... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
darklord
Autor témy
Auto: stara haraburda
Kraj: Bratislavský

Re: [E34 528i Touring] HiFi in progress

Štvrtok, 3. Októbra 2013, 16:24

No v zakladnej repro sustave (6 repro) je jeden stredovasovy par pod palubovkou, jeden vyskovy v palubke a jeden stredobasovy par vzadu. Pri HiFi je to iste, plus vyskove repro vo dverach v mieste spatneho zrkadla, a jeden vyskovy par vzadu (10 repro) plus samotny zosilovac. Takze si asi len nevidel tu spravnu vybavu :)
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

Suit
Auto: BMW E61 535d
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 3. Októbra 2013, 17:09

Jo presne ako pise darklord. Vid. foto z mojho auta.

V predu stredobas, vyskace v palubovke a pri zrkadle.
Obrázok

A vzadu v stropnici stredobasy a pred nimi vyskace.
Obrázok

Darklord teraz ako pozeram na tie foto co si dal tej novej sustavy co si zohnal. Mam pocit ze dozadu ti to pasovat nebude, lebo mas na foto spojeny stredobas s vyskacom, lenze ja ich mam aj vzadu oddelene.

maniaczv

Štvrtok, 3. Októbra 2013, 17:37

moja e34 ma funkcne vyskace vo dverach pri zrkadle =D>

PetoK
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 3. Októbra 2013, 18:36

Hoši, ja len drobnú vec... nebláznite, tieto systémy sú 100 rokov za zenitom... dorábať to dnes je úplný nezmysel... ja som mal E32, dal som dozadu poriadne ovály Hertz 16x24, vyrezal som nato diery do plechu pod oknom, osadil ich do drevenej ozvučnice... takisto vpredu, som povodne repro vyhodil, urobil drevené medzikusy, vytlmil a osadil komponentné repro 16,5cm + výšky... všetko prekábloval dozadu na Audison koncák a k tomu ako základ Becker Indianapolis rádio... zvuk bol oproti pôvodnému systému jak z inej planéty... každý čo som mu to pustil, nechápal... :-({|=

maniaczv

Štvrtok, 3. Októbra 2013, 18:42

ja som to riesil kvoli Orginalu .. to ma pre mna vacsiu hodnotu jak aftermarket kde sa nakrucaju kable skrutkamy :mrgreen:
kto ma v e34 hifi ?? poznam 2 kto ma dalsi ??? to je taka raritka a mat to orginal je spica :D

4dams
Auto: e34 TDS/A & e34 538i
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 3. Októbra 2013, 18:43

PetoK napísal:
vyrezal som nato diery do plechu pod oknom, osadil ich do drevenej ozvučnice...
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Pochybujem že Darklord to robí pre to že je hluchý alebo mu išlo o kvalitu zvuku, to je to posledné o čo mu ide... Ten Indianapolis PRO mam aj ja, ale zavretý v skrini. Zvuk skoro ako klasické origo rádio.
Naposledy upravil/-a 4dams v Štvrtok, 3. Októbra 2013, 18:54, upravené celkom 1 krát.

fox1k
Auto: BMW

Štvrtok, 3. Októbra 2013, 18:46

Peťo máš pravdu, len tu záleží asi aj od financií, ty si osádzal rádio ktoré stálo ak si dobre pamatám cez 30tis. slovenských, teda kategória niekde inde

mys_iak
Auto: Bmw F31 316d

Štvrtok, 3. Októbra 2013, 18:47

maniaczv napísal:
ja som to riesil kvoli Orginalu .. to ma pre mna vacsiu hodnotu jak aftermarket kde sa nakrucaju kable skrutkamy :mrgreen:
kto ma v e34 hifi ?? poznam 2 kto ma dalsi ??? to je taka raritka a mat to orginal je spica :D

raritka je to mat s fabriky :D a nie si davat do auta 20rocne vyhrate reproduktory...
Bmw F31 316dAT
ex: e61 530iA+LPG
e36 320Ci+LPG
e39 530dAT
e46 320dT
e91 320d

PetoK

Štvrtok, 3. Októbra 2013, 18:49

Foxik: Ved hej, dnes sa dá zohnať už celkom lacno, oproti bežným rádiám je Becker špička... neporovnateľné, excelentné parametre...

