... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
arg7
Autor témy
Auto: E46 320d limo
Kraj: Košický

Re: [E46 320d]Classy - 200k sa blizi - Nova spojka, zotrvacn

Pondelok, 3. Marca 2014, 10:40

:arrow: 03/2014
Takze po dlhsej odmlke sa ozyvam s mensim updateom. Auto dostalo novu spojku so zotrvacnikom - spojka je komplet nova, zotrvak je zanovny s minimalnym najazdom. Po vymene sa na aute jazdi ovela prijemnejsie ako predtym, ide dobre do otacok, otacky nepadaju, taktiez rozjazdy na 1tke su uplne plynule. Vymenili sa aj ulozenia riadiacej paky a tiahla.
Co ostalo su este vibracie na neutraly a rozkyvanie auta pri vypinani, cize silnetbloky motora :? . Uz boli menene pred rokom, ale tipujem,ze ich znicil rozbity zotrvak, takze sa vymenia pri blizkej vymene oleja a filtorv :-"

Auto ma novu STK/EK platnu do 02/2016 - vsetko bolo ok, az na kontrolku nefungujceho ABS+ASC (smaozrejme par € to vyriesilo).
Prílohy
IMG_4343.JPG
IMG_4389.JPG
IMG_4392.JPG
IMG_4396.JPG

Junior
Auto: BMW 318d
Kraj: Trenčiansky

Re: [E46 320d]Classy - 200k sa blizi - Nova spojka, zotrvacn

Pondelok, 3. Marca 2014, 22:15

je ešte niečo, čo si na aute nevymenil? :) ukážkový servis :thumbup:
ale nás tu je... Junior

arg7
Autor témy

Re: [E46 320d]Classy - Letny servis

Pondelok, 7. Júla 2014, 12:57

:arrow: 07/2014
Par veci ktore sa na aute menili za poslednych par dni:
- menila sa kufrova lista SPZ, kedze mi ju nejaky uboziak u*ebal ](*,). Auto dokonca parkovalo pod balkonom, cize musel to urobit v noci. Chvalabohu,ze neposkodil lak a nestikol konektory. Listu som kupil od klubaka. Dokupili sa aj Xenon LED-ky do osvetelenia.

- vymenil sa olej (Mobil 3000X 5w-40), olejovy a palivovy filter (MANN), udrzba sportoveho K&N filtra

- zacala mi unikat chladiaca kvapalina, zistilo sa ze odislo nejake par-eurove tesnenie na hadici pri EGR. tesnenie vymenene a zatial kontrolka nesvieti :thumbup: .

- vymenil sa predny BMW znak na kapote

- minuly vikend sa sa konecne dokopal k jarno-letnemu upratovaniu - tepovanie interieru, clayovanie, lestenie (Autoglym SRP), voskovanie (Dodo Juice Purple Haze) a finishovanie (Dodo Juice red mist detailer). Foto pridam nizsie 8)

Tot vsio :wink:
Naposledy upravil/-a arg7 v Pondelok, 7. Júla 2014, 13:16, upravené celkom 2 krát.

arg7
Autor témy

Re: [E46 320d]Classy - Letny servis

Pondelok, 7. Júla 2014, 13:04

:-"
Prílohy
fotka 1.JPG
fotka 3.JPG
fotka 4.JPG
fotka 2.JPG

arg7
Autor témy

Re: [E46 320d]Classy - Zhavice aneb ako som usetril stovky e

Pondelok, 8. Decembra 2014, 11:34

:arrow: 12/2014
Na vymenu zhavicov som sa chystal uz od leta, kedy mi diagnostika vyhodila 1 nefunkcny. Kedze v lete som to nijak nepocitoval, nechaval som vymenu na zimu, co sa mi skoro velmi vypomstilo. Posledny tyzden auto po starte zacalo mat na volnobehu nepravidelny chod (akokeby slo na 3 valce), takze som urychlene objednal zhavice NGK D-power 32 (ako vzdy jarods) a odniesol auto k mechanikovi. Ten mi po par hodinach cely nestastny volal, ze posledny 4.zhavic sa zlomil a bude musiet ist pravdepodobne dole hlava - co by znamelo cca -500€ az 600€ z mojej penazenky, ale ze ho este skusi nejak vyvrtat a urobi vsetko co sa da. Ja som sa cely vikend modlil, aby sa mu to nejak podarilo, co sa nakoniec aj stalo. \:D/

Takze take skromne odporucanie pre vsetkych traktoristov s dizlami, nenechavajte vymenu zhavicov na poslednu chvilu a radsej zainvestujte tych par desiatok € kazde 2-3 roky preventivne - usetri vam to velavela eur.

Fotku toho zmrda zlomemenho nemam, ale vyzeral strasne, zavit zapeceny a koncovka doslova ohnuta z toho tepelneho opotrebovania , ktore tam prebiehlo par mesiacov.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných