... všetko o BMW ...
dodoIPD napísal:Lipku davaj len ked mas auto znizene, inac to bude katastrofa.
salat napísal:praveze vobec nie. Jasne, nova F31 bude pecka a z toho designu sa zoslintam, ale aj tak by som ju este prvy rok po uvedeni na trh nekupoval. Pokial nie su vychytane muchy v montazi, neukazali sa a nevyriesili prve detske choroby, je to casto nocna mora.
Na druhej strane, aspon na nebude taaak strasne mrziet ked sa mojej E91 nico stane (kradez, totalka), lebo sa vdaka poistkam dostanem k F31
mexican napísal:voMack, ty tu s muchami nestraš, lebo nebudem spávať kvôli predstave, že možno aj ja mám nejaké v aute
salat napísal:tak zas bat sa netreba, tymi muchami nemyslim nic strasne. To su pre laika drobnosti, no pre kvalitarov vo fabrike tragediaVeci ako rovnomernost spar a licovania dielov (interier/exterier), vselijake drobnosti na kabelazi (zasahujuci kabel do plastu co ho pomali odiera a podobne), klepanie dielov o seba, suchanie sedacky o stredovy tunel... Vacsinu z nich ako laik ani nepostrehnes, lebo zas kus co by bol vyslovene zly a kazil renome znacky nepustia z vyroby, no ak by si zobral kus z prvej serie a poslednej, tak na nejake rozdiely prides.
ale, mozes mat aj kus s vecami z ktorych ti oci prekruti. Pred rokmi som robil v nemenovanej automobilke a tam sa pri nabehu vyroby prosto posralo nieco v zvaracke a asi 15 aut sa vyrobilo s vadnym zvarom strechy a bocnice. Teda, vadnym, prosto ziadnym. Co na tom, ale srotovanie neprichadzalo v uvahu, tak nabehli rucni zvaraci a zvarili to rucne. Takze miesto 20 tich bodovych zvarov tam maju "stastni majitelia" klasicku husenicu pozdlz celej strechy od A stlpika po C.Obklady sa tam vosli, zvonka to nevidno a tak to uz nikto neriesil.... otazka je, co to tomu autu sposobilo o 5 rokov (zvysena tuhost, mierne skrutenie a tym ze je to rucne, nebola 100% zarucena rovnomerna hrubka a pevnost... tym padom kvalita) no a ak to majitel (druhy/treti) opravoval a dal dole stropny obklad, je zarucene presvedceny ze mu to otocili cez strechu a zvarali rucne v rumunsku
a to pritom origo z vyroby
![]()
takze slepo verim ze BMW je prisnejsie na svoje auta a taketo prekvapenia Vas nestretnu
salat napísal:ono je to asi otazka situacie a dopytu.... pamatam pripad ked chlapec bol ospaly a na linke pri uchytavani obkladu zobral omylom dva krat tak dlhu skrutku, neupravil si pistol (nezmenil moment) a pfffrrrrtttt.... skrutka trcala cez strechu von
vybrat airbagy, vybrat radio a sedacky... ostatne do srotu :) (to bola este len karoseria bez motora a podvozka, ale palubka a vsetko uz bolo vnutri)