Takze trosku to tu aktualizujem, aby sa nepovedalo ze serem na auto (aj ked je to pravda, lebo nemam cas).
Zacal som zhanat cloveka, co by mi auto pekne povyvaral a kvalitne osetril. Nasiel som aj ludi co by boli ochotny sa do toho pustit. Ale po kratkom rozhovore som nemal ten pocit, ze by to mali robit prave oni. Tak som prestudoval martinov pribeh a zavolal do KE. Prisiel som na "miesto cinu", kde mi pan Holenia poukazoval plody svojej prace (martinove emko) a bolo rozhodnute. Problem je, ze musim jeden a pol roka cakat pokial ma vezme a aj to nie je iste. Takze projekt postal, lebo bez kasne nemozem nic skladat...
Ako som pisal pred casom, zacal som rozoberat kolesa. Po tom ako som urval orech a vasich radach, som kupil zmrazovaci sprej. Po pravde velmi nepomohol. Dalsi orech sice nepadol, ale 3 matky som musel rezat a ruky som si 3 dni necitil. Aaaaale disky su rozobrate, srubky som utopil v octe a veril ze to pomoze. Ako vidno na fotke, ani po cisteni zubnou kefkou, pardon flexou to nie je ono. Musia ist nove, 1,03eur/srubka z Holandska bez dane. Zatial kaslem na to, mozno este motyka vystreli a stare sa podari spravit. Srubky som utopil v oleji a pustil sa do lestenia kolies, fotky nemam, mozno zajtra spravim. Mam spravenu asi tretinu jedneho kolesa a aj to len hnedou pastou - nemam cas. Ale ide to pomaly.
Kedze nam posunuli cas vymyslel som si, ze pocistim palubovku, prach, kontakty a tak. Co cert nechcel spadol mi rychlomer. Samo o sebe by na tom nic nebolo, ved nemuselo sa nic stat, ale zlomila sa rucicka. Myslel som ze ma urve. Zacal som zistovat ake su moznosti (aj sem som napisal, ale nic no) a zistil ze bieda. Kazdy rychlomer ma cislo/pocet impulzov na km. 635csi maju 4545imp./km a 260 na tachaci. Taka kombinacia sa este pouzivala v e23 a e28, ale len mka, resp. m535i alebo nieco take a tych az tak vela nebolo. A do toho vsetkeho treba este pripocitat rocnik. E24ky mali 3druhy paluboviek. Prvy druh davali do E12 based car (cize do roku 1982), je aj vyzorovo ina. Druhy vyrabali niekde do roku 86-87 a mal v strede za ukazovatelom paliva 2 baterky (prevazne cervenej farby), tzv. "SI board". Mno a ten posledny typ (ktory mam aj ja) davali niekde od 86-87 do konca vyroby. Baterky ma nad otackomerom, su hrubsie, biele (vid foto) a nezvyknu tiect, co sa o tych cervenych povedat neda. Takze najst rychlomer s k=4545imp./km, 260 km/h a aby to sadlo aj mne bol problem. Po asi mesiaci hladania som na mye28.com nasiel chlapika v Holansku co mal strojcek ktory je vhodny. Takze - problem solved (uz len cakam na dodanie).
A pokial cakam na rychlomer, zacal som ocistu na zadnych svetlach. Budem ich musiet poriadne vycistit, nastriekat, lebo odrazove plochy su uz cierne a vymenit tesnenia nech to uz bude tak ako ma.
Takze k autu asi tolko. Pokial cakam na kasnu neostava mi nic, len pomalicky davat dokopy ostatne diely...
Par fotiek na zaver: