... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 96
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Re: [E34 525tds] Satan >Motor zase roz-treteny<

Pondelok, 9. Septembra 2013, 13:35

tá vaňa vyzerá rovnako ako moja vyzerala, akurát ja som mal so skrutkami ľahšiu robotu lebo som vaňu nahadzoval keď bol motor vo vzduchu :lol:
na tom tesnení pekne vidno že príčinou bolo asi nekvalitné obrobenie dosadacej plochy (rozumej dok*rvené zrovnanie hlavy)
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

starynovy
Autor témy
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 9. Septembra 2013, 13:49

Tiez som toho nazoru, ale je divne ze to spravila renomovana firma.. To by som chcel vidiet, ako by taky povrch zatesnil na MLS tesneni, kde je specifikacia bloku aj hlavy, "ako sklo". Este to trochu pobrusim, pojdem na vapku, a zmontujem to, na moj vkus uz je to rozobrate nejako dlho, ale kedze je to posledny krat co sa stym robim, nech je to tip-top.

K tym skrutkam vsetky boli ok, ale tie 3 za servom.. to by mi nepomohlo ani keby bol vonku, musel som dat dole servo, co bol pekny porod, drzi tam silnejsie ako diferak, asi tak 7xM8 sroba.. lol

Suit
Auto: BMW E61 535d
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 9. Septembra 2013, 15:30

Co ja viem :D ze by to bol az taky problem to servo? Ja ked som ho odkrucal, tak iba 3 skrutky ho drzia a iba som ho vyklopil hore, zasekol dako o motor a v pohode som sa malou racnou dostal k tym 3 skrutkam na vani. No a teda ako pozeram to tvoje tesnenie, a ako to prepustalo, tak to ja budem mat urcite ten isty problem.

Teraz otazka, kde to dat zrovnat, aby to bolo kvalitne? Kedze dovalovsky to spravil takto.

starynovy
Autor témy

Pondelok, 9. Septembra 2013, 18:49

J 3 sroby som daval dole zbytocne, ale to servo drzi na 4xM8, nemam malu racnu, som old-school, klucom :lol: . Mozno keby si sa dozadoval kvalitnejsieho finisa, ze by to prefrezovali jemnejsie, ale mozem ich jebat, vodnymi papiermi to spravis do hladka uplne, to sa tak vyfrezovat neda...

maniaczv

Pondelok, 9. Septembra 2013, 19:01

sa trosku zabavas :)

starynovy
Autor témy

Re: [E34 525tds] Satan >Motor uz iba rozpoleny<

Streda, 11. Septembra 2013, 19:46

Uz je zlozeny, a asi pojdem niekoho do Namestova zlozit, lebo od nedele cakam na objednany 5W-40.. asi ako ked od oktobra nema cibulu v byte :roll: . No medzi tym som nestagnoval, a iked si clovek v utorok povie ze staci nahodit manifoldy, a napustit zivotne tekutiny.. padlo dalsich 15h, na rozne doladovanie co som zbadal, a podobne. Pri zatahovani parohov som sa znovu potesil, pretoze pribudol dalsi odjebany steft, skutocne nieje nic horsie ako robit PO niekom, pretoze na tom motore uz bolo tolko strhnutych fastenerov ze to neratam, aspon ze su strhnute obe na kriz, a tak sa tesnenie zvodov dotahuje, dal som tomu medeneho spreja nech je zichr. Na konecnu som z toho vydriapal vyfuk, aby som z kuchnuteho katalyzatora ktory debilne cinka spravil budto priechodzi rezonator, alebo hu vo vnutry premostil trubkou, skutocne tam pocut kazde otvorenie ventilu.

Este pred opravou som vyhodil vecne huciacu visco spojku, a dal tam vrtulu klimy, motor je prepolovany aby vzduch tahal, tak ako original, a nebolo ani treba nic zapajat, v hlave je cidlo na 86°C, a tak to aj spina, ked je rucicka v strede, kazdopadne visca to drzala asi mil. pod stredom, tak neviem ci nechat tak, alebo zohnat dalsiu spojku.
Naposledy upravil/-a starynovy v Pondelok, 3. Marca 2014, 12:00, upravené celkom 1 krát.

Wincik
Auto: BMW 325 TDS
Kraj: Žilinský

Re: [E34 525tds] Satan >Almost there..<

Streda, 11. Septembra 2013, 21:22

zožeň si visco :mrgreen: ....tú elektrickú vrtuľu by som možno vzal :) ak ju predáš teda...a ak je v 100 percentnom stave :)...moja trošku vibruje...(cítiť ju ako rezonuje)

Wincik

Streda, 11. Septembra 2013, 21:27

ináč :mrgreen: ked si robil mne čerpadlo mal si už nervy nejaké ... skúšam si predstaviť koľko bohov a kristov lietalo vzduchom pri tvojom aute :mrgreen: ked samé komplikácie sú...všetko sa jebe...a poskladáš motor..a zachvíľu ho musíš rozoberať znova ......to je na slučku na krku....s tými autami.....mňa mrdá to štartovanie....piči..kedy to už bude štartovať na šupu.....už ma z toho točenia prechádzajú nervy....

starynovy
Autor témy

Streda, 11. Septembra 2013, 21:33

Vies co, ked fuka tak tiez pocujem ako vibruje, ale mal som ju otvorenu, a uhliky, ani rotor nevedia ze to behalo, takze po mechanickej stranke je ako nova, klimu zrejme na tom aute nepouzivali, mozno aj preto po 20 rokoch stale fungovala :D Nahodou som kludny, len uz zacinam mat nervy z toho oleja, potrebujem to nastartovat, a zohriat, no v GAFA na mna seru :mrgreen: . Ked budem najblizsie brat z polska tak sa pozrem po dalsej visce za 5€...

Startovat bude ked kupis stastnou rukou cerpadlo :D
Naposledy upravil/-a starynovy v Streda, 11. Septembra 2013, 21:33, upravené celkom 1 krát.

Suit

Streda, 11. Septembra 2013, 21:33

Hehe to si ho nevidel ked robil mne cerpadlo. :D To sa dalo nazvat nervami.

Inak hlava parada, budem aj ja lestit kym nebude takato.

starynovy
Autor témy

Streda, 11. Septembra 2013, 21:34

Tak ja som pocital ze za 2-3h to je hotove, nie do boha 11, a este ta ist tahat na lane, to bolo ine proste :D

Suit

Streda, 11. Septembra 2013, 21:36

No ja som si povedal. Pridem, nastavime poriadne, a do 15 som doma :D A nie ze budeme 3x rozoberat cerpadlo, ze sa nam oblamu prepady na tryskach a take veci :D

A to tahanie to dorazilo :twisted:

starynovy
Autor témy

Streda, 11. Septembra 2013, 21:45

Tie trysky dodnes nechapem, moje su von uz 4ty krat, a nic im nieje, proste mas skurvene auto, koniec debaty, nechcelo z pred tej garaze vypadnut, a posledny odpor zakladlo 18km od Kubina, aby ma nasralo uplne, a to som uz mal jednu nohu v posteli, nie, o polnoci sa jebat do Dubovej, tahat skurveny Tourer :twisted:

Suit

Streda, 11. Septembra 2013, 21:47

Sa mu tam zapacilo :D Videlo surodenca bielej farby, tak si povedalo, ze tam musi ostat. Tie trysky nechapem ani ja. Tiez som ich mal 2-3x von predtym a vsetko v pohode. Ale tak stalo sa no, kupil som z polska drziaky a vsetko je ok.

Wincik

Streda, 11. Septembra 2013, 21:53

to musela byť sranda :D ked sa vám to tak mrdalo :D ...a pamätáš na to TDS ..tú E39 čo som doniesol k tebe ? :D nefunknčne to stálo do koca prázdnin....potom zmizlo....asi predal majiteľ :D

:mrgreen:
ja sa strašne bavím na tvojom príbehu :D ked čítam tie texty...vždy sa nasmejem

texty ako : iked boli chvilky kedy som zvieral 30/32 kombajnovy kluc, a rozmyslal co rozjebem,
Este musim niekde kupit orech E16, pretoze Victor-Reinz je kokot, stare sroby boli E14, a nove E16, skoro ma jeblo.. potom som zistil ze na to pasuje 13tka obycajna, tak som to spravil snou, ale druhy stupen 90° som uz videl ako sa to strhne, a rozjebem si ruku do motor do kosti.

otvorim kapotu, a na pravom podbehu zelena voda :evil: KRISTA VASHO :evil: ..
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 96

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných