Opäť ako v každej jednej novej knihe od J.R.R. Tolkien/a, ktorú som s veľkým očakávaním čítal aj tu by som sa chcel dopracovať k pútavej zložke viet spájajúcich idealistické aspekty dokonalého čítania. Samozrejme v podobe relaxácie pri popíjaní dobrej kávy či už doma alebo v práci. Hor sa teda do nového kúta spoločnosti BMW a to priekopníkom modelu 7 pod označením E38, ktoré okrem idylickej vetvy spôsobuje aj po mnohých rokoch ten "prihlúpli" úsmev pre ktorý viete, že to pravé orechové je práve vo Vašej moci.
Ako vlastne prišlo ku kúpe E38 akožto starého modelu 7er práve u mňa ? Nie je ani tak zložité. Už počas predaja svojej EX E38 (ak sa bavíme o rovnakom modeli a nie automobilov predávajúcich všeobecne) Sa moje vnútro dosť dobíjalo možnosti nepredať s priestorových dôvodov, ktoré dnes s odstupom času aj tak neboli predajom dosť naplnené keďže pribudli hneď E65 ku ktorej dorazil ešte parník atakujúc označenie S od spoločnosti MB ... Ale nebudem tu opäť rozvíjať svoj neukojiteľný talent k písaniu

a skúsim to trošku štylisticky podať v kratšej forme Le JA ... Ono od predaja mojej E38 som vždy rád pozeral aj naďalej ponuku ako sa tieto pre mňa dosť charizmatické sedmičky pohybujú. Možno tam v kútiku duše (verejné tajomstvo aj doma

) som vedel, že si ešte jednu E38 k novej flotile S/ka a X5/ky doprajem. Niečo na spôsob obnovy resp. reštaurovania pre možné zrazy v spoločnosti dobrej partie ožranov, ehm ... teda kajšmentkerov

Takže šlo skôr o moment kedy som sa dokázal odraziť s tým, že práve TÁ (všeobecne) bude tá pravá (samozrejme v automobilovom poňatí)
Ako už iste viete niektorý aj osobne iný len prostredníctvom mojich EX ale aj doterajšieho príbehov. Som už človek nového veku (rodený 90) no v starom kabáte, nemyslím tým model či ročník automobilov tie sa u nás v rodine točia ďaleko v inej sfére akým je dnes model E38 resp. cenovou reláciou. No pre mňa to bolo vždy skôr o precedense starostlivosti sa k niečomu tak aby to niečo bolo zrkadlom Vašej ideológie dokonalého sveta. A práve model 7 od spoločnosti BMW s označením E38 je tým čo je v mojej skladačke na tom pevnom základe túžby či pre iného prekliatia
Nechcem tu zbytočne fabulovať ideológie o tom kedy začali automobilky prenášať autá s dušou do skeletu novodobých modelov inovácii a tvarov lode Star Trek: Enterprise to skutočne nie ... POVIEM otvorene NIKDY nepoviem, že model E38 mi dáva /dával viac než nová F01 či model S alebo moja EX E65 toto sú možno vety ľudí, ktorý takú F01 poznajú len z recenzie na autobild/e či na inom portále ale nevedia čo to skutočne dáva a čím všetkým si človek prejde každým kilometrom, kedy vždy a vždy narazíte na drobnosť ktorá dotvára celkový DOJEM toho, že práve VY a nie len JA sedíte v aute či už novom alebo staršom no zato pod krídlom jednej a tej istej "SCIENTOLÓGIE" schopných ľudí, ktorý si každý mesiac na hlavičke výplatnej pásky nájdu to malé logo skloňujúc práve tu na klube každému známe logo a to
BMW Prečo to vlastne píšem je možno veta, ktorá Vás práve sprevádza a vnucuje položiť si otázku ? Spejú tieto VETY niekam ? ... Myslím, že nie len ja ale aj Vy si musíte sami uvedomiť, že klub nám netvoria autá no sme to práve MY tie osoby, ktoré ťahajú každé ráno za rovnakú kľučku od svojho domu, ktorý hladíme rukou každé ráno svoju polovičku / ženu / priateľku / či naše dieťa ... sme to MY ! Čo každý deň keď vstaneme a máme povinnosť ťaháme za rovnakú kľučku auta s ozdobeným emblémom modro bielej vrtule spoločnosti Bayerische Motoren Werke TAKŽE dovoľte aby som si doprial malej prosby. Nespúšťajte nie len TU ale aj inde na fóre veľkej hádky o tom kto má F10/ku či naopak staršiu E39/ku jedna vec je usmerniť názor, ktorý Vám nesadne no druhá je sa osočovať ako malí haranti na kúsku pláže napriek jej rozlohe po ľavej či pravej strane MIER (nie na súťaž Miss Bananistánu sa nechystám

