Tak najskôr odpoveď a potom foto:
Jararak - am tam plne funkčné mapy tuším iba 2 roky staré, lebo je tam toho fakt dosť a jazdím iba podľa tej mapy a nemal som zatiaľ s ničím problém akurát niekde už pribudli kruháče. Mám tam CD mechaniku a ukážem aj foto z navigačky, ale asi to je MK3, chcel by som to vymeniť za MK4 teda ak sa nemýlim, mala by to byť už DVD s krajšou mechanikou
teraz mi to ukazuje takto keď používam NAVI
http://data.motor-talk.de/data/gallerie ... -19892.jpghttp://data.motor-talk.de/data/gallerie ... 156377.jpghttp://thumbs4.ebaystatic.com/d/l225/m/ ... RryJ4g.jpga chcel by som to mať na takejto grafike
http://i.ytimg.com/vi/dBcBf282WP0/maxresdefault.jpghttp://i37.tinypic.com/21j7jia.jpgrozdiel je v plynulom presúvaní ukazovateľa kde sa nachádzaš, rýchlejšia reakcia a novšia grafika
Ak vie niekto v tomto pomôcť rád sa skontaktujem a dohodneme presnejšie detaily. Ideálne ak by vedel hneď aj dodať najnovšie mapy k tomu na DVD.
K E39ne ešte by som chcel doriešiť cúvaciu kameru do zadu a ak zoženiem panel s PDC tlačidlom asi by som si ju dal do predu (videl som 550i ako má kameru v predu mezi mriežkami na ľadvinkách a celkom sa mi to tam páčilo ale toto sa ešte uvidí.) No a namiesto CD meniču nejaké vstavané USB ale tak aby som to mohol ovládať cez rádio ale to už približne vybraté. Tuším X carling či ako to bolo.
Rozdiel medzi E39 a E53?
Najskôr som si myslel, že tá X5 bude skôr na parádu. Trebalo niečo odpísať do nákladov a tak, že prečo nie. Uvažoval som nad 740i (E38) ale tie sú dlhodobo nedostupné, potom 745i alebo 750i čo sa týkalo novšieho modelu E65 alebo X5 ale tam som mal podmienku iba 4,8is. Viem, sú to všetko rozdielne autá, dokonca som chvíľku pokukával po jednej M3 E46. Nakoniec to skončilo na tej X5ke. Bol som ju pozrieť a zapáčilo sa mi to tak prečo nie. No a jazda? Osobne som milo prekvapený z jazdy v zákrute. Jasné E39na je nižšia, hoci má 286k a X5 má 360 tak z 0-100 je E39na pržnejšia ale sú to fakt iba desatiny sekúnd aj X5 dokáže dobre kopnúť v sport móde. Takže šprint v prospech E39. Okruh a trať v prospech E39 ale keby mám ísť z BA do KE idem na X5. Osobne som si myslel, že auto sa bude oveľa viac nakláňať v zákrutách, ale vzduchový podvozok mu to nedovolí. Myslel som, že to bude ako autobus, ale je to celkom dobré čo ma fakt prekvapilo. cca 1 mesiac dozadu som išiel z BB do ZM a na dialnici sme sa potom trošku pohrali s jedným RangeRoverom. Okolo Novej Bane som mal stále 200km/h na tachometri a tam sú tie zákruty na diaľnicu celkom ostré. To sa dalo ale viac už určite nie. Na rovinke bez jediného problému. Pri rýchlosti do 170km/h sa to na aute ani nezdá. Dokonca keď som viezol nedávno rodičov tiež mi povedali, že sa to ani nezdá, že ideme už tak rýchlo. Sedeli v zadu. Pri normálnom jazdení radí auto do 1500 otáčok a do kopca do 2000 otáčok. Viac neradí ak ideš normálne. Nepotrebuje to ten motor. Ďlaje hoci má auto 360 koní je cítiť, že to má aj väčšiu váhu. Je to dinamické, pružné, každý horekopec je pre to auto ako dolekopec :) ale E39 540i je o kúsoček kúsoček rýchlejšia. Čo sa týka bezpečnosti tak mám na ceste rozhľad. Vysoké sedenie, nástupná lišta (ja sám využívam som nižšieho vzrastu :) ) a posed je príjemný. V aute mám pocit, že ak by som dal čelovku s osobákom tak o tom ani neviem (povedané obrazne) je to fakt veľké. Čo sa týka kvality interiéru nemám výhrady. V prvej 5ke som mal látku a tu je polokoža a je to lepšie ako koža. Keď idem niekam sám, tak idem na 5ke, keď ideme viacerý tak na X5ke. Miesta je tam fakt viac. Niekto mi hovoril, že o tej X5ke sa hovorí, že to je nafúknutá E39na :) Ževraj novšia X5 E70 tuším že tá už nemá ani také vlastnosti ako táto E53 čo sa týka vlastností pri jazde terénom. Ja sám osobne terén nepotrebujem. Max lesná cestička na chatu aj to je asi 700m a parkovisko na lúke. Chodíme tam 30 rokov a nebolo treba žiadne terénne auto toto za terén nepovažujem, ale s tou X5 sa tadiaľ išlo lepšie.
Tak ak zhrniem. Šprint, okruh a vyblázniť sa tak beriem kľúče od E39, ísť dlhú trasu, ísť s rodinkou alebo si oddýchnuť a iba tak sa povoziť beriem X5 (dosť často sa stáva, že sa idem iba povoziť, milujem jazdenie a ja si pri tom oddýchnem). K servisu neviem zatiaľ povedať auto mám málo. Niečo je drahšie ako na E39 a niečo lacnejšie. Môj názor, že X5 je iba frajerina a je to neschopné SUV max tak do mesta sa trošku zmenil. Čistý offroad to nebude to netvrdím, ale či mesto, diaľnica.....jazda je fakt veľmi pohodlná a príjemná. oproti E39ne má napr veľa ukladacieho priestoru. Fakt veľa. Ak by si chcel môžeš niekedy skúsiť. Mám kamoša, ktorý ma odhováral od X5 (Má E61) ževraj je to nepohodlné ale keď sa previezol tak sa mu to páčilo a povedal, že čakal že to bude zlé. Jeden kamoš z NR autíčkar si to pochvaľoval tiež. Kolega z práce mi na druhý deň povedal, že si pozeral aj on také. Aktuálne nie je v ponuke nič také. Že by rád kúpil aj on (Má SuperB) a kamoš zo ZM zase povedal, že sa bezpečnejšie cíti v jeho E39ne. Je to vec vkusu a názoru. Môj názor - vozenie s výhľadom, pocit bezpečia a na to, že to je vysoké auto jazdné vlastnosti sú fakt dobré. Osobne som dal 230km/h ale nad 200km by som v zákrutách na diaľnici nešiel. Skôr sa mi páči pomalá jazda a vychutnať si každý km.