... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
darklord
Autor témy
Auto: stara haraburda
Kraj: Bratislavský

Re: [E34 528i Touring] HiFi in progress

Nedeľa, 13. Októbra 2013, 15:58

Uvazujem pri najblizsej vymene pouzit olej 0W-40, co by na to? Vzhladom na to ze autom jazdim denne do prace ~10km tam a 10 nazad, nebol by vhodnejsi ako 5W40? Jedna sa samozrejme o toho isteho vyrobcu, splnujuci normu BMW LL-01, vymenny interval by som nechal rovnaky ako doteraz = 10tkm. Ide mi len o to ze motor sa len ledva ohreje pri tomto mestskom cukani.
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 14. Októbra 2013, 10:47

M50ka nebola od výrobcu konštruovaná na 0W, ja bych ju tam nelial.
A po 10km musí byť ten motor zohriaty na stred aj pri teplotách okolo 0. Pozri termostat. Mne sa zohrial za 10km v krutých mrazoch.
Nur Original ist Legal.

darklord
Autor témy

Pondelok, 14. Októbra 2013, 13:49

No to ze voda je v strede je jasne. Ale chudak olej bude stale len vlazny, termostat je v poriadku. Btw motor je M52 :)
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

Milosss

Pondelok, 14. Októbra 2013, 17:32

To že bude olej 0W neznamená že sa rýchlejšie zohreje ako 5W.
Aha M52, zabudol som, každopádne oproti M50 má navyše len hliníkový blok nie? Nevyznám sa už v tom toľko.
Nur Original ist Legal.

darklord
Autor témy

Pondelok, 14. Októbra 2013, 17:43

Ano to je pravda, ale predpokladam ze ma lepsie mazacie vlastnosti pri nizsej teplote ako 5W

Suit
Auto: BMW E61 535d
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 14. Októbra 2013, 17:49

U nas nebyva taka zima, aby bolo nutne 0W. Ak chces daj, nic nepokazis, ale podla mna je to zbytocne.

starynovy
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 14. Októbra 2013, 20:18

Po 10km sa mi zohreje M51, a ano mam teplomer oleja.. benziny posrate :mrgreen: .

darklord
Autor témy

Utorok, 29. Októbra 2013, 14:40

V poslednej dobe som sledoval prilis caste hlasenie o nedostatku media v chladiacej sustave, uz mi behali po rozume myslienky na KO motor, ale dnes sa situacia rozsudila, nechal som auto stat dva dni bez pohybu a objavila sa mlacka pod prednym narazanikom... Na jednej strane diky bohu ze to neni motor (pretoze auto za studena huli hmlu ako hlupe - ale to bude sposobene skorej momentalnym pocasim) a na druhu stranu nechapem ako mohol NOVY chladic odist po pol roku prevadzky... Pretoze hadice su suche, akurat je mokro v tom nosniku pod chladicom... Takze hura zhanat chladic, asi pojdem cestou pouziteho ale original BMW/Behr. Pretoze tato predrazena autokelly sracka zjavne nestoji ani za deravy gros, a stalo to snad cez 3000Kc. Kua!

starynovy

Utorok, 29. Októbra 2013, 15:04

watafak.. pocul si niekedy o Polskej? V autokelly by som nekupil nic, tvoj chladic zozenies v tej iste kvalite, alebo nekvalite za 50€ aj s postou. Pripadne je tu stranka lacnechladice.sk? Ti to tahaju tiez z polska za rozumne ceny.. Ja mam v aute nejaky no name polsky za 55€, a ked drzi tie tlaky co tam panuju s podfukujucou hlavou, tak by som povedal ze OK.

darklord
Autor témy

Utorok, 29. Októbra 2013, 15:08

Ono vies, auto stalo v dielni s dierou v chladici, a potreboval som s tym ten samy den odist, ina moznost nebola. Ale vidim to tak ze holt budem zatial dolievat, a zhanat nejaky jazdeny ale originalny. Stranky *.sk su mi nanic, kedze na slovensku budem najblizsie snad niekedy v roku 2014.

starynovy

Utorok, 29. Októbra 2013, 15:20

Tak urcite existuje aj nieco ceske, pripadne cez Autofra, oni posielaju do ciech. Pouzity jedine za dobru cenu :D

darklord
Autor témy

Utorok, 12. Novembra 2013, 19:52

Cip z USA objednany, zaplateny. Snad to bude fungovat... Kua musel som aj limit na karte zvysit aby to vobec slo zaplatit :roll:

darklord
Autor témy

Re: [E34 528i Touring] chiptuning in progress

Sobota, 23. Novembra 2013, 21:50

Tak vcera definitivne zomrela baterka, na rychlo kupena nova, varta E43 72Ah 680A. Snad na 5 rokov pokoj. Dalej som dnes navstivil novo otvoreny BMW klasik servis, nechal zadarmo skontrolovat auto, nasla sa az jedna zavada - volnejsia pomocna paka riadenia, pri najblizsej prilezitosti objednam novu (pripadne len puzdro, ale mam strach ze to nepojde len tak lahko prelisovat), dostal som pochvalu na karoseriu :) Dalej aby som sa nenudil, ciastosne som odstrojil interier, zistil som ze instalacia hifi bude vlastne jednoduchsia kedze kabelaz auta je aspon minimalne na hifi nachystana, takze ziadne pinovanie dvernych konektorov a demontaz celej palubky, ale len vymena jedneho kabloveho zvazku za druhy (ufff, hura) a potom az dorazia, vymena dvernych kabelazi. Akurat som dokoncil pajkovaciu operaciu, kedze kabelaz ktoru mam je sedanova, potreboval som predlzit vetvu k zadnym repro. Zajtra nahodim hlavny zvazok, cvicne to skusim zapojit, pondelok objednavam drziak na zosilovac. A ked uz to bude odstrojene, nainstalujem aj original kabel na cd menic, keby sa mi nahodou niekedy postastilo zohnat BE-2450 alebo 2455 (a nie tych 220 eur co je tu na klube na predaj za to fakt nedam).

darklord
Autor témy

Pondelok, 6. Januára 2014, 20:51

Zase je to spinave, ja to asi predam, uz ma to nebavi furt len umyvat a opravovat :lol: Inak spotreba na silvestrovskom 712km vylete vysla na prijemnych 7.3, skoda zapchy v ruzomberku a 4x12km cesty po tankodrome kde sa slo na 2-3 prevodovy stupen s aktualnou spotrebou dade v oblakoch. Mapa: http://goo.gl/maps/xuomo Kombinovana spotreba sa pomaly posuva od 11/100 smerom dolu http://www.spritmonitor.de/en/detail/500669.html Celkom ma zaujima ako sa spotreba zmeni ked konecne dostanem do ruk (a sprovoznim) TRM cip pre 2.8 motor. Teraz to sice nejako jazdi, ale citit ze tie 2.5 mapy su proste ine ako by si hardware ziadal...

fildo
Auto: E34 525i touring

Pondelok, 6. Januára 2014, 23:36

ja asi neviem jazdiť, na M50B25 sa pod 10 pri priemere na plnú nádrž nedostanem nikdy ! k tomu čipu, aký nárast výkonu očakávaš ?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot], SpiKee a 19 neregistrovaných