Myslim si ze porovnavas cernice s melonmi.... Normalny motor by nemal zozrat ani decko oleja od vymeny k vymene ked je absolutne v poriadku, ja mam na 3,0d natocenych 257tis km a od vymeny k vymene ani deci oleja. Ale potom tu je ina kategori motorov, takzvane vysokovykonne, sportove a tak kam podla mojho skromneho nazoru 5,0 V10 bi turbo z RS6 spada tak isto ako kazdy vykonny vysokootackovy motor, M motory atd atd, proste idu ine vykony inak sa vytacaju a tam tomu proste nezabranis ze to scucne nejaky ten olej. Uz si len zober ze to ma dve turba, to ze to pisu v manuali tak to je v pohode ale to auto si myslis ze ma servisny interval 20-30tis km ? pokial viem tak kazdy takyto motor ma tak 10 maximalne 15tis km takze tu si pleties vysokovykonne motory ktore dajme tomu tocia do 7tis maju dve turba, 10 valcov vykon okolo 550 koni a motor ktory je hladka 2,5ka 170koni.
Tieto "obycajne" motory ked to tak mozem nazvat niesu tak namahane aby zrali pri svojej posobnosti olej. Samozrejme ked bude dennodenne celu cestu atakovat obmedzovac otacok tak si to nieco spapa aj to ale myslim ze to asi nerobis

. Takze tvoja spotreba je adekvatna vylagrovanemu motoru ktory neni najnovsi a nebolo onho starane alebo si myslis ze si vymenil motor za dalsi ze to je fungel novy motor z fabriky BMW ? 0 najazdenych km ?
Ano o tych internetovych odobrnikoch mas pravdu je vela takych, ale je aj vela takych ludi co robia mechanika 30 rokov a picu o tom vi lebo robi len jednu znacku alebo ma totalne u riti. Neviem aku mas vystudovanu skolu, ak si vystudovany mechnaik tak by si to co som hore popisal mal vedeit sam, ak nie tak sa tu nebhanaj znalostami s internetu a ktovieakymi znamymi a odbornikmi....