... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
salat
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

Re: [E70 X5 3.0sd] audio/video upgrade ukončený

Štvrtok, 1. Decembra 2011, 13:21

sucitim s tebou, to ozaj nasere... nie smolu, ale na starom aute som mal zaschnutu zivicu. Cisticom na zivicu som kazdu kvapku musel na 10x cistit, lebo pri kazdej aplikacii to odstranilo len povrchovu 0,25mm vrstvu. 4 kvapky a robota na pol dna ](*,)

priklanam sa k nazoru ze im to nesmie len tak prejst. Aj ked clovek nic pravne nevymoze, ale ak sa bude 10-20 ludi stazovat, niekoho za to aspon spicuju a nabuduce si daju flakaci (mozno) pozor. Ak ale ludia budu ticho, tak sa vlastne nic nestalo.

Elegantne riesenie by bolo najst chlapika, profi cistica aut a pekne si to nechat vyfakturovat a fakturu poslat sprave ciest, resp firme co ju opravovala. Cistenie X5 intensive tar removerom ak to drzi a nejde dole nebude isto nic lacne... mozno by sa zobudili, hovada.
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 1. Decembra 2011, 15:20

Ak by bola fotodokumentácia, mohlo sa to poslať aj na somreporter@markiza.sk.
Po zmedializovaní by bola možno väčšia šanca vymôcť škodu.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

bmwbros
Auto: E60 530D
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 1. Decembra 2011, 20:42

ty k...t, do p...e tam ](*,) ](*,) ](*,) , to snáď nie je ani pravda Maros, takú mať smolu že ju rovno ešte aj hodiť na komplet kasňu :!: Tak tomu sa hovorí deň, ty cestári to museli byť odborníci a poviem že sa to ešte hocikomu môže stať znova u nás na Slovensku, proste sa to tak u nás robí. Nič ma tu už neprekvapí skôr sklame. Ved len na jar, keď v meste striekajú prechody-čiary, tak sa im vyhýbam a keď to už inak nevydá, tak dávam sakra pozor aby práve vtedy keď prechádzam popri nich nestriekali s pištoľou. Ked som mal Superba tak raz striekali prechod pre chodcov no a vtom keď som ich obchádzal zafúkol vetrík a bolo to v p..ci, komplet biely poprašok na takmer celej kasni. A inak aj tie výmoli keď opravujú tým asfaltovým pudingom a posypú to tými fasa kamienkami to je tiež fajn na na konzervovanie.
ex E60 530D sedan black

maros.x5
Autor témy
Auto: E70 3.0sd
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 1. Decembra 2011, 22:20

Chalani dík za podporu, ja som mal doma Autoglym Intensive Tar Remover a od Liqui Moly odstraňovač smoly, ale pre istotu som kúpil ešte od Sonaxu odstraňovač živice, smoly a vtáčieho trusu. Teraz vlastná skúsenosť, Sonax nič moc, s tým som začal, potom nasledovalo Liqui Moly, to už bola iná káva, a dorazil som to Autoglymom. Ale ešte aj tak som našiel pár bodiek smoly ktoré som prehliadol, takže ešte jeden ten Autoglym Intensive Tar Remover kúpim, a ešte raz prejdem celú karosériu, nech je to tip-top. Najhoršie že tie prípravky to je riadny bordel, tak som išiel iba po kúskoch karosérie, a hneď vyčistenú časť som umýval zo šampónom z voskom od Autoglymu, aby som ten lak aspoň z časti ošetril, aby nedostal šok z tých agresívnych prípravkov. Mám aj do Kärcher wapky taký šampón na bezdotykové umývanie originál Kärcher, ale ten nestojí za nič, síce napení, ale hneď stečie. Takže včera som to vyčistil od tej smoly, každé vyčistené miesto umyté šampónom od Autoglymu, potom umyté auto komplet šampónom od Kärcheru, potom dočistenie, potom opäť umyté auto šampónom od Kärcheru, potom opäť dočistenie, a nakoniec ručné umytie auta šampónom z voskom od Autoglymu, keď som končil, to už bola tma, dnes som ešte našiel pár bodiek.
BMW X5 E70 3.0sd, M paket, 21" 128, - 40 mm, H&R podložky, ku LOGIC7 sub JL Audio 13w7, GZPA16000d, GZBP12.3500, TV tuner, DVD menič, LCD monitor, Eisenmann, LUX H8 v3, ... príbeh
BMW 3 E92 335d
ex Nissan 350z kabrio
ex Mazda 6 2.3i
ex Mazda 323F 1.8i

