... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 18
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd
Kraj: Trnavský

Re: [E90 325xi Automat LCI]

Streda, 3. Júla 2013, 10:29

voMacK napísal:
E6x a E9x su strasne hrkalky. BMW by zasluzilo dostat za to po papuli. Ak aj intros v F10 bude mat tendenciu robit pazvuky, tak s BMW koncim nadobro...

inac asi boli kedysik tie auta lepsie, napr e39, tak nevrzalo nic za celu dobu a to som mal 18" kolesa.. na druhej strane sa to o e36 povedat neda, tam vyliezali tapaciry na dveroch, to je velmi tvrde auto jak kamen..

no len ked si zoberies nase cesty a fun flaty... ked tam mam ine kola, tak pohoda, nic nepocut
druha vec a velmi podstatna vec... je ked si niekto kupi e60 tak ju ma v garage a nie vonku...
potom si ju kupi niekto ako ja, co byvam zatial v cinzaku a uz je auto vonku... slnko v lete to auto rozpali na saunu a v zime -20 a uz sa proces rozbieha.... a ked toto das dokopy s nasou vozovkou tak mas problem ala cudne zvuky na svete a myslim si, ze nech si kupis cokolvek, tak to casom zacne robit pri tychto podmienkach...

ja sa neviem dockat uz ked postavim dom a budem mat garaaaaaaaaaaaz...

lebo ja ci som kupil e91 (DE) alebo e60 (CZ-SVK) tak nic nebolo v tych autach pocut aspon rok (: neviem ci tie auta lietali...
nelietali, len nemali nikdy R18 :lol: preto som v zivote nemenil nejake capy a veci podobne...

kompre
Autor témy
Auto: ex E90 325i
Kraj: Žilinský

Streda, 3. Júla 2013, 11:57

Boha :D pridem k autu s vedrom v ruke, nateseny, ze idem umyvat a papuca na kolese, tak som jebol vedro do kufra a volam mestskych nech ma pridu vyzut.. som stal tak 3 metre od krizovatky, ale stava sa tam stale takto a nebol problem. Prisli dvaja samozrejme, jeden vedel pisat, druhy citat klasika a vravia mi, ze ma niekto ohlasil ze tam stojim v krizovatke.. tak sme sa bavili o tom ze viem ktora firma ma dementnych kamionistov, ktori si potrebuju 7 metrov do krizovatky nadist aby nou presli a mavol som rukou, povedali ze ak mam 10 euri nech im dam a pojdu dalej pit kavu a jest koblihy. Toto ma moc nestvalo, nastartoval som a relativne dobre nastartovalo, nic skoro ziadne vybracie tak si vravim ze asi nejaka dobra aura od tej papuce prisla, este som popozeral lak ci mi to chlapci pri nasadzovani neosekali okolo kolesa a idem. Prva nerovnost a jemny drnčavy zvuk je tu zas :D jebnem tam granat a bude pokoj, tak ked budem mat chvilu cas a bude auto v tieni, tak to pojdem vytesnit a popodkladat tak, ze uz tu obrazovku ani otec nebesky potom nevyberie :)

//MPower
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Streda, 3. Júla 2013, 12:55

to drncanie moze sposobovat cokolvek , napr. neprelepeny kabel nejaky , tak isto to moze sposobovat aj drncanie v nejakom telese kotre je do kokpitu namontovane , napr. ak drnci nieco v radiu , tak radio oblepis aj 100x a bude to drncat stale , taketo chyby sa velmi zle hladaju.. sa divim ze si to auto este nedal na predaj po tolkych E co si donho vrazil :D

kompre
Autor témy

Streda, 3. Júla 2013, 13:26

este ho predat teoreticky nemozem a zase, ked do neho narvem tolko prachov a vsetko vychytam a je to relativne nove auto, tak sa ho zbavovat neni az take rozumne. Jasne ze sa vzdy moze vyskytnut nieco dalsie a dalsie, ja po tomto aute pojdem uz len do noveho takze nejaky ten paatek toto musi este vydrzat :D

THX24
Auto: BMW E90 330d LCI
Kraj: Košický

Streda, 3. Júla 2013, 15:46

mne sa stalo pred rokom ,siel som z chorvatska a nieco zacalo tak zaujimavo vrzgat (samozrejme az na slovensku som to zacal vnimat :) ) slo to tak od laveho stlpika ,tak som asi tyzden skusal co to moze byt a pocas jazdy som pridrzal ten plast na budikoch a stichlo to cize som bol rad ze to je len taka malickost ...no a odstranil som to kompletne tak ze som odsrouboval tachometer trocha ho povytiahol von ,ocistil zo stetcom od prachu zalozil prisrouboval a uz to prestalo :)

v tvojom pripade by som este kupil nove cvoky na tie listy ja ked som mal dole listy hned som daval aj tie cvoky nove ...samozrejme ked ti to drnci aj bez listy ,tak to v tom nebude ...

auto fajn len si ho nechaj a prajem nech si to das do poriadku cim skor :)

kompre
Autor témy

Sobota, 6. Júla 2013, 19:51

Tak som to zda sa nakoniec vyriesil.. penu som vybral a spodok aj zad som vystlal takou tenkou umelou foliou v ktorej byva zabalene napr. nova elektronika. Zdrojom zvuku mohol byt kabel tukajuci o plast, aj ked su zozadu displeja celkom slusne upevnene tak som to trosku este vylepsil a zda sa ze to pomohlo, uz je ticho ako v hrobe, uvidime ked sa ochladi.
Naposledy upravil/-a kompre v Streda, 7. Mája 2014, 20:27, upravené celkom 1 krát.

kompre
Autor témy

Nedeľa, 7. Júla 2013, 19:35

dnes som sa z nudy trosku bavkal s OBD2 bluetooth adapterom co som kupil davnejsie z ebay-u za par dolarov. podarilo sa mi po niekolkych zadavanych kodoch s adapterom spojit (aplikacia Torque pro) moj HTC Desire HD (pin na sparovanie bol 6789). Nastartoval som, popozeral grafy, vycitat z ECU sa mi ziadne chyby nepodarilo, volnobeh mi kolisal v rozmedzi 30-50otacok co je dost, motor mal 43 stupnov po cca. 5 minut statia sa zohrial na 81, volnobeh sa ustalil ale kolisal stale. Adapter funguje celkom v pohode, aplikaciu som stiahol craknutu na vyskusanie.

este tam bola nejaka funkcia test a to som spustil, na 3 a 5 valci mi podla toho vyhadzuje misfires (na nich som menil vstreky) este asi pre istotu dam pozriet cievky ci boli naozaj v bavarii lamac vymenene (bol som tam tesne pred ich krachom a mali to nejak rychlo hotove tak snad ano - aj ked je to otazka par minut vymenit cievky respektive aj sviecky)

screen z torque dole
Prílohy
screenshot.jpg
screenshot.jpg (120.52 KiB) 2591 zobrazení

lucas22
Auto: e36
Kraj: Košický

Utorok, 30. Júla 2013, 13:50

krasne auticko, ale pozazival si s nim toho uz dost... a to som si hovoril, ze po 2 rokoch kupim LCI.
Uz chodi dobre motoricky? Mne pri prvom studenom starte trosku pohupe volnobeh a po 30 sekundach uz pohoda.

kompre
Autor témy

Utorok, 30. Júla 2013, 14:07

Tak este jeden preplach oleja za mnou, preplach od Liqui Moly a vymeneny olej (od GM co splnal long life 04ku) na 1500-2000km bude stacit. Kupil som Liqui Moly TOP TEC 4200 5W-30 ten tam necham nadobro po cisteni sacieho priestoru (zistil som ze staci 6l oleja po uplnom steceni).

Idem dat dole sanie a vycistit sacie ventily mosadznou kefkou, kedze vsetky servisy su na moj problem kratke a ziadnu zavadu diagnostika nevypluje okrem bohatej zmesy a missfires.. (ked diagnostika nevypluje nic tak vacsina servismanov mikne plecami a je vymalovane)
Ak to bude vypadat takto http://blog.eastwood.com/eastwood-chatt ... ke-valves/ tak sa to bude komplet cistit (bude to piplacka). Dost som o zanasani karbonom u priamovstrekovych benzinov nastudoval a je to pekne na chuja a nie len BMW ale komplet vsetky motory s priamym vstrekom ci uz od VWgroup, GM, japonci... styl jazdy, nekvalitny benzin, predlzovanie intervalov vymeny oleja tie motory posle do <> po case a sacie ventyly vypadaju takto http://www.clublexus.com/forums/attachm ... arbon1.jpg kedze ich neoplachuje zo zadnej strany zmes, ale vstrek je priamy (a to maju auta najazdene niekedy 30000km

inac zaujimave testy oleja ak su ovsem pravdive
http://bmwservice.livejournal.com/27699.html

objednal som si z ebay-u za 22dolarov toto http://www.ebay.com/itm/271233002529?ss ... 1497.l2649 tak stiahnem INPU a budem studovat videotutorialy a chcem si niektore totalne zakladne veci riesit sam.

Drncanie som neodstranil, dal som zase dole listu aj obrazovku, ale ani za boha neviem prist na to co to este moze byt (ked zapnem klimu tak sa to vzdy po minute vyskytne torsku intenzivnejsie) za tepla to pocut menej (niekedy vobec) a menej intenzivnejsie (lokacia je niekde za pravym strednym vyduchom, pripadne niekde vlavo hore nad priehradkou spolujazdca, alebo niekde za/pod obrazovkou (NERVYY :x )
Naposledy upravil/-a kompre v Utorok, 30. Júla 2013, 14:45, upravené celkom 2 krát.

kompre
Autor témy

Utorok, 30. Júla 2013, 14:18

lucas22 napísal:
krasne auticko, ale pozazival si s nim toho uz dost... a to som si hovoril, ze po 2 rokoch kupim LCI.
Uz chodi dobre motoricky? Mne pri prvom studenom starte trosku pohupe volnobeh a po 30 sekundach uz pohoda.

prakticky vsetko sa toci iba okolo problemu so studenym startom a to drncanie (to by mozno niekomu nevadilo :) ostatok beriem ako spotrebak a vychytanie much

pravdepodobne som nemusel menit sviecky, cerpadlo HPFP, vstreky, baterku... ale tak co narobim :)

synak
Auto: G05 2022

Streda, 31. Júla 2013, 06:52

Ak to bude vypadat takto http://blog.eastwood.com/eastwood-chatt ... ke-valves/ tak sa to bude komplet cistit (bude to piplacka).

myslim ze v tvojom pripade to nebude az take zanesene, v tom linku sa riesi N54 (s turbom) a tam je samozrejme
sanca ze ked turbo prepusta olej do sania tak sa takto zanesie saci ventil ale pri atmosfere mat henatake cierne ´´masielko´´ to asi nie.

kompre
Autor témy

Streda, 31. Júla 2013, 09:17

jj to je pravda ale olej sa tam moze dostat aj pri atmosfere v ovela mensom mnozstve, ale tieto obrazky su este z tych lepsich pripadov N54 :) (dam dole sanie uvidim sam som zvedavy) uz raz bolo sanie dole a servisak povedal ze to nieje v dobrom stave. vtedy som to este neriesil, kedze odhad za cistenie bol hodne hodne vysoky. Teraz som to vyriesil s jednym znamym mechanikom a ten mi to spravi za ovela lepsiu cenu a viem ze to bude precizna robota, kedze ho poznam ako sa stara o svoje, ale aj cudzie auta.

ak to nebude sposobovat toto, tak pojdem dalej a uvidim co to nakoniec bude.. ja som to na zaciatku tipoval ne nejaky senzor, kedze sa to za studena chova inak a za tepla je vsetko perfektne bez vybracii a straty vykona, volnobeh nie je hladunky ako by na 6valec mohol byt ale pocul som ze n53ka je v tomto trosku horsia ako trebars n52 alebo ine radove 6valce/8valce od BMW

EDIT: po dnesnej navsteve znameho (e61/2009) v Autorizovanom servise v Bruck An Der Leiha som stratil aj poslednu iluziu o dobrom servise. Isiel tam s problemom s ventilatorom vetrania, ktory pri zapnuti klimy vydava pazvuky. Za jazdu okolo budovy a zdiagnostikovanie kde je "asi" problem 50€.. daajme tomu. Nacenene diely na opravu 150€ celkova cena orpavy 800€ :).. daajme tomu
Kamos sadol do auta a stredova lista vycnieva 2 centimetre od svojho povodneho meista uvolnena pri volante. Tak zavolali technika a ten sa dusoval ze s tym sa nic nerobilo, ze to uz musel mat. Samozrejme ze to nemal, a nakoniec mu to dali do poriadku (nieco vylomene) ale ze kvoli uchytu za 5€ budu zo zakaznika robit dementa, to je uz do neba volajuce (prave ja som ho posielal do toho servisu, takze by som tam najradsej hodil granat).

kompre
Autor témy

Štvrtok, 15. Augusta 2013, 14:37

sanie bolo dole vypada to tam asi takto (vid fotos)... extra ciste to veru nie je, ale neni to ani extrem z N54iek, cize neviem ci to moze mat vplyv na chod a na tie studene starty a sem tam nudzovy rezim... uchytili sa nejake hadice podotahovali a poprichytavali veci doplnili sroby (kvoli salamistom u ktorych bolo auto predtym vratane autorizovaneho servisu BMW). Odsala sa nejaka tekutina (pravdepodobne chemia ešte z dekarba) z prepadu sania (neviem ako sa to vola ani na co to sluzi) nebol som pri tom rozoberani.

spravil sa este posledny preplach po dalsich 1000km a nalial Liqui Moly 4200 5w30 a uvidim... neviem co budem riesit dalej, ale ak nic nepomohlo necham to autorizaku
Prílohy
1081960_10201062543879875_218880060_n.jpg
1081960_10201062543879875_218880060_n.jpg (29.02 KiB) 2196 zobrazení
1081251_10201062542999853_1829934100_n.jpg
1081251_10201062542999853_1829934100_n.jpg (88.55 KiB) 2196 zobrazení
Naposledy upravil/-a kompre v Pondelok, 5. Mája 2014, 19:24, upravené celkom 1 krát.

kompre
Autor témy

Pondelok, 9. Septembra 2013, 13:18

Auto slape az na tie studene starty stale fajn, coskoro pojdem menit brzdovku tak to zase necham pozriet

trosku starostlivosti som mu doprial z vonka u znameho v rucnej autoumyvarke + vylestena koncovka vyfuku, motorovy priestor vycisteny a odstranene oznacenie vozidla zo zadu + zalestenie --> uz len to lipko kupit a nahodit a budem relativne spokojny (aj ked by to chcelo vzadu m-paket naraznik ako sol)

spotreba je obrovska, dlhodoba od jari 8,6 a posledna cesta s plnym autom a klimou 7,1.. neviem neviem ci to moja penazenka bude takto dalej zvladat \:D/ a nekupim si radsej koncernovy turbodecht :thumbup:
Prílohy
IMAG0522.jpg
IMAG0522.jpg (74.63 KiB) 2015 zobrazení
Naposledy upravil/-a kompre v Pondelok, 5. Mája 2014, 19:25, upravené celkom 3 krát.

DMC
Auto: E90 325XI

Pondelok, 9. Septembra 2013, 19:16

8.6l spotreba? :D prave som pozeral svoju a priemernu rychlost po ba za posledny mesiac mam 46km/h a spotrebu mi ukazuje 11.5 :D :evil:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 18

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 25 neregistrovaných