Piatok, 27. Novembra 2015, 20:02
Tak trošku sme sa pohli. Vstreky išli na vyčistenie znovu. Ostal tam ešte stále bordel. zvyšky bordelu z rampy čo sa nepodarilo úplne vyčistiť. Po vyčistení vstrekov (30€ všetky všetkých 8ks a 20€ palivová rampa) sa motor konečne chová ako má. Štartuje na brnk, žiadne trasenie a ani vynechávanie. Ustálený chod a po zohriatí si pradie ako mačička. Jararak - ak bude problém, kľudne daj vedieť vieme ako na to :)
Prišli aj zvyšné cievky takže zatiaľ nové kompletne všetky filtre, všetky sviečky, prečistené komplet palivové potrubie, vyčistené vstreky, rampa. Po nahodení sú momentálne korekcie motora ako nové. Paráda pozerať na tie obrázky. Za všetko ďakujem Rudovi, Maňovi a Romanovi. Každý prispel niečim. Zmizli aj problémy s katalizátorom a nie je nič potrebné objednávať, čo som rád vzhľadom na danú cenu :) asi by som išiel rovno do športového. Vyrezať ho iba preč by nebolo vhodné nakoľko tam už nie sú rezonátory :)
Takže motoricky už autíčko šlape. Problém s padaním ľaveho predného kolesa pretrváva. Chcem sa spýtať či sa niekto nestretol s takýmto problémom: súčastne mi vyhodí chybu SULFLEV. SUSP.INACTIV a súčastne aj vyskočí chyba tlak v pneumatikách. Nikdy nie samostatne. No a sprevádza to taký jav, že padne ľavý predok. Ak nechám auto tak 2 týždne nevyfučí. Cez PC reaguje krásne, každý snímač výšky naklonenia.... Ale dozvedel som sa, že tlak v pneu sa meria tak, že meria rýchlosť otáčania kolies cez snímače ABS. No a ľavé predné ložisko mi hučí. Ževraj by mohlo byť na príčine aj to, že ak je vymlátené ložisko sem tam snímač ABS nedostane korektnú hodnotu a vyhodí chybu. No PC nenašiel nič, iba proste spadne ľavý predok dole a na aute nefunguje ABS. Takže som dnes objednal ložiská na obe predné kolesá. Snáď to potom zmizne. Ak by pretrvával problém naďalej tak by som zase objednal oba senzory ABS. Či sa niekto nestretol s takýmto niečím poprípade či môže vadné ložisko spôsobiť to, že to ABS senzor vyhodnotí ako defekt na kolese a či môže spôsobiť to, že padne ale iba tá ľavá predná strana. Opakujem mechy nevyfučia ani po 2 týždňoch státia. Kompresor ide ako má (skúšali sme ho aj externe), ventil neblbne a neuniká vzduch. Je to nejaká sprostá sporadická chyba. Skúsil som autu naložiť a nič a potom idem 80 na tempomate a vyhodí chybu podvozku. Potom po 5km to naskočí ako by sa nechumelilo a všetko funguje super a potom to zase vyhodí chybu. Za každú radu budem vďačný.
No a aby to nebolo iba o texte tak pár obrázkov :) pre tých, čo si myslia, že to žerie 25l tak prikladám foto so spotrebou. Jazda v ZM, NR a 2x cesta do NR. Priemerka je fakt malá takže prevažne jazdím mesto. Uznávam nejazdím rannú špičku o 08:00 v BA, ale nejazdím ani čistú diaľnicu. Také bežné používanie v dedine a malom meste. No a cesta do NR idem vždy cez dedinky a nie po rýchlostnej ceste a už vôbec nie cez diaľnicu, skôr si to vychutnávam.
Od kedy mám auto som tankoval asi len 4xLPG. Zatiaľ 90% jazda iba na benzín. Podmienka bolo dostať motor do stavu aký si zaslúži. Teraz je na rade podvozok a ako posledné sa bude potom dolaďovať LPG. Zatiaľ ani LPG nerišim.
-
Prílohy
-

-

-

-

-

-

pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´