... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 19
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
TomNR
Auto: BMW 318ti
Kraj: Nitriansky

Re: BMW - zadny nahon

Pondelok, 2. Februára 2009, 13:18

zas nemozem ja s tebou suhlasit...vyskusal som si vw bora 4motion, ak sa nemylim, je tam haldex.... je to podla mna ciste fwd... bol som sa vyskusat na snehu posmykat, stacilo mi parkovisko, hrozny system...
ked idem na 20-rocnej audine s torsenom, nemam problem... blbe je schadzanie z kopca, ale do kopca ide bez problemov, stopu na letnych v zime drzala vpohode, nelietala a ked som sa isiel blaznit, bola ovela citatelnejsia, ako bora...
BMW 318ti M44B19 5/1997

Obrázok

Peppo
Auto: TOYOTA PRIUS
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 2. Februára 2009, 13:26

treba si kupit nove BMW a nieje problem so stabilizaciou... pri zapnutych vsetkych systemoch je rozhodit auto do smyku proste nemozne. dokonca co som bol prekvapeny parkrat malo auto tendenciu hrnut predok do zakruty - elektronika krasne pribrzdila kolesa a auto opat chytilo stopu...

remo
Auto: E92 320d

Pondelok, 2. Februára 2009, 14:22

Peppo napísal:
treba si kupit nove BMW a nieje problem so stabilizaciou... pri zapnutych vsetkych systemoch je rozhodit auto do smyku proste nemozne. dokonca co som bol prekvapeny parkrat malo auto tendenciu hrnut predok do zakruty - elektronika krasne pribrzdila kolesa a auto opat chytilo stopu...

s tymto sa mozem 100% stotoznit. na snehu nasilu pridas a cakas co to spravi a ono nist. zablika oranzove oko auto sebou jemne posklbne a udrzi stopu presne tam kam je volant namiereny. a robi to presne takto aj ked sa sofer snazi co to da :)

co sa rozbehu tyka, ja mam 1er a priznavam, ze sem tam ma problem sa rozbehnut ked clovek povedzme zastavi v kopci alebo sa potrebuje bez jemneho rozbehu do nejakeho dostat, ale jednym dychom dodavam, ze pri uvedomeni si toho a bud ubranim, lebo preradenim na vyssi stupen sa vsetko da krasne ku spokojnosti vsetkych vyriesit.
remo BMW E92 320d

BMino
Auto: modre
Kraj: Žilinský

Pondelok, 2. Februára 2009, 14:51

a ja zas druhym dychom dodavam, ze nie kazdy tu je schopny si nove BMW kupit :wink:

aj tak ta elektronika nie ej vsemocna a fyziku neosere ani BMW
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

Peppo
Auto: TOYOTA PRIUS

Pondelok, 2. Februára 2009, 15:03

BMino napísal:
a ja zas druhym dychom dodavam, ze nie kazdy tu je schopny si nove BMW kupit :wink:

aj tak ta elektronika nie ej vsemocna a fyziku neosere ani BMW

pokrok elektroniky z E46 na E90,1,2,3 je naozaj citelny... a to ze nie kazdy si moze kupit bmw tu neriesme

BMino

Pondelok, 2. Februára 2009, 15:06

Peppo napísal:

pokrok elektroniky z E46 na E90,1,2,3 je naozaj citelny... a to ze nie kazdy si moze kupit bmw tu neriesme

ved prave, ten pokrok pojde aj tak este dalej
len pokrok moze byt aj techologia z inej planety, ked je nah... medzikus, je to aj tak na dve veci
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
e36 M3 coupe SMG - ex

ice.blade

Pondelok, 2. Februára 2009, 15:21

ja nemam skarede slovo ani na E46ku... zatial co som jazdil tak sa mi nepodarilo na prvy krat vyjst na strmsi prijazdovy kopec do garaze lebo som isiel pretacanim bez stabilizacnych systemov a zastavil som v kopci (vlastna blbost)... mam na prd zjazdene gumy dunlop wsm3 kde na zadnej naprave nieje ani 3mm dezen a v poho sa na tom da jazdit... clovek to krasne citi ked auto zacne smykat na ceste a uz podvedomo vyrovnava... jedine co ma problemove napada ked som mal bordel pod lavou zadnou manzetou na brzdovom strmeni a auto mi same stacalo aj na rovnej ceste samovolnym brzdenim kolesa :) kebyze mam porovnavat neaku predkolku a zadkolku tak u mna vyhrava bmw :)

BMino

Pondelok, 2. Februára 2009, 16:17

elektronika tiez nie je hocico, niekedy sa nemozem pohnut s nou ked chcem ist do garaze, vypnem to a pomaly ale isto sa to hrabe hore
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
e36 M3 coupe SMG - ex

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38

Pondelok, 2. Februára 2009, 17:48

aniel1 napísal:
A pride sused do 20 rocnej starej Audiny hodi jednotku a ide. A ja to musim rozkolisavat a niekedy aj potlacit aby som sa pohol. No hroza....Viem ze ja to nezmenim ale preco velke automobilky ako BMW, Mercedes a ine vyrabaju zadne nahony? Viem ze je to kvoly vyvazeniu v lete alebo este neviem co ine...No pravdu povediac ma to podstatne viacej nevyhod ak vyhod. Aspon ja to tak pocitujeme. Existuje na to naozaj nato nejaky seriozny dovod? Alebo to automobilky robia iba kvoly tomu aby sa odlisovali od inych? Vdaka vsetkym za seriozne vysvetlenie a povzbudenie pred mojim susedom.

ako mi spravne nenapadne pripomenul TomNR v poslednom prispevku, ta stara audina ma ak sa nemylim torzny samosvor,
samosvoru sa nevyrovna ziadna elektronicka kktina dobrzdujuca pretacajuce sa kolo,
aj ked uznavam ze voci otverenemu diffu bez elektroniky to urobi vela..
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

lubko4
Auto: BMW 530dA, Touring

Pondelok, 2. Februára 2009, 18:56

Ahojte, aj ja sa pridam do sikusie o FWD alebo RWD. Fakt je, ze na aute s pohonon zadnych kolies pri akceleracii vznika klopny moment ktory auto pritlaca o vozovku a tym zlepsuje trakciu. Presne naopak ako pri brzdeni, vtedy sa vaha pranasa viac dopredu a preto maju auta, motorky, ... v predu vzdy vacsie a silnejsie brzdy. V lete je to 100% vyhoda a v zime to treba najprv skusit aspon 30 min na velkom letisku a poskusat co a ako v nizsich aj vo vizsich rychlostach a myslim ze potom si clovek naplno vychutna uz spominanu radost z jazdy aj v zime :)
BMW 530dA E39 Touring
Ex.BMW 316i E36 Sedan

sperhy

Pondelok, 2. Februára 2009, 21:16

ja sa pripájam tiež k RWD...ale to bude asi tým že na jednotkovom bavoráku sú tie bezpečnostné systémy už na vyššej úrovni...presne tak ako to tu už bolo spomínané...dostať auto do šmyku sa mi podarilo iba raz.....našťastie na parkovisku:D:D...ale ked som sa o to pokúšal druhý krát už sa nepodarilo:D:D tá elektronika to všetko pekne krásne ovláda....dokonca, aj ked bol prvý sneh a BMW bolo ešte neprezuté nebol žiaden problém..od baráku vychádzam na hlavnú cez taký prudší kopček...všetky autá, ktoré tam zastali, až na pár výnimiek tam ostali hrabať vrrrkať na mieste....ja som s letnými nemal moc velké nádeje že to tam prefrčím jako nič...ale v kopci som zastavil a pri rozbiehaní mi len troška preblikla oranžová kontrolka , ktorá mi oznamovala činnosť trakčnej konroly ,ale okrem som skoro ani nepociťoval že sa rozbieham na snehu a lade....

btw som zvedavý aké to bude v porovnaní s Fiat 126P, ktorý onedlho pribudne do "rodiny" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
120d 120kw

valer750
Kraj: Prešovský

Pondelok, 2. Februára 2009, 22:01

aniel1 napísal:
Vsetkym vdaka za rady a cenne komentare ale mne s toho vsetkeho akurat vyplyva asi takato rovnica:
- ze ak mas bawo alebo auto so zadnym nahonom musis byt stale v strehu co ak....
- tym padom ako sofer aj ked v "luxusnom aute" musis byt na ihlach
=> pretoze z "zdraheho auta" sa nestava pohodlna jazda ....ale jazda premyslania a napatia{myslim v zime} :-)

...ani by som nepovedal. jednoducho ked je klzko tak ovladat plyn s citom a inak pohoda...nic zlozite to nieje...
Celým menom Valér Postihač, keby nieco:)
E91 325dA
E34 540/6

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Utorok, 3. Februára 2009, 09:51

nooo, rad by som videl to auto kde nedavas pozor na jazdu...

ale je zas pravda, ze ak sa toho bojis, ze ta pretoci alebo ze dostanes neocakavany smyk.. tak je to naprd.
je onicom jazdit s pocitom neistoty a strese.
toto zazivam vo vsetkych predokolkach.. neistota a strach co to auto spravi.

na snehu robim vsetko v ramci moznosti a hlavne vnimam volant a spetnu vezbu ktora je u BMW na vysokej urovni.
necitim sa ako na lodi, kde v 100vke myknem volantom a auto mi neda citit ze by som nieco posral a uz sa vezem v smyku... tu na tomto aute cokolvek spravim, tak mi auto da vediet co robim a co sa deje na ceste.

dostanes pretacavy smyk na bmw? pusti plyn, pracuj s volantom tak ako si to volant vyzaduje, a smyk mas zvladnuty (pokial si neprekrocil hranicu)
dostanes pretacavy smyk na predokolke? brzdenie, pustenie plynu akurat pomozes k pretoceniu.

docertabum
Kraj: Košický

Utorok, 3. Februára 2009, 10:49

teraz ma vlastne tak napadlo, ze ja nemam skoro ziadne skusenosti s predokolkami :)) Najprv to bola Skoda 120, potom chvilocku Nissan Silvia S12 a vlastne aj RWD bola jedna z podmienok na dalsie auto, cize terajsie e46. Takze z objektivnych dovodov ma radsej dalej necitaj. Osobne by som vsak nebral tak vazne tvrdenie, ze musis byt doslova v strehu a bla bla bla. Na tom aute mozes ist kludne tak, ze mas cas pozmurkat aj na frajerku na vedlajsom sedadle. teda chcem povedat, ze je to bezpecne a stabilne auto, zamozrejme za predpokladu ze ho nezenies do extremov. Ani v zime nepocitujem nejaky handikep oproti inym autam na ceste. Bol som na silvestra na jednej chate a tam som videl ako typek s dajakym fajnovym Passatom - myslim r.v. 2005 - mal problem do kopca na pristupovu cestu a ja som to zvladol pre mna necakane bez problemov.

Inymi slovami povedane, musis si byt vedomy v com sedis a podla toho pouzivat ten hardver v svoj prospech :)
BMW e46 323i

R0nnIe
Auto: 325i e36 coupe

Utorok, 3. Februára 2009, 11:13

Podla mna je predny nahon kokotina, vela ludi tvrdi ze lebsie ide cez zimu to kopca, ale je to kokotina. Nemam problem vynst aj strimsim kopcekom ze zimu na dvojke bez plynu. Jedine co je zle urobit ked je nasnezene a neposipane, z niejakeho dvovodu zastavit. Potom sa uz taksie pohyna do kopca, resp rozbieha, ale da sa aj to. Predokolka je podla mna v tomto v nevihode, je to ako keby som cuval na BMW do kopca, skuste si to niekedy ze co je pretacanie.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 19

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 40 neregistrovaných