neplanovana zastavka na D2
pocas cesty na vymenu chladiacej som bol nuteny odstavit auto na D2 zo smeru z malaciek do lozorna.
v malackach si adam vsimol ze mi tecie chladiaca, tak sme frisko vyrazili pepkovi na vymenu chladiacej.. zial medzi MA a lozornom na D2 uz auto prestalo kurit. oci som mal viac na palubovke ako na ceste.. teplota zacala stupat.. vyradil som ze ci sa nahodou nevychladi.. nie, teplota pokracovala.. ked dosiahla prvu palicku za polovickou, tak som tusil ze uz to dole nepojde len tak.. zastavil som (rucicka nesla do cerveneho)
moja prva neplanovana odstavka na krajnici (esteze tam bola

)
otvoril som kapotu a povolil odvzdusnovak nech para vysici a uvolni sa tlak.. zatial som zobral digitalny laserovy teplomer z lidlu POWERFIX® Temperaturscanner Infrarot PTSI 9 A1

a nameral som 112° na bloku motora.
chilku som ho nechal postat - vychladit, a dolial postupne chladiacu(destilku) aby nezazil sok.
celkom sa tam zmestilo cez 6L..
prisiel som pepkovi do garaze a len som zhodnotil, ze vymena chladiacej nema zmysel, nebudem predsa nechavat original BMW chladiacu len tak vytekat na zem
k problemu.. zejme mi praskol chladic v casti expanzky (pod nou pramenila voda)
nakolko sa mi neda oddelit expanzka od chladica (teda zatial sa mi to nepodarilo) tak uvazujem o kupe noveho chladica co najskor.
rozmyslam, ze pojdem do tohoto
http://prebmw.sk/chladic-motora-thermot ... 98851c6681mate niekto skusenosti?