Bavel som sa takto onehdá s Maťom (bnykolass), že reku treba nám ďaľšie auto doniesť, aby sme vedeli poskladať projekt 525i Mtech sport. Teda do cukra ňáky introš, nejaké chýbajúce diely, prvky výbavy a motorické součásti. Vraví najlepšie 525iTU, šak aby bolo zhodnô. Vravím piču, nech sa aj ja budem snažiť ako chcem do 500e nezoženiem nič s TU 2,5i, čo by stálo za to to rozobrať a bude to v relatívne dobrom stave. Tak povedal že zožen dačo čo bude mať aspoň introš, zbytok sa dá do hute, katanlagevýkupu a farebných kovov. Takže kritérium jasné, best bang for buck - čiže nájsť multi combo, rozpredateľné, diely do budúcnosti na tý šmyky a nech to má ešte vin štítky (robím si zbierku

).
Ešte v tej noci o pol štvrtej sa zjavil v moňitore inzerátis na 530i/5q, feťácka cena, stav od oka uspokojivý, interiér podobný ako v Mtechu. Vravím, zazáložkujem si. Popísmenkoval som si dačo v rýchlosti na sociálnej sieti, kliknem naspák na inzerát a kukám že na poslednej fotke palubovka je dáko pod rádiom dojebatá, zašívať hu museli. Bárskde po dverách a na konzole. Píšem teda bnykolassovi, že vstávaj a zohrej tedeeso, ideme po auto

spal. načo život. so štyrma centama kreditu som ho musel prezváňati, aby vstau. aj tie mi prejebau, lebo mi to zdvihol. nie aby sa tomu potešil, ešte pičung som dostal. ale budík si nastavel, ráno na mjesto určeňja zavolal, dovoz vybavel, stravu a palivo zakúpil, ďaľšieho oldskúlera na trip zlanáril.
Šťastlivo sme došli na mjesto určenja, voláme na kontakt, reku sme tu. Došou typický obyvateľ danej oblasti, až sa mi chechtať zachcelo. Ale s vidinou dobrej kúpy, priblblo som sa len usmieval. Došli sme k autu. Oproti fotkám dojebaté až strach. ale šak to je klasika. Gádži sa pochválel, že fotky z inzerátu boli štyri roky staré, naštastie to auto instantne odvtedy stálo. Trošku pod prístreškom, zovňajšku sa zub času preveľmi nedotkou. Vypovedané bolo, že je motor bez hlavy, naštastie sa z toho vykľulo len veko ventilov. Podstatný rozdiel. Reku, sacia vačka je pridretá chlapci, ďaleko s tým nedójdete. Ale keďže M60 ide aj na tri valce, nedali sme sa odradiť. Kukám interiér - živý, nič mu nechýba, výbava možno. Gádži zúrivo miksľuje s kľúčom, a oduševnene bľaboce, že origo BOSCH alarm, origo dialkové. Kukám, a zrazu že dačo. Ide. Ale len zavrieť, baterky v diaľkovom očividne KO. nevadí, kukám na ufo senzory za späťákom. husté, to som ešte nevidel. Naokolo všetko vyzerá v cajku, koža nepoškodená, plasty ok, palubovka sa napukáva nad spolujazdcovým kastlíkom, čo už. Vonku je to už iné, všade veľa machu, prvý udrie do očí odjebatý späťák. Duct-tape fix - check. Zadné dvere lapené statočne, z predných dačo ešte bude. Blatník lapený statočne, ale okrem toho už všetko v richtigu. Podľa rádia som očakával, že v kofferaume bude menič. Nebol. Tak kuknem znova na rádio, a to je len C Reverse. Volant bol v inzeráte drevený, ten taký čo sa robí neorigo ale je to individual, papľuh. Vravím keď je v rovnakom koreňovom dreve ako zbytok woodline-u, na íbeji si nájde kupcu. Nenájde. Mtech jedna. škoda.
Viac nebolo čo pozerať, tak sme sa to pokúsili naštartuvať. Ništ. Vytiahlo sa zavodnené štvoročné béňo, vylialo dnu nové. žiadna zmena. Tak sa skúsilo to roztiahnuť na lane. To som už ja nešiel, zostal som na mjeste určenjá. Chyba. mal som ísť. Zostal som teda tam s pani majiteľkou v negližé (1956 ročník), poukazovala mi svoj crib, svoje cars (20ks), svoj swag(suáž-ž). Naliala mi koly, padol je pohár. Reku podám. neskoro. Pani podávala tiež. Viďeu som čo som nemal. Mátoží ma to dovčil. To už našťastie bolo počuť slastné pridieranie M60tky, a bublot 4 válcú. Spakoval som sa do piči. teda k autu. Okrem naštartovania nám nebolo treba riešiť dokopy nič, doliala sa voda, skontroloval olej, nasadila viskóza. Ja som sa pustil do nakladania vecí do áut a príprav na vodjezd. Chuapci sa vráteli, reku z ceny nezjednali nič. hm, mohol som tam ísť ja na zjednávačky, šak som sa už zblížil obzeraním zarastených genitálií. nevadí.
Auto však poslúchať nechcelo, malo problémy ísť do otáček, výkon 50 crankHP, občas žiadna reakcia na plyn. Na najbližšej dedinskej pumpe sme sa zastavili načapovať bleifrei. či tam olovo v benzíne nebolo dosvedčiť neviem, ale že sa tam funguje bez bločku hej. že mi vypičujú na pumpe, že chcem bloček to som ešte nevidel

