... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
TheCarista
Autor témy
Auto: 540i G31
Kraj: Bratislavský

Re: [E36 328i]"Kebab mit Scharf"- Bolo treba zlepsit naladu..700ps supra here you go :)

Piatok, 19. Augusta 2016, 21:55

starynovy napísal:
To je co? Stvorvalec?

motor je z novej 114i f20, nacipovany na 700k :D

rapidwinner
Kraj: Prešovský

Re: [E36 328i]"Kebab mit Scharf"- Bolo treba zlepsit naladu..700ps supra here you go :)

Sobota, 20. Augusta 2016, 10:40

Motor je tam tvoj stary m52 spolu s Holset HX55... nepocut zvuk sestvalca? #-o :mrgreen:

TheCarista
Autor témy

Re: [E36 328i]"Kebab mit Scharf"-Hlava fixed, v stvrtok nahadzujeme

Pondelok, 12. Septembra 2016, 22:20

Hlava spravena, v stvrtok sa nahadzuje a hadam uz konecne budeme jazdit. Ak vsetko pojde podla planui, nahodi sa konecne aj rucna a nove pliešky o ktore sa to uchycuje. STK EK vyprsala 4.9 tak tam ptm treba skočit :)
Prílohy
14331636_1096835587018704_485634533_n.jpg
14331636_1096835587018704_485634533_n.jpg (98.12 KiB) 1151 zobrazení

TheCarista
Autor témy

Re: [E36 328i]"Kebab mit Scharf"- 1.5. som neodpalil len motor :D

Piatok, 16. Septembra 2016, 10:00

Auto je poskladane.

Hlavu, rozvody a vanos mi poskladal jeden Chlapik z MA. Zvysok som skladal ja s mechanikom. Startovanie bola docela sranda. Otočim klucikom a nič. Tak reku vymenme baterku...druhy pokus..otočim klucikom a nic. Uz sa zaciname chytat za hlavu ze kde je kurva zase chyba :D ...Reku skusme este tretiu baterku...otočim klucikom a fachcilo to. Komory valcov sme trocha potreli olejom a motor rucne pretocili...cize najprv fajne dymil olej. Po nejakej chvile zacala dymit voda, Reku co to do prdele ma byt :D No odpoved na to je docela jasna. Ked bola hlava ko sa voda zmiesala a kedze je lahsia ako olej bola na spodku olejovej vane. Ten kto olejovu vanu zvesil vie kolko realne vytecie a kolko sa tam toho este nachadza.

Ked sa potom motor zahrial na prevadzkove teploty, stale klepkal. Reku dame mu 3500-4000 ot a miestami este viac. Toto docela pomohlo. No neni to ani zdaleka tak tiche ako to bolo v e39ke, v nej ten motor bol krasne tichucky. Pojdeme to potom prebehnut na dialnici a hadam sa vsetko premaze a natlaci a ocisti. Bol som sa trošku na tom povozit a motor slape vykonovo uzasne a vanos taktiez funguje na vybornu. Tak hadam este stichne a bude tak tichy a kultitovany ako bol v e39ke. Nedava to zmysel preco by mal zrazu poklepkavat.

Lenže.. :D 1.5 som neodkuril len motor ale aj prevodovku, kedze to (jedinde) v dvojke vibruje. Cize je na 100% potvrdene, ze som tam svacol dvojku v 140ke :D Ak niekto vie o nejakej schopnej prevodovke alebo ak niekomu lezi doma nech mi napise pm :) Urcite to budem riešit, predsa dvojku na pezinskej babe clovek potrebuje :D

Zhrnutie..
Motor 350e
Repas hlavy+gufera ventilov 175e
Spojkovy valcek Brembo 35e
Drziaky/Gumicky Vyfuku cca 70e
Kulisa saltpaky cca 40e
Odtah č. 1.: 50e
Odtah č. 2.: 100e
Rucna brzda lanka+pliešky 30e (Pakne mi dal susi, ano dlzim ti vanos a dam ti ho v sobotu :D )
Praca skladanie motora 130e
Praca predvcera/vcera - radsej ani nechcem vediet
Prejazdeny benzin 100-150e
Naradie 50e
--------------
Ked si to tak vsetko zhrniem....Ked nabuduce zadriem motor, rovno to dam do servisu a nebudem nič riešit :D Vyjde ma to to iste a mozno aj lacnejsie a nebudem mat s tym nervy.
A inak dnes sa akurat bude robit stk, kedze 4.9 vypršala. Tak hadam bude vsetko ok. No a co vam este poviem..tešim sa a dufam ze to uz konecne bude jazdit a robit po roku a pol radost

TheCarista
Autor témy

Piatok, 16. Septembra 2016, 11:00

Inak sa mi to len zda, alebo je tento klub po update-e uplne mrtvy a pomaly nikto sem uz nechodi? :D :/

bysto
Auto: e36 323i

Piatok, 16. Septembra 2016, 11:26

Ked to jazdi, uz to neni ono! Vsetci sa sem chodili odreagovať a ukľudniť, ze maju menšie problémy ako ty :). Ale aby ti nebolo smutno, ja mám teraz autíčko v servise na vyvaracke + sa meníš dake veci s tiez tam ale litrík padne.

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma
Kraj: Zahraničie

Piatok, 16. Septembra 2016, 11:37

Chlape tak gratulujem, snáď už budeš mať pokoj ;-)
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

MCbucik
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 17. Septembra 2016, 20:39

Ak som spravne videl tak zas nepojazdny pri zlatych pieskoch okolo 8 teraz vecer?sme isli z hokeja a hned mi padol do oci strieborny sedan s otvorenou kapotou..

TheCarista
Autor témy

Sobota, 17. Septembra 2016, 22:16

bysto napísal:
Ked to jazdi, uz to neni ono! Vsetci sa sem chodili odreagovať a ukľudniť, ze maju menšie problémy ako ty :). Ale aby ti nebolo smutno, ja mám teraz autíčko v servise na vyvaracke + sa meníš dake veci s tiez tam ale litrík padne.
No neboj bysto, tak skoro to este na 100% jazdit nebude..Vyvaračka celolak..to ma tiez este len vsetko caka. To su uz ale luxus problemy:D

pistacik11 napísal:
Chlape tak gratulujem, snáď už budeš mať pokoj ;-)
No kamoško tak neni k comu gratulovat, dnes to bola zase takzvana "shit-show".

MCbucik napísal:
Ak som spravne videl tak zas nepojazdny pri zlatych pieskoch okolo 8 teraz vecer?sme isli z hokeja a hned mi padol do oci strieborny sedan s otvorenou kapotou..
Bohuzial, videl si spravne, no idem to rozpisat v dalsom prispevku

TheCarista
Autor témy

Sobota, 17. Septembra 2016, 22:38

Takze napisem priebeh dna. Auto vyzdvihnute zo servisu v PK, troška to zo spodu klepoce, cesta na Paddock prebehla ok, len auto akosi netahalo ako malo tak som siel velmi jemne.

Na Paddocku otvorim kapotku, vidim ze podtlak na reg. tlaku paliva nebol zapojeny. Zhodil som veko filtra a filter, tam som videl ze je voda este stale docela fajne zmiesana s olejom, tak reku pojdem kupit do autokelly novy, olejove filtre som mal este dva v kufri. Podtlak som zapojil, siel do ba, kupil olej, (a vdaka bohu aj ) hadicku + 300ml striekačku. Prideme na Paddock, idem vypustit olej...zavit v piči, srob toči na prazdno. Tak som vybral mierku oleja a pumpovali sme 6,5l oleja von cez hadicku 300ml striekačkou, trvalo to asi hodinu. Bol aj pouzity Engine flush. Potom vyrazime z paddocku, rozbieham sa 1ka 30kmh, trojka 50kmh stvorka petka..chvilu auto ide a potom len zrazu stratim vykon, tak som vyradil a chciplo to. No a toto spravilo celkovo 4 krat za cestu z paddocku do BA :D
-----------------
Zhrnutie:
- Klepe spodok, loziska ojnic alebo kluky alebo aj aj. Inak povedane bol mi predany docela dosraty motor, alebo som ho tie loziska usmazil ja pri prvom starte.
- Raz za cas si to zdochne, vzdy to je zapalovanie a postupne prestane zapalovat 1 valec druhy treti stvrty a dakedy to chcipne
- Diag na paddocku od chlapcov drifterov ukazala snimac kluky. Preco ako nechapem. Ked motor blbne tak blbne aj pri opdojenom snimaci kluky.
- Prevodovka je ok, aspn ze to, tam v dvojke nieco z kulisy drbka o hardynu alebo o kardan, to uz Susi rozpise, on na to dosiel ked na nom jazdil.

