... všetko o BMW ...
Fuxxo napísal:Po 2 rokoch / len 30000km (lebo korona-time) uplna spokojnost, s autom ako takym aj so zvolenou vybavou.hele troska ti to tu ozivim s par otaskami![]()
jak to teda vnimas teraz po pomaly 2 rokoch? jazdil si aj dlhsiu trasu s tym? povedzme 300-500km? mix dialnica okreska, sviznejsim tempom, jaka spotreba by tam bola?
co ma ale zaujima este viac, mas uz ten sw update co bol niekedy v 2020? co som studoval, tak kvoli drbnutym eu normam bmw uplne odjebalo tie zvuky z vyfuku co predtym boli dost paradne na to ze to je len 330i (ako ano, nielen bmw, ale komplet aspon nemecki vyrobcovia)?
a aky mas nazor na tie svetla teraz? niekde som cital ze zakladne ledky su uplne nula bodov, neviem teda o kolko su silnejsie tie tvoje, to nemam odskusane vobec, jazdil som tie auta len cez den. alebo urcite brat laser?
ten liter oleja je inac prekvapivy po 20 tisic km.. do 4ky som nedolieval nikdy ani deci, aj ked to bude asi tym ze ten benzin bude mat skor nachylnost na spotrebu oleja. odvtedy si dolieval medzi dalsimi vymenami?
boborjelotor napísal:no ved nema, ma ten medzikrok, zato som sa pytal ze co a jakpablo nema zakladne ledky, ci? pablo ma to medium
pablohablo napísal:dikPo 2 rokoch / len 30000km (lebo korona-time) uplna spokojnost, s autom ako takym aj so zvolenou vybavou.
Bol som s tym v lete v Ljubljane z Bratislavy a nazad, cela cesta v pohode co sa tyka komfortu, nemal som z toho presedenu rit, tempomat tiez pomohol, ale to je cela trasa dialnica. Nekonecnu spotrebu mam 8,8 litra / 100km, na to ze vacsina z toho po Bratislave a velmi casto v Sport Plus tak slusne. Na dialnici ked das tempomat na nejaku pokutu do 50 Euro tak okamzita spotreba je 6,6-7l/100km. To som meral viac menej zo zvedavosti, kedze benzin neplatim, styl jazdy tomu tiez zodpoveda. BMW web pise po zadani VIN ze software je latest, nevsimol som si ze by prdy dako ustali, ale mam video turovania vyfuku v garazi od novoty, tak mozem porovnat ci sa tam nieco zmenilo ohladne zvukovej kulisy. Co som si ale vsimol a je to bud SW alebo proste ma auto vycvicilo ze lane assist uz nema skoro ziadne falosne alarmy a naozaj zabera/vibruje len ked treba.
Zatial mi len dolievali liter oleja pri 20000km a menili olej pri 24000km, takze neviem ako sa spotreba oleja vyvija, na to este musim aspon dalsich 14000km najazdit. Na druhej strane ale napriklad neskutocne nizka spotreba vody do ostrekovacov ako to ma tie trysky v stieracoch.
Svetla mam Adaptivne LED s asistentom dialkovych svetiel, prezradim ze v jednom oku mam myoring & crosslinking kvoli keratokonusu (=v noci potrebujem vela svetla) a so svetlami som uplne spokojny, svieti to velmi dobre, urcite to svieti lepsie ako napriklad xenony v zeninej E84 X1 11/2014 (100000km najazd, takze nie moc vypalene), najme co sa tyka kvality projekcie, vsetko je osvetlene rovnomernejsie, sirsi zaber na krajnicu, presnejsie urezanie luca. Zopar nocnych jazd som s tym mal a realne to dosvieti dalej ako ja som schopny kvalitne zaostrit/rozoznat. Mame na firme aj G20 320i so zakladnymi LED ale kvoli korone nebola este moznost porovnat/vyskusat. Tie adaptivne som bral lebo prisvecuju aj krajnicu/chodnik co je v meste v noci super & maju smerovku v tvare obocia, plus niekde som sa docital ze svetelny tok je podstatne vyssi. LASER som nebral lebo nebol rozpocet a oproti adaptive by mal zvysovat len intenzitu dialkovych ale vravim ja mam limity inde ako vo svetlach auta. Pre mna teda adaptivne dostatocne, nemam pocit ze by ma limitovali.