... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Re: [F48 X1 sDrive 20i]

Streda, 2. Novembra 2016, 13:40

podla toho, co je v navode a v katalogu k F10, aj non-social traffic jam assist funguje len pri jazde vo "volnom useku", pricom "volnym usekom su dialnice alebo cesty podobne dialnici."
pokial to nevie pilotovat auto pri jazde v meste od semafora k semaforu, tak to mozem okaslat.... na dialnici az tak casto totalne zapchy nestretavam....

Užívateľov profilový obrázok
PristineShip
Autor témy

Streda, 2. Novembra 2016, 13:58

xener napísal:
sa nehanbis porovnavat audi s tym tvojim multivanom ci ako sa ta krabica , co je vyssia ako sirsia, co si mal vola ?
pokial viem ludovky maju radar v znaku vpredu a kedze maju len jeden znak, tak nemaju rovnaky radar ako A6

samozrejme ze maju, jedna cast je v znaku a druha je dole v narazniku, je to uplne rovnaky system, pre mna za mna sa to chod opytat aj do servisu a povedia ti to iste.
bmw to aspon robi tak, ze jasne urci co je social a neda vybavu z nesocialov , kdezto VAG to robi naopak a dava veci zo socialu do olympiady a vypyta si za to 4x tolko ;)
ale je mozne, ze moja krabica ma novsiu verziu firmwaru ako tvoja olympiada :)

PristineShip
Autor témy

Streda, 2. Novembra 2016, 14:00

bruno75 napísal:
podla toho, co je v navode a v katalogu k F10, aj non-social traffic jam assist funguje len pri jazde vo "volnom useku", pricom "volnym usekom su dialnice alebo cesty podobne dialnici."
pokial to nevie pilotovat auto pri jazde v meste od semafora k semaforu, tak to mozem okaslat.... na dialnici az tak casto totalne zapchy nestretavam....
no toto je fakt cisto pre Nemecko, lebo vacsinou inde bud stojis alebo ides, ale take ze 30km ides 50tkou sa u ans teda fakt casto nestane, kym tu som cez niektore useky ani inou rychlostou este v zivote nesiel, hlavne tam kde sa robi lievik z 3 pruhov na 2 a kamionisti mfp a kludne obiehaju dalej

xener
Auto: biele, sede, modre
Kraj: Bratislavský

Streda, 2. Novembra 2016, 14:04

neskumal som firmware, viem ze ked som sa blizil ku semaforu kde uz auta stali tak mi to dobrzdilo. co je za tym neskumam, keby mi to nefungovalo, tak by som skumal firmware a verzie, ale v tomto nemusim. funguje to tak ako som napisal a bodka.
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

PristineShip
Autor témy

Streda, 2. Novembra 2016, 14:15

xener napísal:
neskumal som firmware, viem ze ked som sa blizil ku semaforu kde uz auta stali tak mi to dobrzdilo. co je za tym neskumam, keby mi to nefungovalo, tak by som skumal firmware a verzie, ale v tomto nemusim. funguje to tak ako som napisal a bodka.
lenze ono to tak nefunguje a bodka, otvor si mudru knizku co si dostal k olympiade a bude to tam aj napisane.
ak sa to auto pohlo, co i len kusok a tvoj radar ho mal v merku, a ono to funguje na docela dlhy kus cesty, tak to zaregistruje.
ak by si ale dosiel napriklad zo zakruty ku krizovatke, kde to auto nemal radar sancu vidiet tak ho neberie ako auto,
mozes sa hadat kolko chces, ved chod to skusat do premavky, mozno ti potom daju ako nahradne vozidlo nejaku VW krabicu kde to mzoes porovnavat, kym ti opravi rozjebany predok na olympiade

xener

Streda, 2. Novembra 2016, 14:19

pred casom tu bola debata o brzdeni alebo nebrzdeni na stojace auta, tak som si na to schvalne dal pozor a bolo to tak ako pisem, auta stali na cervenu bez pohnutia odkedy som ich zaregistroval a auto mi zastalo. nepotrebujem studovat manualy ked mam empiricku skusenost

PristineShip
Autor témy

Streda, 2. Novembra 2016, 14:24

aha, no dobre.
co keby si to nahodou v tom manuale nasiel a prestalo by to kuzlo fungovat ze :)
ked tak rad empiricky skusas tak teda sleduj tu ikonu ked ACC zaregistruje nove auto a ci to auto naozaj stalo
alebo vies co
ked budes nabuduce parkovat do garaze, neotvor branu a pusti acc
ci zastavi pokyn z acc alebo pre-collision system

xener

Streda, 2. Novembra 2016, 14:29

skusim ti to navideovat nabuduce :)
mam vacsi kyblik ako ty a nejaky manual to nezmeni :P
do garage to nepojde, lebo ju mam kolmo na cest, vzdy musim brzdit a cuvat. emerg.braking sa mi doteraz spustiit nepodarilo ani ked som sa snazil, vzdy reagujem skor, tak mi mozno ani nefunguje, ked ho nezabudnem vypnut, pretoze ho vacsinou vypinam po kazdom nastartovani, pokial ma nieco nevyrusuje ine.

PristineShip
Autor témy

Streda, 2. Novembra 2016, 14:46

tak zober effiin dymku, zaparkuj niekde na prazdnom parkovisku a zozadu sa k nej priplaz na olympiade a posli potom fotky ako si nainstaloval olympijsky radar do kufra trojecke ;)

xener

Streda, 2. Novembra 2016, 15:22

ono to bude asi sofistikovanejsie ako si dokazes predstavit, acc mi neukazuje pomalsie auto iduce v pravom pruhu a ja v lavom v miernej lavotocivej zatacke, ani ked ho mam presne pred sebou a blizim sa k nemu, computer vie ze slimak ide v inom pruhu ako ja aj ked je direkt medzi mojimi svetlami.
image processing vie vyhodnott siluety ludi, zvierat, byciklov, takze urcite aj auto ked vidi co je vpredu v mojom pruhu.
ale ako som povedal, naco nad tym spekulovat, auto zastavi aj za stojacim autom na krizovatke, spomalovat zacina uz dost daleko.

mimochodom , kde je ten druhy radar na ludovkach ?
Obrázok

PristineShip
Autor témy

Streda, 2. Novembra 2016, 16:50

a aky mas prosim ta image processing z radaru? v tom pripade ma tvoj vacsi kyblik acc na baze kamery a radaru, resp. pouziva kameru v spataku podobne ako bmw, akurat ze pokial viem VAG pouziva tu kameru len na lane assist a traffic assist, ale identifikovat auto stojace na semafaroe pre acc nevie

a na kybliku nizsie vidis dole radar v strede
(a pod znakom je to co si dal na fotke ty)

Obrázok

xener

Streda, 2. Novembra 2016, 17:18

v tomto pripade je pod znakom hondo
a furt tu len teoretizujes bez toho aby ked nevies tak sa spytas googla, uz mi je fakt trapne ta tu furt opravovat :)
citaj:
  • Fifth and sixth generation (active from 0 to 250 km / h): from 2010 A8. ACC with Stop - & - Go function including Audi pre sense . Utilizes two radar sensors, a video camera and the sensors from the parking. In slow moving traffic or in a traffic jam it regulates slowing down and starting up.The system extends the warning function of the fourth generation. In conjunction with the radar sensors of the lane change assistant one is in situations where a collision is inevitable,autonomous full braking initiated to reduce the severity of the impact as much as possible.
aj na A aj na B mi ACC robi kombinacia radaru a kamery

PristineShip
Autor témy

Streda, 2. Novembra 2016, 18:43

ked mas tak rad empiricke skusenosti tak ked pridem domov tak ti baterkou zasvietim na ten znak predny a odfotim aby si videl co je za nim
to ci f30 a vseobecne pravoverne bmw pouzivaju aj kameru na acc to neviem,
debata znela ci auto zastavi lebo spravne rozozna stojace auta - ako stojace auta a preto zacne brzdit, alebo ci zacne brzdit lebo ma pocit ze ide nadrbat do steny
taky isty audi pre sense je aj vo vw akurat sa vola vw collision blabla,
adaptivny tempomat nie je nic viac ako adaptivny tempomat, ty to stale beries ako celok vsetkych systemov na ciastocne autonomnu jazdu,
a ked si konecne otvoris ten manual tak tam najdes poznamku o stojacich autach a to, ze auto vtedy zastavi nie vdaka acc ale prave tym inym asistentom (a negarantuju, ze nenajebes)

rad sa s tebou hadam, lebo ty co mi na obed povies o empirickej skusenosti sa tu teraz ohanas guglom :)

xener

Streda, 2. Novembra 2016, 18:47

my sa ale nehadame, ja ti len rozsirujem obzory a vyvadzam ta z temnoty nevedomosti, domienok a nespravne interpertovanych precitanych manualov a inych zdrojov mudrosti. :)
manual citam az potom ked zlyhaju vsetky pokusy

a samozrejme ze ACC je zavisle aj na radare aj kamere, radar ciary na ceste nevidi, kamera ano, takze radar zisti vzdialenost objedktu a jeho relativnu rychlost voci autu a kamera zas doda informaciu ci ide v nasom pruhu alebo vo vedlajsom a tym padom nam nezavadza.
a este ti pridam info ze ACC aj v A aj B spolupracuje s navigaciou , v A mi znizuje automaticky rychlost pri prechadzani zatackou , v B pri EffDyn ti vyhodi doporucenie aby si spomalil v pripade blizenia sa krizovatky alebo obce napriklad.

mexican
Auto: modré géčko

Streda, 2. Novembra 2016, 22:04

xener napísal:
a este ti pridam info ze ACC aj v A aj B spolupracuje s navigaciou , v A mi znizuje automaticky rychlost pri prechadzani zatackou , v B pri EffDyn ti vyhodi doporucenie aby si spomalil v pripade blizenia sa krizovatky alebo obce napriklad.

Si si istý, že to spolupracuje s navi a neberie do úvahy uhol natočenia kolies?
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 23 neregistrovaných