Od februara sa tu toho vela nenapisalo, no vsak ani nebolo co. S autom su len "problemy" :).
Po tom co viktoroviDDD trhlo retaz a skoro zadrel ten svoj prizrak, som si uvedomil, ze je na case konat. Hlavne po tom, co mi pri vymene oleja vyplavilo par plastovych kuskov. Tak som zacal objednavat diely, otvarat motor a tak dalej. Cely motor som mal prakticky rozobraty za necele 2 dni. Vsetky tesnenia dosli tiez za par dni. Samozrejme komplikacie nastali ako vzdy.
V to februarove rano ako som siel menit olej v automate, jemne primrzlo a ja som si odtrhol klucku dvery - velmi casta zavada u tejto plecky, urcite to poznaju aj majitelia poface e46. Mal som vcelku slusnu ponuku od Prebmw za nejakych 69euro, no v tom mi volal maco, ze v tempuse mi ponukaju original za 67, neslo ani tak o tu usporu 2euro, lebo som musel cakat asi 3 dni a od prebmw by som to mal mozno vecer na stole, skor o to, ze bmwteil. Tak som povodnu objednavku zrusil, macovi potvrdil tempus.
Stalo sa vsak co sa stalo a klucka mi dosla v piatok asi 3 tyzdne nato, samozrejme za cenu skoro 90 euro (87-8, nepametam uz ani). Najvecsia sranda bola ta, ze ja som s rozoberanim motora uz zacal, co mozno bolo aj dobre. Mal som von vsetky hadice a chladice.
Po vikende pridem k autu a ... nic. Auto na dialkove ani tuk. X5 ma zamok iba na vodicovych dverach, odomknut ho nieje problem ale co dalej, kedze do auta sa nedalo dostat. Vsetko naradie zamknute v aute. Tak mi golu pozical Hellrider, demontoval som alternator (pricom sa mi prepla racna a ja som otrhol sroub a ulomil kusocek plastu z ramu). Kedze aj startovacie kable boli schovane v aute, pouzil som 2x 2x2,5mm kable na napojenie elektriny ktore mam k surround repro v obyvacke. odomkol som central a podarilo sa mi dostat do auta. Samozrejme som hned vymenil klucku, ten co to vymyslal bol tiez dobry psychopat. No tu sa moje problemy nekoncili.
takto puka tento vesmirny material (dural, horcik a boh vie co vsetko v tom je, nevazi to skoro nic)
novy kus
pracovne dvere
trhnuta sruba + kontaktu na alternatore s ulomenou hranou
Motor sa rozobral ako len islo, pretesnil sa valey pan, trosicku uz zacinal slzit. No potom to prislo. Retaze a listy z bavarie nedosli ani prvy tyzden, ani prvy mesiac, ani ten druhy a vlastne sa mi neozvali dodnes (objednaval som to v aprili) a mam pocit, kedze zatvaraju kram, ze sa mi uz ani neozvu

. Mediztym som kupil dom, 50km od miesta, kde bolo nepojazdne Xko rozobrate. Trebalo vymysliet co s nim. Pomahal maco, pomahal pezot, potiahli sme to o 2 ulice dalej ku kamosovi, kedze som sa z podnajmu musel vystahovat. Mozno nejake fotky z tejto akcie bude niekto zo skor menovanych, len auto po tom 3 mesacnom stati doslova zarastlo na parkovisku, nivo sa sfuklo samo pri niektorom podkladani zdvihaku, cisty lowrider na dorazoch. Nakoniec sa z par dni co tam auto malo stat vykluli 3 tyzdne a nasledne este u mechanika stalo auto nejak ten piatok, kedze mu tam zavadzala este jedna plecka v podobne hellriderovho prizraku

. Retaze a vodiace listy sa pouzili "pouzite". Motor ma mozno 2t po generalke a ten xuj tam zabudol doliat olej, samozrejme to zadrel. Jeho smola, moja radost, mam to za 1/2 cenu plus asi kupim aj ten luxusny stolik.
Samozrejme, pri tom vsetkom sa zabudlo na ten rozbity alternator, no tak sa zhanalo, narychlo, ako inac. Tu zase excelovala nasa posta - vo stvrtok odoslana zasielka prvou triedou, dorazene, vcera rano, stratilo sa to 3 dni v malackach.
tak dufam, ze v piatok budem moct ten vrak po vlastnych dopravit domov. vcera uz bola napojena skoro cela voda a tak. Uz vidim, ze cely vikend budem spominat imaginarne bytosti, pri tom, ako budem nahadzovat tapacir, ostrekovace, plastovacky a cistit to auto.
takto to nejak vyzeralo, snad sa dostanem do tohto stavu
po tade som to doverne poznal
uz tam skoro nic nieje ale este stale vela toho na rozoberanie
posledna zdokumentovana foto, este som mal zhodene horne prsia a viac sa nestihlo
darca
co ostalo
Vcko pekne polamane, vodiace neboli este "cele"
ono je sranda, ako len v tesneniach vie clovek utopit 300e a to som nekupoval origo za skoro 2x ceny, samozrejme vsetko isiel bosh, elring, victor reinz cize pochybujem, ze nieco bolo zanedbane. retaze a voditka dalsich 500e. Celkom slusna pokladnicka.