... všetko o BMW ...
fritolko napísal:ja som mal 245/40 a už bol rozdiel :-/ škoda no ved už dodereš
johnny808 napísal:To sú ale časy pružného zrýchlenia na 4. pr.st. z 80-120 km/h, nie šprint z 0-100... Tak to nie je až také hrozné, aj keď ma to trochu štve.
... v piatok si mal prísť pred tulip, boli by sme traja.
Už len niekedy nabudúce na nejakom stretku, skôr ale cez víkend ako cez týždeň sa mi dá.
nadro napísal:No skúsim zmerať na tej mojej "koze" :-) alebo ako niektorí postujú a porovnávajú tak si pozriem "youtube" video. Pekný deň Janko
johnny808 napísal:Po zasneženej veľkej noci a následnom nepredvídateľnom počasí som sa rozhodol už konečne prezuť na letné gumy.
Po prezutí som spozoroval miernu stratu výkonu, tak som sa to rozhodol číselne zdokumentovať.
Zimné gumy: predok 225/40R18, zadok 225/40R18
Meral som len na benzíne:
1.) 6,78s
2.) 6,94s
3.) 7,10s
priemer = 6,94s
Letné gumy: predok 225/40R18, zadok 255/40R18
1.) 8,96s
2.) 8,56s
3.) 8,60s
priemer = 8,71s
Diameter obutej pneumatiky:
pri 225/40R18 je priemer kolesa cca 620mm
pri 255/40R18 je priemer kolesa cca 660mm
Záver: 4cm na priemere kolesa robia pri pružnom zrýchlení stratu cca 1,77s.
Chyby merania: snažil som sa zachovať rovnaké podmienky merania, chyby ale mohli vzniknúť pri samotnom meraní času na mobile.
Čo sa týka motorickej časti vozidla, povymieňané je tam toho už celkom dosť, cez motor, prevodovku, spojku atď po častejšie oportebované časti auta typu brzdy, tyčky riadenia, ramená, sviečky, filtre a podobné pičoviny ...
Najbližšie ma čaká:
Po technickej stránke:
- výmena axiálnych tyčiek riadenia
- homokineticky klb
- klaksóny
- kúpa hmloviek
Po vizuálnej stránke:
- prečalúdnenie sedačiek a volantu
- striekanie nárazníkov a kapoty. Resp. už len tieto diely mi chýbajú k celolaku
- detainling
- keramická ochrana laku
Do budúcnosti:
- už len samosvor mi ku šťastiu chýba
Pripojím dodatočne aj nejaké fotky z mobilu
kukurus napísal:Nadhera! Kukam ze pekny topic penazi, no konicek je konicek, a mna to caka tak isto, ale velmi sa mi paci ze auticko dostava co ma. Mimochodom ten repas kardanu a vsetko okolo hnacieho ustrojenstva ta kolko vyslo prosimta. Dakujem
johnny808 napísal:Dajú sa tam veru rýchlo utopiť peniaze. Je to diagnóza byť bmw pozitívny... poslal som ti SS.