divný kraj. Povyše pumpy sme rozložili oldschoolcrew servis, povyberali sme zapaľuvacie moduly, odpojili vstreky aby nám nedomárovalo katy, vytiahli sviečky. Na štyri valce len na pravej strane, zamatový chod aj za voľnobehu. Bohužiaľ hukot ako svíň, a vyzeralo to nebezpečnô keď bolo vidno hmýriť sa piesty vo valcoch cez sviečkové diery. sviečky naspák. Došou za nami elegán, reku chlapci nemáte 10 minút času, dojebalo sa mi auto. 15minút od samozvanej kolaudácie open-air pracoviska a už sme mali úspech

Vraví ujco, asi došieu benzín, lebože postupne mu auto nechcelo ísť, až zastalo, že stojí za budovou na ceste. Tak reku či potlačíme aspoň na pumpu. Nieje problém. Ideme pomaly za budovu a na ceste s otvoreným kufrom na štvorsmerovkách maranellácke 355 GTS v typickej farbe. Targa, celkom pekné auto. Pýtam sa ujca, hinto červenô to je Vaše? Reku, že hej. sranda, kompozitová karoséria bez zvarosvoru, tlačilo sa to dobre aj do kopca. Ujco ulial za pár kaček, naštartoval, prevetral ventily, poďakoval sa a uháňal so svojou vnadnou spoločníčkou preč z miesta hanby. Veselý zážitok.
V-acht, typicky ako echtový benzín z Mníchova došiel aj v žalostnom stave bez zaváhania domov. Nafotené je to už relatívne vyčistené, podznačky včil obúvajú BL značky.
Chcel som spraviť burnout na štyroch valcoch. Nejde to ani s 10W40 olejom. nane výkon, nane zábava. Ale svor svorí, aspoň dačo.
Modellbezeichnung: 530I
Ausführung: Europa
Typschlüssel: HE11
E-Code: E34
Karosserie: Limousine
Lenkung: links
Türen: 4
Motor: M60/1 - 3,00l (160kW)
Antrieb: Heckantrieb
Getriebe: manuell
Außenfarbe: Islandgruen Metallic (273)
Innenraum: (0457)
Produktionsdatum: 15.06.1993
Werk: Dingolfing
Code Sonderausstattung Optional Equipment
S209A Sperrdifferenzial Differential lock 25%
S216A Servolenkung-Servotronic HYDRO STEERING-SERVOTRONIC
S288A BMW LM Rad Kreuzspeiche 29 BMW light alloy wheel, cross spoke 29
S302A Alarmanlage Alarm system
S320A Entfall Modellschriftzug Deleted, model lettering
S339A Shadow-Line Shadow-Line
S415A Sonnenschutzrollo hinten Sun-blind, rear
S423A Fussmatten Velours Floor mats, velours
S428A Warndreieck und Verbandstasche Warning triangle and first aid kit
S464A Skisack Ski bag
S472A Armlehne vorne Fahrer/Beifahrer Armrest, front, driver/passenger
S488A Lordosenstütze Fahrer u. Beifahrer Lumbar support, driver and passenger
S494A Sitzheizung Fahrer/Beifahrer Seat heating driver/passenger
S498A Kopfstützen im Fond mechanisch Headrests, rear, mechanically adjustable
S500A Scheinw.Rein.Anl./Intensivreinig. Headlight wipe/wash/Intensive cleaning
S510A Leuchtweitenregulierung Headlight aim control
S530A Klimaanlage Air conditioning
S553A Bordcomputer IV mit Fernbedienung On-board computer IV with remote control
S564A Innenlichtpaket Interior light package
S571A Stärkere Stromversorgung Reinforced power supply
S687A Radiovorbereitung Radio preparation
S690A Cassettenhalterung Cassette holder
S708A M Sportlenkrad Leder M sports steering wheel leather
L804A Länderausführung Schweiz National version Commonwealth
S860A Zusatzblinkleuchte Additional turn indicator lamp