Cize...co vam poviem, zas xy prachov v piči a vysledok nulovy. Vdaka za helfnutie patri bratrancovi Skyder3, Susimu ( ako vzdy :D aspon som ti konecne dal ten vanos:D ) a drifterom ci s bmwckami alebo nissanmi, pozicali naradicko pomohli pokecali, je to uplne o inom ako v rakusku :)

No a plan...Volat jarkovy nech to napichne na diag, mozno sa nieco nove dozvieme. Potom tak ci tak auto do servisu, vyriešit vanu, pritom skontrolovat blok motora, loziska atd.

Susi ak som na nieco zabudol kludne dopln :)
Naposledy upravil/-a TheCarista v Sobota, 17. Septembra 2016, 23:18, upravené celkom 1 krát.

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Re: [E36 328i]"Kebab" Paddock SHIT-SHOW

Sobota, 17. Septembra 2016, 22:57

mno... celkovo zvuk motora sa mi nepaci.. to ze po vymene oleja klepkal hydrostel som este chapal.. ale taky divny rapkavy zvuk akokeby retaz o nieco rapkala..ale retaz to nebola
zo spodu klepanie (zo spodu fizicky, nie otacky) to mi pride divne .. netusim co to..
pocit z jazdy.. zospodu to ide horsie ako moje, nad 4t to slusne potiahne.. pokial ho nevypne
vypina ho dost zvlastne.. najskor prestane palit jeden valec, po par s. dalsi, potom dalsi a pri 2och uz motor proste nepojde.. .. obcas staci vypnut a zapnut.. a obcas treba chvilku pockat ..
ked toto zacalo robit v otackach (3500) a hned som citil ze 1 valec prestal palit, tak som zaradil dalsi stupen, pustil plyn, nech nedava palivo .. po chvilke (par sekund) som skusil jemne plyn a uz palilo vsetky valce.. pride mi to jak elektronicky problem.. dost divne.. proste postupne prestavaju odpalovat valce.
raz som skusil ist nad 4500 a tam ma doslova behom sekundy vyplo :-k
chvilka statia (cesta zo zlatych smer ivanka) a islo sa dalej..

rapidwinner
Kraj: Prešovský

Sobota, 17. Septembra 2016, 23:02

Testovalo tu niekoho auto takto na klube? Myslim, ze snad nikoho :D

TheCarista
Autor témy

Sobota, 17. Septembra 2016, 23:04

Hydrač potom stichol, hlava sa tvari byt ok, ked je ta chvila ze nic nevynechava tak je hlava krasne kludna. Ten zvuk..no..sranda je, ze je to najviac pocut na volnobehu, so stupajucimy otačkami to klepotanie nestupa, teda aspon si to nemyslim, no furt som sedel v aute cize to neviem uplne potvrdit. Ci?

A este dalsia vec...pri starte dlho svieti kontrolka oleja v motore, to by malo do dvoch sek zhasnut. Zajtra ked si pridem po veci co som si v aute zabudol tak to mozme nastartovat a popocuvat to popripade kuk jak dlho bude ta kontrolka zas svietit ked bude "cold" start...

Je to kazdopadne docela sranda no.. :D

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Sobota, 17. Septembra 2016, 23:10

kontrolka je uplne OK.. tym by som si hlavu nelamal.
rovnako aj smerovky ti idu ok :D
uz aj svetla ti idu lepsie :D
no uz len ten motor nech ide ako ma..

TheCarista
Autor témy

Sobota, 17. Septembra 2016, 23:26

No nič. Zajtra si natocim ten cold start, uvidime co a ako...skusil by som vymenit cidlo kluky, teda tvoje na test slohnut, ak by ti to nevadilo..To diag ukazovala aj na paddocku toho by som sa chytil ako prve.

Co som zabudol napisat..pri prvom starte predvcera, ten moj znamy stirekal cisticom brzd predok, pričom bezal motor a ptm to chciplo a nejakych 5min nechcel nastartovat. Je mozne ze to nejako mohlo odpalit cidlo kluky?! :D Asi aj ano, nijaky dovod nevidim preco by inak na diag to cidlo vypisovalo...

Potešujuce je aspon to, ze auto nepali olej, teda aspon to zatial tak vyzera...Tym padom by kruzky mali byt ok a kompresia tiez. To pojdem dat zmerat...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných