Pridavam nejake videjka, ktore boli robene v lete ked som mal pozicanu kamerku HD HERO GoPro. Nie je to ziadne zavodenie, bal som sa o kamerku pricucnutu na aute a tiez tie lampy pri ceste : )) Ked si kupim vlastnu kamerku tak pribudnu dalsie "ostrejsie" :)
Tak uz je prezute, 16" elektrony, nonRFT konecne sa da jazdit bez zatatych zubov :) Medzicasom sa odtrhol senzor opotrebenia platniciek, kvoli ktoremu svietilo ze su opotrebovane. Kazdopadne kotuce uz maju tiez svoje odzite takze na jar pojdu kotuce + platnicky nove.V najblizsej dobe budem menit prevodovy olej, kedze auto ma uz 140+ tisic km.
Ano, spotreba mi ide pomaly dole. Nebude to asi nic zavratne, ale troska to klesa. Co ma vsak trapi je, ze mam auto este nizsie ako som mal kedze z 18" sice nizkoprofilovych som dal na 16" klasicke, ale ajtak je auto nizsie. Tym padom sucham to co som predtym nesuchal, napr tie vychyrene genialne betonove retardery.
použil si správne pneu? pretože aj prechodom na menší priemer disku pri použití predpísaných pneu by mal byť celkový priemer rovnaký roziel tak pár mm je zanedbatelný aké rozmery si mal na tých 18 a aké máš teraz 16?
Takto narychlo Ti nepoviem, ale kolesa som tam dal tie co mal k autu predosly majitel. Tento problem so znizenim auta pri prechode na zimace som uz pocul od viacerych ludi.
Máš tam ///M podvozok, či niečo iné? Určite to nieje nič príjemne šúchať sa o retardéry Ja mám spotrebu na 17" stále okolo tých 8,0l, no počítam, že na zimákoch sa to tiež trocha zníži.
tak napr rozmery+priemery 225/40 R18 má 637mm 255/35 R18 má 635mm 225/45 R17 má 634mm 245/40 R17 má 628mm 205/55 R16 má 632mm 225/50 R16 má 632mm
tých pár mm je zanedbatelných, kedže aj samozný dezén môže mať od 0-8mm :) ale inak čo som postrehol tak záleží aj od konkrénej pneumatiky.. 2pneu rovnakého rozmeru iného typu môžu byť trochu odlišné
Tu je kalkulacka http://www.miata.net/garage/tirecalc.html Pozor, nikdy nedavajte na auta kolesa s vacsim celkovym priemerom ako malo auto original. ABS si v takom pripade pri brzdeni mysli, ze koleso sa smyka a uberie brzdnu silu. BMW je na toto obzvlast nachylne.
Pri mensich rozmeroch sa neodporuca ist menej ako -3% velkosti originalu.
Hej hej vzadu je to opticky nizko, ked obcas suchnem tak je to prave niekde v zadnej casti. Kolesa su tiez utopene. Na jar dam urcite podlozky a bude to uplne ine :)
Buduci tyzden sa chystam ist na vymenu prevodoveho oleja. Zatial som nezaznamenal nejake problemy pri radeni, ale uz by sa patrilo, minimalne kvoli dobremu pocitu. Tiez vymenim Motorovy olej a brzdovu kvapalinu, spravim geometriu a podla diagnostiky odchadza jeden zhavic, takze asi aj tie vymenim. Podla odhadov to vychadza komplet asi na 800 euro, co je slusna ciastka, ale vynalozena na dolezite veci :)