora po par tyzdnoch vypovie sluzbu). V podstate prepracovany a este zmenseny fisterov interface.
- Kable OBD1 20pin gulaty a novsi OBD2 16pin
- Harddisk pre IBM T30 s nainstalovanym a beziacim DIS v56DE (akt k 11/2008) a samozrejme je tam aj INPA.

Staci strcit HD do IBM T30 , pripojit a vsetko bezi.

Ak ma niekto zaujem, ozvite sa cez ss. Hlavne ludia co robia s autami a takuto vec potrebuju vyuzivat napr. na dielni, ti ktori chcu vsetko zadarmo a len na hranie doma na dvore na svoje auto, nepiste. Neni to zadarmo (bohuzial...)

Caf..moj osobny nazor je opacny naco vyhadzovat peniaze,,za HD a somariny..Kabel stoji par eur, a ked je niekto sikovny tak na nete je vsetko,,Ja ma cez obycajny KKL usb kabel rozbehane vsetko(staci malinka hw uprava),INPA ,GT1, atd.. funguje bezproblemovo nie som viazany na ziaden HW pc (IBM)...

Samozrejme ak to chce robit uplny laik,,tak odporucam radsej kupit takuto sadu a neriesit. :D
BMW 330D <400ps/900NM> d-racing.sk diesel chiptuning (chiptuning,upravy sw,odstranenie dpf,egr,odstranenie chybovych kodov atd.)

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Utorok, 18. Januára 2011, 10:44

donuzo napísal:

Caf..moj osobny nazor je opacny naco vyhadzovat peniaze,,za HD a somariny..Kabel stoji par eur, a ked je niekto sikovny tak na nete je vsetko,,Ja ma cez obycajny KKL usb kabel rozbehane vsetko(staci malinka hw uprava),INPA ,GT1, atd.. funguje bezproblemovo nie som viazany na ziaden HW pc (IBM)...

Samozrejme ak to chce robit uplny laik,,tak odporucam radsej kupit takuto sadu a neriesit. :D

no ak niekto potrebuje robit diagnostiku na starsie auta tak ti ten tvoj kablik nepomoze :wink:
E36 compact 316i           (||||)(||||)
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 29

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 22 neregistrovaných