tak nejaky update aj tuto by sa patrilo, kedze auto maka, sluzi, kazdy den vpodstate, stale ho mam velice rad :-)
ale ide september a stk/ek, tak som si povedal ze sa mu troska povenujem, nech to dostane trocha servis, olej som menil niekedy na jar, takze tam neni co zatial.. ale uz dlhsie som chcel poriesit remene, kladky, napinaky, lebo troska sustavy chod ma ten motor a som si povedal ze sak troska nech sa to zjemni, ktovie kedy sa menili tie veci na tom. diely prisli v piatok..snazil som sa neobjednavat nejaky totalny shit, ale taku zlatu strednu cestu (plus som musel vyberat aj podla toho co mali v dsauto skladom, tak cakam hejty

co ale nestihlo prist, je kluc na povolenie viskospojky, samozrejme, lebo dve objednavky som spravil v roznych eshopoch, kde mali pisane ze je skladom, a vysvitlo v piatok poobede, ze ani jeden shop to nema skladom.. kokoti.
tak som isiel do garaze okolo tretej, som sa pustil do toho ze zhodim remen, kokotiny.. mal som nejake jutuby nastudovane, ze ako povolit tu viskospojku bez speci naradia.. no jasne, samozrejme ze na vsetkych videach bola vodna pumpa co ma remenicu prichytenu 4 malymi srobami, ale moja ma jednu centralnu maticu, takze potrebujes dva kluce no.
tak hovorim skusim dalsi trik, ktory som videl na jutube, ze omotas okolo vodnej pumpy stary remen chytis ho o alternator a velkou 32kou povolis tu maticu na viskospojke.. no len na to som musel zhodit ventilator, a to bola jebacka na pol hodinu, ale dat ho potom naspat tak isto, to bola jebacka na 1.5 hodinu

kurva jebnute navody.. a aj tak to picu pomohlo lebo tolko je tam kokotin okolo egr chladenia a termostatu, ze nijako som nevedel ten remen nasponovat, a ani obtocit okolo tej drbnutej vodnej pumpy tak jak to mal v navode.. tak som to poskladal a vyjebal som sa na to..
dalsi problem, ktory bol uz na poslednej stk, rucna brzda nechytala absolutne vobec, preslo to s upozornenim.. kazdopadne kedze to je automat, rucnu nepouzivam vobec nikdy, takze som to neriesil..teraz nastal ten cas, to konecne porobit, tak som to rozobral na soferovej strane, zhodil som aj kotuc, a ten ozubeny kokot ktorym sa to nastavuje, uplne ignoroval moje pokyny srobovakom, skusal som to vselijak, aj blickami dokonca to chytit a nejak rozhyba, ale nic, ani sa to nepohlo
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)
uz nervy vpici, tento vecer nedopadne dobre.. tak som to zase len poskladal, a uzavrel to zatial, ze asi budem musiet vymenit pakne aj vsetko v tej rucnej aby to fungovalo.
tak som sa pustil do dalsieho problemu, ktorym je samozrejme vonkajsia klucka, tentokrat opat na spolujazdcovej strane.. asi minuly alebo predminuly rok som vymenil ten mechanizmus za novy, ale pred asi dvoma tyzdnami to puklo a zas prestalo otvarat.. tak som rovno objednal novy (tentokrat aspon febi, kedze lepsiu znacku nemali, tak hovorim ze toto dufam nepraskne za rok, ale aspon za tri). rozobral som to cele, pozeram na to, hned som zbadal problem, ze len lanko bolo zoskocene z toho klbu na zamku :-O tak som to nacvakol naspat, vyskusal, hovorim popici funguje. poskladal som komplet dvere, tapacir vsetko, zabuchol dvere, okej pohoda, aspon jedna z troch veci sa podarila..
poupratoval som, pozametal bordel atd, a hovorim ze idem este upratat na prednych sedackach, vo dverach a tak.. idem otvorit spolujazdcove dvere, a nic. pfuuuuu marha, to uz bol vrchol fakt.. vysral som sa na to a zhasol som. to uz bolo 8:30 vecer. takze uspesne poobedie za nami, progress absolutne ziadny
tak na dalsi den som isiel s autom okolo obeda, ale predtym este hovorim skusim znova tu klucku namontovat naspat. tak znova vsetko rozhodit, a zistil som ze nejakym zazracnym sposobom sa to plastove lozko vydralo asi, lebo inac mi to nedavalo zmysel, hned jak som to tam pripol naspat, pri druhom otvoreni klucky to spadlo z toho zas dolu.. ahhhh
musel som ale ist, tak som to poskladal, ze poriesim to inokedy, aj tak som mal robotu na dnes.
jak som odchadzal z domu, tak nieco zacalo strasidelne buchotat zozadu :-O hovorim super, tak ked som sa vratil domov, tak som zase isiel do garaze, hovorim ze asi to bude rucna, tak som to zase rozhodil, zhodil brzdic, kotuc, pozeram, vsetko ok, poskladal, kusok som sa pohol, furt to puka a buchoce.. hmm nakoniec som zistil ze som vacsi retard jak som si myslel, lebo som proste nezatiahol spolujazdcove zadne koleso

ktore som povolil vcera, lebo som chcel robit povodne obidve strany rucnej, tak trhakom som si to pred-povolil, nech to mozem pistolou zhodit potom. tak stacilo dotiahnut

lol.
no to bol rychly fix, tak hovorim co dalej.. uz poslednych par mesiacov sa mi zdalo, ze klima nejak prestava mat vykon cim vyssia teplota je vonku, a najprv som si myslel ze to mi zmizlo chladivo niekde, ale vcera ked som poskladal tie remene naspat, tak som zistil, ze napinak na klimovom remeni je urcite KO, lebo remen na klime preklzoval uplne.. tak hovorim idem to spravit, lebo sak 31° bolo aj dnes, a stacilo bez klimy 4km prejst.. som to nejak teda vymontoval, hlavne ten sponovak, ktory vypadal ze je este povodny, lebo BMW loga na nom boli
before after :-O
a naspat to islo rychlejsie, pokusny start, a klima klimuje! yass.
tiez to islo celkom rychlo, tak som si povedal ze dam este sancu tym dveram, ked uz mam ten novy kus, tak to skusim prehodit, lebo co ked. tak som to zase po 75068 krat rozobral, prehodil tie dva mechanizmy, a vualá, ten zasraty plastovy picus pekne zacvakol na ten gulovy "klb".. velice som bol stastny prestastny, ale zaujimave bolo to, ze viditelny rozdiel nebol ziadny v tych plastovych jamkach, obidve vyzerali na chlp rovnako, ta stara nejavila znamky pouzitia, aj ta hrana na kraji tam bola..

whatever, hlavne ze to je funkcne.
takze aspon tolkoto, som spokojny ze klima funguje, dvere sa otvaraju, ostatne musi pockat, objednam aj tie veci na rucnu, a na tie kluce cakam, ked zhodim viskospojku (ktoru tiez budem menit, lebo mam pocit ze je odidena, huci to jak traktor celkom dost), tak to hadam pojde vpohode, aspon som mal trening vcera
plus musim vymenit celne sklo, ktore je tiez KO uz pol roka asi

p.s. s tym vozikom sa fakt robi uplne paradne, to je iny level, jak sa jebat s malou golasadou z lidla.. aj ked je to polsko, ma to skoro vsetko co treba..