... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Re: [F01 730d LCI] Nové foto str.114 :))

Utorok, 2. Augusta 2016, 07:02

ono ked sa bavite o tych vybavach, pozrite kde bol automobilizmus a hlavne ostatne znacky v 95 ked vyliezla e39, to u skodovky vychadzal najnovsi model zvany felicia ktory mal v priplatkovej vybave otackomer a teplomer. za 8 rokov co sas e39 vyrabala nadobudla take vychytavky ako bluetooth, navigaciu, dokonca aj na dvd, satelitne radio a pod. bohuzial sa doba tak zmultimedialnila, ze to dalej tymto sposobom zbernice nemohlo pokracovat. ACC bolo uz v e38, cize taka vyhra, ak ste to mali v e60 nebola, ale este len tam to bola kurva raritna vec. e65 to zobrala zo zleho konca, pribudli multimedia, ale ako sa vravi, bmw si zobralo na komara kanon. taka e60 je hodne odlahcena verzia co sa elektirny tyka a ked sa chceme bavit o tom, tak nova f30 vyzera v porovnani s e65 znova ako skodovka (no, prakticky aj inymi prvkami, nielen elektronikou).
tak ci onak, cim novsie auto, tym je to "horsie", fka sa zacinaju kazit a je to vcelku zabava, ked ti odijde CAS modul alebo JBE modul (obe u f10)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

PristineShip
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 2. Augusta 2016, 09:15

jararak napísal:
ono ked sa bavite o tych vybavach, pozrite kde bol automobilizmus a hlavne ostatne znacky v 95 ked vyliezla e39, to u skodovky vychadzal najnovsi model zvany felicia ktory mal v priplatkovej vybave otackomer a teplomer.
Nie je trochu odveci porovnavat vychodoeuropsku automobilku, ktoru 40 rokov humplovali komunisti a zapadonemecku automobilku, ktora mala naskok niekolkych dekad?
Felicia bol pohrobok Favorita, auto koncepcne z 80tych rokov v cene 250k SKK, v roku 1995 bola priemerna mzda po prepocte nieco pod 240 EUR. Cize na Feliciu si potreboval
33 priemernych platov. Dnes na Skodu Shitygo, ktora je zhruba dnesny ekvivalent Felicie pred 20 rokmi - zakladna slaba motorizacia, slaba vybava (napriek tomu vybava omnoho bohatsia, kedze zakladna felicia nemala ani radio, central, airbag, nic) ktora stoji tiez tych 8000 EUR potrebujes tych platov menej ako 10. Za dnesnych priemernych 33 platov si kupis uz taku medium slusnu 1er
a desiatky dalsich dobrych aut, takze ten automobilizmus moze u nas vyzerat uz trochu inak ako pred 20 rokmi.
Kto si u nas kupil 5er v roku 1996? To bolo pre Slovaka zhruba asi take ako ked si dnes niekto kupi supersport za 250k alebo bespoke Bentley Bentayga olepene slimacimi predkozkami aj okolo veka nadrze. Neviem ci som sam kto si pamata tie 90te roky, lebo kupit si aj tu Feliciu bez otackomera bolo pre beznu rodinu kurva achievement,
a teraz s odstupom 20 rokov, ked 18 rocni fagani co si na Facebook pisu "vzdelanie - Vysoka skola zivota" a zamestnanie "Sam sebe pan" si niekde nabrigade naskrblia 2k, kupia si e36 a potom hovoria ze pozri, 23 rocne auto a lepsia vybava ako Octavia z roku 2000.
pred 20 rokmi by si na brigade naskrblil 2k - slovenskych korun a kupil by si jednokazetovy "tranzistor".
V 63om mal Mercedes auto s nastavitelnymi sedadlami, klimou, remote ovladanim kufra, okien, siber - vsetko bola hydraulika, el. motory vtedy boli este kurva velke, ale v podstate Mercedes postavil auto v 60tych rokoch s technologiami, ktore dnes nie su bezne v strednej triede, a nie som teda odbornik na historiu BMW, ale mam pocit, ze v 60tych rokoch BMW v tej top luxusnej triede konkurovat nemohlo.

xener
Auto: biele, sede, modre

Utorok, 2. Augusta 2016, 09:26

bmw bolo od davnych dob robene pre jazdu, takze motor, podvozok, riiadenie, MB zas pre pohodlne komfortne vozenie sa, takze vybava a luxus. len v tejto dobe sa to uz vsetko miesa , kazdy chce aj aj a potom to tak aj vyzera, ako keby sa jazdilo na celorocnych gumach, neni su dobre ani na leto ani na zimu.
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

jararak

Utorok, 2. Augusta 2016, 10:22

PristineShipbohuzial niesom rocnik, aby som mohol hovorit o brigade pred 20rokmi, ale pred 15, som si za brigadu kupil 120 skodovicu od rodicov a tak sa k nam dostala aj felicia cize co v nej bolo a aky achievment to bol mi velmi nemusis vysvetlovat. ironia osudu je ta, ze vtedy si si na auto zarabal 33 vyplat a byt si mal za dakujem v praci, dnes tie auta stoja za dakujem, ale byt stoji 330vyplat (ak ratas beznu hypo na 30rokov, tak nejak tak to vyjde) ;(. taktiez niesom az taky odbornik na mercedes, viem len ze e28 co byt 5er zo 81-88 mala vecsinu tebou vymenovane prvky az na to otvaranie kufra, to mala az pokial viem e38. ale spet k tomu 95temu - kde boli ostatne znacky peugeot vyrabal svoju 405tku co bol slusne vozidlo, co dodnes asi neprekonali, citroen so svojim BXkom, fiat croma a podobne modely, mali kopec vychytavok tie auta ktore si v bmw nenasiel par rokov potom :). povedal by som, ze ono prave e39 bola najevolucnejsi model v ramci svojej existencie. pretoze v e60 si co dostal po facelifte? v poslednom rocniku cic. usb muzika sa dodavala niekedy od 2005 cize to je este predefacelift, takmer skoro po uvedeni. v f10 tiez nemam pocit, zeby sa nieco drasticky zmeinlo od uvedenia - nbt je len evolucia cic, prakticky nic nove, len zlepsene parametre toho stareho. proste ako tie auta vyjdu v danom roku, tak okrem nejakych svetiel ktore su faceliftove tie auta vyzeraju zhodne az dokedy nezkonci ich zivotny cyklus, ktory sa zmenil z 8/9 rokov na 6.
bmwcoding.sk
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off

//MPower
Autor témy
Auto: BMW F82 ///M4

Utorok, 2. Augusta 2016, 18:39

LOKI napísal:
Takze predavame?
To stymi origo km je celkom vtipne...ze origo nestocene :) za 3 roky nabehat 225 tisic km je viac nez dost...keby malo 90 tisic tak vtedy by som pisal, ze original km, takto to moc nema zmysel.
Ano predávame, ale nesúrim to vobec.. Predať nepotrebujem, ten inzerát je len "keby náhodou"
Priznám sa ale že mi obcas chýba 335ka a su dni že som chcel k F01 prikúpiť dačo ostrejšie, ale po spŕške čo za to dostanem ma to potom prejde :D Mizerný trh je u nás a mat na krku 2 auta ktore sa "tažko" predávaju je moc (o investovaných $ ani nehovorím)..

PS: mne to moc vtipne nepríde. Ano porcia na ten čas to je slušná ale tie km nevidno nakoľko to jazdilo dlhé šetrne diaľničné km. Tak že v kondícii je ako ovela mladšie kúsky. Skoro všetky 7mi čo som okolo 80-150 000km pozeral mali opotrebovane sedačky a ošúchané gombíky a zaujímavé je že moja pri 230 000km vyzerá ako by mala max 50 000km. Nikto si nekúpi za 120 000€ auto aby mu stalo pred domom a robil na ňom 20 000km ročne.. skoro všetky tieto auta tohto typu jazdia veľké porcie km (čest extra výnimkám) a radšej s 230 000km ktore viem presne zdokladovať skoro každých 15 000km ako pochybnú ktorá ktorá za prvý rok svojho života jebla (preukázateľných) 70 000km a potom zničoho nič za ďalšie dva a pól roka spravila zrazu len 35 000km :) pritom podľa prvého roka by za ten čas mala spraviť minimálne dalších 150 000km a na konte ma tym pádom cca 220 000 ak nie aj 300 aj s takýmito som sa stretol ale tak naivný nie som aby som tomu veril :) však polovica aut je u nás postacana a myslim že každého záujemcu bude zaujímať či aj 230t km su reálne. stačat to nebudem.. Aj ked každý by tomu uveril o polovicu menej :)

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Streda, 3. Augusta 2016, 16:09

ked tak citam tie chvaly na F01 tak neviem ci zijeme v inom svete, ale moj prechod z w221 do F01 je jedno sklamanie za druhym, snad sa to casom spravi...
PS: nenavidim tempomat na volante, drbnuty autohold ktory radsej uz ani nepouzivam, strazenie pruhov ktore je na dve veci, jebnute ovladanie zvuku, trapna "masaz", ten lacny nefunkcny interier a kopec inych kktin, ktore mnichovski inzinieri mohli uz davno dotiahnut...ale hlavne ze su efektne dpc :(

//MPower
Autor témy
Auto: BMW F82 ///M4

Streda, 3. Augusta 2016, 18:39

Fúha :)) tak chvály.. No na to na čo je to auto určené je podla mna veľmi fajn. Rozhodne nie najlepšie na svete a uplne bezchybne ale rozhodne sa radí medzi tie lepsie v svojej triede. Neviem ake máš ty požiadavky ale vyzerá ze si pekne nasraty na F01 :D každopádne moc ti nerozumiem. Tempomat na volante je podla mna úžasná vec, čo ti na tom vadí? Nikam nemusíš dávať ruku rovno si ho aktivujes a dokonca aj nastaviš podla potreby ACC. Uplne Easy a užívateľské. Tak isto nechápem čo ti vadí na autohold? Tak isto super vec o ktorej predsa ani nevieš že funguje a nemusíš stať na brzde a navyše neosvetlujes za tebou auto stojace. Stráženie pruhu mam popravde aj ja vypnuté ale nie pre to že by bolo nejako jebnute ale pre to že obcas jazdím po horšej ceste a zbytočne mi vybruje volant ale za to že u nás su napiču cesty BMW nemôže. Tak isto nerozumiem čo ti vadí na ovládaní hlasitosti? Rovno z volantu, už komfortnejšie to byt nemôže.. Tak isto z volantu prepnes rádio alebo pesničku ktorú si nalistujes na budíkoch. Nekvalitný interiér mi nepríde,skorej naopak. Ved už v základe mas kozu na palubovke a obkladoch (aj ked základnú len) čo nie je rozhodne bežne. Aj ked niektoré časti by neuškodili lepsie ale to su drobnosti. Mam taký dojem že buď si kúpil nejaky veľmi zlý kus alebo ti potom vobec nesedí BMW ale Mercedes. Lebo fakt mi napíš konkrétne čo ako prečo lebo ja som naozaj spokojný inak by som si to auto nekúpil predsa :)

PeqpeK

Streda, 3. Augusta 2016, 22:10

ako asi som moc ovplyvneny tym prechodom z S klasse, ale F01 mi nepride ani rychla, ani pohodlna... ten tempomat zakazdym zapinat tlacikom ako na E46/39...seriously? konecne to dobre spravili do predoslej generacie a teraz to takto pojebu, ten hlupy autohold ved s tym je problem parkovat, stale zapinat, vypinat...ked zhasnes motor so zapnutym autoholdom tak ti zatiahne rucnu, to je na nervy...ovladanie hlasitosti tlacikami je ultra sracka ked tam mas priamo scrollovaci button, plus ked mas polozenu ruku na idrive knobe, preco nedali hlasitost rovno tam? :( stale s rukami hore dole... no porovnavam kolko zniesol interier E65 a kolko znesie v F01 a je to o dost horsie, detto v F10...jedine co hodnotim pozitivne je IAS, a aj to iba preto lebo casto chodim do garazi...uz to, ze po 230 je vola v zadnom hrebeni tiez svedci o kvalite...pre mna zatial velke sklamanie, je to hovno zabalene do pozlatka :D a predrazene

starynovy
Kraj: Zahraničie

Streda, 3. Augusta 2016, 22:15

xener napísal:
bmw bolo od davnych dob robene pre jazdu, takze motor, podvozok, riiadenie, MB zas pre pohodlne komfortne vozenie sa, takze vybava a luxus
:lol:

PeqpeK

Streda, 3. Augusta 2016, 22:20

starynovy napísal:
:lol:

pridavam sa k tomu :lol: toto rozpravaju ludia, co to nejazdili...a ked ano, tak na vzduchu

Milosss

Štvrtok, 4. Augusta 2016, 08:55

Možno myslel chalanisko veteránske autá z 90-tych a starších rokov. A kedže som také jazdil a jazdím, tak má pravdu, a nepotrebuje k tomu nikto ani vzduch.
Nur Original ist Legal.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Štvrtok, 4. Augusta 2016, 09:13

ono taka 123ka s pianom pod kapotou a millionom na krku mala od nejakeho sportoveho auta velmi daleko tak sa vtedy vravelo ze vsak to je na pohodlie
ale odvtedy doba pokrocila
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

jararak

Štvrtok, 4. Augusta 2016, 12:41

tak ta packa co bola u e60/90/70 na tempomat bola super a ovladanie hlasitosti na lavej strane, ale preco preboha to davali na pravu stranu? ved to mozem rovno na radiu zmenit s pravou rukou nie?
bmwcoding.sk

lulu991
Auto: BMW 330xd
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 4. Augusta 2016, 13:18

packa na tempomat je uplne super, nenavidim ked musim na druhom aute stlacat tlacidlo, takze v tomto suhlasim s peqpekom ;)

Milosss

Štvrtok, 4. Augusta 2016, 14:42

ViktorDDD napísal:
ono taka 123ka s pianom pod kapotou a millionom na krku mala od nejakeho sportoveho auta velmi daleko tak sa vtedy vravelo ze vsak to je na pohodlie
ale odvtedy doba pokrocila

Ešte aj mäsiarka je voči bežnej e39ine pohodlnejšia. O 124ke voči e34ke sa ani baviť nemusíme. Zlom nastal až pri 211ke. A súčasná 213tka je prakticky vo všetkých režimoch tak tvrdá, že tam by som asi auto bez vzduchu ani nechcel. Na bežné jazdenie určite nie. A rozdiel medzi 213tkou a f10inou je naozaj že minimálny, až som nechápal, ako to auto vychvaľujú do nebies (w213) a pritom to okrem najnovších technológií teda nič prevratné nezmenilo. Mne to prišlo ako facelift a nie nový model, staršie Sko je stále voči tomu úplne niekde inde.
Nur Original ist Legal.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných