... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Mi_t_is
Auto: BMW E36 325iA
Kraj: Žilinský

Re: automaticka prevodovka - kontra statie

Streda, 16. Januára 2013, 19:50

neprimrzne nič a určite lepšie nechat v mraze na ručnej ako na kolíku prevodovky v svahu...
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Streda, 16. Januára 2013, 22:10

jezis, robite z toho Parkingu tragediu, 3 roky som na sedme parkoval na parkingu, bez rucnej(noznej) a nikdy sa nic nestalo, ved ta zapadka vydrzi enormnu silu (ak to chces vyopocitat, daj si maximalna vaha jazdnej supravy podla technicaku, a daj na to este rezervu 30%) aspon tak mi to vysvetloval kvalitar v dingofilngu.
A nakoniec mi dodal, ze ta rucna brzda tam je len preto, ze ked zastavis v kopci, a zaradis P, tak to dosadne, a ked budes vyradovat, tak to buchne (zapadka vyskoci z kolecka) a kedze ozuby su skosene a zapdka tiez, tak sa tam nema co poskodit, ak nieje chyba materialu. a keci typu, ze sa to opotrebovava, je to iste ako povedat, ze radsi nebudem jazdit lebo sa mi zoderu ozubene kolecka v prevodovke.

tu je obrazok z coho sa sklada Parking v E38
http://www.estore-central.com/bmw-parts ... king-Lock/

SmartBastard
Auto: '08 M Coupe, '10 X6
Kraj: Bratislavský

Streda, 16. Januára 2013, 22:30

voMacK napísal:
Ja vyradujem do P, len ked ma caka dlhsie statie..N prakticky nepouzivam. Ak som v kolone, tak si zapnem AUTO HOLD [s tym prisli az Fxx modely] a nemusim ani stat na brzde...iba ked sa chcem rozbehnut jemne tuknem do plynu....

Okrem E65 to mala aj E70 a E71 ;) Ja jazdím stále na Auto holde, aj keď neviem či to je dobrý nápad :-k
BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava

Misto
Auto: BMW 320d E91
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 19. Januára 2013, 16:12

Jannci napísal:
jezis, robite z toho Parkingu tragediu, 3 roky som na sedme parkoval na parkingu, bez rucnej(noznej) a nikdy sa nic nestalo, ved ta zapadka vydrzi enormnu silu (ak to chces vyopocitat, daj si maximalna vaha jazdnej supravy podla technicaku, a daj na to este rezervu 30%) aspon tak mi to vysvetloval kvalitar v dingofilngu.
A nakoniec mi dodal, ze ta rucna brzda tam je len preto, ze ked zastavis v kopci, a zaradis P, tak to dosadne, a ked budes vyradovat, tak to buchne (zapadka vyskoci z kolecka) a kedze ozuby su skosene a zapdka tiez, tak sa tam nema co poskodit, ak nieje chyba materialu. a keci typu, ze sa to opotrebovava, je to iste ako povedat, ze radsi nebudem jazdit lebo sa mi zoderu ozubene kolecka v prevodovke.

tu je obrazok z coho sa sklada Parking v E38
http://www.estore-central.com/bmw-parts ... king-Lock/

Suhlasim, mam uz 4 auto s automatom, foter ma tiez. A nikdy sme neparkovali s rucnou a podobne. Aj v kopcoch a podobne, na land roveri dokonca na lukach, terene a svahoch aj so sklonom 25%. Podotykam, ze urcite pouzivanie rucnej nikomu neuskodi, ale robit tu z toho vedu?! :)

Dalsia vec je vymena oleja a filtrov na automate. Niekto tu pisal, ze kazdych 60000 km. Podla mna takisto blbost. Jedine na land roveri som raz tuto chybu urobil, ked sme po 180000 km dali na radu "odbornika", ze to sa musi urobit. Po vymene oleja nam odisiel automat a repas stal takmer 2000 €. A to je stare auto, kde bol ten repas este pomerne lacny. Takze moja rada je, ze do automatu nesahat az kym nie je problem. Len pre orientaciu na dvoch oploch s automatom sme najazdili viac ako 250000 km bez akejkolvek udrzby.

Co sa tyka pouzivana, tak suhlasim s prispevkami nado mnou. Pri kratsom stati D + brzda, pri dlhsom vyradujem do P. N takmer nepouzivam.

Mi_t_is

Sobota, 19. Januára 2013, 16:32

odišiel ti preto lebo si tam mal nemenený starý olej a nový olej tomu len dopomohol čo by sa aj tak stalo.. Je tu kopec ľudí vratane mna čo menia olej v automate a šlapú dalej.
Na predaj:

Obrázok

Kontakt

Misto
Auto: BMW 320d E91

Sobota, 19. Januára 2013, 16:43

Pisem len svoje skusenosti a kazdy mechanik povie inak. V opli mi napriklad vymenu oleja neodporucali, to iste aj mechanici u nas. Niekto iny zasa povie, ze odporuca. Ja ho nemenim a zatial problem nebol. Okrem Land Rovera. Zahadou vsak je, ze do spominanej vymeny auto slapalo bez problemov a po vymene hned radilo zle a cca. po 500 km ta prevodovka odisla uplne.

Ale ako som napisal vyssie, kto chce, nech meni.

Mi_t_is

Sobota, 19. Januára 2013, 17:02

som napísal že ten novy olej ju len pochoval lebo šla na spálený. Keby si do prevodovky olej v ktorej je ten olej max 100tisic km a nie je spaleny, tak sa jej nič hned po výmene nestane.
Na predaj:

Obrázok

Kontakt

michaltt
Kraj: Košický

Nedeľa, 20. Januára 2013, 20:06

Ako pisu chalani, na semaforoch D, ked dlhsie stojim na rovnom povrchu tak P, ked som v miernom kopci alebo hocikde (uz som si tak zvykol), vzdy ked zastavim drzim nohu na brzde, dam N + potiahnem rucnu, pustim brzdu, auto sa sklzne a zastavi na rucnej a potom dam P. Rucnu taham uz skoro vsade, vzdy je nikde nejaky maly sklon a auto ma tendenciu sa posunut.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

DrakulaVladimir
Auto: 7er

Nedeľa, 20. Januára 2013, 20:44

A ked odbrzdis rucnu sadne do na kolik ked si na rovine ? ..)
735i
525iA ex
320d ex

Obrázok

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Pondelok, 21. Januára 2013, 00:31

DrakulaVladimir napísal:

akoze kolik dosada ked pootocis koleso o nejaky stupen, dva... vtom vobec nevidim problem, mas to s rovnakym efektom ako ked zaradis na manualy rychlost...

michaltt
Kraj: Košický

Pondelok, 21. Januára 2013, 14:38

DrakulaVladimir napísal:

Nastartujem, stlacim brzdu, odbrzdim rucnu, dam D a idem. Takze ziadne tupe pukance z prevodovky
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

voMacK
Auto: G31 540i

Pondelok, 21. Januára 2013, 19:14

PetoK, Smart: Mate pravdu s tym AUTO HOLD som sa sekol :oops:

Misto napísal:
Dalsia vec je vymena oleja a filtrov na automate. Niekto tu pisal, ze kazdych 60000 km. Podla mna takisto blbost. Jedine na land roveri som raz tuto chybu urobil, ked sme po 180000 km dali na radu "odbornika", ze to sa musi urobit. Po vymene oleja nam odisiel automat a repas stal takmer 2000 €. A to je stare auto, kde bol ten repas este pomerne lacny. Takze moja rada je, ze do automatu nesahat az kym nie je problem. Len pre orientaciu na dvoch oploch s automatom sme najazdili viac ako 250000 km bez akejkolvek udrzby.

Blbost je co tvrdis ty. Samotny vyrobca automatov do BMW [ked sa bavime o ZF] odporuca vymenu pri prvych 100tis a potom kazdy 60tis. To ze BMW uz tvrdi nieco ine je druha vec.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

mys_iak
Auto: Bmw F31 316d
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 21. Januára 2013, 21:47

keby sme boli v amerike tak mame v servisnej knizke napisanu vymenu oleja aj v dife aj v automate aj v normalnej manualnej prevodovke...

proste olej straca svoje vlastnosti staci len pohnut rozumom... proste striedanie teplot plus kondenzacia, trieska s opotrebovanych sukolies atd...

ide skor o to aky olej tam clovek vymeni a dalsia vec ci to ten clovek vie urobit... lebo ako vieme nieje to len vyliat a naliat...

a ku statiu ja stojim na Pcku ak stojim dlhsie resp parkujem nic viac... a na semaforoch na Dcku na brzde... Nko neradim
Bmw F31 316dAT
ex: e61 530iA+LPG
e36 320Ci+LPG
e39 530dAT
e46 320dT
e91 320d

ROKI49
Auto: G20 330i

Pondelok, 21. Januára 2013, 22:16

v diffe treba menit po kolko km asi tak?
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

Mi_t_is

Pondelok, 21. Januára 2013, 22:36

Okolo 80 t.
Na predaj:

Obrázok

Kontakt

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných