... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
voMacK napísal:Ja vyradujem do P, len ked ma caka dlhsie statie..N prakticky nepouzivam. Ak som v kolone, tak si zapnem AUTO HOLD [s tym prisli az Fxx modely] a nemusim ani stat na brzde...iba ked sa chcem rozbehnut jemne tuknem do plynu....
Jannci napísal:jezis, robite z toho Parkingu tragediu, 3 roky som na sedme parkoval na parkingu, bez rucnej(noznej) a nikdy sa nic nestalo, ved ta zapadka vydrzi enormnu silu (ak to chces vyopocitat, daj si maximalna vaha jazdnej supravy podla technicaku, a daj na to este rezervu 30%) aspon tak mi to vysvetloval kvalitar v dingofilngu.
A nakoniec mi dodal, ze ta rucna brzda tam je len preto, ze ked zastavis v kopci, a zaradis P, tak to dosadne, a ked budes vyradovat, tak to buchne (zapadka vyskoci z kolecka) a kedze ozuby su skosene a zapdka tiez, tak sa tam nema co poskodit, ak nieje chyba materialu. a keci typu, ze sa to opotrebovava, je to iste ako povedat, ze radsi nebudem jazdit lebo sa mi zoderu ozubene kolecka v prevodovke.
tu je obrazok z coho sa sklada Parking v E38
http://www.estore-central.com/bmw-parts ... king-Lock/
DrakulaVladimir napísal:A ked odbrzdis rucnu sadne do na kolik ked si na rovine ? ..)
DrakulaVladimir napísal:A ked odbrzdis rucnu sadne do na kolik ked si na rovine ? ..)
Misto napísal:Dalsia vec je vymena oleja a filtrov na automate. Niekto tu pisal, ze kazdych 60000 km. Podla mna takisto blbost. Jedine na land roveri som raz tuto chybu urobil, ked sme po 180000 km dali na radu "odbornika", ze to sa musi urobit. Po vymene oleja nam odisiel automat a repas stal takmer 2000 €. A to je stare auto, kde bol ten repas este pomerne lacny. Takze moja rada je, ze do automatu nesahat az kym nie je problem. Len pre orientaciu na dvoch oploch s automatom sme najazdili viac ako 250000 km bez akejkolvek udrzby.