... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Imi
Kraj: Košický

Re: [E46 318ci] coupe ....alternator repair a krytky ALPINA

Streda, 26. Marca 2014, 22:05

Paradny pribeh =D> . Zaujimalo ako si rozbehal tempomat na m43 kedze mam tiez ten motor. Nakodovany ho mam, len neviem co vsetko mi treba k funkcnosti. Zevraj motorcek a novu klapku? Je to pravda? Odkial to zozeniem za normalnu cenu. Vdaka za odpoved O:)

jozko2828
Autor témy
Auto: BMW E46 Coupe
Kraj: Bratislavský

Streda, 26. Marca 2014, 22:23

Dik ale este zdaleka nekoncim kedze autiak este potrebuje nejake tie vecicky aby som bol spokojny (co ja aj tak nikdy nebudem kedze vzdy je co vylepsovat)... ohladne tempomatu, v zasade par ludi ma presviedcalo ze je to drahe a je to pre toto auto zbytocne.. :roll: hlupost :roll: #-o ... idealne je buracka alebo anglicak kedze nie je problem zohnat motorcek alebo riadiacku tempomatu (tu ti mozem aj darovat za jedno pivecko alebo flasu vina :mrgreen: ) skor je problem zohnat spojkovy snimac a skrtiacu klapku kedze ta ktoru aktualne mas je verzia pre jedno lanko a ty potrebujes pre dve... diely vies zohnat aj cez allegro ale nikde som ich nevidel spolu kedze potrebujes nie len to ale samozrejme jednotlive konektory (da sa to rozchodit aj bez nich ale je to o dost dlhu robotu naviac E46Feri by ti vedel povedat kedze mi to zapajal) samotne zapojenie sa uz potom da lebo tie nase bmw su v tomto skvelo riesene ze aj ked nieco nemaju vo vybave tak rataju s tym ze si to dotycny moze dorobit... cize zhrnute a podciarknute - skrtiaca klapka, motorcek tempomatu, riadiaca jednotka, spojkovy snimac, konektory a cca. tri styri hodiny plus nakablovanie. Multifunkcny volant je samozrejmostou ale mas v podstate styri varianty tych volantov ake si vyberies cize staci ti len ramienko s multifunkciou bez bagu (vyjde lacnejsie a bag pouzijes svoj)... se vsim vsudy by si sa mal zmestit cca. do 150 eur... pocit na nezaplatenie.. :thumbup:
H&R Cup kit and sway bars / Strongflex red and Powerflex / ALPINA rims / Brakes Zimmermann Sport / Custom Strut Bars ALPINA / JaFer Exhaust System / ALPINA packet / Individual Wood Trim / Diff 3.73:1

e46fero
Auto: BMW e46 320d touring

Štvrtok, 27. Marca 2014, 00:09

Jasné pocit na nezaplatenie a zo zapojenia nemaj strach je to jednoduchšie ako sa to zdá :thumbup: . Jožko alternator si uz nahodil? =D>

jozko2828
Autor témy

Štvrtok, 27. Marca 2014, 00:12

Zajtra sa chystam na to a ak vsetko dobre pojde [-o< supnem aj krytky a auto ide na lakovacku...
H&R Cup kit and sway bars / Strongflex red and Powerflex / ALPINA rims / Brakes Zimmermann Sport / Custom Strut Bars ALPINA / JaFer Exhaust System / ALPINA packet / Individual Wood Trim / Diff 3.73:1

e46fero

Štvrtok, 27. Marca 2014, 00:32

Parada tak na zraz pôjdeš v plnej parade :thumbup:

jozko2828
Autor témy

Štvrtok, 27. Marca 2014, 00:36

Uvidime ako budu dengy, tuke, love, skvara, zobani, money a tak no... :-k ale aspon dovolenku mam vybavenu... \:D/

Jeffri
Auto: E46 318Ci
Kraj: Trnavský

Re: BMW E46 coupe 318ci... pracujeme naplno.... :)

Štvrtok, 27. Marca 2014, 00:52

jozko2828 napísal:
Chlapci detailing ma caka v podobe lakovacky zacatkom aprila ked budem mat vsetko v aute... :D a kedze auto ma kvitnuce miesta tak preto tie divne upravy... ono trosku blbsie sa to foti ale skusim hodit jednu foto bez uprav.... :D

Ty kokos pekná rakovina na tom blatníku... našťastie ja som bez hrdze :-)

jozko2828
Autor témy

Štvrtok, 27. Marca 2014, 00:59

Kazdy mame nieco ... nepoznam 14 rocne auto bez chyb... :wink:

Imi
Kraj: Košický

Štvrtok, 27. Marca 2014, 08:20

jozko2828 napísal:
Dik ale este zdaleka nekoncim kedze autiak este potrebuje nejake tie vecicky aby som bol spokojny (co ja aj tak nikdy nebudem kedze vzdy je co vylepsovat)... ohladne tempomatu, v zasade par ludi ma presviedcalo ze je to drahe a je to pre toto auto zbytocne.. :roll: hlupost :roll: #-o ... idealne je buracka alebo anglicak kedze nie je problem zohnat motorcek alebo riadiacku tempomatu (tu ti mozem aj darovat za jedno pivecko alebo flasu vina :mrgreen: ) skor je problem zohnat spojkovy snimac a skrtiacu klapku kedze ta ktoru aktualne mas je verzia pre jedno lanko a ty potrebujes pre dve... diely vies zohnat aj cez allegro ale nikde som ich nevidel spolu kedze potrebujes nie len to ale samozrejme jednotlive konektory (da sa to rozchodit aj bez nich ale je to o dost dlhu robotu naviac E46Feri by ti vedel povedat kedze mi to zapajal) samotne zapojenie sa uz potom da lebo tie nase bmw su v tomto skvelo riesene ze aj ked nieco nemaju vo vybave tak rataju s tym ze si to dotycny moze dorobit... cize zhrnute a podciarknute - skrtiaca klapka, motorcek tempomatu, riadiaca jednotka, spojkovy snimac, konektory a cca. tri styri hodiny plus nakablovanie. Multifunkcny volant je samozrejmostou ale mas v podstate styri varianty tych volantov ake si vyberies cize staci ti len ramienko s multifunkciou bez bagu (vyjde lacnejsie a bag pouzijes svoj)... se vsim vsudy by si sa mal zmestit cca. do 150 eur... pocit na nezaplatenie.. :thumbup:

Ejha, necakal som, ze az tolko roboty s tym je. MF volant uz mam davno nahodeny + nakablovany. O starost menej :D . RJ tempomatu ak by si mi vedel darovat tak to by som sa dost potesil a na nejakom najblizsom zraze odvdacil (Dobra niva a pod...). Uz mi ostava zohnat len spojkovy snimac, motorcek a skrtiacu klapku.. Mas nahodou vyrobne cislo tych suciastok, nech sa mi to hlada lahsie? Dakujem :)

jozko2828
Autor témy

Štvrtok, 27. Marca 2014, 08:41

http://bmwfans.info/partscatalog/E46Sed ... se_control
Tu je kompletny retrofit okrem tej klapky .... spojkovy snimac je 10tka (zvysok ti viem dat a treba uz len skrtiacu klapku, konektory a kable...)

http://forum.e46fanatics.com/showthread ... 160&page=5 takto vyzera klapka ktoru potrebujes...

http://mariuszm.drl.pl/BMWE46cruisecontrol.pdf a manual podla ktoreho to spojazdnis...

Ked to vsetko pozapajas tak by to to malo slapat akurat ze nie je zakresleny ako sa dava spojoovy snimac takze 99% ludi.ho da opacne takze tam byva najcastejsia chyba ak to nejde (aj u mna to tak bolo a upozornil ma na to flasho ktory je v tomto okrem ineho macher). Kazdopadne chce to hlavne trocha skusenosti s so elektrickym zapajanim takze ak budes mat diely nie je problem. Na 99% budem na zraze v Senici takze tam ti to mozem urcite posunut kedze Niva je daleko... :roll:

jozko2828
Autor témy

Štvrtok, 27. Marca 2014, 12:47

Dnes nahodeny alternatoris a beriem auto na lakovacku a plus nalepene krytky kolies alpina... takze fatam buduci tyzden ze s hajeckom nahodime zadny a predny spojler... [-o< ... urcite buduci tyzden ked sa mi vrati auto este vyberiem sedacky a domontujem tam drziaky a napinaky pasov ktore som tam nedal... #-o a podla penazi uvidime ci sa podari aj grafika alpina... :-k
Zatial par foto slubeneho alternatora a krytiek... :bmwball:
Prílohy
IMG_20140327_123610.jpg
IMG_20140327_123449.jpg
IMG_20140327_122930.jpg
IMG_20140327_122820.jpg

e46fero

Štvrtok, 27. Marca 2014, 13:23

=D> Foto na kolách =D> a alternator náhodný fachčí všetko ako má. ?

jozko2828
Autor témy

Štvrtok, 27. Marca 2014, 13:30

Foto na kolach dodam vecer a altik by mal ficat, kontrolka zhasla a po skusobnej jazde ok.. hadam nebude taky hajzle aby ma nechal na ceste za lakosom... =D>

nadro
Auto: BMW E46 320 touring
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 27. Marca 2014, 20:44

jozko2828 napísal:
Foto na kolach dodam vecer a altik by mal ficat, kontrolka zhasla a po skusobnej jazde ok.. hadam nebude taky hajzle aby ma nechal na ceste za lakosom... =D>

UZ je večer a fotky nikde :smile:
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

e46fero

Štvrtok, 27. Marca 2014, 20:46

:D aj ja netrpezlivo čakám :D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných