Zmenilo sa to, ze sa kupil GrandVoyager, alebo presnejsie je to Town&Country, USA verzia

- IMG_0852.JPG (150.15 KiB) 1658 zobrazení
vyzera tak troska zasednuto, nevyrazne auticko, co mozno casto posobi aj problem, hlavne na obchvate a dialnici kedy ludia neodhadnu rychlost toho auta. Jedna sa o 3,6l V6 motor nepostihnuty ziadnymi eko picovinami. Lahka hlinikova zliatina, variabilne casovanie, napaja 6q automat, pohana bohuzial len predne kolesa. Cele to ma !208kw a 360nm. Tuto 2,1t a 5,2m dlhu kraksnu to rozozenie na 100km/h za nejakych 7sekund a vonkoncom tomu nevadi ani interier plny ludi. Brzdit to vie tiez fajn, ma to vpredu 2 piestove HD strtmene kusajuce do kotucu o priemere 330mm. Celkovo pocit z auta je dost v pohode, predsa sa len jedna o auto vyssej strednej triedy v dost nalozenej vybave Limited. Z priplatkov mi chyba tazne, elektricky skladajuci sa 3. rad sedadiel a stresne okno, ktore sa vylucovalo s 2 stresnymi monitormi, cize mi to vobec nevadi. Co mi ale strasne chyba na tom aute su xenony, bohuzial do US verzie sa nedavali v tom rocniku, pricom v EU ich RT malo od 2008 az do 2010 kedy sa prestalo predavat a FIAT to zacal predavat ako Lancia Voyager. InfoTainment je vcelku zaujimavy. Uconnect ako sa tato sranda vola je vlastne CIC (ano je to ten isty HW aj SW), s tym, ze to pouziva len Business mapy, co setri miesto na disku, ten je o nieco mensi - 30gb vs 80 v CIC, avsak pre MP3 je k dispozicii 20gb a nie 12 ako u CIC, cize z uzivatelskeho hladiska je to vyuzitelnsjeise. bluetooth podporuje ako a2p tak aj hovor, 2usb porty prehravaju mp3, 2 dvdrmky vedia prehravat video selektivne pre kazdy monitor zvlast (auto ma celkovo 3), kedy si pasaziery vedia cez BT sluchadla vybrat co chcu pocuvat. Priplatkova audio sustava ma nejakych 624w, ak by sa to niekomu zdalo malo, tak logic7 v e65 ma 630w, hlavne nejaka klasika, popripade vokalove pesnicky su vcelku zazitok. Auto ma 7 sedadiel, sklapatelnych, je to tzv Stow&GO kedy sa 2 a 3 rad vie pekne zlozit do podlahy a clovek ma k dispozicii !3,5m3. Bohuzial taku fintu skusit neviem, kedze mam pod druhym radom 2x60l LPG nadrze, avsak ak sklopim zadne sedacky, mam loznu plochu skoro 2metre a bez problemov sme sa tam vyspali s manzelkou na vylete. aj v pripade vsetkych 7 sedadiel ma kufro 980cm3 co postacuje
napriklad takto sa zmesti do auta 4xv8 a 1xv12

- IMG_0868.JPG (124.22 KiB) 1658 zobrazení
takto to vyzera, ked je prazdno

- IMG_1092.JPG (112.91 KiB) 1658 zobrazení
Proste idealne rodinne auto, vsetko je manazovatelne z miesta vodica, 3zonova klima, zadne elektricke dvere (ako odsuvacie bocne tak aj 5, vyklopne). Dokonca za tych 13t km ktore som za nejake 4 mesiace aktivneho pouzivania nabehol mi nejak nevadi ta prednokolka, dokonca ani zadna vlecna naprava. Na dialnici aj na rychlostnej ceste sa to sprava uplne zhodne ako e39/e53 do nejakych 140km/h, rychlejsie s tym velmi nejazdim. Nieje to dodavka ako T5, Ducato a lebo Mercedes V, stale je to len prerasteny osobak. Co je super, je, ze auto ma sledovanie mrtveho uhla, bez toho by som to uz parkrat asi rozflakal, totiz za spetak sa dokaze schovat cela superB a clovek ju vobec nevidi. FLA nejak casto nevyuzivam, na dialnici stale nieco predomnou ide a neboli z toho nadseny oprotiiduci kamionisti ktorych to nedetekuje spolahlivo.