Po par mesiacoch, co som sa pridal medzi BMWfilov, som sa rozhodol tiez sa podelit s vami o pribeh mojho bavoracika. Odkedy vlastnim vodicak som sa vozil na preslavenej a mnohymi legendami opradenej Fabii 1.2 HTP, ktora mi v podstate vyhovovala, na zaciatok super auto, ale ked zacala byt realna kupa vlastneho auta, BMW bolo jedinou volbou. Vyberal som si medzi 1,3 a 5er. Chvilu som bol "namotany" na jednicku, chvilu na patku, rozhodol som sa vsak nakoniec pre trojku E90, co bola pre mna osobne dizajnovo, prakticky a cenovo najlepsia volba. Kedze som bazary na nete pozeral uz dlhu dobu, mal som priblizne prehlad co a za aku cenu sa da kupit.
Nakup v Nemecku som zavrhol, rozhodovanie sa na mieste, stres, vybavovacky a vsetko okolo toho mi za ten cenovy rozdiel nestalo, radsej som si pockal a vybral si tu na Slovensku. Ci chcem benzin alebo naftu som nevedel do poslednej chvile, obe maju svoje vyhody a nevyhody, jazdim prevazne mesto, predstava bola 320d, alebo 325i v lepsej vybave s manualnou prevodovkou, no nebranil som sa ani automatu, ale nikdy predtym som na automate nejazdil.
Hned prva obhliadka dopadla na vybornu. Cierna E90 320d, v super vybave, seriozny majitel, previezol som sa a zalubil :)
Predaj prebehol v poriadku a korektne a ja som si splnil jeden z najvacsich mojich materialnych snov.
Nieco k vybave auta:
Rok vyroby: 5/2005
Interier v ciernej kozi, sportove sedacky s dofukovanim
Automat
Xenony
iDrive professional
Sportovy podvozok
18" elektrony s RunFlat gumamiPosadenie sa je pre mna kazdy krat zazitkom, v sedackach sa sedi paradne. Na automat som si dlho nezvykal, v meste je to vyborna vec, z coho mi vsak stoja vlasy dupkom su bratislavske cesty, na ktorych je v aute citit fakt kazdu nerovnost a v kolajach na ceste to byva obcas riadne zapasenie s volantom. Kedze su zadne RunFlat gumy uplne nove, tak skoro ich za nerunflat nevymenim, tesim sa ale na zimu na 16" nerunflatoch, asi budem naschval triafat jamy :)
Nedavno som sa zastavil v MMracingu a nechal to upravit, auto ide znatelne lepsie, spotreba mi klesla o 0.5 litra, to vsak moze byt sposobene tym, ze som viac posledny mesiac jazdil obchvaty, kde je nizsia ako ked jazdim stylom semafor kazdych 200 metrov. S autom sa velmi rad vysantim v podstate denne, takze priemerka je 8-9.
Co sa tyka starostlivosti auto, nemal som nejake predosle skusenosti s rucnym umyvanim, takze postupne zistujem co a ako, kazdopadne je vapkovanie, lestenie a cistenie skoro kazdy vikend pre mna zabavou. Tankujem len na OMV premiove palivo, obcas s aditivom Castrol TDA.
V blizkej buducnosti chcem kupit dymove zadne svetla, novy dvojvyfuk namiesto sucasnej "rury", lipky na predny naraznik, Mkovy zadny naraznik a auto pravdepodobne viac smerovat do ciernej farby vsetko vsak vo vkusnej a nevystrednej forme.
Zopar fotiek na zaver :)

- bmw_1.jpg (52 KiB) 14319 zobrazení

- 293248_2261711152403_1537183814_32467036_6328607_n.jpg (102.87 KiB) 14319 zobrazení