... všetko o BMW ...
//MPower napísal:Mala E60 aj sledovanie jazdných pruhov a zadné radary na sledovanie vozidiel a mŕtveho uhla?
voMacK napísal:Brano - DD v E60 bolo pokial viem v podstate to iste co AD v F10. Ovplyvnovalo to aj tlmice aj stabiky, akurat to malo iba dva rezimy. Normal a sport.
bruno75 napísal:ako pise Omacka, radary boli aj v E60, ale myslim ze ACC bolo prepracovane (v F10 zasahuje citlivejsie) a AD v E60 nebolo, E60 mala len Dynamic Drive
voMacK napísal:A ako hovori miestny klasik - sedma je iny svet!!
voMacK napísal:iDive prisiel uz v E65. Ale to bola uplne prva a strasne jebnuta verzia. :)
//MPower napísal:... Akurát ma osobne dosť sere že výrobcovia začínajú tlačiť tie retardované touch obrazovky na úkor HW ovládačov.. Nechápal som ani na na aký kkt je tej G11 toto.. Nevedel som si predstaviť sa tam naťahovať počas jazdy..Chvála bohu ma este aj normálne kolečko, ale nové Audi by malo ich MMI mat časom len dotykové čo je na gebulu! Myslel som si že výrobcovia chápu že ľudom vyhovuje mat ruku v pohodlí na lakťovke a mat hmatovú odozvu a skoro na slepo ovládať základne funkcie bez sústredenia sa kam klikam na LCD a aby som sa vobec trafil počas jazdy a naťahovania sa k LCD s zdvihnutou rukou.. A v tých nových Peugeotoch a pod. je to už totálne prijebane.. Počúvate rádio a chcete si pridať klímu tak 50x dotyk na obrazovku aby ste sa dostali do nastavenia klimatizácie samozrejme odozva systému ako paródia na prvú beta verziu Androidu na začiatku tisícročia... A potom naspäť lebo si chcete prepnúť rádiočo už za kkt toto vymyslí. Medzi tym stihnete skoro jebnuť dole 3 Saganov a 5 aút.
Inak som nevedel že E60 mala asistenta na sledovanie jazdného pruhutoto mam F01 a funguje to presne tym vibrujucim volantom na základe tej multifunkčnej kamery v čelnom skle. Nedavno mi aj menili čelne sklo na F01 a tu kameru museli prekalibrovať znova. Sranda že ja som tu kameru v E60 mal len na toho asistenta svetiel. Tak mala potom E60 lane change warning? Inak ked mas vedľa auto a chceš odbočiť tak ti to nesignalizuje len tym výstražným trojuholníkom v spätáku ale aj ti stuhne volant a da ti najavo že netoč tam :)
Inak Fka išli bezpečnosťou dosť dopredu. Páči sa mi Front-end collision warning. Brutal vecička. Raz ma to v praví čas upozornilo aby som začal brzdiť ked auto predomnou zničoho nič zabrzdilo a ja som v tu sekundu akurát venoval pozornosť niečomu inému :) keby som to nemal tak by to bola tesnotka aby som ho neťukol. A raz to dopredu zle vyhodnotilo situáciu ked striekali čiary na ceste a zrazu ma pas jebol do sedačky až som sa zľakol :) popri tom pribrzdilo a v momente natlakovalo ABS na kritické brzdenie. Že ako fajn sa stará o moju bezpečnosť :)