Fuxxo napísal:ked uz jazdis to titanove ego, tak skus

nech sa zasmeju ludia

ono by bolo fajn to napisat aj na nejaky vw klub

Ok, v skratke teda zaseriem fuxxovi pribeh.
Porovnanie F30 vs Koncernova Modla.
V prvom rade preco nie B8. Pretoze je to tvrda picovina aj na comfort setup DCC aj na 17kolesach. Dalej preto, pretoze tie lacne tvrde cierne leskle plasty v interieri su otras. VW zacal setrit natvrdo az v tejto novej generacii aut. Jedna cesta na tom zazraku BiTDI do Mnichova a spat ma vyliecila. To auto je nepekne hlucne pri 160-180...frekvencia , ktoru ten vyhoneny motor vydava, je na dobru migrenu. Osobne na mna to auto neurobilo dobry dojem, aky vytvoril hype okolo neho.
Cize porovnanie CC vs F30
BMW- Lepsi/intenzivnejsi pocit zo soferovania/prepojenia auta s vodicom, jedna rada pre vsetkych do buducnosti, vysrat sa na xdrive. Otupi riadenie. Lepsie boli nahradne auta s RWD aj nastupca, ktory u mna na rok skoncil v garazi. Skvelo vyvazeny podvozok. Bude to zniet divne, kedze bolo x-krat v servise a na konci po 2 rokoch a 120tis km odpadavalo svetlo, neslo nacitat usb kluce ani po vymene celej jednotky a farba liezla aj z tlacidiel ktore nikdy clovek nechytil prstom, rozvodovka odisla niekde okolo 50tis km...ale motor stale fungoval, hoci dostaval kakao kazdy den.
CC- Omnoho kultivovanejsie, pohodlnejsie, tichsie, komfortnejsie auto s lepsimi sedackami, kedze mieri na iny segment zakaznika (VW ho tlacil nad Passat a pod Phaeton) Interier je kvalitativne aj pocitovo na mile vzdialeny od toho, co bmw predvadzalo v F30. Ak ma Mkovy volant v BMW sedy plast namiesto kovu, Rline volant v CC je z kovu (napr.). Co potesi, Audi a VW su jedine automobilky, ktore maju pouzitelnu navi na slovenskych cestach a je na nezaplatenie ak sa clovek mota v preplnenych uzloch a vie sa cez ne premotat po cestach, ktore su volne. Jedine co k tomu potrebujete, je zapnuty hotspot na telefone.
Co v tom aute nefunguje: je nudne, clovek je uplne odtrhnuty od situacie, na ceste, vyzaduje sa len pohodlne polosediet/pololezat a obcas robit korekcie volantom. Na druhej strane je to ok na dlhych cestach, urobil som uz k dnesku 13tis km od 9sept., odkedy som ho prevzal (s 3 tyzdnovou prestavkou kym sa lakovalo v servise).
Teraz k tomu, preco hladam vhodneho kandidata, ktory mi neda prednost na ceste a zrusim to auto na totalku o neho. Fuxxo, nechlam sa.
Nesetrim ho, ale zabeh dostal prvych 1000km , ako sa patri. Par tyzdnov dozadu pri nastartovani zahlasil nedostatok chladiacej (v expanzke nebolo nic). Podla technikov je to normalne a robi to kazde nove auto (bullshit). Minuly tyzden na pristavnom moste hlaska, ze chyba olej. V servise povedali , ze je to ok, pretoze kazde to berie , technik, ktory uz olej dolieval na mieste, povedal, ze ok to rozhodne nie je , ani pri mojom style jazdy. Dolial 2 litre...
Je to fajn skusenost, clovek ak by jazdil limitne blizko k slovenskym maximalnym rychlostiam by problem asi nemal a to auto by vynasal do nebies. Moj jazdi vacsinu 180+ a zjavne to tomu autu az tak nechuti. A malo by, kedze marketingovo to ma byt ideal stihacka na dialnicu. Ja sa odmietam starat o dailydrive ako o nejakeho vikendoveho youngtimera a kazdy den kontrolovat olej/chladiacu vizualne pod kapotou. Tot vsjo k jednemu z poslednych mohykanov a odbocke k modle zvanej VW. Super auto, ale nie tak uplne pre mna.