Tak začnem jednu nepríjemnú story s BMW AutoPalace. Niekedy koncom augusta som im dal auto že nejde ručná brzda resp. veľmi slabo (pôvodný majiteľ mi povedal že od nova má to auto ten problém ale v BMW mi na to povedali v preklade asi toľko že je to klamár lebo inak by to reklamoval) a že pískajú brzdy aj keď nebrzdím, napr v zákrute.
Na další deň mi volali že ručná nejde preto lebo sú vydraté brzdové obloženia (asi z driftu) a že karbónové brzdy pískajú aj keď sa nebrzdí a môžem si prísť pre auto. Na to som im povedal do telefónu že chcem fotky toho vydratého obloženia na čo mi povedali že veď to nemajú lebo by to museli rozobrať a musel by som zaplatiť prácu, tak vravím ako ste pre boha prišli na to že je vydraté keď ste to ani nevideli? Vraj nastavená je na doraz a keď aj tak nebrzdí nič iné to nemôže byť. Vravím ok.
Prišiel som po auto garančný technik mi povedal že brzdy aj tak pri mojich km nie sú v záruke ale že to je úplne normálne aj na nových (to pískanie) a že môžem brat auto.. Tak idem za tým čo mi robil zákazku že beriem auto a mi vystavil faktúru na 100€. Pozerám to čo je akože? No že som priniesol auto na opravu že nejde brzda a oni to analyzovali a tu prácu predsa musí niekto zaplatiť. Ja mu vravím ja som priniesol auto na reklamáciu!!! a nie opravu, za ďalšie ste sa toho autá ani nechytili a ja mám platiť 100€? Vám keď sa dojebe nová TV tak hľadáte v meste opravára aby Vám ju opravil za 100€ namiesto toho aby ste to reklamovali? Na keru picu by som dával auto v záruke na opravu ktorú si mám hradiť? A za ďalšie vás technik mi povedal že brzdy nie sú aj tak v záruke tak prečo som nebol upozornený že to nemôžem dať aj tak reklamovať ale jedine si zaplatiť servis ak chcem? Vraj ja som priniesol auto na opravu (v záruke) a nie reklamáciu

A že niekto musí zaplatiť tu prácu a že zistili že platničky sú ko a že môžu ich vymeniť ak chcem čo som hneď odmietol. Zaplatil som mu 100€ nasraty a išiel preč lebo mi bolo trápne sa hádať o 100€ z jebom..
Tak som kúpil nové brzdové doštičky a doteraz ich vozil v aute nakoľko nebol čas na výmenu. Dnes ale ten čas nastal. Na moje veľké prekvapenie po demontáži kotúča (čo v BMW za 100€ nevedeli pozrieť) pozerám a platničky v 100% stave! Tak že som kúpil nové úplne zbytočne! Začal som hľadať kde je problém a keď som rozobral stredovú konzolu zistil som že je tam lanko skrížené voči jednej strane. Nakoniec som zistil že lanko nebolo od výroby zaistene v zadnom mechanizme bŕzd (čo bolo vidieť až po kompletnej demontáži mechanizmu) lanko som nahodil, ručnú nastavil a ide ako nová. Čiže jasná chyba na strane BMW.
Je totálne v pici že je si mám kurva opravovať auto za 100 000€ v záruke.. Potom nech sa nikto nečuduje že tým chujom do servisu dávam len nevyhnutne veci nakoľko je tam sami amatér.. Všetko som nafotil a už sa teším na tu sťažnosť. Normálne zvažujem ísť rovno k importérovi BMW. Keby som mu do telefónu povedal nech vymenia platničky tak by to rozobrali pri výmene by zrazu zistili že nie je čo meniť nahodili lanko ale samozrejme na pokladni 500€ poprosime s úsmevov na tvári. Tých 100€ čo som im zaplatil nechápem doteraz za čo bolo keď sa auta ani nechytili, už z princípu má to sere za taký prístup.. Teším sa na ich reakciu, keď to bude v štýle výhovoriek ako pri tom že mám platiť kontrolu bŕzd na aute v záruke hneď indem na import. Na foto nová vs stará platnicka.