... všetko o BMW ...
Patres535 napísal:Opäť sa hlásim, tak zhrnutie čo sa udialo s autom za poslednú dobu.
Vapkou som zmasakroval zadný znak, môžete hádať či som dal nový origo ale from čajnaPrišiel za 2 týždne, takže som nemusel až tak dlho jazdiť s tým otrasom.
Zase performance na výfuku, odstránil som úplne zadný tlmič. Najprv sa mi to zdalo ako kolotoč a chcel som ďalej špekulovať, ale zapáčilo sa mi to a tak to v takejto forme aspoň chviľku nechám.
Zohnal som vodné trubky z modelu bez EGR chladiča tak som to tam našupoval a hneď aj pomenil všetky gumičky na vodnom okruhu, keďže už aj maličko slzilo z toho plastového pičúska čo vychádza z motora pod sánim. Zároveň som nahodil späť visco, bez ktorej som jazdil celú zimu. Teraz sa motor tvári že žiadne EGR nikdy nevidel a všetko vyzerá aj celkom legit.
Tu sa trošku rozpíšem:
Po 2300km vymenený olej v prevodovke, čo malo byť najprv ,,na záruku,, no po výmene mi vylepil chalan faktúru na čelo. 289€ popiči keďže účtujú 10€/liter za olej ×12l. Pritom tam lejú MANNOL za 3,9€/l a filter tuším ALCO.
Tento olej je červený, k prevodovke dodali žltý. Najebal tam aj ten čistič, chvíľu to klepalo na voľnobeh, čo stačilo aby sa spustilo dochladzovanie motora cez el. vrtuľu tak to ma aj motivovalo k nahodeniu visco.
Potom započala výmena, bolo pekne vidieť old/new olej. No išla z toho riadna sračka veru, farbou presne ako brúsna pasta, metalická šedá.
Adaptácie ževraj nemažú. Boli sme sa odviesť po výmene, úctyhodný 1km, lebo mechanik bol unavený, čo mu aj verím, bolo už 21:00. Ukazoval som mu cukanie pri 2->1. Zas som počul to čo už asi 10 krát ,, to si ešte sadne,,. Chcel som mu toho ukázať viacej no to by sme sa museli ísť povoziť aj ďalej ako po ulici kde býva. K tej platbe, dal som mu iba 120€ za prácu. Zvyšok je marža firmy, ktorá sprostredkovala repas. Majú medzi sebou zmluvu, a oni iba dodajú olej, filter, čistič. Všetko robí potom daný servis. S prácou mechanika som bol vážne spokojný, išlo mu to od ruky, rýchlo a kvalitne spravil čo mal, ešte sme aj pokecali popri výmene.
No a ako sa teda tá prevodovka správa,, po výmene oleja sa odstránilo cuknutie za studena 1->2. Radí hladko všetky rýchlosti nahor keď má dobrú náladu. Keď nie tak cukne 3->4, alebo 2->1. Alebo cuká opakovane pri podraďovaní pri dochádzaní na križovatku. Deje sa to iba keď plachtím, ak brzdím nič nie je cítiť. Proste neradí úplne na 100% iba niekedy, fakt neviem vypozorovať čo má nato vplyv. Rozdiel oproti tomu keď som ju po repase založil je 1000 a 1, ale stále to nie je perfektné :/
kkt1 napísal:Kamo mas moj obdiv, kupit si dve starozitne auta (nemyslim v zlom) v automate. Ani jeden nefunguje ako ma a Ty si v kludeVerim, ze ked tato tvoja zivotna etapa skonci a budes riesit nieco ine tak o automat ani nezakopnes.
filipe46 napísal:Ale vieš, keď automat kope už pri kúpe a kupujuci to aj tak kúpi, tak automat nieje na vine ale kupujuci 😃