Už to bude pár mesiacov tak trochu aktualizujem príbeh.
Zadné pružiny: Ako som už dávnejšie vravel/písal na aute som už menil hádam všetko, okrem pružín a tlmičov. No tak prišla rada aj na to. Pružiny už prestali plniť svoju funkciu a prejavili to tým, že tlmič mi prešiel až do kufra. Tak prišiel ich čas. Problém nastal čo tam mám dať, akú značku. A čo som tam vlastne mal? Neklesne mi potom auto alebo nezdvihne sa? A tak som vytiahol jednu pružinu, zmeral som jej dĺžku a objednal športové febi bilstein nakoniec. Zistil som, že štandardné pružiny a športové majú rovnakú dĺžku, rozdiel je len v tom, že športové majú o jedno vinutie naviac. Preto sú aj tuhšie. Ja som mal štandardné ale objednal som športové. Rozdiel je citeľný, ale nie je to až nepohodlne tvrdé. Sú síce tvrdšie ale dá sa to zniesť, takže spokojnosť.
Lišta osvetlenia špz: Prestala svietiť. Nehodlal som sa ale vzdať bez boja a rovno objednávať druhú. A tak som ju rozobral a pomeral káble. Jeden bol odhrdzavený a tak som ho prepojil novým a lišta funguje ďalej, ako nová

. Pri príležitosti jej rozobrania som vymenil staré tesnenie za nové a ošetril hrdzu na kufri, ktorá bola po jej rozobraní.
Vrtuľa chladiča: Už dávnejšie bola na pláne jej výmena, lebo stará fungovala tak, že išla neustále, keď bola napojená. Výmena za novú sa problém vyriešil.
Brzdy, tento krát predné: Zodral som ich čo to dalo

. Pri prezúvaní zimných kolies za letné som si povedal že ešte leto vydržia a pred zimou ich už vymením. Platničky vyzerali byť ešte OK, tie vonkajšie. Vnútorné boli ale viac zodraté, ako by som čakal. A tak sa stalo to, že začali vydávať rôzne zvuky. Preto som hneď objednával nové a ani som nezisťoval príčinu, lebo mi bola hneď jasná. Po ich rozobratí sa niet čo čudovať

.
Predné svetlo: Táto časť príbehu je na dlhšie. Po výmene pružín sa stalo to, že bolo treba na novo nastaviť výšku svetiel. Ľavé som nastavil v pohode ale nastaviť pravé nešlo. Točil som skrutkou čo to šlo ale výška svetla zostávala rovnaká. Kde je problém, som si hovoril. A tak som rozobral svetlo na komplet podľa roznych návodov na nete a problém som našiel. Ešte som ale netušil aký veľký problém to bude. Bola zlomená plastová skrutka zakončená ozubením, ktorá práve slúžila na nastavovanie výšky svetiel. Táto skrutka je súčasť svetla a samostatne sa nepredáva. Zohnať ju je tiež problém, keďže málo kto rozpredáva predfaceliftové xenónové svetlo na náhradné diely. A tak skrutku som dal zalepiť jednému známemu, čo lepí modeli a má skúsenosti s epoxidmi. Zalepiť sa ju podarilo, ale keďže skrutka namáhaná na ťah + ešte keď pridám ďalšie namáhania spôsobené za jazdy vozidla obával som sa o jej životnosť. A svetlo rozobrať bez poškodenia je celkom dosť problém. Mne sa to síce podarilo ale opakovaním by sa mohlo poškodiť a to som nechcel riskovať. Preto ma napadlo ju dať vyrobiť. Najlepšie by bola kovová. Nepoznal som ale ľudí, čo by to vedeli spraviť. A dať to nejakej firme vyrábať s tým, že potrebujem jeden kus, no bolo by to drahé sa obávam a ešte väčší problém by bol nájsť niekoho, kto to spraví (aspoň pre mňa bol). Našťastie mám známeho ktorý má 3D tlačiareň. A tak som skrutku namodeloval a vytlačila sa. Je na 1/2 kovová a 1/2 plastová. Závit je z kovu a tá zadná časť je vytlačená. Tvrdosťou je ten vytlačený plast tvrdší ako originál, takže je to ešte lepšie ako originál

.
BIG BMW: Udalosť na ktorú som sa veľmi tešil a nesklamala ma. Najskôr chcem poďakovať facebookovej skupine "BMW E46 Coupe CZ" a jej zakladateľovi, vďaka ktorej som spoznal nových BMW pozitývnych ľudí a získal nové zážitky a nápady. Zraz jedným slovom super. Účasť okolo 350 čo som počul, s toho 3 autá zo slovenska (čo som spozoroval). Ja, Roman804 na E92 M3 a ešte jeden na e46 coupé, ktorého som však nepoznal.
Show and shine - tu som sa nezúčastnil, keďže auto bežne používam a preto sú tam malé vizuálne nedostatky. A urobil som správne. Bola tam jedna e46 pofacelift v rovnakej výbave a farbe + šíber v stave akoby včera opustila výrobnú linku. Fakt zážitok ju vidieť, skončil s pohárom v ruke spomezdzi E46 M3 tiež v top stave. 2 roky ju dolaďoval, v zime nejazdí, garážuje, proste topka. Potom tam ešte prišiel nemec na G-poweri ktorý to zaklincoval.
RZ - zúčastnil som sa a skončil na 11 mieste spomedzi 37 áut celkovo, na 4. mieste vo svojej kategórii. Predomnou boli len E30 a jedna E46 M3 V10 ktorá nemala konkurenta takže spokojnosť. Ale hlavne som si to užil.
Šprinty - tu sa mi aspoň potvrdilo, že auto je relatívne v poriadku, keďže časy s ostatnými 330ci boli podobné

.
Slalom - bohužiaľ som sa nemohol zúčastniť, lebo som mal plný kufor vecí, ktoré som nemal kam dať. Nabudúce ale isto chcem ísť. Išiel sa paralelný slalom vyraďovacím spôsobom. Síce by som proti borcom na E30 nemal šancu ale škoda no. Do budúcna to musím nejako poriešiť.
Záver - organizačne veľmi zvládnutý zraz a škoda že niečo podobné nie je aj na slovensku. Resp. býval na Dobrej Nive :-/. Ak sa bude dať rád pôjdem aj o rok.