)
Takže teraz k samotnému celku a TO:
Doprial som si opäť MODEL E38 teda pre veľkú väčšinu či inak povedané valný zástup tunajších členov známu 7mičku od užívateľa KORADO, ktorému už asi 10x touto ale aj osobnou cestou ďakujem, že mi dal možnosť spoznať dobrého človeka a dúfam, že aj priateľa v tom slova zmysle známym pojmom KAMARÁT, ktorý bol ústretový v každom ohľade ...
Takže si dovolím povedať ako to celé prebiehalo ... Dnes i keď si to väčšina ľudí nemyslí má model E38 charizmu na diametrálne odlišnej úrovni ako tomu je u nových modeloch túto skutočnosť nepopieram, taká F01 je v porovnaní s F10 dosť na nerozoznanie u neznalej väčšiny motoristov VW group (nič osobné len všeobecný postreh páni, sám som mal A4,A6,A8 od OOOO ...) Čo ale u E38 tak podobné s modelom E39 na cestách neznie. Možno ste si už neraz všimli takú E38 naproti vám valiac sa naprieč neznámou cestou ako si razí vo Vašej mysli slovo známe pod pojmom ŽRALOK ... Áno presne tak E38 je skutočne aj napriek jej veku stále loď v spojení s označením "L" akožto LONG mi dáte určite za pravdu. Takže ako to vlastne šlo práve s touto 7er a jej cestou ku mne samom ? ...
Začalo to asi tak ako každému z nás človek prehľadáva a prehľadáva kde zrazu zakopne o niečo, kde sa trošku zdržíte a poviete si TÁTO ... presne TÁTO ! je tá Vaša budúca hračka ... Samozrejme už dnes je skutočne moja. Áno bola v ponuke už dajakú tu dobu a má ešte dosť kazov ku, ktorým sa ešte dopracujem nižšie a možno aj práve preto tam ostala no ja Viem čo z nej bude a to je podstatné ale o tom nižšie ... Napísal som teda Koradov/i "ďalej už len RADO ... Či je stále aktuálna. Odpoveď na seba nenechala dlho čakať s tým, že ak neráta obzeračov je stále k dispozícii. Problém bol, že ja akožto ťažko pracujúci baník "vtip" som si užíval na dovolenke v IT ktorú mi hradila naša podarená sociálna poisťovňa na regeneráciu v našom extragalaktický fungujúcom štáte resp. REPUBLIKE plnej samých chápavých a vďačných bytostí, ktorý ani nebudú váhať a poskytnú Vám pomoc kedykoľvek s čímkoľvek ... UF dosť bolo tragikomédie

Takže ja v IT Rado v BA a 7er na parkovisku niekde neznámo kde. To nebol vzorec, ktorý mi moc v hlave zapadal do výsledku vlastniť ju. Preto prebehlo cca 10 súkromných sprav a vysvetlenie situácie, že sa na SR skôr ako za cca 2 týždne nedostanem ... Potom ale nasledoval trochu strach Rado aj napriek môjmu potvrdeniu, že ju chcem auto naďalej posúval preč zo svojho repertoáru ... Tu už som vedel, že nie je čas odkladať nevyhnutné ... Rado povedal, že mu stačí záloha no ja som vedel, že to si nebude istý ani on ani ja a preto som zavolal či môžem prísť nasledujúci deň s tým, že sa otočím z IT len pre auto aby som na ďalší deň mohol opäť pokračovať s5 do IT naprieč cestou oddychu ... Rado ma uistil, že ak prídem tak ten čas si nájde a tak aj bolo ... Naložil som polovičku a šiel smer BA z IT (rezort kľudne dohodím do PM koho to zaujíma) a valil som čím skôr na SR ... Vo večerných hodinách som bol už doma Rada som len informoval SMS/kou kedže bolo dosť neskoro, že ráno sa teda vidíme a jediné na čo som sa zmohol bol voľný pád do postele ... Nasledujúce ráno som valil z domu smer BA (toto sa nezaobišlo bez bolesti hlavy, horúčky a neskutočnej nechuti niekde ísť ale musel som, sľúbil som.) Došiel som do BA upresnili sme si miesto stretnutia a tak aj bolo, Rado prišiel ja som sa ospravedlnil za môj výraz tváre (je mi zle velebnosti du blejt), že to nespôsobuje auto ale môj zdravotný stav. Rado to samozrejme zobral ako profesionálny moderátor a s pochopením kývol a zahladil všetky stopy strachu

... Moja veta bola možno pre niektorých z Vás nereálna ale ak KLAMEM Rado napíš či to bolo inak ako píšem ...Moja VETA prišla... Rado ja to auto beriem nemám čas ťa tu oberať o tvoj čas a dnes ešte idem späť do IT takže rovno sa zavez domov ja nepotrebujem ani jeden meter absolvovať v aute ako vodič ... Rado sadol odniesol mňa a polovičku k nemu na parkovisko, kde sme sadli na kávu v jednom nemenovanom podniku, ktorý by som za tie krivé stoly zavrel. (kur*a tam sa nedala spísať ani len kúpno predajná zmluva) Už som si myslel, že ten stôl podložím Radovím jablkom (Apple mobile phone

) Takže po káve na ktorú som "nemal"

a platil ju Rado som zložil dohodnutú sumu podpísal papiere a prešiel sa už k mojej E38 ...
Takže v akom stave bola / je / bude ?Sklamanie s exteriéru vôbec neprišlo keďže ten bude komplet zrenovovaný a prebehne komplet brúsenie, tmelenie, zváranie, striekanie, lakovanie, leštenie ... Toto bola fakt časť, ktorú som NERIEŠIL jediným slovom pri kúpe ! ... (Ale priznám sa Rado má tajnú úlohu kúpiť mi lištu na vodičové dvere, tá čo sa nachádza v strede) To mi sľúbil ako darček k mojej rýchlej akreditácii pri kúpe vozidla bez jediného dementného komentára typu A vieš KEBY / TU / PREČO atď ...
Čo sa týka interiéru sklamanie prišlo v 2 (slovom dvoch) bodoch ... Nečakal som, že nebudú roletky na bokoch dvier (o tejto skutočnosti som nebol upovedomený a bojím sa, že ich tak skoro nezoženiem iba ak kúpou priamo z BMW) to bolo prvé sklamanie ... A druhé aj napriek otázke či ide DSP s odpoveďou, že samozrejme zistenie hneď o 10 min kedy som opustil Bratislavu že DSP určite nie je v poriadku (stav reproduktorov vzadu a v spolujazdcových dverách sú toho dôkazom) ale to až fotografie nižšie (odfotografované Z DNEŠKA) kedy som sa už vrhol na reinkarnáciu aspoň sčasti

...
Takže Exteriér žiadne výhrady, Interiér to DSP a ROLETKY ROLETKY ROLETKY Rado vrrr

SAMOZREJME toto sú detaily, ktoré doriešim skôr než sa Vy stihnete zamyslieť nad možným riešením ...
Auto včera dostalo nové filtre, olej do motora / prevodovky a čakal som 7 hodín v BB jak pepek a sedadlá môjho MB kopírovali rôzne erotické polohy

(tu chcem dodať, že motorový ale aj peľové filtre sú na 80% nové resp. zaprášenie je minimálne a RADOVI týmto

za starostlivosť ja som to dal meniť v rámci jedného balíčka € aj keď to nebolo nutné...
Plány, ktoré mám nie su do budúcna ale okamžité resp. už sa zameriavam len na odporúčania a to PRETESNENIE komplet motora čo bude v priebehu SEPTEMBRA zatiaľ to vyzerá, že auto bude neschopné prevádzky na dobu 2 týždňov s tým, že sa zamerajú na všetko od hadičiek po tesnenia až po merania ... Toto je pálka za, ktorú tu nechcem spôsobiť šok o tom koľko taká E38 vyžaduje v rámci ceny a ešte som ani nezakopol o exteriér ...
Ďalší na rade je EXTERIÉR ... Tu prebehne komplet odstrojenie všetkých možných a nemožných detailov ako kľučky lišty PDC/čka aby prebehlo brúsenie klepanie rezanie zaváranie striekanie lakovanie leštenie a ďalšie nevyhnutné kroky ... Tu je termín bohužiaľ naštrbený buď to OKTÓBER (čo nie je zlé v rámci dokončenia motora v mesiaci pod číslom 9) No strach o zimnom období ... NIE skutočne nejdem písať obľúbený vtip predavačov AAA o tom ako Auto v ZIME nebude jazdiť ... IDEM cestou renovácie nie konzervácie

Ak budem chcieť niečo do "poličky" stačí mi nato aj model od Burag/a (predajca modelov automobilov v mierkach XY) ...
INTERIÉR ... Tu je to také, že vlastne ani neviem čo... Strechu resp. stropnicu mi ešte má dodať Rado to bola dohoda pri predaji keďže chýbal a je u čalúnika (vid aj Radové vety) Kde sa neobávam toho, že by sa ku mne nedostal (ten strop nie RADO sme na <> a nie na .!.

VY HOVADÁ

... Takže kým toto nebude u mňa tak toho moc nezmôžem DNES ešte prebieha čistenie mydlom (aj práve v túto chvíľu 16:20) skladanie aspoň niektorých častí ,ktoré mi Rado zanechal v kufri a idem na TEPOVANIE o 19:30 ( to je čas jak náš rozpočet SR teda celé ZLE ! ) Ale čo už za krásu sa platí ...
Čo sa týka FOTIEK (tie TRI hore) sú pekné lebo strecha je už prekopaná (ten FLAK le chýbajúca FARBA z lakom sú zatiaľ minulosťou keďže to jedno dal riešiť hneď môj otec aby to nemusel zakaždým keď došiel kŕmiť psov atakovať rukou a lúpať to ako niekto praská bublinkovú fóliu (fotky neskôr) ... Ďalej bolo komplet leštené ale len základným programom za ani nie 200€ čiže nič ako DETAILING v rámci faktu, že ide ani nie o pár týždňov na KOMPLET CELOLAK ...
Takže aby som to už aj uzavrel čo čakať v skratke ?
-Komplet pretesnenie MOTORA
-Komplet prelakovanie AUTA (black on black)
-Komplet potiahnutie AUTA priehľadnou fóliu ... PRIEHĽADNOU ešte pre tých čo meškajú.
-Komplet repas. interiéru (nie farbou ale toto ešte nechcem ozrejmovať bude to prekvapenie) A čakám na stropnicu.
Samozrejme za 48 hodín sa stihlo leštenie umývanie dnes výmena prevádzkových kvapalín a filtrov plus čakám na večerné tepovanie a dole už mám odfotografované koberce to len budete kukať ! Čo BOLO a JE tam TERAZ ...
Kto by to auto dnes pozrel s poznaním v akom stave bolo tak by bol MILO prekvapený ! A to si dovolím povedať nepreháňam ... Takže po kompletnom termíne ktorý som si dal (koniec tohto roku) Sa môžem dostaviť na každý zraz a mojou jedinou starosťou bude, ktorý pohárik dať do dna skôr než ten čo mi ho nalial stihne to isté
Aby som to zhrnul veci, ktoré som nevedel a dozvedel som sa ich až po ceste domov sú nasledovné ...
DSP zadné reproduktorý na vodičovej strane pod zadným sklom su K.O (dnes rozobrané a odfotografované) Toto by som skutočne neoznačil za funkčné DSP ak sa bavíme o kvalite kto pozná Bose od Audi alebo Logic 7 či Harman/a by plakal ! (toto doriešim čím skôr)
NEFUNKČNÉ PDC (tu neviem kde je chyba ešte to prejednám s Radom (nie nemyslím platenie opravy) ale kde si myslí, že to nejde alebo resp. PREČO to nejde (toto je vec ktorá nešla hneď od kúpi čiže možno má už dajakého chrobáka ktorým ma nasmeruje...
Nefunkčný TEMPOMAT
Roletky ktoré musím zohnať (ak máte niečo na longa hneď píšte PM)
Stropnica ktorú donesiem hneď po informácii, že je pripravená na presun
Zlomené úchyty XY v XY dieloch po demontáži strechy (cvoky objednané no stĺpiky to fakt mohol dávať dole niekto kto má nato čas a nie to len urvať)
O zlomených svetlách v zadnej časti stĺpikov ani nehovorím (jeden som zohnal komplet ale druhá strana je jaksi beh na dlhú trať ak to nedám do pár dní v rámci rozpredajov E38/čiek poputuje do stĺpiku nové na ktoré je čas dodania podľa BMW neznámy resp. v dobe (nečakajte to tak skoro) ...
Objednal som dnes rovno komplet lištovanie nárazníkov lebo to nemá zmysel renovovať ... Toto bola taká dohoda medzi mnou a lakovňou ...
Takže celkové zhrnutie ? ... Máte sa na čo tešiť, teraz si dovolím pár fotografií zo včera (už po preleštení a len umytí preto tie tri ešte vcelku ujdú

) Ďalšie, ktoré budem dopĺňať priebežne aj o iné novinky ako tepovanie čistenie interiéru renováciu veluru od OLEJA a sajrajtu neznámeho pôvodu. ATĎ ATĎ
Ďakujem za pozornosť s pozdravom Esence Váš verejne známy blázon

PS: Neskôr doplním tepovanie a nápravu velúrových kobercov ... Samozrejme ďaleko viac v rámci voľného času, ktorého moc nie je