... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

heroe
Autor témy
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský

Re: [E46 330Ci] Service book , str.1

Sobota, 5. Januára 2013, 12:19

Pozerám, že na klube je zvykom priložiť fotky z KO, tak ich sem upnem aj ja, sú to vlastne jediné fotky kde je vidno ten špatný individuálny interiér....... Ďalej fotky vianočného darčeka ktorý ma čakal pred domom 24.12.2012 keď som už nestíhal k rodine na večeru..... A ešte pár fotiek z jesene kedy k nám do rodiny pribudlo ďalšie Bembo a to e36 316ci, bude aj v príbehoch hádam raz a ja sa budem snažiť viesť majiteľa k dokonalej starostlivosti :wink:
Prílohy
A13080249601.jpg
A13080249601.jpg (54.55 KiB) 2369 zobrazení
A13080249602.jpg
A13080249602.jpg (50.38 KiB) 2369 zobrazení
A13080249605.jpg
A13080249605.jpg (54.67 KiB) 2369 zobrazení
A13080249606.jpg
A13080249606.jpg (2.39 KiB) 2369 zobrazení
Snímek 001.jpg
Snímek 002.jpg
Snímek 003.jpg
DSC_0298.jpg
DSC_0307.jpg
DSC_0314.jpg
DSC_0316.jpg

Užívateľov profilový obrázok
kačo
Auto: OOOO A6 3.0TDi

Nedeľa, 6. Januára 2013, 04:21

:thumbup: =D>
E36 325 TDS (ex)
E46 MT-330CI (ex)
E46 M3 (ex)
E70 X5 35d (ex)

OOOO A6 C7 3.0TDi quattro avant

runder
Auto: ropak
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 6. Januára 2013, 16:09

paráda :thumbup:
BMW F01 740d
ex: BMW e92 335d
ex: Nissan 350z

johnny808
Auto: E46 330ci
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 7. Januára 2013, 09:58

=D>
E46 BR(MT)-330CI dark/red

heroe
Autor témy

Nedeľa, 9. Júna 2013, 23:13

Mno už strašne dlho som sem nič nenapísal takže, autíčko postúpilo na level tzv. víkendového auta keďže sa mi ho neoplatí drať na trasách TN - MI a späť. Bohužiaľ sa mu nedostáva toľko pozornosti koľko by som chcel keďže nemám ani čas ani finančné prostriedky...... :oops:

Čo sa udialo? V prvom rade sa hneď druhý májový teplý deň (25 stupňov) pokazil ježko kúrenia, takže som bol mrdne vytočený ale čo už, objednal som nového z DS auto, no a hneď ako prišiel som sa vyzbrojený kufríkom náradia od Triumf vrhol do výmeny. Samozrejme som narazil na problém, pri jednom šróbiku na starom ježkovy bol tak sprostý prístup, že som si po pol hodine snaženia musel vypýtať tenký dlhý šróbovák od tety z potravín :mrgreen: , týmto jej chcem poďakovať lebo bez nej by som to s kufríkom za 1000000€ nemal šancu zvládnuť :lol: . Popri tom som opravil naklápanie spolujazdcovho svetla, problém bol iba v konektore, uchytil plech okolo výfuku ktorý buchoce ešte furt a stále nemám čas to urobiť poriadne. Zároveň som vymenil inventor na endžl ajs a poriadne ich popripevňoval, eskapásku som použil aj na grill, ktorý sa mi snažil niekto ukradnúť a popritom polámal všetky úchyty tak mi no nechal teda na aute :^o :evil: . Skúšal som aj nejako opraviť konektor olejového čidla keďže som v ňom predpokladal problém ale nič som nenašiel vyzeralo to v poriadku, bude treba asi vymeniť čidlo. Popri tom som si všimol olej všade na spodku vane...... :evil:

Niekedy medzi tým som sa rozhodol že dám doporiadku letné BBS disky ktoré boli orýpané a olúpané kadejako proste otras, začalo to zháňaním krytiek ktoré sú na slovensku nezohnateľné ale nakoniec sa mi to nejako podarilo cez ebay s crumar-ovou pomocou :thumbup: za dobrú cenu, keďže origo predajcovia BBS mi s úsmevom oznámili že sa mám na to radšej vykašlať lebo 40€ kus najmenej..... :shock: Následne som dal disky vyrovnať a opieskovať, pri striekaní som narazil na problém :shock: a to že mne by sa ľúbili trošku do chrómu ale to je nekresťansky drahé a pri prvom parkovaní by som sa musel obesiť ako sa poznám :-s , takže som obehol pár lakírnikov no nik sa mi nepozdával ako osoba........, kukol som aj firmu čo by mi to strekla komaxitom, ale oni majú len také pastelové farby aj keď jedna sa mi zapáčila priateľka ma rýchlo vyviedla z omylu [-( [-X . Takže som dal na radu klubákov a cestou do BA som sa s diskami stavil v aluman.sk, oni síce tiež nerobia chróm ale dohodli sme sa že to skúsia nastriekať tak aby sa to čo najviac podobalo, nakoniec teda strekli nejakú BMW striebornú len o odtieň svetlejšiu som spoko zatiaľ :thumbup: , teraz už len zohnať gumy, kukám po vredstein ultrack senssata, vraj sú mega dobré na vode a tej sa ja bojím takže je asi rozhodnuté :wink: okrem toho majú krásny dezén :thumbup: .

Ako som už spomýnal znova sa objavil problém s úbytkom oleja, keďže viem že motor olej nežerie (okrem iného olej vždy zmizol ale zostal na určitej úrovni a viac ho neubúdalo) pustil som sa do štúdia. Odporúčam všetkým M54-károm tento post naštudovať http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=882732 :thumbup: . Ľahol som teda jedného krásneho dňa pod auto, s tým že skúsim dotiahnuť šróby na vani, lebo tesnenie je len rok staré, samozrejme som urval hneď prvý šrób, následne panika a strach kukal som ako puk či náhodou tade vaňa nepreteká, ale nič sa nedialo. Ako inak toto sa mi stalo akurát vtedy keď som mrdne potreboval auto, druhý deň som potreboval ísť do LM, takže som volal dog88 ktorý mi dohodol jedného majstra, ktorý vytiahol zlomený šrób, pretesnil vaňu a aj prírubu olejového filtra po vzore článku z e46 fanatics, do troch dní :thumbup: .

Hneď potom bol zraz na pezinskej babe ku ktorému som sa vyjadril už tu post914594.html?hilit=3%20hodiny%20dokopy......#p914594 :-k v skratke neviem ši sa oplatilo sa tam trepať ale aspoň sme postanovali a pogrilovali s priateľkou a H@wky-m :thumbup:

Ďalej ma začal strašiť strašiak menom STK a EK, čiže som sa začal obzerať po nejakých alternatívnych riešeniach, kedže auto má čo to za sebou a má nejaké muchy. No po alternatívach sa akosi zľahla zem, tak som nejako pobehal MT ale všede fulka. Niekde v tom čase som objavil na nete inzerát na fungel nové Pirelly gumy za dobroš cenu v TV, teda som sa rozhodol že STK urobím v MI a hneď aj vezmem tie gumy, no čo čert nechcel tak gumy sa predali a ja som teda robil len EK a STK, stálo to síce 70€ ale aspoň mám pokoj na ďalšie dva roky =D> . Technik povedal že katalyzátor asi pôjde srať a ja :shock: :wink: :lol: .

Na cestu MT-MI-MT-TN a nejaké behačky MT a MI som natankoval 95 shell fuel save a rozhodol sa že pôjdem na spotrebu čo to dá, došiel som ku krásnemu výsledku, ale štýlom trvalo neudržateľným teda diaľnica 120 max, väčšinu času podľa predpisov a bez brzdenia, za celú trasu som zabrzdil asi 5x :lol: :thumbup: , dole je fotka nejaká.

Tankodrom na východe si samozrejme vyberá svoje dane, teda musím ešte kuknúť konektory na svetle lebo akonáhle prejdem po jame xenón blikne a niekedy sa už nezapne, viem že to je tými cestami, lebo to robilo aj keď som ešte pracoval a dochádzal do PO, ale akonáhle som sa autom vyhýbal východnému bloku, tak svetlo fungovalo bez problémov :thumbup: .

Po návrate do MT mi kamarát vraví že mám asi defekt, tak som zbehol na pumpu a naozaj guma úplne prázdna, viem že som prebehol aspoň 50 km na prázdnej gume bez toho aby som si to všimol. Vôbec nebola stlačená že by som išiel až po disku. Bolo vidno že je mäkká, ale že je úplne prázdna to vôbec...... :oops: Keď sme menili s kamošom za rezervu tak sme na to kukali nachápavo, našťastie to bola 1000 ročná stará zimná guma (áno stále ešte zimná 8-[ ). Takže teraz jazdím styling 73 combinated with styling 89 8) Fuxxo uč sa :lol: :lol: .

Autíčko je teda zúbožené až až chúďatko moje, keďže teraz riešime s priateľkou nejaké normálne bývanie v TN (meste predražených bytov #-o ), tak je auto na poslednej koľaji. Ale ako som sa dnes rozprával s kamošmi e36 316i bolo najlepšie auto aké som kedy mal, ale e46 330ci mám najradšej. Ľúbim ho :oops: a dostane čo si zaslúži, len musí vydržať :roll: . Stále sa držím svojho plánu najskôr technika, potom performance a nakoniec look. Aj keď som sa skoro pošmykol z cesty pár krát :oops: . Takže ďalší na zozname je podvozok a to kompletný repas, všetko mám už dohodnuté a šetrím si centík ku centíku aby sa mi to podarilo stihnúť ešte tento rok, tak dúfam že áno [-o< .

Servisnú knižku na prvej strane som doplnil a nakoniec pridám pár foto čo sa mi nazbierali v mobile zatiaľ kým som sem neprispieval plus jednu z pezinskej.......
Prílohy
420035_372121819554020_1936164664_n.jpg
Pezinská baba
DSC_0282.jpg
Zima zima zima teplo
DSC_0302.jpg
DSC_0326.jpg
DSC_0333.jpg
Opráškované
DSC_0343.jpg
Pod nami otvorili kvetinárstvo
DSC_0347.jpg
Pokus o dotiahnutie šróbov na vani
DSC_0363.jpg
STK
DSC_0365.jpg
Dojazd, pred MT

noro535i
Auto: e34 535i turbo
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 10. Júna 2013, 11:00

si sa akosy stopol,ja som kupil 535i e34 asi si pocul,dost chyb maloa le vsetky su odstranene uz,uz sa setri len na turbo,to je kupene hx40tka a inak sa stalevozim na golfe,dufam ze sa ti zadari a budes pokracovat vo vylepsovani mojho byvalka inak sa mi o nom sniva skoro kazdu druhu noc az kym sa zobudim a vidim pred domou mojho noveho milacika,opatruj sa niekedy dame kavu serusko :D

heroe
Autor témy

Utorok, 11. Júna 2013, 15:26

No jasné že viem o 535i aj o turbo projekte, všetko potichu sledujem nič sa neboj :wink: , keď ja som teraz tak rozlietaný že ani viac nemôžem byť takže nestíham nič ani kávu, čo je horšie nestíham ani do auta liať prachy, kolesá dávam dokopy už 3 mesiace pomaly :oops: nemám proste naň čas, ešte tá bučora aj hrdzavie........ :roll: no fakt ho len humpľujem teraz, veď som už dohadoval aj kompletný repas podvozku, ale do toho nám zasa prišla kúpa bytu proste celé zle :-s

Tebe ale držím palce na turboprojekt nech to má čo najmenej zádrhelov :thumbup:

noro535i

Utorok, 11. Júna 2013, 17:06

poznam to ja este chcem zase riesit biznis :D takze viem ako sa citis :D

heroe
Autor témy

Utorok, 13. Augusta 2013, 16:45

Mno tak kvôli tomuto http://www.facebook.com/events/538562512860346/?fref=ts som zasa dlho neprispieval, nehovorím to kvôli tomu že by ma to hnevalo ale kvôli tomu že všetkú energiu venujem tomu aby to vyšlo a aby to bolo super :thumbup: .

Čo sa týka autíčka. Kolesá nastriekané. A obuté fungel nové gumy VREDESTEIN Ultrac Sessanta 225/40 R18. Ďalej sme s priateľkou pretesnili VANOS, čo však môjmu performance problému nepomohlo...... Teda aspoň už viem kedy nastávajú problémy ale to bližšie popisujem tu: bmw3-e46/e46-330ci-problemy-s-akceleraciou-vykonom-t80682.html?hilit=330ci%20probl%C3%A9my%20s%20akceler%C3%A1ciou , no určite to pomohlo odhaliť kedy auto ide ako má a kedy nie, ten rozdiel sa po výmene tesnení VANOSu ešte prehĺbil. Ďalej budem pravdepodobne teda riešiť novú váhu vzduchu, a som zvedavý či to pomôže....... Iné plány s autom zatiaľ nie sú, teda sú no nijak raz to nevychádza.

S priateľkou sme sa rozhodli spraviť si krátku dovolenku, tak sme sadli do auta a vybrali sa do Talianska, autíčko samozrejme cestu vydržalo bez akýchkoľvek problémov a so spotrebou 7,8 litra benzínu sme sa v zdraví vrátili domov. Boli sme iba na severe Talianska v mestečku Caorle, kam sme išli cez Rakúsko po diaľnici a v Taliansku už iba po okreskách (porovnateľných s našimi diaľnicami :lol: ). Cesta cca 8 hodín normálne tempo. Posledný deň sa tam strhla trma vrma a začali padať krúpy prikladám dve fotky kde to je vidno. Auto z toho vyšlo relatívne dobre oproti novším (novým) autám, na ktorých som hneď ako začali padať krúpy videl preliačeniny, možno tenšie plechy nvm....... Nám našťastie trčala iba kapota ale tá to dostala......

Samozrejme sme sa zúčastnili zrazu na DOBREJ NIVE, ktorý bol ako každý rok super :thumbup: ďakujeme chalani. Následne sme sa zúčastnili aj zrazu na SLOVAKIARINGU, ktorý už tak super nebol čo sa týka zrazovej stránky, no čo sa týka možnosti jazdenia tak to bolo super :thumbup: ďakujeme chalani. Podrobný popis tu: post946803.html?hilit=ako%20tomu%20bolo%20na%20pezinskej#p946803

Ďalej pridávam pár fotiek, čo sa mi vošli do mobilu, zrazové fotky pridám až keď nejaké zozbieram. Samozrejme sú úplne naopak :roll: :lol:
Prílohy
DSC_0438.jpg
Taliansko či Šírava???
DSC_0430.jpg
Pred robotou
DSC_0429.jpg
Z nudy
DSC_0428.jpg
Naťahovanie gumky :D
DSC_0427.jpg
VANOS
DSC_0426.jpg
VANOS
DSC_0422.jpg
Návšteva BB-ZV klubu
DSC_0418.jpg
Po krupobití
DSC_0417.jpg
Po krupobití
DSC_0397.jpg
Prišli nové gumy
DSC_0378.jpg
Kolieska čerstvo od lakoša, v spálni s bleskom :D
DSC_0377.jpg
Kolieska čerstvo od lakoša, v spálni bez blesku :D

Arnold
Auto: E91 F48
Kraj: Košický

Re: [E46 330Ci] Príbehujeme....

Utorok, 13. Augusta 2013, 18:02

Pekné coupé, dúfam že nebude vadiť ak ho budem občumovať v bidovciach :D

heroe
Autor témy

Utorok, 13. Augusta 2013, 19:27

Od pekného má ešte ďaleko, ale obzerať môžeš kľudne, zájdem až tak ďaleko že budeš môcť robiť ešte viac, ale to až na mieste :wink:

m4x
Auto: E60 545i
Kraj: Bratislavský

Utorok, 13. Augusta 2013, 20:29

co to je za farbu ba diakoch? na slnku nie je do takej perleti?
!!! Obrázok ???

heroe
Autor témy

Utorok, 13. Augusta 2013, 20:58

Chvíľu mi trvalo kým som prišiel na to čo si sa pýtal :lol:

Nemám ani šajnu je to svetlo strieborná nejaká skoro až do biela, chcel som niečo čo sa podobá na chróm a toto z toho lakoš v aluman.sk vyčaroval, páči sa mi to viac ako to čo bolo ale aká to je farba to nevedel ani on :shock: :lol: , nvm ani čo je perleť tie fotky diskov bez gúm sú dosť skreslené svetlom a bleskom a špinavou čočkou na mobile.... Najlepšie je asi farbu vidno na tej foto pred METROM v ZV, teraz som si uvedomil že nemám žiadnu fotku na slnku....

Avenger
Auto: E46 320i 110kw

Utorok, 13. Augusta 2013, 21:00

Aaaaaa tak uz vieme kto mi vanosy pretesni =D> paradicka :thumbup:
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

noro535i

Nedeľa, 18. Augusta 2013, 11:33

Matej kedy ma na nom odvezes?nejde mi do hlavy ten vykon co som cital v tej teme,mozno mas pocit ze to auto nejde pri horucavach,skus ho na studeno nastartovat a vozit sa aj hodinku davaj mu vyzrat no ale medzi jazdou nevypinaj motor,lebo ak sa ohreje sanie tak automaticky si skoncil ako aj ja na 535i ta ked sa ohreje konecna tolko aut co mi ponakladalo na tuningu,boubouvy tiez na 320i e36 ked sa ohrialo sanie skoncil dokym totalne neschladil motor a dokonca aj moj golf 1,9d ked sa ohreje nejde,mozno si az moc paranoidny lebo riesis stale cosi a na nic neprichadzas,pozri ak mas fakt problem a je to pravda ako to auto opisujes ze nejde,preto chcem aby sme sa povozily a alebo s druhymi ludmi samozrejme s tymi co mlai 6 valce aby vedely ako maju chodit ti povedia ci je problem s motorom alebo nie,lebo takto budes menit menit diely jak debil minat peniaze zbytocne nevravim ze stare netreba vymenit ae co citam ze si pomenil baterku,sviecky,palivak a milion dalsich veci ktore ja som menil ani nije 3/4 roka pred tym ako si ho odo mna kupil tak to je troska blbe alebo tolko zarabas ze nemas co robit s peniazmi :D co bolo tej baterke? bola ko?a co ta kn vlozka ktoru som ti tam nehal,ten filter je celozivotny,treba ho cistit so sprejmi.este jedna vec tu je (moznost' kup novu riadiacu jednotku z ameriky megasquirt alebo vems natsav si mapy na pevne mapy,odjeb vahu lambdy a podobne prijebane cidla a uvidis ze je jedno ci je 100 stupnou alebo 10 :D este dalsia vec ma napada kup chladic z 12 valca prisposob ho tam a uvidis ake chcladenie budes mat teplota ti nepojde nad 80c.na motore moc nezalezi ako mu davas vyzrat ale to aku ma zmes,ako je dobre chladene aj olejovy chladic je dobra vec ked chces aby to aute stale slapalo na co najvasi vykon,zmes je dalsia vec ktora je kurwa dolezita m54ky sa robily na dobru spotrebu ale my smrtelnici nevieme ze inziniery z nemecka ten motor nastvily na chudobnu zmes ktora nici motor,prehrieva ho,vyskusaj niekde si dat nastavit zmes,neviem ako ani nemam potuchy na hentom motore ako sa to bude dat ale popatyj sa niekde,bude to zraz aj o 5 litrov viac ale bude ti auto chodit,ja chodim mesto 15-17 a mam pici ale zistil som ze uz len starsie bmw je dobre,a tym nemyslim 36tku to uz bol napicu model ale to je na dalsiu dlhu temu a byvas kusok odomna tak co nezavolas....

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných