... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 36
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
trunek
Autor témy
Auto: E39 540i + E53 4,8
Kraj: Nitriansky

Re: [E39 540i] trunekova 540ka

Pondelok, 31. Augusta 2015, 20:07

Tak autíčko pred domom v deň kedy sa donieslo. Už som mu dal aj 230km/h a ťahá ako blázon. Aj v sport móde to celkom slušne zaberá. Osobne som čakal trošku menšiu spotrebu, keďže s 540i chodím na 11-11,5 tu som čakala tak 14l no pri kľudnom jazdení to je 16l dlhodobý priemer a to som bal trasu ZM-BB-ZM na dialnici a tempomat na 120km/h. Pri jazdení že neriešim (nie ako debil ale proste nesledujem iba pridávam) tak to má na letných 17-17,5l. Vzhľadom k tomu, že to je na LPG tak je to aj v takom prípade celkom normálne jazdenie cca 10-11€/100km takže s úsmevom na tváry.
Prílohy
09.jpg
08.jpg
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´

trunek
Autor témy

Pondelok, 31. Augusta 2015, 20:11

No a čo sa týka výbavy? Nebudem tu písať nudné kecy okolo a ani vypisovať VINká. NAVI 16:9, MK4, CD menič, asistent zjazdu, vzduchový podvozok, zadné sedačky vyhrievané a v elektrike, dve telky v zadných sedačkách, dovieranie kufra, a kopu iného.... Foto interiéru dodám neskôr.

No najskôr však návšteva u dvorného mechanika a nejaké tie vecičky na opravu. Takže servisná prehliadka u Ruda. Našiel som polámané nejaké drobnosti takže sa budú meniť. Vymenili sa tie endžely :) a namiesto klasického filtru na sanie sa dala šiška so všetkým, čo k tomu patrí. Kúpil som aj impregnátor a aj čistič. Všetko od chalanov z BB. Čakám ma ešte vymeniť ložisko na jednom kolese ale nie je to zatiaľ nič hrozné. Čo sa týka nápravy tak je dokonale tuhá a absolutne pevná. Brzdy nové, dokonca mám jeden pár kotúčov k tomu. Chýba ma ešte parabolická strecha inak by som bol nadmieru spokojný
Prílohy
15.jpg
14.jpg
13.jpg
12.jpg
11.jpg
10.jpg

trunek
Autor témy

Pondelok, 31. Augusta 2015, 20:13

tak a stav po. Tú šišku je fakt dosť počuť, doslova to scucne kvantum kyslíka okolo :) no zo všetkého na tom aute je aj tak zvuk štartu alebo rozbehnutie sa na červenej. Zvuk je naozaj mohutný a dá o sebe vedieť, že tam je najaká tá sila a nie je to iba poľský nátrubok na konci 1,2ky :)
Prílohy
18.jpg
17.jpg
16.jpg

ptz
Auto: E60 540i man
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 31. Augusta 2015, 20:17

pekna X5tka, nech robi radost! pekny zvuk 8valce a lpg znie fajn
tak hadam 540na bude zase na predaj, mozno ju nakonec aj kupim :mrgreen:

trunek
Autor témy

Pondelok, 31. Augusta 2015, 20:20

Autíčko začalo trošku horšie štartovať a tak sa kúpil hneď aj palivový filter. Takže ten bol vymenený. V priebehu mesiaca september sa bude meniť olej, filtre, sviečky (aby som vedel na čom som a sledoval si servisný interval) a nejaké serepetičky. Diely mám nacenené znovu od chalanov z BB a vyjde ma to cez 300€ takže aj X5ka dostane čo potrebuje. Následne na to budem kupovať letné gumy ale nie runflaty. Ak niekto má záujem tak by som sa ich potom vzdal. Nepotrebujem ich. No a nahlásim sa na servisnú prehliadku LPG a doladíme aj túto stránku veci a pomenia sa filtre aj tam.

ČO sa mi však na aute nepáči, že po pár dňoch mi vypísalo chybu NIVO a ľavý predný vankúš bol dole. Auto malo proste ľavý predný čumák dole. Inpa neukázala nič a po zresetovaní chýb sa auto nafúklo a bolo. Kompresor ide, ak sa dal na baterku priamo tak išiel. Vankúš to nie je lebo auto ak nechám 2 týždne pred domom tak nespadne. Čo som si všimol, že vždy keď mi napíše chybu slabý tlak v pneu (nie sú tam čidlá a vyhodí to každých cca 2t km) tak súčasne hneď hodí aj chybu podvozku. Niekedy to počas jazdy nabehne a niekedy nie. Čudné je, že mi v tedy nsvietia ani kontrolky pri volante. Po zresetovaní je všetko ok. Viete mi niekto poradiť čo s týmto? Podozrenie je na čidlo naklonenie, možno dáva špatný signál...ale chybu mi to nenašlo. Možno treba kvalitnejšiu diagnostiku.

Inak som z auta fakt očarovaný, je to malý tank na ceste, výhľad, priestor, držanie volantu, posed, dofuky na bedrá, polokoža...a tie masívne letné gumy sú topka na tom aute

trunek
Autor témy

Pondelok, 31. Augusta 2015, 20:23

ptz - pamätám si ťa, ak máš záujem kľudne čo sa týka X5 môžeš skúsiť. Naposledy som skúsil tvoje Ztko, ty moju 540tkku, pokecali sme, podaril si mi.... takže ak chceš kľudne sa prevezieš ja na tomto. Čo sa týka predaja 540i panuje tu taká vojna. Myslím si, že takých kusov je málo v dobrom stave, tá moja nebola zlá ani keď si to skúšal cca pred rokom a teraz je tam preinvestovaných veľa dikátov. Ani len neuvažujem o predaji momentále a ak by k niečomu takému došlo, neverím, že by mi niekto dal toľko paňazí za to. Momentálne sa teším dvom V8čkám doma a tak to ostane na veľmi dlhý čas. Auto bolo na predaj ale keď sa stiahlo pár ľudí potom obanovalo. Niektorý ma tlačili aby som to dal za 4t€ a podobne.... Som rád, že som to auto nepredal nakoniec. A teším sa na zraz V8 a dúfam, že donesiem obe autá.

nrtm
Auto: firemne

Pondelok, 31. Augusta 2015, 20:25

No uz bolo na case to sem nahodit. A ten zvuk je veru parada =D>

trunek
Autor témy

Pondelok, 31. Augusta 2015, 20:33

nrtm - vďaka. Pamätám si ako sa ti po pozdávalo keď som štartoval vedľa tvojho :)

ptz - budúci rok možno dokúpim zase ja Ztko :) trošku som už pozeral tie autíčka a celkom sa mi pozdávali. Ak pôjde vsetko tak ako doteraz tak je dosť možné, že takto o rok by som kúpil také malé autíčko nech mám zastúpenie v každej rade doma :) trošku si ma nahuckal tou tvojou jazdou na to vtedy.

Napster050
Auto: G30, E92, 1000MB
Kraj: Žilinský

Re: [E39 540i + E53 4,8is] trunekove V8-čky :)

Pondelok, 31. Augusta 2015, 20:52

trunek: foto dpa a stránky si sem nemusel dávať, ja poznám tvoje práce zo svetelektro.com ;)

na tie xenony by som sa možno aj dal nahovoriť, sú za fajn cenu... rozmýšlal som nad Philips 85122CM od gsmalarm.sk ale obávam sa, že za tú cenu to bude nejaký fake... a 80€ za výbojky fakt dávať nechcem, lebo oproti štandardným halogénom v tom nevidím hoden rozdiel tých 70€ :lol:

btw: gratulujem k X5ťke, chcel by som vidieť foto introšu :)
...a inak tá "hruška" je fakt iba na zvuk, lebo reálne testy hovoria o tom že to skôr výkon znižuje, lebo nasáva teplý vzduch z motora. Leda že by si tam vyrobil nejaký uzavrený box s prívodom vzduchu, alebo dať rúru a tú hrušku dať niekde do nárazníka do mriežky.

ptz
Auto: E60 540i man

Pondelok, 31. Augusta 2015, 21:17

trunek napísal:
ptz - budúci rok možno dokúpim zase ja Ztko :) trošku som už pozeral tie autíčka a celkom sa mi pozdávali. Ak pôjde vsetko tak ako doteraz tak je dosť možné, že takto o rok by som kúpil také malé autíčko nech mám zastúpenie v každej rade doma :) trošku si ma nahuckal tou tvojou jazdou na to vtedy.

a to si este nezazil jazdu na babe :twisted:

no ked sa dostanes uz na level, ze budes mat 3 auta naraz, zistis, ze co je moc, to je moc :mrgreen: tiez som bol az v takom stadiu, teraz mam na stastie len jedno, ale aj to ma dost financne zamestnava, kedze je to ako hobby stavba (non BMW). Zetko bolo zabavne auto, to treba nechat, ale velmi jednoucelove. ale ako druhe auto 'do rodiny', je fajn.

verim tomu, ze si do tej 540ny dal nejake peniaze, ved aj preto by som ju kupil :smile: ale zase 2 (stare) auta naraz zivit, je uz jemny typ fanatizmu. pockame, uvidíme. na konec sa vsetko preda - za nejaku cenu.

co pise napster ohladom tej hrusky, ma pravdu - vela krat (vacsinou) je seriovy airbox to najlepsie riesenie pre seriovu konfiguraciu motora. mozno dat priepustnejsiu vlozku, ale to zase tahas viac bordelu do valcov, tak ako cez hrusku.

trunek
Autor témy

Utorok, 1. Septembra 2015, 06:13

ohľadom tej šišky máte pravdu, ale je tam okolo celý box a je to oddelené. Nie je tam iba hadica. Takže by to malo byť hádam ok. Na nasávanie teplého vzduchu som bol upozornený a je mi to jasné. Nedával som to preto, že to má dodať 10% výkonu a podobné kraviny. Auto určite dostáva viac vzduchu a je to aj počuť. Ak to bude zlé, celý set mám doma a dá sa to naspäť, no nebadal som pokes výkonu ani zlé chovanie auta ani nič podobné.

Foto interiéru budú dodám ešte dnes večer, keď budem doma.

A ptz aktuálne mám 4 autá, z toho sú 3 BMW a z toho 2 osemvalce :) takže na tom leveli som už dávno :) ale uvažujem, že posledných dvoch sa zbavím a bude buď to Z4 alebo 6ka alebo 7ma. Ešte sa uvidí, ale som už nakazený V8 tak neviem neviem či to bude Ztko aj keď to je zábavné autíčko, ale nedávno som počul hlášku "alles under acht zylinder ist social :)" berte to iba ako fuuny vetu a nikoho tým nechcem uraziť. Rád by som doma vlastnil E38 ale reálne to vidím skôr na E65 ak teda náhodou. Možno ak by bola dobrá 545i tak to a možno sa na všetko vykašlem. Je to ešte ďaleko.

Budúci týždeň dostane moje najmenšia hrkalka olej, filtre, sviečky, remeň....ale to je non BMW to sem dávať nebudem. Je to skôr taká hruda do práce na zničenie atď....ale aj to dostane čo potrebuje.

jararak
Auto: skodofka 120l

Utorok, 1. Septembra 2015, 19:07

ak chces mat lepsiu grafiku, staci ti mk3 mechanika v tej e39, pozeram, ze tam nemas ziadnu navigacku vdaka tej kockatej. samozrejme mk4 ponukne perspektive zobrazenie co je o nieco krajsie ;)

ohladom sisky - nieje to skodovka, vaha vzduchu sluzi nato aby odmerala mnozstvo vzduchu a to neobabres, vezme len tolko, kolko potrebuje (alebo presnejsie na zapisane v mape).

ako by si opisal rozdiel medzi e39 a e53?
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

trunek
Autor témy

Sobota, 5. Septembra 2015, 08:01

Tak najskôr odpoveď a potom foto:
Jararak - am tam plne funkčné mapy tuším iba 2 roky staré, lebo je tam toho fakt dosť a jazdím iba podľa tej mapy a nemal som zatiaľ s ničím problém akurát niekde už pribudli kruháče. Mám tam CD mechaniku a ukážem aj foto z navigačky, ale asi to je MK3, chcel by som to vymeniť za MK4 teda ak sa nemýlim, mala by to byť už DVD s krajšou mechanikou

teraz mi to ukazuje takto keď používam NAVI
http://data.motor-talk.de/data/gallerie ... -19892.jpg
http://data.motor-talk.de/data/gallerie ... 156377.jpg
http://thumbs4.ebaystatic.com/d/l225/m/ ... RryJ4g.jpg
a chcel by som to mať na takejto grafike
http://i.ytimg.com/vi/dBcBf282WP0/maxresdefault.jpg
http://i37.tinypic.com/21j7jia.jpg

rozdiel je v plynulom presúvaní ukazovateľa kde sa nachádzaš, rýchlejšia reakcia a novšia grafika

Ak vie niekto v tomto pomôcť rád sa skontaktujem a dohodneme presnejšie detaily. Ideálne ak by vedel hneď aj dodať najnovšie mapy k tomu na DVD.

K E39ne ešte by som chcel doriešiť cúvaciu kameru do zadu a ak zoženiem panel s PDC tlačidlom asi by som si ju dal do predu (videl som 550i ako má kameru v predu mezi mriežkami na ľadvinkách a celkom sa mi to tam páčilo ale toto sa ešte uvidí.) No a namiesto CD meniču nejaké vstavané USB ale tak aby som to mohol ovládať cez rádio ale to už približne vybraté. Tuším X carling či ako to bolo.

Rozdiel medzi E39 a E53?
Najskôr som si myslel, že tá X5 bude skôr na parádu. Trebalo niečo odpísať do nákladov a tak, že prečo nie. Uvažoval som nad 740i (E38) ale tie sú dlhodobo nedostupné, potom 745i alebo 750i čo sa týkalo novšieho modelu E65 alebo X5 ale tam som mal podmienku iba 4,8is. Viem, sú to všetko rozdielne autá, dokonca som chvíľku pokukával po jednej M3 E46. Nakoniec to skončilo na tej X5ke. Bol som ju pozrieť a zapáčilo sa mi to tak prečo nie. No a jazda? Osobne som milo prekvapený z jazdy v zákrute. Jasné E39na je nižšia, hoci má 286k a X5 má 360 tak z 0-100 je E39na pržnejšia ale sú to fakt iba desatiny sekúnd aj X5 dokáže dobre kopnúť v sport móde. Takže šprint v prospech E39. Okruh a trať v prospech E39 ale keby mám ísť z BA do KE idem na X5. Osobne som si myslel, že auto sa bude oveľa viac nakláňať v zákrutách, ale vzduchový podvozok mu to nedovolí. Myslel som, že to bude ako autobus, ale je to celkom dobré čo ma fakt prekvapilo. cca 1 mesiac dozadu som išiel z BB do ZM a na dialnici sme sa potom trošku pohrali s jedným RangeRoverom. Okolo Novej Bane som mal stále 200km/h na tachometri a tam sú tie zákruty na diaľnicu celkom ostré. To sa dalo ale viac už určite nie. Na rovinke bez jediného problému. Pri rýchlosti do 170km/h sa to na aute ani nezdá. Dokonca keď som viezol nedávno rodičov tiež mi povedali, že sa to ani nezdá, že ideme už tak rýchlo. Sedeli v zadu. Pri normálnom jazdení radí auto do 1500 otáčok a do kopca do 2000 otáčok. Viac neradí ak ideš normálne. Nepotrebuje to ten motor. Ďlaje hoci má auto 360 koní je cítiť, že to má aj väčšiu váhu. Je to dinamické, pružné, každý horekopec je pre to auto ako dolekopec :) ale E39 540i je o kúsoček kúsoček rýchlejšia. Čo sa týka bezpečnosti tak mám na ceste rozhľad. Vysoké sedenie, nástupná lišta (ja sám využívam som nižšieho vzrastu :) ) a posed je príjemný. V aute mám pocit, že ak by som dal čelovku s osobákom tak o tom ani neviem (povedané obrazne) je to fakt veľké. Čo sa týka kvality interiéru nemám výhrady. V prvej 5ke som mal látku a tu je polokoža a je to lepšie ako koža. Keď idem niekam sám, tak idem na 5ke, keď ideme viacerý tak na X5ke. Miesta je tam fakt viac. Niekto mi hovoril, že o tej X5ke sa hovorí, že to je nafúknutá E39na :) Ževraj novšia X5 E70 tuším že tá už nemá ani také vlastnosti ako táto E53 čo sa týka vlastností pri jazde terénom. Ja sám osobne terén nepotrebujem. Max lesná cestička na chatu aj to je asi 700m a parkovisko na lúke. Chodíme tam 30 rokov a nebolo treba žiadne terénne auto toto za terén nepovažujem, ale s tou X5 sa tadiaľ išlo lepšie.

Tak ak zhrniem. Šprint, okruh a vyblázniť sa tak beriem kľúče od E39, ísť dlhú trasu, ísť s rodinkou alebo si oddýchnuť a iba tak sa povoziť beriem X5 (dosť často sa stáva, že sa idem iba povoziť, milujem jazdenie a ja si pri tom oddýchnem). K servisu neviem zatiaľ povedať auto mám málo. Niečo je drahšie ako na E39 a niečo lacnejšie. Môj názor, že X5 je iba frajerina a je to neschopné SUV max tak do mesta sa trošku zmenil. Čistý offroad to nebude to netvrdím, ale či mesto, diaľnica.....jazda je fakt veľmi pohodlná a príjemná. oproti E39ne má napr veľa ukladacieho priestoru. Fakt veľa. Ak by si chcel môžeš niekedy skúsiť. Mám kamoša, ktorý ma odhováral od X5 (Má E61) ževraj je to nepohodlné ale keď sa previezol tak sa mu to páčilo a povedal, že čakal že to bude zlé. Jeden kamoš z NR autíčkar si to pochvaľoval tiež. Kolega z práce mi na druhý deň povedal, že si pozeral aj on také. Aktuálne nie je v ponuke nič také. Že by rád kúpil aj on (Má SuperB) a kamoš zo ZM zase povedal, že sa bezpečnejšie cíti v jeho E39ne. Je to vec vkusu a názoru. Môj názor - vozenie s výhľadom, pocit bezpečia a na to, že to je vysoké auto jazdné vlastnosti sú fakt dobré. Osobne som dal 230km/h ale nad 200km by som v zákrutách na diaľnici nešiel. Skôr sa mi páči pomalá jazda a vychutnať si každý km.

trunek
Autor témy

Sobota, 5. Septembra 2015, 08:05

no sľúbené foto interiéru. Nestíhal som fotiť ja, posielam foto predchádzajúceho majiteľa (snáď sa nenahnevá). Polokoža, sedačky s dofukom na kríže som zatiaľ nemal. Zadné v elektrike, dve TV v zadu, DVD v zadných sedačkách....nehovorím, že to je full alebo top výbava ale mne to stačí. Prial by som ešte panoramatické strešné, to mi chýba, to som chcel, ale takých motorov nie je veľa tak nie je v podstate ani veľmi z čoho vyberať.
Prílohy
10.JPG
09.JPG
08.JPG
07.JPG
06.JPG
05.JPG
04.JPG
03.JPG
02.JPG
01.JPG

trunek
Autor témy

Sobota, 5. Septembra 2015, 08:09

Auto bolo na SVK dovezené 2008 a malo KM v serviske podľa zápisu na KO a potom to postupovalo rovnomerne. Nevyzerá, že by bolo manipulované s KM, stav vozidla sa mi pozdáva čo sa týka interiéru a aj exteriéru. Podvozok je ok, nápravy neklepú. Aktuálne mám problém, že mi 3x spadla ľavá predná strana ale nie je to mech, podozrenie na snímač hoci diagnostika chybu neukázala. Koncom septembra sa bude meniť olej, filtre, sviečky, nejaké diely.....budú foto a potom sa povenujem tomu prečo to niekedy vyhodí ako chybu (niekedy to zmizne a podvozok ide normálne) a plus doladiť LPG a odstrániť Chcek motora.
Prílohy
11.jpg
11.jpg (47.64 KiB) 854 zobrazení
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 36

Kto je prítomný