... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Igmaus
Auto: G20 330dx
Kraj: Trenčiansky

Re: [E91 320d] Černy kombik (Konečne prezuté, dopreč s RFT)

Nedeľa, 21. Októbra 2012, 21:20

Takže na počúvanie ipodu stačí obyčajný kábel ktorý je dodávaný k ipodu? Nemám možnosť to vyskúšať lebo ipod som nechal v druhom aute ktoré nemám teraz doma tak preto sa pýtam. V aute mám USB vstup v lakťovej opierke.

kubog
Autor témy
Auto: Tiguan 1.5 TSI DSG
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 22. Októbra 2012, 06:12

Áno, mne to tak funguje.

kubog
Autor témy

Pondelok, 22. Októbra 2012, 18:24

Netýka sa to úplne priamo autíčka, ale...
Dnes namontovaný kamerový systém sledujúci auto. Opäť môžem hajať o niečo pokojnejšie 8)
Btw. naozaj odporúčam používať aditíva, prvú nádrž som vyjazdil bez nich a na druhú nádrž som dal TADko + čistič vstrekov a momentálne mám cca tretiu a už zimné VIFko a motor chytá oveľa lepšie, ide ticho, nevibruje a pradie jak cicuška :mrgreen:

kubog
Autor témy

Streda, 24. Októbra 2012, 16:57

Anca sa dnes vratila s kompletneho checku, ktory som dostal zdarma cez voucher od BMW.
Navstivil som BMW Lamac (aj ked to mam dalej, ale na Tempus som necital nic dobre).
Spokjonost, auto som odovzdal 07:30, vraj by bolo hotove za 2-3 hodky, ale stavil som sa pon az o 1430.
Pekne vyumyvane, povysavane.
Jedine "zavady", ktore nasli je kompletne vystavena baterka, ktoru mi odporucili co najskor nabit + prasknuty spodny kryt motora, ale to poriesim az v Januari, ked si dam vymenit brzdovu kvapalinu, na ktoru mi mimochodom dali cenovu ponuku cca 80€ komplet, co mi pride uplne smiesne, takze sa tam zastavim aspon po štempel do servisky.
Takze spokojnost, Anca je uplne zdrava a dufam, ze jej to ešte dlho vydrzi =D>
Naposledy upravil/-a kubog v Streda, 24. Októbra 2012, 17:34, upravené celkom 1 krát.

SmartBastard
Auto: '08 M Coupe, '10 X6

Streda, 24. Októbra 2012, 17:24

Super, tak tam možno skočím aj ja, len rozmýšlam, že s ktorým autom :)
BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava

kubog
Autor témy

Štvrtok, 25. Októbra 2012, 21:02

Ako zistim, aky typ baterky mam v aute? Snazil som sa vygooglit, prelustrovat manual ale nikde to neviem najst. Niekto mi hovoril, ze je gelova, len sa chcem uistit, vdaka.
Z tohto toho neviem moc vyčítať.

http://www.bimmerfest.com/forums/attach ... 1211931622

Igmaus

Streda, 31. Októbra 2012, 18:41

Už aj ja som vyskúšal ten ipod a ide všetko ako má :) len jedna otázka nevieš náhodou či sa dá cez rádio dostať do zoznamu playlistov? Mám tam možnosti podľa interpreta, žánru, albumu atď. len akosi sa neviem dostať k tým playlistom. :/
Naposledy upravil/-a kubog v Štvrtok, 1. Novembra 2012, 20:50, upravené celkom 2 krát.

kubog
Autor témy

Štvrtok, 1. Novembra 2012, 20:45

Nazdar, co som cital, tak na to treba ten original Y kabel, vraj.
Ja to robim tak, ze "playlist" si spravim cez funkciu DIR, cize si len drbnem do zlozky to, co chcem pocuvat a potom sa tam len preklikam. Taketo zlozky sa potom objavia aj v ART zlozke cez iPod, neviem preco.
Trochu ma nasralo, ze tam nejsu playlisty, ale moc mi to nechyba, tusim sa tam daju ulozit v nejakom inom formate (teraz z hlavy neviem, skus pogooglit)

Btw. dnes Anča absolvovala Prahu na otočku, bez problemov, rano som natankoval plnu + DPF cleaner pol litrovy, tak dufam, ze sa to aspon prefuklo, naspat som to dal na jeden krat. Musim povedat, ze to pocitovo tomu autu dost prospelo, taketo dialnicne presuny :smile:
Neskutocne prsalo a bola strasna hmla, ale dorazili sme bez problemov. Som rad, ze su tam aspon nejake koniky aj na dialnicne zrychlenia, ktore su v niektorych situaciach potrebne, ale obcas som si prial, aby som mal 330d :mrgreen:

Igmaus

Štvrtok, 1. Novembra 2012, 22:30

A este jedna otazocka nevies ci sa da nejako ovladat ipod priamo cez menu ipoda? Pretoze ked pripojim ipod na kabel tak mi ukaze na displeji ze pripojeny a nemozem nic urobit chcel som ze by som si dal prehravat playlisty. Pretoze nemam v aute idrive a cez maly displej radia sa ipod dost nepohodlne ovlada pretoze mam v nom vela pesniciek

kubog
Autor témy

Štvrtok, 1. Novembra 2012, 22:39

V tom pripade pouzi Aux, ked ho chces ovladat normalne. Ak ho pripojis cez USB tak ho hned nacitava. Spolu s auxom si kup nejaky USB charger na 12V a si vybaveny.

