... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 19
reklamne predmety bmwklub.sk

aniel1
Autor témy
Auto: BMW 525XD,
Kraj: Košický

Re: BMW - zadny nahon

Nedeľa, 1. Februára 2009, 11:32

Vsetkym vdaka za rady a cenne komentare ale mne s toho vsetkeho akurat vyplyva asi takato rovnica:
- ze ak mas bawo alebo auto so zadnym nahonom musis byt stale v strehu co ak....
- tym padom ako sofer aj ked v "luxusnom aute" musis byt na ihlach
=> pretoze z "zdraheho auta" sa nestava pohodlna jazda ....ale jazda premyslania a napatia{myslim v zime} :-)

alfi666

Nedeľa, 1. Februára 2009, 12:19

OKej... ja to vidim tak, ze pre teba by bola asi idealnejsia Fabia ;)... ja ked som si donej sadol, tak som mal pocit, ze to odsoferuje aj 10 rocne decko ktore uz vidi ponad volant.... spojka isla lahko ako plynovy pedal, rychlosti tiez, volant sa dal tocit malickom a nic z cesty alebo chovania auta sa nedalo pocitovat vo volante ;) ...proste som tam sedel a tocil volantom a nevedel som sa dockat aby som uz dorazil do ciela.... pri BMW ked dorazim do ciela, tak mam chut sa otocit a hned ist spat :D

Ty si zrejme nepochopil pojem Radost z jazdy ;)

PS: Ten kto nezvladne soferovat zadny nahon, nech neuraza ostatnych a nenazyva sa soferom ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Hoky
Auto: BMW 320d/100 kW
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 1. Februára 2009, 12:48

alfi666 napísal:
OKej... ja to vidim tak, ze pre teba by bola asi idealnejsia Fabia ;)... ja ked som si donej sadol, tak som mal pocit, ze to odsoferuje aj 10 rocne decko ktore uz vidi ponad volant.... spojka isla lahko ako plynovy pedal, rychlosti tiez, volant sa dal tocit malickom a nic z cesty alebo chovania auta sa nedalo pocitovat vo volante ;) ...proste som tam sedel a tocil volantom a nevedel som sa dockat aby som uz dorazil do ciela.... pri BMW ked dorazim do ciela, tak mam chut sa otocit a hned ist spat :D

Ty si zrejme nepochopil pojem Radost z jazdy ;)

PS: Ten kto nezvladne soferovat zadny nahon, nech neuraza ostatnych a nenazyva sa soferom ;)

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
BMW E46 320d/100 kW ( 04/2000 )

Užívateľov profilový obrázok
chembos
Auto: 530d&320i
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 1. Februára 2009, 13:32

aniel1 napísal:
Vsetkym vdaka za rady a cenne komentare ale mne s toho vsetkeho akurat vyplyva asi takato rovnica:
- ze ak mas bawo alebo auto so zadnym nahonom musis byt stale v strehu co ak....
=> pretoze z "zdraheho auta" sa nestava pohodlna jazda ....ale jazda premyslania a napatia{myslim v zime} :-)

tak preto bmw, mercedes, porsche a vela dalsich znaciek, a sportove auta maju zadny nahon ;-) pretoze to je zle a neda sa stym chodit na snehu

ja mam garaz pri takom kopceku(dlhy asi 10m a prevysenie tak 3m) a v zime byva komplet zladovateli, rozbeh alebo nieco ine neprichadza do uvahy a bezproblemu tade vychadzam kazdy den, dokonca aj moja matka :lol: a ford sa mi tade stvera niekedy aj 10 min kim vynde hore :wink:

a este v ktorom aute nemusis byt v strehu? mozno tak v tanku :D
>BMW g31 30xD
>BMW f10 530xd ex
>BMW e70 X5 30d ex
>BMW e92 330xd ex
>BMW e60 525xd ex
>BMW e39 535i ex
>BMW e36 320i QP ex
>Jeep Cherokee 2,5TD Limited ex
>BMW e39 525 TDS ex

Mireck
Auto: E32 735i, E21 320,
Kraj: Košický

Nedeľa, 1. Februára 2009, 13:57

Poznam len 2 auta zo zadnym nahonom kde musis byt v strehu a cakat kam ta to hodi na klskej vozovke. Moskvich a LADA. Volga je uz na tom lepsie. Jazdil som aj na takych a skusal som aj Forda Scorpio aj sieru tu ma otec. Mercedes E 420 a siel som aj v S-ku a jazdi sa v tom dobre ale mam pocit ze BMW je lepsie vyvazene.
E32 - 735i Alpinweiss
E21 - 320 Čečečervena
EX - E30 - 318i

R0nnIe
Auto: 325i e36 coupe
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 1. Februára 2009, 14:57

Preco maju auta BMW zadny nahon? Je to preto lebo priemerny vykon tychto aut je 200koni. Aby sa tento vykon dal pri rozbehu aj vyuzit, musi mat auto zadny nahon. Zober si len taku fabiu 1.2, ked pridas predne kolesa pretacaju jak blaznive a pritom ma to auto okolo 50 koni. Keby malo 200 nedalo by sa ovladat. Jednoducho predny nahon je len pre slabe auta, ktore nemaju velky vykon. Neviem si predstavit co by spravila 328 s prednym nahonom keby si jej v zakrute pridal plyn :D. Zadny nahon umoznuje lebsie riadenie a kontrolu nad autom. Dovod je jednoduhy ked pridas plyn tazisko auta sa presunie viac do zadu, predne kolesa sa odlahcia a zadne viac pritlacia na vozovku a lebsie sa vyuzije sila motoru. Lebsi je uz potom len nahon 4x4 ale s tym nieje tolko zabavy. Ako tu uz bolo spomenute BMW je auto, ktore ked zaparkujes ,hned dostanes chut ist sa previest. Skutocne je to Radost z jazdy.

Ja osobne nemam rad predny nahon,vobec mu nedvoverujem. Pri prednom nahone len ides a ani nevies co sa s autom deje. Ja na svojom BMW citim uz len ked sa trosku smyka na ceste. Na prednom necitim nic

TomNR
Auto: BMW 318ti

Nedeľa, 1. Februára 2009, 15:01

aniel1 napísal:

pre teba mam dobru radu: MHD, alebo pesibus... teda ani pesibus nie, lebo sa mozes smyknut... v porovnani fiat punto a bmw (fwd vs rwd) sa mi zda bmw ovela pokojnejsie a ked jazdis normalne, ako sa na podmienky cesty patri, tak absolutne nemam problem... ine je, ked sa niekto rozbieha na plny plyn a cuduje sa, ze sa nepohne...

Ronnie: u 4x4, co som mal zatial moznost, iba audi, tak taziska maju dost vpredu, motory pred napravou, takze cumak tazky... moje bmw sa mi zda ako najlepsie, co moze byt... uz len vykon treba [-o<
BMW 318ti M44B19 5/1997

Obrázok

pepo286

Nedeľa, 1. Februára 2009, 15:16

presne to som chcel aj ja napisat .. ked sa niekomu nechce za volantom rozmyslat a davat pozor .. nech chodi elektrickou ..
E46 320D Touring 100kW (2001)

laskoncek
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 1. Februára 2009, 16:14

:roll: Ja byt tebov predal by som to ked sa ti nepaci aup si vazne nejaku skodovku alebo nech ti niekto da maly kur ako mas jazdit na BMWckach ..... :roll:
BMW E60 3.0
BMW E 46 320 Ci druha sanca[/color]
ex BMW E 36 316 lenochod :D
ex BMW E 46 320 Ci odpocivaj v pokoji
ex BMW E 46 318i
ex BMW E36 316i M-paket compact[/color]

chico69
Auto: E46, 320d, 100kW
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 1. Februára 2009, 16:21

..asi tak
nič v zlom ale naozaj by si mal asi porozmýšlať nad iným autom (zrejeme slabším) ak sa pri jazde musíš tak sústrediť..tak záleží aj od človeka..nie každý je asi na také autá (BMW)

Helldiver
Auto: E90 330d M-paket

Nedeľa, 1. Februára 2009, 17:47

Zas ho nebite, kazdy je iny, proste niekto to nema v krvi a pretacavy moment ho vzdy vylaka, od auta ocakava co najjednoduchsiu obsluhu a BMW si kupoval hlavne ako "luxusne auto" - spravil proste hlupost, BMW moze byt luxusne vybavou, vonkajsim vzhladom, pouzitimi materialmi, odhlucnenim, ale nikdy nebude luxusne tym sposobom ze ta odfiltruje od okoliteho sveta, vo volante budes viac citit cestu a kolaje ako v inych autach, rovnako zadny nahon vyzaduje ako uz bolo spomenute vacsiu angazovanost od vodica a na klzkom povrchu su niekede nutne neustale korekcie volantu pri pridani plynu aj v rovnom smere... BMW ocakava od vodica aktivnu spolupracu, ak ti to nevyhovuje a chces sa len co najpohodlnejsie dostat z bodu A do bodu B, tak predaj E46 a kup si napriklad toho passata, A4-A6 quattro alebo daco take...
EX E30 325i limo 89' Deplhingrau
EX E34 535i 92' Schwarz
EX E34 535iA 91' Diamantschwarz
EX E46 328ci 2000' Silber
E90 330d 2007' M-paket

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38

Nedeľa, 1. Februára 2009, 20:22

Nejake postrehy z vlastnych skusenosti:
- zatial som nevidel motorovy cln s vrtulou vpredu
- ak taky je, musi zatacat a akcelerovat asi tak ako moze drzat predokolka smer ked presmykuju kola ktore zatacaju, cize len po prvy obrubnik..
- od 1998 maju takmer vsetky BMW stabilizacnu kontrolu, co ich robi ovela bezpecnejsimi
ako predokolka bez toho, ktorych je vacsina, a rovnako bezpecnymi ako predokolka so stabilizaciou
- neverim ze s predokolkou by si sa pohol lahsie za podobnych podmienok
(medzikus medzi volantom a sedadlom, vaha auta, rozlozenie vahy, dezen/vek/kvalita pneumatik)
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

