Sobota, 14. Januára 2023, 01:44
Taakže ďalší update prác. Po dokončení prahov auto stálo nejaký čas vonku nedotknuté. Musel som vymyslieť čo ďalej. Myslím tým s čím ďalším začať, keďže roboty je tam ako na kostole. Voľba padla na lakovanie. Tu som sa rozhodol pokračovať v tradícii urob si všetko sám, a tak som sa do toho pustil. Bola to pre mňa asi najhoršia robota, nakoľko práca s tmelom a všetky tieto veci okolo toho naozaj nie sú mojou šalkou kávy. Nejaké skúsenosti s tým už mám, keďže som si niekoľkokrát robil komplet prípravu pod lak na mojich motorkách (základ, tmelenie, plnič, finalne brusenie) lenže konečnú fázu vždy zavŕšil lakýrnik. Tentokrát tomu tak nebolo. Chcel som získať nové skúsenosti, a tak som začal. Auto som lakoval po častiach ako sa dalo. Robil som to totiž v otcovej stolárskej dielni, ktorú som predtým vyčistil. Je to jediné miesto kde je piecka a tak nebol problém striekať pri 25 stupňoch zatiaľčo vonku bolo mínus 5. Tu by som sa chcel ale pozastaviť. Mojou snahou bolo docieliť to, že auto bude v jednom odtieni zlatej metalízy. Profesionálny výsledok som nečakal (ako by som aj mohol), no zas nie je to úplná “garážova” lakovačka sprejom z Obi. Pravdupovediac som sa pri tomto procese naozaj veľa naučil. Keď sa pustím niekedy do druhého auta, tak už budem presne vedieť na čo si dávať pozor. V tomto prípade by mi k naozaj top výsledku pomohlo len menej prašné prostredie (máme, nová dielňa, no je tam zima) a dať si pozor pri brúsení plniču, nakoľko pod určitým uhlom niekde vidno stopy po brúsení, no nie je to nič strašné. Hold…podcenil som schopnosť svetlej metalízy vyzdvihnúť aj sebemenšiu nedokonalosť.
Tak som to celé nejako v priebehu decembra a začiatku januára zmastil. Spravili sa: kufor, krídlo, zadné dvere, kľučky, lišta osvetlenia špz a oba nárazníky. To je na tento stage všetko. Ostatok laku sa bude robiť niekedy na jar alebo v lete v našej novej dielni, ktorú sme s kamošom postavili - uvidím podľa času keďže toho bude veľa (končím školu a nejaká práca atď…). Predné blatníky som kúpil Taiwanské, nechcelo sa mi plátať druhý zhnitý pôvodný, sadli fakt dobre. Bude treba len minimálne úpravy a dopasovanie.
Pridávam aj foto, čo som stihol porobiť v priebehu. Auto teraz vypadá ako z cirkusu, no na pekný vzhľad si bude musieť počkať. Potrebujem ho už ako soľ. O nejaký týždeň - dva idem na STK, a tak musí byť všetko pripravené. Dokončujem detaily a zháňam potrebné diely ako blázon, napríklad dočasné sedačky, keďže moje som dal opraviť. Ale teším sa, že po pol roku mám zas pojazdné auto a je porobené, bez hrdzavých prahov :)
-
Prílohy
-

-

-

-

-

-

-

-

-

-