Igmaus

Štvrtok, 1. Novembra 2012, 23:42

Nemate niekto skusenost ci sa da ovladat prehravanie priamo z ipoda cez tento adapter?

www.saunika.sk/ipod-adaptery/adaptery-i ... ew---2581/

kubog
Autor témy

Piatok, 23. Novembra 2012, 06:55

No, takze zahada s kablom k iPodu je vyriesena.
Dnes mi prisiel ten "specialny" kabel, ktory sa do Ycka rozdeli na jack a USB, ktory poslal kolega vyssie.
Samozrejme ze to robi to iste, ako klasicky kabel, ktory dostanete k iPodu a konci sa len USBckom :mrgreen: .
Cez Aux nejde nic a na radiu musite mat aj tak nastavene USB, takze ten jack tam je jaksi na okrasu.
Nevadi, aspon mozem konecne regulerny kabel vratit naspat k notasu.
Cele ma to vyslo na 4€ aj s 12V nabijackou s dvoma USB vystupmi, slava Dealextremu :mrgreen:
Co chvila by mali pribudnut nejake fotky, dnes ideme auto pofotit, aj ked je zajebane a vonku prsi, ale kaslat na to.
Konecne som sa inak zbavil nalepky, ktoru som mal ešte z Dojčlandu na kufri auta. Po nahriati fenom isla pekne dole a zvysky lepidla som dal dole specialnym odstranovacom od Autoglymu \:D/ Po lepille ani stola.

kubog
Autor témy

Re: [E91 320d] Černy kombik (Zahada s kablom k iPodu vyriese

Piatok, 23. Novembra 2012, 16:38

Poobede som inak tankoval.
968 km som mal na pocitadle, dojazd ešte 250. Natankoval som 49,68l. To je krastnych 5,13l/100km, dokonca ešte menej, ako ukazuje BC :mrgreen:
Priemerna rychlost 63km/h

kubog
Autor témy

Re: [E91 320d] Černy kombik (Zahada s kablom k iPodu vyriese

Streda, 5. Decembra 2012, 08:09

Znicoho nic som spozoroval dost vyrazne zvysenie spotreby. Myslel som si, ze to je zimou,
ale cez skryte menu som si cekol teplotu motora a v pohode medzi 85-89 po ujdeni par km.
Pri stovke mi aktualnu ukazuje 5-5,5. Predtym to bolo tak okolo štyroch. Skusim to ist dneska prevetrat po dialnici do Kutov a naspat, potom dotankujem. Potrebujem zistit, ci ma ojebarava BC, to si vyratam podla dotankovania, alebo sa potrebuje prefuknut DPF filter. Ak to nebude ani jedno budem to riesit dalej, zeby vaha vzduchu? Uvidime, dam vediet.
Inak dnes som bol na STK a EK, takže na dva roky pokoj. Vraj mi len trochu svietia xenony viac dohora, tak to dam popripade skontrolovat, inak pohoda, dymyvost smiesna, aj ostatne hodnoty.
Taktiez planujem disky 282 vymenit za 268, ktore uz sú doma a na E91 mi opticky sedia najviac. 282 su na predaj, viz bazar

Obrázok

kubog
Autor témy

Re: [E91 320d] Černy kombik (Zvysena spotreba, preco?)

Streda, 5. Decembra 2012, 16:05

Takze, kriza zazehnana, bol som sa prejst do Kutov aj naspat, dal som nejakych 150km z Mlynskej doliny-Kuty-Senec.
Pravdepodobne sa to potrebovalo vypalit, pretoze spotreba bola normalna az kym sa nezahrial motor. Akonahle dosiahol 80stupnov zacala stupat a bola tak cca 30km, az kym sa to pravdepodobne nevypalilo (cca 6l/100km pri stovke aktual). Potom to bola uz klasicka rozpravkova spotreba, prikladam foto.
Nakoniec som domov došiel s priemerom 5.0l, ale predtym som bol vysoko nad 6l.
Takze odporucam kazdemu, kto spozoruje nejake nahle zvysenie spotreby ist sa prejst niekam von, aby sa prefukol DPF filter. Ak to spriemerujem, treba to cca kazdych 1500-2000km. Auto mam od 121t, teraz mam 126,5 a medzitym som bol v oktobri v Prahe. Tolko moje poznatky, môže sa to líšť.

A slubovane foto spotreby jak na starých tédéíčkách pyčo.

Obrázok
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných