Sobota, 31. Októbra 2015, 20:06
no a aby sa nepovedalo tak X5ka dostala všetky nové filtre (palivový, kabínový, olejový), všetky sviečky, stierače a samozrejme olej. Cena cca 300€.
Palivová sústava prešla kompletne prečistením. Keďže auto u predošlého majiteľa jazdila iba na LPG tak benzínová časť sa dosť zaniesla. Týmto chcem upozorniť majiteľov LPG aby sa nesnažili autá zapínať čo najskôr na LPG (často čítam ako sa predbieha komu pri koľkých stupňoch skôr zopne LPG a podobne) a aby jazdili aj na benzíne a najmä v lete prebehli auto na benzín, pretože v tých teplách zapína LPG takmer okamžite. Stalo sa mi to aj na E39ne a aj tu na X5. Palivová sústava bola celkom zanesená. Čo sa týka X5 tak vstreky išli von, vyčistili sa v izopropilalkohole v ultrazvuku. Pomohlo, ale najviac pomohla rada od kamoša. Všetky vstreky čistieva v hydroxide. To ich fakt prečistilo. Akurát potom to aj 10x prepláchnite a hneď uložiť do alkoholu/benzínu aby vám hydroxid nezaschol lebo inak amen.
Ďalej palivová rampa bola taká, že sa nedala prefúknuť kompresorom. Vyčistená. Ak sa Vám také čosi stane stačí iba poriadne nahriať ledlampou a všetko vo vnútri krásne zhorí. Chemikáliou som ju neprepchal žiadnou. Benzín z nádrže vypustený a prepchaté všetky trubky. Vlastne od viečna na nádrž po vstrek sa všetko vyčistilo.
Ďalej sa opravili svetlá. objednal som popraskané plasty atď... Všetky teda dosť veľká väčšina LPG hadičiek sa vymenili, spoja sa prerobili. Pred tým boli konce hadičiek iba zdrótované, neviem či to stačí ale riešenie otras. Teraz sú všade pásky ako má byť. Zmenil sa zvuk auta oproti tomu, ako to bolo zapchaté. Auto triaslo a nedalo sa s ním chodiť kým nezoplo LPG. Benzín bol úplne KO.
Chcem sa týmto poďakovať Maňovi za pomoc s diagnostikou, Rudovi (to je ten čo všetko menil a robil :) ), Roman za pár typov čo a ako a v neposlednom rade Jararak a za odpovede na moje dotieravé otázky pánovi Ice.blade. Auto je už pojazdné. Dozvedel som sa pár vecí o aute a tak. No a aby toho nebolo málo rozhodli sme sa, že sa asi urobí kompletne generálka motora. Fotky potom pridám. Keďže si plánujem auto nechať dlhšiu dobu a ten motor si zaslúži starostlivosť tak sa asi pôjde do toho. Ak bude, foto dodám potom. Foto v akom to bolo stave pred postnem čoskoro
-
Prílohy
-

-

-

-

-

-

-

-

-

-