Pokial nie je dobrý základ, je zbytočnosť dorábať koncáky a reprá z roku pána...

A čo sa týka raritky, to je tak na smiech... radšej poriadny sound ako raritny zvuk ako SRO1 kedysi na strednych vlnách...

maniaczv

Štvrtok, 3. Októbra 2013, 19:07

kazdy ma na to vlastny pohlad ...
ja drzim palec ked si sa do toho pustil nech to maka .. ..
aj to radio ano stalo cenovo vela ale aj ten zosik stoji stale v bmw cez 300eur tak a ked to vyslo to tiez asi bola cena mozno aj vyssia tak zase taky srot to nebude ..
niekomu sa paci ked mu do skrutkovaci zosikov ide cyh medeny \ iny nazov reprakovy spickovz top hifi kabel a pchat cievky v krabickach kade tade po aute . no a niekto to rad orginal aj ked 20 rocne ...
niekto chce auto len 5 rocne a niekto chce 20 rocne :mrgreen:

darklord
Autor témy

Štvrtok, 3. Októbra 2013, 21:24

Presne ako pise 4dams, nerobim to pre super truper hifi sustavu kvoli ktorej mi potom niekto rozmlati okno aby to z auta vytahal, chcem proste oem originalne dobove riesenie, prinos oproti non-hifi sustave bude dufam poznatelny. Co sa tyka zadnych repro, vybral som ich z toho plastoveho drziaka a nahadzal do stropnice presne ako tam maju byt, ziadnej nekompatibility som si nevsimol. Ale serie ma ta kabelaz vo dverach, konektor od karoserie si napinujem, to je najmenej, ale do dveri som vobec hrabat nechcel, pretoze neverim ze sa mi podario zohnat kabelaz ktora nebude napadnuta tunerom alebo rozhryzena zubami casu...
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

skoki
Auto: BMW e46 328i touring

Štvrtok, 3. Októbra 2013, 21:30

tiež sa prikláňam k názoru ze uz ked meniť komplet audio tak za niečo čo normálne hrá :D

PetoK

Štvrtok, 3. Októbra 2013, 22:26

Robte si ako chcete,dovolim si napisat ze moje riesenie hralo asi o 500% lepsie ako origo. Orig riesenie je davno prezitok, postudujte zahranicne fora a pochopite.. nechapem naco sa s tym takto trapit, ked to nakoniec aj tak hra zle. Hlavny problem je ze tie repra su zle osadene,nemaju ozvucnice a radio aj zosik je na dnesnu dobu uplny srot.

starynovy

Štvrtok, 3. Októbra 2013, 23:32

Zosik z E34 som nemal, ale ak je to taky isty ako v E36, tak je tam 5xTDA7374B, 2x18W mostikovy, cize vykonovo to je OK. No tiez suhlasim, ze tie repra uz maju svoje odohrate, a zavesy tiez niesu vecne.. origo zosik je v pohode (ak je taky ako si myslim), ale tie repraky by patrilo nove.

Tak som ho vyhrabal z pod postele, je to 10x18W, teda vykonovo uplne v poriadku, ako 90% modernych radii..

darklord
Autor témy

Štvrtok, 3. Októbra 2013, 23:58

PetoK napísal:
Robte si ako chcete,dovolim si napisat ze moje riesenie hralo asi o 500% lepsie ako origo. Orig riesenie je davno prezitok, postudujte zahranicne fora a pochopite.. nechapem naco sa s tym takto trapit, ked to nakoniec aj tak hra zle. Hlavny problem je ze tie repra su zle osadene,nemaju ozvucnice a radio aj zosik je na dnesnu dobu uplny srot.

Ono aj to auto je na dnesnu dobu srot... :)

Neviem co je na tom k nepochopeniu ze chcem oem riesenie, ktore sice je zastarale, ale nespati v interieri, nespati v elektrike atd. Nemam rad ked je auto rozrezane na srot kvoli audio zastavbe ktora po dvoch rokoch dunenia uz len smutne chrci, vsade kila medi pomotane hore dole popod koberce, atd... Proste chcem DOBOVE originalne riesenie, tak ako to montovali vo fabrike.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: SpiKee a 20 neregistrovaných