... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Michal_01
Autor témy
Auto: BMW e36 325i
Kraj: Zahraničie

Re: [E36 325i] - Daily DRIFTER

Pondelok, 17. Júna 2013, 19:15

Tak jsem dnes trochu popojel, šrouby co drží brzdu k těhlici s novým nářadím povolené i na druhé straně :smile: , co je horší vytlačil jsem jeden pístek a až pak mi došlo, že druhou stranu už němám jak vytlačit - měl jsem to udělat zároveň, takže budu muset nejprv složit jednu stranu a pak opakovačka na druhé, co už...

No hlavně dneska jsem ušetřil dalších pár kilo a práci motoru - části klimy z motorového prostoru jsou fuč :)

Chuděra rozdělaná :P snad po víkendu už budeme zase jezdit :smile:
Obrázok

Hned je tam víc místa bez zbytečností :D
Obrázok

A pěkných 13 kilo dole :smile: s chladičem mi naštěstí pomohl procházející kamarád, jinak bych ho z tama tahal ještě teď :smile:
Obrázok

A hlavně el. větrák z klima chladiče, co půjde na chladič vodní se zapínáním z kabiny, tak snad už bude přehřívání konec :smile:
Obrázok

Aston
Auto: e36
Kraj: Nitriansky

Utorok, 18. Júna 2013, 21:54

ide ti to pekne, len na videu s vnutra sa to tazko rospoznava :D ja som nenabral odvahu vyhodit klimu von :D obcas sa vozim na bajeri aj na dlchsie trasi a nie len po letiskach takze trosku ten komfort som si ponechal :D na tom ISku si mal tiez zvarosvor??? lebo uvazujem ze vyhodim svor a dam otvoreny diff a zavarim ho.

Michal_01
Autor témy

Streda, 19. Júna 2013, 14:38

Díky no jo, už jsem konečně zjistil jak kameru lépe nastavit a jak video nahrát, příště už by to mělo vypadat líp :smile:
No já s tím taky normálně jezdím ale klima mi nějak nesedne rači mám otevřené okna do kořán :D Tady jsem měl rozhodnutí o to lehčí, že byla někde netěsnost a byla bůhví jak dlouho vyteklá...
Taky je ten chladič celkem hustý takže teoreticky brání volnému průtahu vodního chladiče, tak jen doufám, že s přehříváním bude konec :smile:

Jo jo na tom ISu byl taky zvarosvor, původní 3.45. Jen jestli do toho půjdeš tak snad ti nebude vadit to žvejkání-trhání v pomalých zatáčkách, třeba výjezd z parkoviště a takové ty pohledy okolojdoucích ,,co tomu propána je´´ , dvakrát se mi stalo, že nějaký pán ke mě i přišel a upozornil mě, že mi asi přibrždujě jedno zadní kolo :mrgreen:

Michal_01
Autor témy

Pondelok, 1. Júla 2013, 20:06

Tak menší up, nebylo moc času přes týden naštěstí máme teď 2 týdny dovolenou, tak sem jsem se do toho pustil :smile: . Jestli vše půjde jak má tak tento víkend pojedu auto otestovat do Mošnova a jak nebude problém pojedu místo opalovačky u vody na závody do Sosnové :smile: no od toho mě ještě nějaká ta práce dělí....

Takže, přídavný ventilátor z klimi je již na svém místě jak nejjednodušeji to šlo, dole na chladiči jsem si vyrobil dorazy a nahoře jednu packu uprostřed chladiče, takže se dá ventilátor jednoduše vyjmout pomocí jednoho šroubku :thumbup:
Obrázok

Do interiéru jsem natáhl káble přes pojistku a přepínač si udělal takový pěkně nenápadný vedle asc :smile:
Obrázok

No a neméně důležitá věc, levá strana brzd je hotová, jak už jsem psal, kotouče i desky Ferodo s novým těsněním pístku a prachovkou, druhá strana je už taky sundaná a právě schne první vrstva :smile:
Obrázok

Ve středu by ještě měla přijít hydraulická ručka, tak ji snad stihnu zapojit do nedělě a můžu vyrazit :smile:

fritolko
Auto: X3 E83
Kraj: Žilinský

Pondelok, 1. Júla 2013, 20:21

Obdivujem ludi co sa do niecoho takehoto pustia:) Auticko pekne, som zvedavy na dalsi priebeh :wink:
Vela peknych driftov a spalenych pneumatik prajem :smile:

Michal_01
Autor témy

Sobota, 20. Júla 2013, 21:24

No po delší odmlce už je auto konečně provozu schopné, no nebylo to jednoduché :-# . Přední brzdy jdem dodělal už v pohodě a potom jsem se hned pustil do ruční hydrauliky abych stihl můj plán, došla na druhý den :)
Obrázok

Uploaded with ImageShack.us
Za malé plus jsem měl fakt, že došla s brzdovým válečkem Wilwood a ne jenom s tím bezejmeným co byl na internetu vyfocený. Sranda mě ale rychle přešla po tom, co jsem šel udělat brzdové trubky, totiž Wilwood je anglická značka, která používá jiné míry a tak neměli odpovídající holendr na vstup, nevím proč to nepřišlo s redukcí na naše míry jako na výstupu... a tak sem po dlouhé době vytáhl bycikl a najezdil to co za půl roku v jeden de, když sem se to pokoušel všude možně sehnat. Nakonec se nepovedlo a 3 dny sem nemohl nic dělat protože byl u nás svátek...
Holendr jsem po víkendu sehnal až v jedné specializované prodejně 60 km od mého bydliště.
No... konečně bylo všechno připraveno včetně nových hadiček a kostek ze škodovky :)
Obrázok

Nemalý problém byl už jen ty trubky vytahat, protože šroubové spoje na 20 let starém autě si asi dokážete představit, no povedlo se i když s obtížemi trubky byli natahané, takže směle na odvzdušnění, no a co nevidím na pravém brzdiči ,,nebyl´´ odvzdušňovák, byl urvaný a před očištěním prostě nešlo vidět, že by tam kdy nějaký byl, opravdu sem na to hleděl, ten musel být ,,pryč´´ už nějaký ten rok, takže brzdič dolů a pomoci navařené matky se mi ho podařilo odšroubovat a to samé na druhé straně, kde sice byl ale urval se jak máslo, někdo přede mnou ho nesmyslně dotáhl (z kulaté dírky na průtok kapaliny byla placka).
Obrázok

Obrázok

Obrázok

Takže všechno opět tak jak má být a šlo se na odvzdušnění, no co se nestalo, z jedné kostky teklo, holendr sem dotahoval a přitahoval tak dlouho až sem kostku strhnul, koupil jsem další a opět to samé a až pak jsem zjistil, že pán co mi to dělal mi dal ten jeden holendr jiný, byl jen o malinký kousek menší takže tam šel zašroubovat ale ne tak pevně jak by měl(při silném dotáhnutí se jakoby zlomil), takža opět už naohýbanou trubku vytáhnout a dát mu to předělat. Z nějakého důvodu mi tu trubku srovnal i na straně, kde holendr zůstával, takže se samozřejmě při opětovném pokusu o stejné ohyby ,,lámala´´ - placatěla, takže znova vrtat otvory na držáčky a pár zbytečných dír v podlaze ](*,) , no kolem a kolem ručák byl v autě :)
Obrázok

Po zběžném vyzkoušení na příjezdovce, vše konečně fungovalo :smile: . Tak sme se ještě dneska vydali na plácek do Mošnova. No co čert nechtěl už jednou mnou meněný chladič prdnul, konkrétně nádobka těsně před Mošnovem. Takže nazpět na laně... Ještě dneska jsem to za poimocí kamarádů vyměnil za ten starý, který tekl ve spojích plastové části k samotnému tělesu, stačilo to jen zpátky zaklepat a sikama zmáčknout a k našemu překvapení už netekl a auto je teda snad opravdu pojízdné...
Obrázok

Samozřejmě se nabízí otázka proč to prasklo, jestli náhodou nemám fouklé těsnění, zatím těžko říct no... Hadice se nijak nepřirozeně nenafukovali a zatím odzkoušeno jen tůrováním na místě a krátkou ostrou projížďkou, tak snad to bude v pořádku \:D/

2RBA
Auto: e91/e46
Kraj: Košický

Nedeľa, 21. Júla 2013, 10:10

pekne :thumbup:
IG/YT/FB : #WRBAFILMS

Michal_01
Autor témy

Nedeľa, 21. Júla 2013, 17:47

Tak dneska úspěšná 150km projížďka, nic neteče všechno funguje, tak snad o tak zůstane :smile:
Taky sem nahodil nový nárazník v barvě je v rožku prasklý a páskama stáhlý ale za 12 euro neber to :D koneckonců aspoň bude do foroty až ho zas někde uvalím :bmwball:

Tak nějaké fotečky ať se nezapomene jak to vypadá i na kolech :D
Obrázok

Obrázok

Obrázok

KKKuba
Auto: BMW E34 M50B25

Nedeľa, 21. Júla 2013, 18:44

Ten chladič kup novej, starý bejvají zarostlý a pak to blbě chladí, měl jsem podobnej problém.. Jinak auto hezký, rukama očividně taky umíš něco udělat, držím palce ;)

Ještě jeden dotaz-dá se s tím diferákem normálně jezdit? Doteď jsem žil v přesvědčení že s tím nezatočíš..

Michal_01
Autor témy

Nedeľa, 21. Júla 2013, 19:15

Díky :smile: .Ten chladič co tam je teď vypadá jako nový - musel být měněný, spíš mám obavy z toho, že se zase povolí v tom spoji, kort, když už se jednou rozjel, takže uvidím časem jestli nezačne prosakovat, hold kvalitní nový chladič je celkem drahá sranda....

A ano s tím diferem se dá normálně jezdit, vím, občas si lidi myslí, že se to bude chovat jako třeba na lehké čtyřkolce (atv) s náhonem jenom na zadek, tam když se zadek uzavře na betoně to opravdu hrne předek a nejde s tím zatáčet, no čumák u auta je váhou někde jinde, takže tam není ani sebemenší náznak nějakého hrnutí, jediné momenty, kdy to při normální jízdě vadí jsou výjezdy z parkovišť a vůbec pomalé zatáčky, jedno kolo se jakoby žuje - přeskakuje, tady to jde třeba pěkně slyšet ze začátku.

https://www.youtube.com/watch?v=5yWq6nXriyA

lukaslh
Auto: 325i coupe + 318ti

Nedeľa, 21. Júla 2013, 19:57

pekne :thumbup: dufam ze si coskoro zadriftujeme aj v reali..... :smile:
325i coupe na drift: pribehy-nasich-aut/drift-t91470.html
ROZPREDÁM E36 318ti na diely predaj-nd-bmw/e36-nd-t108442.html

Michal_01
Autor témy

Nedeľa, 28. Júla 2013, 16:43

Tááák, konečně se práce zůročili a auto mi dnes udělalo jenom radost :smile: Byl jsem zablbnout v Mošnově, všechno fungovalo, ručka super, chladič neteče a zvládá uchladit i bez zapnutého el. ventilátoru, no prostě všechno hraje :D A konečně cítím, že to začínám dostávat pod rukáv \:D/ . Škoda, že jsem měl jen 6 gum, na ,,brankové´´ trati, kterou jsem si pak postavil z pneumatik mě to moc bavilo, tak už ať je další víkend, rovnou postavit trať a jezdit :D .
Tady malé videjko zvenku ze zahřívačky :smile: , bude delší zevnitř auta, i když obraz ani zvuk opět není hitparáda to ještě musím pořešit...
No a pár foto :))
http://www.youtube.com/watch?v=7Rp-XLRq ... e=youtu.be

Klídek před bouří :p
Obrázok
Bohužel jediné akční foto :smile:
Obrázok
No a trochu toho dýmu :D
Obrázok

A co zbylo :lol:
Obrázok
Nevyhnul jsem se ani decentnímu poškození laku od rozcárané pneu, no co, šrámy z boje :smile:
Obrázok

Michal_01
Autor témy

Nedeľa, 28. Júla 2013, 19:57

Slíbené videjka :) První jenom kolečka - osmičky, cirka od druhé minuty začnu pokoušet i ručku :smile: a později nastoupí i spolujezdec s kterým to pěkně hází na kožené sedačce :lol:
Druhé je na postavené trati z pneumatik což už je trochu větší zábava :smile: , příští týden znovu :D

http://www.youtube.com/watch?v=hnh07srngRs

http://www.youtube.com/watch?v=Cem1ddf- ... e=youtu.be

lukaslh
Auto: 325i coupe + 318ti

Nedeľa, 28. Júla 2013, 21:27

super len tak dalej :thumbup: len volant skus potiahnut a pustat, nech si nedolames prsty :smile: a spojku mas seriovu ? zvlada to nepresmykuje ?
325i coupe na drift: pribehy-nasich-aut/drift-t91470.html
ROZPREDÁM E36 318ti na diely predaj-nd-bmw/e36-nd-t108442.html

Michal_01
Autor témy

Nedeľa, 28. Júla 2013, 21:35

Díky, spojka to zatím zvládá bez problémů i kopance :smile:

Já bych toho ,,zkusil´´ rád strašně moc :D všemožné teorie mám až nad hlavu (ostatně taky jezdím lfs ;) ) chce to prostě jezdit :smile:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 29 neregistrovaných