mexican
Auto: modré géčko

Štvrtok, 1. Decembra 2011, 22:23

Mne sa voľakedy dávno stala taká vec, že po ceste predo mnou išla Avia a na korbe viezla nejaké sudy s farbou. Jeden sa jej tam prekotil a z korby na cestu začala vytekať nádherná žltá farba. Bolo to nejako na večer, tak som tomu ani nevenoval pozornosť, až na druhý deň za svetla som si všimol že mám auto na kompletku ostriekané žltou farbou. Ale to v pohode išlo za chvíľu dole s riedidlom.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

maros.x5
Autor témy

Štvrtok, 1. Decembra 2011, 22:28

Dofrasa, to tiež niečo nepochopiteľné, ale dosť ma prekvapilo, koľko skúseností s niečím podobným máte viacerý, lebo mne sa niečo také stalo po prvý krát, a dosť ma to vyviedlo z miery, ale hlavná vec, že sa to dalo vyčistiť bez následkov.
BMW X5 E70 3.0sd, M paket, 21" 128, - 40 mm, H&R podložky, ku LOGIC7 sub JL Audio 13w7, GZPA16000d, GZBP12.3500, TV tuner, DVD menič, LCD monitor, Eisenmann, LUX H8 v3, ... príbeh
BMW 3 E92 335d
ex Nissan 350z kabrio
ex Mazda 6 2.3i
ex Mazda 323F 1.8i

voMacK
Auto: G31 540i

Piatok, 2. Decembra 2011, 08:39

chapem, ze sa ti s tym uz nechce zaoberat...ale mozno by fakt nebolo od veci tam za nimi skocit a dat rec...ono kebyze tam pride nejaky 20 rocny chalanisko na E36, tak sa mu asi vyrehocu..ale ked tam pride pan na velkom, luxusnom beee em weeee [naviac v takej bad-ass verzii jak mas ty :) ], povie im tam par teplych slov od srdca, povyhraza sa vymahanim sposobenej skody, k tomu prida nejake to delikatne "kokot & kurva"; tak im asi nebude vsetko jedno...
neviem no..sak je to na tebe..ale toto by ma fakt asi kurva dozralo..ja sice nie som tak vytazeny na ciste auto a moje auto nevidelo umyvarku uz asi dva mesiace..ale toto je uz troska moc
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

THX24
Auto: BMW E90 330d LCI
Kraj: Košický

Piatok, 2. Decembra 2011, 13:53

To je pecka to sa moze stat len tu ...hlavne ze ti to zoslo maros aj ked verim ze to stalo kopec namahy ,by som to dal cistit tomu hujovi co to naniesol na cestu....

Inac mam suseda akurat riesi cez poistku podobnu udalost :

tu u nas na sidlisku zatepluju jednu bytovku hned vedla je parkovisko akurat tam mal zaparkovane auto (ciernu oktaviu),ked zacali tahat omietku tu finalnu taku vo farbe cinziaku je to ta gumena farba ,asi niekedy v polke dna mu ju prisiel jeden robotnik prikryt igelitom aj to len na pol auta ,ale polozil to na to auto kde uz bolo cele zasrate ,druhu cast nechal odkrytu ,cize mal ciernu oktavku ako lienka bodkatu ...nejde to nicim dole ,stazoval sa aj na tu firmu tak majitel mu vybavil jednu umyvarku u svojho znameho ze este to tam skusia ,ale nic nepomohlo ,takze teraz sa budu musiet dohodnut cez poistku a uvidi ako bude ochotny ten majitel firmy ci vezme na to zodpovednost.Bude musit dat nastriekat cele auto cez poistku uvidime ako sa zachova ten sef firmy.

hold u nas asi nemecko nikdy nebude a nase auta budu znehodnocovane na kolko sa budeme snazit o nich starat ...

kamos co ma mycku tak mi rozpraval ze ked pride k nemu niekto zo sajciarska ,alebo z nemecka tak ani na znacku nemusi kuknut a vie ze to auto nejazdi u nas po cestach ,ale to kazdy vieme

skoda ze je to u nas tak ako to je a tiez by ma to neskutocne nasralo !!!

maros.x5
Autor témy

Piatok, 2. Decembra 2011, 17:08

voMacK, určite máš pravdu, ale úprimne, seriem na to. Stalo sa to 30 kilákov od domu, nemal som teraz tadiaľ cestu, určite by som im niečo teplé povedal, ale čo by sa tým vyriešilo, vieš aká je závisť tu na Slovensku, na východe tobôž. A zober si, ako by to dopadlo, keby prišiel niekto na veľkom baworáku, a sťažoval sa, každý by krútil hlavou že oni s tým nič nemajú spoločné, vyhováral by sa jeden na druhého, a keby som odtiaľ odišiel, určite by si robili posmešky a určite by boli šťastný za to čo sa stalo, veď tak mu treba, vieš ako to chodí. Ja som rád, že to išlo dole s laku bez ujmi, lebo keby som to nechal na karosérii doteraz, neviem či by som to potom dal dole. Ja som strašný puntičkár, ja by som to nemohol dať nejakej firme, aby mi vyčistili auto, aj keď určite existujú seriózne, ale určite by neboli taký dôsledný ako ja, možno áno, ale predsa :?
BMW 3 E92 335d
ex Nissan 350z kabrio
ex Mazda 6 2.3i
ex Mazda 323F 1.8i

voMacK
Auto: G31 540i

Piatok, 2. Decembra 2011, 18:23

chapem..tak hlavne, ze to slo dole :)
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

maros.x5
Autor témy

Piatok, 2. Decembra 2011, 21:41

uvidím, aké bude zajtra počasie, ešte raz prejdem celú karosériu, odstránim aj posledné bodky od smoly ktoré ešte ostali, a aspoň raz navoskujem karosériu.
BMW 3 E92 335d
ex Nissan 350z kabrio
ex Mazda 6 2.3i
ex Mazda 323F 1.8i

maros.x5
Autor témy

Nedeľa, 22. Januára 2012, 12:46

Keďže auto malo v polovici januára už štyri roky, (jak ten čas letí), musel som absolvovať prvú emisnú a STK. Vybral som sa teda si to odbiť u nás v Stopkove, tam to všetko robia na jednom dvore. Prvú som musel mať emisnú, a až potom som mohol ísť na STK. Na emisnej poriadna rada, šesť áut predo mnou, cca 15 minút na každé auto, ale musel som čakať, lebo som si to nechal na posledný deň. Čakám v šóre, medzi tým ešte stihli zobrať dve tlačenky, hovorím si fasa posledné auto predo mnou, teraz idem ja, zrazu zobrali nejaká Daewoo, hovorím si ďalšia tlačenka, potom Felíciu, potom päťkové báwo, no to už mi ten čo robí emisnú povedal, že na moje auto nemajú ešte prípis, a nie je ešte ani na internete, že vraj to je ešte „nové auto“. No to po skoro troch hodinách čakania ma skoro porazilo, ale že on už robí nejaký prípis, aby sa dala urobiť emisná aj na mojom aute. A tak aj bolo, vošiel som dnu, a o pätnásť minút som vyplácal emisnú, nalepili mi známku, a hor sa na STK. Tam som nečakal nič, lebo to bolo už pred záverečnou, po ďalších pätnástich minútach som už išiel domov aj s nálepkou STK. Auto má cca 95 tisíc, a všetko absolútne bez problémov, trochu som mal obavy z lekárničky, lebo mám OEM BMW, ale všetko v pohode. Prestavil som si v aute ďalšiu kontrolu o dva roky, podľa legislatívy, takže s týmto mám nateraz pokoj. Ako je to vlastne s tou lekárničkou ? Ešte mi vypisuje, že predné doštičky mám vymeniť do 1700 km, ale pozerali na ne a majú ešte minimálne 4 mm, tak neviem podľa čoho to auto počíta, zadné mi vypisuje výmena o 14 tisíc, tak neviem, asi tie predné dám vymeniť.
BMW 3 E92 335d
ex Nissan 350z kabrio
ex Mazda 6 2.3i
ex Mazda 323F 1.8i

marobmw
Auto: bmw X5
Kraj: Trnavský

Re: [E70 X5 3.0sd] audio/video upgrade ukončený (21)

Pondelok, 23. Januára 2012, 14:16

nádhera , stojí to aj za tie nervy zo servisom

maros.x5
Autor témy

Pondelok, 23. Januára 2012, 17:30

bol som sa trochu "pošmýkať", neskutočný adrenalín aj s takýmto typom auta, DTC off, xdrive niečo úžasné, bol som vysmiaty od ucha k uchu :lol: :lol: :lol:
foto iPhone 4S

Obrázok

Obrázok

Obrázok
BMW 3 E92 335d
ex Nissan 350z kabrio
ex Mazda 6 2.3i
ex Mazda 323F 1.8i

HAZARD
Auto: stare
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 23. Januára 2012, 17:36

wau nadherna x5...nieje co dodat k nej =P~
However good or bad a situation is, it will change...
SOLD 328i coupe
RIP 323i coupe

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 17 neregistrovaných