BMino
Auto: modre
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 1. Februára 2009, 21:11

BlackMW: uz som to videl, vrtulu mal cln otocenu dopredu a mal ovela lepsiu manevrovatelnost a dynamiku ako s vrtulou v zadu :D minule to v telke davali :P

ono si to chcel len zvyknut na to auto,

a dost zalezi ako ma auto nastavenu geometriu uz ked porovnavame predny nahon zo zadnym, a ze sa robia len slabe auta? co taky focus RS, alfa GTA, leon cupra R, Ronnie to su auta co nechaju 328i na sprinte vzadu

mna tiez niekedy ten zadok stve a radsej by som tam mal 4x4, ale ked sa trochu porozmysla aj s tym zadkom sa da dostat skoro vsade

aniel1: mozno ti len BMW nesadlo, z tych reci si nerob tazku hlavu
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

2bad
Auto: BMW 530d e39

Pondelok, 2. Februára 2009, 01:45

ja mam nazor ze auto ktore ma 200hp+ by malo mat RWD, lebo som videl cordobu cupru poondena 1.8hladka 140hp a to ked chalan chcel rozbehnut mu to hrabalo ako besne 1-2-3 a na 4 este prehrabnutie! ja ked sa velmi snazim so 150HP tak na dvojke mi to prehrabne, cize vyuzijem plnu silu motora a trhne to ako o zivot.. a na FWD treba plyn pridavat postupne, a tym to ma dlhsie rozbiehanie... toť moj nazor
cize RWD Rulez
Felicia "novy xicht" 1.3MPi 50kw ex
BMW e36 M52 320i 110kw ex
BMW e39 M57 530dA 142kw - aktual

Obrázok

http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq ... re=related

BMWpositiv

Pondelok, 2. Februára 2009, 10:02

TomNR napísal:
ehm, mame doma 20-rocnu audinu 4x4 (nekamenovat plz, som bmw verny :D ) a dostaneme sa vsade (aj s letnymi, ked sa raz nestihlo prezut)
mam vykonnejsie a lahsie bmw, vpredu zimne, vzadu letne (na gumy uz nevydalo a predne zimne su z vraku, co som mal na ND) a ziadny problem s pohynanim... staci jemnost a nemas ziadne problemy, chce to, uz ako alfi spominal, bod c.1 a si vpohode... a samozrejme, nepohynat sa na sposob plny, 1, a cudovat sa, ze ako to, ze ten na 20-rocnej audine sa pohne, ked ty nie

...nemôžem súhlasiť s tým, že keď máš na aute s náhonom 4x4 letné gumy, tak sa s ním môžeš v zime dostať všade... :oops:
...pred mojím súčasným autom som mal Passata 4Motion '01 a keď sa pred dvoma rokmi nečakane nakydal sňah, mal som na aute letné gumy a potreboval som sa dostať len na poštu, tak som mal s tým autom fuckt čo robiť a to len na rovnej ceste...
...šmýkalo to jak besné, vôbec si nedržalo stopu no a o brzdení už ani nehovorím...
...tým chcem len povedať, že pokiaľ máš v zime na aute letné gumy alebo na p..u zimné gumy, tak si v riti ako Baťa s drevákami a nepomôže ti ani keby si mal náhon 8x8...
...minulý rok v zime som mal na mojom terajšom aute vzadu Dunlop WSM3 a vpredu Dunlop WSM2 a nebol žiadny problém...
...tohto roku som mi tie gumy v pneuservise zamenili, lebo na tých WSM2 bol lepší dezén, tak išli dozadu...
...napadol prvý sňah, začalo primŕzať a už to začalo... :shock:
...aj pri zapnutom ASC sa to auto veľmi ľahko dostávalo do šmyku, tak som sa začal škrabať po hlave, že čo to... :-k
...dal som naspäť dozadu tie WSM3 aj keď s horším dezénom, ale jazdné vlastnosti sa zmenili na nepoznanie... :lol:
...takže z vlastných skúseností usudzujem, že pokiaľ nemáš v zime na aute kvalitné zimné gumy (samozrejmä, že kvalita sa posudzuje aj vekom pneu, nie len výškou dezénu ako bolo v mojom prípade) tak nemôžeš od auta očakávať ani len 50% jazdné vlastnosti... :!:
...pokiaľ niekto argumentuje tým, že mu to toho roku na zimné gumy nevyšlo alebo podobné drísty, tak nech radšej zimu presedí doma alebo nech sa vozí MHD, aby neohrozoval seba, ale hlavne ostatních vodičov na ceste... :!:
...pochopiteľne treba brať do úvahy aj ostatné fakty čo sa týkajú zadného náhonu, ako to tu niektorí chalani tiež pekne rozpísali... =D>
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 19

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 25 neregistrovaných