Moje neomylne stastie na kupu motorov sa zase raz preukazalo po hadam pol roku kedy motor za eratickeho chodu a pluvania oleja cez kazdu dieru exitoval nastastie 20m od domu. Neznamy pocet rokov jazdenia s pootvorenym EGR ventilom a nejakym pičipom dali motoru zabrat. Stav ostatnych veci a auta ako takeho nenasvedcoval nejakemu celkovemu vydychaniu tak som si na 230kg srotu na palete s milionom na hrbe nechal zajst chut. Dalej uz fotky:
Put zacina.
Tolik prace kvuli takove blbosti...
Vsetko zle je na nieco dobre, kusy karbonu velke ako nechet preletujuce cez motor a zaklepane v sedlach ventilov asi nepomahaju. Viva la EGR.
Opadalo samo.
Poriadny kus zeleza.
Prebruseny povrch a prehonovane valce.
Nove loziska.
Kalibrovana lesenova rura s protokolom.
Re-entrance combustion bowl bullshit bol na sustruhu odstraneny cim klesol KP a zvysila sa odolnost piestu.
Predtym som z nej jedol polievku.
Dolezita praca pre trpezlivych, odstrani hrdzu, zaklepany karbon a navrati kompresiu.
Dovrtat dva zavity.
Refreshnuta CP3-L110 z V8 CDI nahradi malicku CP1-80.
Najdrahsie uhliky ake som kedy videl, ale starter sa neda vybrat. Nie vsetko je dokonale.
Uz si tam hovie aj s prsiami z 4.0CDI bez diery na zubovu podavacku. Najdrahsia polozka rozpoctu, +50% over the stock.
Vrcat zacal 2 dni pred zrazom a s bliziacim sa odjazdom do Bulharska nebol ani cas odladit soft.. odolat sprintu sa nedalo ale po 4s motor skapal kvoli kolisaniu tlaku v raile tak som to uz netrapil iked cestou domov uz nezavahal. Jednoznacne treba elektricke podavacie cerpadlo pod nadrz, stale sa kdesi beru bubliny. Po vychytani much a odladeni sa chcem s ohladom na prevodovku usadit na okruhlych 250kW.
No tomu ver, skladam jak blazen a uz som sa otacal domov. Plany boli smelejsie ale nakoniec som bol rad, ze som to vobec stihol rozbehat a na ladenie a zabehavanie cas ani nezostal. Na dovolenku som tiez siel radsej na SuperB-e, v case odjazdu bolo 1000km od opravy a cesta ma 3200..
Limitou bliziace sa nekonecnu Ked sa vratim a dam par dotykov softu tak hodim nejake video nateraz to moze mat tak 170kW co je menej nez ked sa to pokazilo. 535d je silny oriesok ale tak vykonovou prevahou snad, kazdopadne atmosfericke V8 svojej doby to pozere na pockanie. Nema niekto E55 AMG? Dali by sme pred bauhausom ci kde sa to...
Nedavno tu tusim Jararak posielal fotky ako je nova generacia cinskej kopie Hella projektorov super.. Kedze som bol s G4+ velmi spokojny tak som skusil G5 a mozem povedat, ze uz taky spokojny niesom a keby sa dalo vymenim to ihned za 4.. Tu je preco.
G4 ma pekny EU sklon svetla .. G5 ma US sklon, ktory nesvieti tak dobre na krajnicu.. v tomto ma G4 bezkonkurencne + totiz vsetci len pozeraju na maxinalne nameranu intenzitu svetla.. to ze je to len v strede a celkovy kuzel svietenia je velmi uzky, uz nikoho netrapi.. pritom kvalitu svetla urcuje intenzita osvetlenia prave na krajnicu