Trochu si to tu obnovim, moc som poslednu dobu do toho nemal chut, lebo s autom boli trochu problemy. takze pekne poporiadku.
Zadne disky som dal zrovnat do aludisky.com, kedze som na nich pocul samu chvalu. Kupil som nove Nokiany zLine, 265/35/R18, cely nateseny som to dal obut a co sa nestalo? Pekne to sfucalo, cez prasklinu disku na obruci, cca pol centi. Takze to islo na zavarenie, no aj tak som uplne vyhral, lebo tam mam tolko zavazia jak pred rovnanim. Super. Takze aludisky.com, diky moc.
Dalej sa vymenil vzduchovy filter, navarila nova koncovka, vymenil snimac brzdovych dosticiek a olej v diffe 75W-90 od Castrolu. Objednali sa nove PDC senzory, 3 boli na hovno, takze som tam kde som bol. Este to potrva. Vsetko sa zdalo byt v poriadku.
Okrem obcasne strajkujuceho starteru xenonu sa stala nemila prihoda. Pri vylete s Macom na Braunsberg sa z toho po dost ostrej jazde a odstaveni hore na parkovisku zacalo dymit. Jemny biely dym bez zapachu zo strany zvodov. Dosrany som to hned vypol (turbo, ze dakuje), zacalo dymit trochu viac, chytro som natukal BC, tam 106° tak som to hned nakopol, za par sekund to zliezlo na 95° a potom klasika 90. Auto sa tvarilo jak keby nic, palicka sa nepohla vobec. Zjavne tam bola daka netesnost a ked stupol tlak tak to zacalo prskat na blok kde sa to odparovalo. Zvysok cesty domov stale peknych 90, vsetko v poriadku. Rozhodnuty to co najskor poriesit a hladat netesnosst som si objednal termostat, kedze uz ho pri vyssich otackach otvaralo a vodnu pumpu, nech sa preventivne vymeni. Termostat Gates, pumpa Ruville. Posledne dni pred sviatkami, ked som auto najviac potreboval som uz nechaval na parkovisku metrove flaky a dolieval kazdy den liter destilky. Nastastie sa to poriesilo dost rychlo, zavada bola na termostate, odlomil sa tam kusok plastu a vyzlieklo sa z neho tesnenie a tade to chcalo na blok, preto aj ten dym. Stastie v nestasti, ze par dni predtym mi dosli diely a hned sa to spravilo. Vodna pumpa by este urcite rok vydrzala, mala len minimalnu volu, ale ked uz.... Skontrolovalo sa aj turbo, ktore je v dobrom stave.
Diagnostika bola okrem chyby EGR bezchybna, vstreky vdaka rakuskej nafte v dobrom stave, 4 boli okolo +/-0,2 a dalsie dva +0,7 a -0,7. Cize v tomto ohlade spokojnost.
Dalsich planov by bolo dost, ale prestavam mat na to poslednu dobu cas. Na techniku si cas najdem, vyplati sa to, lebo zatial je to fakt spolahlive vozenie. (klop klop)
A pokremovana koža samozrejme nemoze chybat

Vidno, ze pokial sa clovek stara, tak ta koža je pomaly nesmrtelna.