... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
depressman
Auto: BMW E39 530i
Kraj: Košický

Re: [E46 330Ci] Svetielko nádeje zhaslo, str.11

Piatok, 22. Júna 2012, 12:01

hmm... pozriem otacky dnes, neviem ci mas iny diferak ale na 6kvalte by si to mal dat rychlejsie ako ja s 5kvaltom kedze to mas lepsie sprevodovane.
BMW E39 530i, 5/2001 M-Packet

heroe
Autor témy
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 24. Júna 2012, 14:47

TomTomZH napísal:
vcera som skusal aj ja,diagnostika v bayern partner nenasla ziadnu chybu ani na motore ani v prevodovke autom netrha ani nic.podmienky: dazd,sofer + spolujazdec, nadrz do 3/4 plna, 18" kola a vysledny cas z 80kmh na 120kmh 4 prev. stup. 10s
kolko mate na 4prev.stupni ot/min pri 80kmh??
mne to toci okolo 2200-2300ot/min, mam iny diferak kedze mam 6q??

Diferenciál je rovnaký ako 5q, štvorka je 1.23 a na 5q 1.24, takže v podstate by si tom mal dať rýchlejšie ale iba o stotinku sekundy možno ani to nie. Nemení to však nič na tom že 330ci sú mrdky :lol: , teto týždeň idem riešiť že prečo a to jebe tak sem dám result :wink:

heroe
Autor témy

Streda, 18. Júla 2012, 11:24

Ešte furt som sa k problému nedostal, teraz len definitívne môžem povedať že studené auto ide tak ako má, keď sa zohreje je to mŕtve, dám teda aspoň nejaké fotky z pojazdeníčka keď nebolo čo robiť......
Prílohy
3.jpg
2.jpg
1.jpg

heroe
Autor témy

Nedeľa, 9. Septembra 2012, 11:14

Už dlhšie som niečím neprispieval tak dám aspoň pár fotiek čo zatiaľ vznikli, autíčko je momentálne v servise na bežnej údržbe, jazdí bez problémov, teda okrem tých čo riešime už dlhšiu dobu. Odvtedy som zatiaľ nechal doplniť klímu, bolo v nej 150 g chladiva, podarilo sa im to doplniť na 660g a viac nepustilo, je to asi 3 týždne a stále chladí tak tam hádam nebude diera. Servisné úkony napíšem potom lebo teraz fakt neviem čo všetko som dal robiť, je toho fakt veľa a musel som si napísať zoznam keď som ho dával so servisu. Po slalome na obrej nive, sa porúčali letné gumy, takže už máme zimný paket nahodený :cry: , čo sa mi ani nejaví ako zlá voľba, keďže jazdím v noci a okolo PP už bývajú 2 až 3 stupne celzia. Na všetkých foto auto samozrejme zadrbkané. Lebo vždy keď som ho umyl hneď začalo pršať :roll: :evil: . Takže foto.
Prílohy
IMG_3494.jpg
Veľkonočné stretko staré fotky
sv7.jpg
MTSpeedy-ho svadba
sv6.jpg
MTSpeedy-ho svadba
sv5.jpg
MTSpeedy-ho svadba
sv4.jpg
MTSpeedy-ho svadba
sv3.jpg
MTSpeedy-ho svadba
sv2.jpg
MTSpeedy-ho svadba
sv2.jpg (62.19 KiB) 2169 zobrazení
sv1.jpg
MTSpeedy-ho svadba
IMG_5165.jpg
Carat Tuning Party s naším zaslúženým pohárom
IMG_5165.jpg (85.56 KiB) 2169 zobrazení
IMG_5071.jpg
Carat Tuning Party sobota ráno.....
IMG_5071.jpg (95.6 KiB) 2169 zobrazení
IMG_4958.jpg
Carat Tuning Party priplietlo sa mi tam nejaké špatné M :D
IMG_5068.jpg
Carat Tuning Party
1.jpg
Dobrá Niva
1.jpg (116.41 KiB) 2169 zobrazení
2.jpg
Dobrá Niva
3.jpg
Dobrá Niva
4.jpg
Dobrá Niva
5.jpg
Dobrá Niva
6.jpg
Dobrá Niva
7.jpg
Dobrá Niva
256509_3697891846142_1342566757_o.jpg
Dobrá Niva
DSC_0233.JPG
Po Dobrej Nive
DSC_0234.JPG
Po Dobrej Nive
DSC_0247.jpg
Offroad coupe
DSC_0253.jpg
Míľnik, ale už je 268000....
DSC_0250.jpg
Doplňovanie klímy

vreco
Auto: Potuzený Touring

Re: [E46 330Ci] Some photos, str.14

Nedeľa, 9. Septembra 2012, 14:33

:thumbup:
Obrázok

matodrobec1
Auto: BMW E46 320D
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 10. Septembra 2012, 20:48

Pekna kaara nech len poslucha :thumbup:
E36 318is ex
E46 320d ex
http://vimeo.com/15084409

kačo
Auto: OOOO A6 3.0TDi

Utorok, 11. Septembra 2012, 07:39

:thumbup: za špatné M :D
E36 325 TDS (ex)
E46 MT-330CI (ex)
E46 M3 (ex)
E70 X5 35d (ex)

OOOO A6 C7 3.0TDi quattro avant

heroe
Autor témy

Pondelok, 24. Septembra 2012, 19:57

Celý tento príspevok som písal včera na mobile, dnes prebehli len drobné korekcie, lebo keď som včera vo vlaku videl ako som sa rozbehol tak už sa mi to nechcelo opravovať..... :roll:

No kedze sedim vo vlaku uz cca 6 hodin a nenormalne sa nudim, napisem nejaky ten post.

Zacalo sa to nevinnou diagnostikou uz davnejsie, na volnobehu s autom trosicku trhalo, resp. s motorom, diagnostika ukazala ze treti valec vynehava resp. odpaluje neskor. Problem som pripisal svieckam ktore mali v tom momente uz cca 60 000 km za sebou. Objednal som ich teda, ale potom som ale nemal casu tak som jazdil dalej..... Nasledne sa mi podarilo zohnat nejake veci od sodap-a, priblizil sa interval vymeny oleja, okrem toho som si vsimol ze sa zacal stracat olej, vytekat nema kde kedze vana aj viko maju nove tesnenia takze sme asi zacali papat olej, voda v chladiacom systeme sa nestraca takze zatial nepanikarim, takze som odniesol auto do PneuBoxu v TN, moje poziadavky boli:

- vymenit sviecky
- vymenit pelovy filter
- doplnit olej v prevodovke (predtym som menil a chcel som aby pozreli ci je dost a ked tak doliali)
- vymenit olej v diferenciali
- vymenil motorovy olej a filter
- vymenit tycky a capy riadenia
- geometria
- vymenit napinaciu kladku remena (alternatora)
- vymenit oba remene
- vymenit horne silenty zadneho ramena (vraj netreba)
- upevnit tepelny stit okolo vyfuku (uz to zasa buchoce)
- zmerat tlaky vo valcoch (nevedia to urobit teda to neurobili, vraj na to nemaju pristroj)
- vymenit snimac natocenia vyfukovej vacky

toto vsetko chlapci urobili v priebehu tyzdna, som spokojny ako s pracou tak s cenou, ale tento servis sa spaja s dalsou mojou zivotnou skusenostou a to mojim cestovanim. Ti co ma poznaju vedia ze cestujem za pracou kazdy tyzden z TN (co nie je moje rodisko) do MI (kde momentalne pracujem). Toto sa vsak malo od septembra zmenit, no nevyslo to napriek usilu ktore sim vyvinul sam a este mnohi dalsi. Kedze je to naozaj velka vzdialenost a bohuzial nemam s kym zdielat cestovne naklady, musel som to riesit operativne a to vela krat odlozenym pouzivanim verejnej dopravy. Co mi robilo fakt velke vrasky na cele. Jasne poviete si ze co sa divim ze to zere ked to je trojliter, chlapci tuto trasu a teraz si naozaj nevymyslam, som podla tankovania (kedze som tankoval plnu raz za tyzden) robil so spotrebou 7,6 litra priemerne, raz dokonca 7,2 litra. Tak ako mi jeden kamoš povedal, tie autá nežerú veľa len ten benzín je kokotsky drahý. No a vdaka tomu ma cesta vysla dva a pol krat drahsie ako vlakom a to neratam pokuty.
Tak ako som naznacil vyssie den kedy som odviezol auto do servisu sa stal mojim osudnym..... Odvtedy cestujem vlakom a poviem Vam nerobi mi to radost, nemozem ist kedy chcem (skuste si dat do cp.sk takyto spoj v nedelu), strasne dlho to trva, je tu strasne vela ludi, je to nepohodlne a stale musim strazit veci. Proste jedina vyhoda je cena. Kamarat povedal: Nie je hamba byt chudobny, len je to neprijemne. Mam z toho proste zmiesane pocity. Ako spravny BMWfan placem ked musim ist vlakom. Aby som zasa neklamal, jednym z dovodov preco pouzivam verejnu dopravu je aj moja priatelka, ktora nechce aby som chodil autom, kedze TN->MI som chodil v noci ked neboli na ceste auta robil som ju za 4 hodiny (oproti dnesku ked som z domu vyrazil o 17:10 a prichod na ubytovnu budem mat o 00:40), raz sa mi podarilo TN->RK za hodinu a priznavam ze toto uz zavanalo pruserom.

Auticko som zobral teda zo servisu cely napichany, lebo ako vsetci co sledujete tento pribeh urcite tusite, mal byt po tomto servise vyrieseny moj performance problem, nastartoval som s motorom stale trha do riti. Vychadzam z parkoviska a hned citim od spodu lepsi tah. Skusam pruznost, vychadza okolo 8s teda zlepsenie, super. No prekvapenie prichadza ked idem domov, ako nahle som zastal a daval prednost, vsimol som si ze zohriate auto drzi volnobeh okolo 550 otacok, co predtym bolo urcite viac, hovorim si mozno to tak ma byt, ked tam je dobry snimac vyfukovej vacky konecne. Naraz prebudenie otacky zacali skakat od 300 do 800 hore dole, po pridani plynu to prestalo. Do riti, medzitym servis zavreli samozrejme takze som sa nikomu nedovolal. S priatelkou sme mali namierene do MT, teda za rodinou domov. Nakopol som auto, zasa skacu otacky, rozmyslam ideme okolo ZA tak zavolam PetoK ci sa nemozem stavit na diag po ceste. Prisli sme k nemu do obce, odstavim pri obecnom urade, motor bezi bez skakania, volam mu ze kam presne teda ist, zlozim telefon, motor zahapka a zdochne, kukal som teda ako puk, skusim nakopnut zahapka a zdochne na plyn nereaguje. Volam Petovi ze nejde nastartovat nech dobehne (stalo sa to asi 400 m od jeho domu vdakabohu). Odtiahli sme auto k nemu, napichli a citame milion chyb, nevieme co s tym, petovi som povedal co sa stalo a on hned ze cerpadlo v nadrzi a vtedy mi cinklo, vzdy som ho pocul ked som otocil klucom hlasno bzucat, no dnes nie, samozrejme to bolo cerpadlo.......

Nasledovalo zhananie noveho, za ktore dakujem Martin46-ovi, aj ked sa vyskytli problemy pri jeho preberani, kedze ako som spomynal chodim vlakom a v TN byvame v podnajme nemal som ho kam poslat tak aby som ho mohol v sobotu vyzdvihnut, vymysleli sme to tak ze ho posleme rovno PetoK, no Martin46 mi v piatok pise ze cerpadlo prislo len dnes ale ze to posle kurierom ze v sobotu dorucuju po Ziline, bohuzial nie po okolitych obciach, v ten piatok (minuly tyzden) sme mali v praci koncit o dve hodiny skor (teda by som bol v TN o 20:30 a nie obvyklych 21:30), no kedze som chcel mat auto urobene tak som musel vymysiet plan, kedy ma kolega odviezol do RK, tam som si od kamosa pozical auto a isiel do BB pre cerpadlo, nazad do RK kde som vratil auto a planoval sadnut na osobny vlak do LM kde som mal prestupit na ICcko do TN, avsak osobny vlak mal 50 minut meskanie teda na IC som nestihal, kamarat teda doletel na stanicu a predsavzatim ze za 20 minut to stihneme do LM na stanicu, comu som moc neveril, no vdakabohu sa to podarilo za co som mu velmi vdacny, kedze dalsi spoj z RK by bol autobusom s prichodom do TN 00:40.

V sobotu rano sme s priatelkou sadli na autobus za PetoK s cerpadlom a nachystani. Peto pre nas prisiel a dokonca myslel aj na detaily typu poriadne stahovacie pasky treba kupit, naozaj super chalanisko. Cerpadlo sme nahodili, auto chytilo na brnk. Volnobeh stale trhal ale len jemne, odozva na plyn uplne niekde inde, isel som ho prevetrat a nechapal som ako to paradne ide, fakt sto a jedna. Vratili sme sa vymazali chyby, nastartovali a nacitali znova, motor nevykazuje momentalne ziadne chyby, ale valec cislo 3 vynehava stale. Teda sme skusili vymenit cievky na valcoch, ale stale treti valec vynechava, myslim ze bude treba niekde nieco pretesnit lebo je zly tlak a tak aj zle odpaluj tu uz nase schopnosti koncia. Auticko musi ist do poriadneho servisu aby sa na to pozreli profici. Pojde do ZA, kde mi PetoK poradil sikovnych chalanov, uvidime co s nim je.....

Vysledok:
so servisom som spokojný, momentálne vynecháva (resp. odpaľuje neskôr) 3 valec, cievky sme skúšali meniť, tam problém nie je, na voľnobehu jemne trhá s motorom, no keď auto dlhšie postojí na voľnobehu, pripadá mi to ako keby ten jeden válec rozhádzal všetky otáčky začnú skákať ako sprosté a vôbec nejde za plynom, po chvíľkovej jazde sa zasa všetky chytia vôbec nie je cítiť žiadne trhanie ani vanechávanie ani toho tretieho valca.

m4x
Auto: E60 545i
Kraj: Bratislavský

Re: [E46 330Ci] Los problemos, str.14

Pondelok, 24. Septembra 2012, 20:39

to cerpadlo nevyadavalo zvuky ako chalan na cz klube popisoval : http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=8&t=16741 ?
pretoze mne to robi cosi take, ale podstatne silnejsie a preventivnejsie, cerpadlo mam v kufri tak som zvedavy

to co si popisoval, ze neslo nakopnut, resp. nakoplo zakolisali otacky a rovno padlo sa dialo aj mne, ale mne popri tom stale svietila asc kontrolka, na nejaky 5 -6x sa dal dokopy a uz nabehol bez problemovo (nereagoval ani na to v akej polohe drzim plyn)
mne to na diagnostike vyhlasilo vraj tiez takuto chybu ako opisujes ty s 3 valcom, ale po vymazani chyb sa to uz vraj neprejavilo.. trhanie nerobi, iba obcas na studeny start mi proste pri rozbehu so zaradenou rychlostou len pustim plyn a idem zotrvacnostou ci brzdim motorom, troska trhne a potom to uz vobec nespravi
Naposledy upravil/-a m4x v Pondelok, 24. Septembra 2012, 21:03, upravené celkom 1 krát.
!!! Obrázok ???

TomTomZH
Auto: e60 530xd,dodge SRT4
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 24. Septembra 2012, 20:45

sakra to je smola,ale auto ta furt tesi, i ked su s nim starosti...mna tiez to cerpadlo palivove v nadrzi nehalo v Rakusku.celu sezonu bez problemou a posledny den odchodu domov drbs...uz ho nebolo ani pocut...
12218

Avenger
Auto: E46 320i 110kw

Pondelok, 24. Septembra 2012, 21:52

kokos toto by som psychicky nezvladol ...klobuk dole a dufam ,ze to s tym tretim valcom nebude nic vazne :thumbup:
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

heroe
Autor témy

Streda, 26. Septembra 2012, 16:36

m4x napísal:
to cerpadlo nevyadavalo zvuky ako chalan na cz klube popisoval : http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=8&t=16741 ?
pretoze mne to robi cosi take, ale podstatne silnejsie a preventivnejsie, cerpadlo mam v kufri tak som zvedavy

to co si popisoval, ze neslo nakopnut, resp. nakoplo zakolisali otacky a rovno padlo sa dialo aj mne, ale mne popri tom stale svietila asc kontrolka, na nejaky 5 -6x sa dal dokopy a uz nabehol bez problemovo (nereagoval ani na to v akej polohe drzim plyn)
mne to na diagnostike vyhlasilo vraj tiez takuto chybu ako opisujes ty s 3 valcom, ale po vymazani chyb sa to uz vraj neprejavilo.. trhanie nerobi, iba obcas na studeny start mi proste pri rozbehu so zaradenou rychlostou len pustim plyn a idem zotrvacnostou ci brzdim motorom, troska trhne a potom to uz vobec nespravi

nie nie, žiadne príznaky, predtým proste len hlasnejšie zabzučalo keď som dal kľúč do druhej polohy, proste to bolo počuť nahlas, robilo to čo malo len hlasnejšie, potom naraz vypovedalo, to že nešlo naštartovať súviselo s tým čerpadlom proste nemalo dosť paliva

ten tretí válec s tým vôbec nesúvisí, štartuje normálne na brnk, teda klamal by som pár krát už sa mi stalo že nenaštartovalo, len bzukot, ani netočilo motorom, teda štartér pôjde pomaly tiež do péčka :thumbup: už sa neviem dočkať :lol: , trhanie je iba na voľnobeh a pravideľné, keď je voľnobeh dlhšie tak tie korekcie rozhádžu celý motor, a začnú blbnúť všetky valce

TomTomZH napísal:
sakra to je smola,ale auto ta furt tesi, i ked su s nim starosti...mna tiez to cerpadlo palivove v nadrzi nehalo v Rakusku.celu sezonu bez problemou a posledny den odchodu domov drbs...uz ho nebolo ani pocut...

No v aute sedí taký malý trpaslík schovaný a čaká na najnevhodnejšiu príležitosť kedy niečo pokaziť :lol: , ja to beriem tak že je to staré auto a veci proste odchádzajú, keď som ho kupoval vedel som do čoho idem, prakticky som urobil na ňom pomaly 40 000 km a nechalo ma 2 krát takže to beriem s rezervou, nechystám sa ho predať a ešte stále ma nestálo toľko ako keby som vtedy kúpil "cukríkovú" 330ci a aj keď toto nie je cukor som si istý že tieto veci by odišli aj na cukríku, viď tvoje čerpadlo 8) , ty hlavne to svoje nepredávaj, bude ti to ľúto :wink:

Avenger napísal:
kokos toto by som psychicky nezvladol ...klobuk dole a dufam ,ze to s tym tretim valcom nebude nic vazne :thumbup:

Veď počkaj keď sa ti to začne jebať :lol: :lol: :lol: , ale nie, je to stroj a každý stroj sa jebe :wink: , bohužiaľ s tým tretím valcom to bude určite niečo vážnejšie, no čo už opravíme a môžem ísť na Dobrú Nivu dymiť prednými gumami :wink:

Avenger
Auto: E46 320i 110kw

Streda, 26. Septembra 2012, 16:49

Ale zas nemusi to byt zas nieco vazne kludne mozes mat zly separator na odvetravani a striela ti olej do sania alebo aj ako pises horsie piestny kruzok...hlavne to nezanedbaj lebo motory 3.0i su este drahe....

Aaaaa ja uz cakat nemusim riadenie vrzga, hadice mam prasnute tam nejake , motor ma zvuk ako ta opica zo starwars, naprava predna v kybli, diferak ma strasnu volu ...takze uz by som ho tiez najradsej potisol z mosta trosku....
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

heroe
Autor témy

Streda, 26. Septembra 2012, 16:54

Separátor bol menený ešte Norom, asi pri 200 000 km teraz je tam cca 280 000, viem že by sa mal meniť každých 60 ale pochybujem že to bude ním. Uvidím čo povedia servisáci v ZA.

Ako som písal, každý stroj sa jebe \:D/

Korzar
Auto: Mercedes 190 2.3-16v

Štvrtok, 27. Septembra 2012, 13:16

Starý , odstava Ti naraznik na vsetky strany , vyzerá to ako Ty hovoris , na grc , urob stym nieco prosim Ta..... :mrgreen: :wink:
Rather unique wreck than a polished nothing.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných