No po delší odmlce už je auto konečně provozu schopné, no nebylo to jednoduché

. Přední brzdy jdem dodělal už v pohodě a potom jsem se hned pustil do ruční hydrauliky abych stihl můj plán, došla na druhý den :)

Uploaded with
ImageShack.usZa malé plus jsem měl fakt, že došla s brzdovým válečkem Wilwood a ne jenom s tím bezejmeným co byl na internetu vyfocený. Sranda mě ale rychle přešla po tom, co jsem šel udělat brzdové trubky, totiž Wilwood je anglická značka, která používá jiné míry a tak neměli odpovídající holendr na vstup, nevím proč to nepřišlo s redukcí na naše míry jako na výstupu... a tak sem po dlouhé době vytáhl bycikl a najezdil to co za půl roku v jeden de, když sem se to pokoušel všude možně sehnat. Nakonec se nepovedlo a 3 dny sem nemohl nic dělat protože byl u nás svátek...
Holendr jsem po víkendu sehnal až v jedné specializované prodejně 60 km od mého bydliště.
No... konečně bylo všechno připraveno včetně nových hadiček a kostek ze škodovky :)

Uploaded with
ImageShack.usNemalý problém byl už jen ty trubky vytahat, protože šroubové spoje na 20 let starém autě si asi dokážete představit, no povedlo se i když s obtížemi trubky byli natahané, takže směle na odvzdušnění, no a co nevidím na pravém brzdiči ,,nebyl´´ odvzdušňovák, byl urvaný a před očištěním prostě nešlo vidět, že by tam kdy nějaký byl, opravdu sem na to hleděl, ten musel být ,,pryč´´ už nějaký ten rok, takže brzdič dolů a pomoci navařené matky se mi ho podařilo odšroubovat a to samé na druhé straně, kde sice byl ale urval se jak máslo, někdo přede mnou ho nesmyslně dotáhl (z kulaté dírky na průtok kapaliny byla placka).

Uploaded with
ImageShack.us

Uploaded with
ImageShack.usUploaded with
ImageShack.usTakže všechno opět tak jak má být a šlo se na odvzdušnění, no co se nestalo, z jedné kostky teklo, holendr sem dotahoval a přitahoval tak dlouho až sem kostku strhnul, koupil jsem další a opět to samé a až pak jsem zjistil, že pán co mi to dělal mi dal ten jeden holendr jiný, byl jen o malinký kousek menší takže tam šel zašroubovat ale ne tak pevně jak by měl(při silném dotáhnutí se jakoby zlomil), takža opět už naohýbanou trubku vytáhnout a dát mu to předělat. Z nějakého důvodu mi tu trubku srovnal i na straně, kde holendr zůstával, takže se samozřejmě při opětovném pokusu o stejné ohyby ,,lámala´´ - placatěla, takže znova vrtat otvory na držáčky a pár zbytečných dír v podlaze
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)
, no kolem a kolem ručák byl v autě :)

Uploaded with
ImageShack.usPo zběžném vyzkoušení na příjezdovce, vše konečně fungovalo

. Tak sme se ještě dneska vydali na plácek do Mošnova. No co čert nechtěl už jednou mnou meněný chladič prdnul, konkrétně nádobka těsně před Mošnovem. Takže nazpět na laně... Ještě dneska jsem to za poimocí kamarádů vyměnil za ten starý, který tekl ve spojích plastové části k samotnému tělesu, stačilo to jen zpátky zaklepat a sikama zmáčknout a k našemu překvapení už netekl a auto je teda snad opravdu pojízdné...

Uploaded with
ImageShack.usSamozřejmě se nabízí otázka proč to prasklo, jestli náhodou nemám fouklé těsnění, zatím těžko říct no... Hadice se nijak nepřirozeně nenafukovali a zatím odzkoušeno jen tůrováním na místě a krátkou ostrou projížďkou, tak snad to bude v pořádku