ahojky
vcera som sa zucastnil na dalsej akcoske ohmatavacej tlacitkovej, bmw driving luxury.. v hre boli 7, 8 a X7. takze som sa po neuspesnom pokuse na predchadzajucom evente dostal tento krat za volant 8er :-)
najprv ale, som sa dostal do tejto fesandy:
novy hybrid 745Le, musim povedat ze je to obrovsky skok dopredu oproti predchadzajucej generacii hybridu, sice som ho v sedme nejazdil ale na par hodin som mal F15 40e, co stale nebolo uplne zle, ale tento pohon je paradny, hlavne je tam 6valec namiesto 4valca, takze aj ked su baterky KO, tak to auto ide celkom slusne, ale ked sa pripoja tie baterky, tak veru pomalsi sofer s 850kou predomnou ma jednoducho brzdil na dialnici.. dokaze to opriet do sedacky takym sposobom ze som nechapal, fakt bomba.. co bolo troska naprd, boli brzdy, ludia si mohli mysliet ze mam drevenne nohy, lebo jemne tuknutie do pedalu znamenalo okamzite zastavenie

ale toto sa tyka iba hybridnej verzie, tipujem ze to ma nieco spolocne s rekuperaciou.. v tomto modeli mi akurat chybali padla pod volantom, ktore neviem preco tam nedali uz do vybavy a este sa mi zdalo ze sedim trocha vyssie ako som bol zvyknuty v G11, netusim preco, snazil som sa dat sedacku nizsie ale nesla viac. isiel som s tym cez zlate moravce aj cisto na elektriku a musim povedat ze je to velmi zaujimavy pocit, taky dost chillout :-) kazdopadne stale by som tak asi jazdit nechcel

a digitalny kokpit uplne zerem, velmi sa mi to lubi, stale viac a viac
no a potom som sa dostal do tejto bestie :-)
v prvom rade cabria nemam vobec rad, nepacia sa mi ani so strechou dolu, nepaci sa mi ked v tom sedim, nepaci sa mi ze mi pece nonstop na hlavu, a toto auto ma tiez nepresvedcilo o opaku

cely cas sa mi nepozdavalo to auto ked som isiel za nim v 745, lebo nejake bolo tiche, a nemalo az taky odpich jak som cakal, ale sofer predomnou bud nemal skusenosti s tym alebo bol proste mimo, ked som to doho sadol ani nebol v sport rezime

tak som si ho zapol, a hned som si otestoval troska vyfuk, hned to bolo lepsie

plny kotol na 1, 2, a hned je na tachometri 130+, s potesenim mozem oznamit ze pri manualnom radeni bmw stale nechava zaradenu rychlost na obmedzovaci :-) zatah ma auto neskutocne brutalny, a nad 4000 pride kopanec kedy to je doslova "violent" (neviem vyraz v slovencine pre to

), neviem ci vanosy alebo turba, ale kopne to a do 6000+ to taha este viac.. pozicia za volantom paradna jak vzdy, akurat som mal pocit neviem preco, ze celne sklo konci trocha skor, ze mi trci hlava nad strechu, aj ked netrcala urcite, ale tak cabrio no

z coho som bol asi najviac sklamany bol vyfuk :-/ akoze zvuk to ma velmi brutalny, aj pri zrychlovani, pri hociktorej rychlosti aj pri otvorenej streche je to dost zretelne pocut, to bublanie, taky hlboky baryton, ktory je skor obvykly pre AMG mercedesy.. problem ale je, ze nic viac. ziadne prdy pri preradovani, ziadne bublanie alebo strelba pri podradovani alebo ked dam dolu nohu z plynu, nic. dvakrat mi to strelilo nahodou, ale aj to bolo take ze umelo to vyvolat neviem. bolo to prekvapujuce, lebo napriklad X3 M40i to vie teda ovela ovela lepsie, ta striela a prdi vsade a vzdy.. ale asi toto dava moznost priplatkovym veciam, aj ked Mperformance model by uz mal mat performance vyfuk tak potom to dava moznost uz len M8

podvozok bol celkom tvrdy a na nerovnostiach alebo prechode zeleznicnom to bolo viac jak by som ocakaval, ale zas isiel som cely cas v sport rezime, comfort bude urcite lepsie na tom, s tymto by sa dalo zit vpohode :-)
kazdopadne odisiel som s takymi rozpacitymi dojmami, asi by som si to auto nekupil.. nema to take emocie jak ma moja vysnivana F8x, a v tej cene rozhodne volim M760i, lebo je este rychlejsia, a ma vyfuk este brutalnejsi, aspon ja som bol z nej viac nadseny jak z M850i..
este ked uz pisem taketo nieco, a mam celkom cerstve dojmy z G12, tak by som dodal, ze pred par tyzdnami som mal moznost sa hodinku povozit v novom maybachu :-) som si povedal ze ked uz tak uz, inak sa do toho nedostanem, tak som si ho objednal jak taxik smerom na letisko..
velmi som bol nateseny ze co to bude zac, lebo tak clovek ma nacitane, maybach znacku pozna hadam kazdy, podla mna ale po tejto skusenosti to teda nestoji za tie prachy navyse a mercedes to posral trocha

ja som cakal ze to bude konkurencia rollsu, ale z tohto je to konkurencia aj obycajnej S-klasse, nevidim tam vobec ziadny dovod priplacat si za maybach logo, interier bol samozrejme famozny, kazdy detail pekne spracovany, vsade bola koza, sedacky fakt jak business class, kovove tlacitka, vysuvacie repraciky, atd.. co ale rozhodne jak maybach neposobilo bol podvozok, co by mala byt alfa a omega takehoto auta, na prechodoch cez elektricku to so mnou vyslovene kyvalo a celkom bolo pocut aj buchot od kolies, dalsia vec, sofer sice bol asi raz taky velky jak ta sedacka, ale na kazdej nerovnosti ta koza pod nim tak vrzgala ze som nechapal vobec

a posledna vec bol drbnuty start stop, ktory neviem preco mal zapnuty, ale isli sme asi 20 minut v kolone, na kazdych 2 metroch posuvania sa mu vypinal a zapinal motor, a teda nemozem povedat ze som si to nevsimol, prave naopak.. hlavne pri nastartovani citelne cuklo celym autom ked ta V12 sa nakopla.. dalsia vec, co mne teda nevadila, ale cakal by som ze v tomto aute to nebude, V12 ked potlacil troska plynu tak bolo pocut do kabiny, ale len tak vzdialene :-)
takze vo finale viem to porovnat s G11/G12, a za mna jednoznacny vyber je M760li.. je to pohodlnejsie, interier na rovnakej urovni kvalitovo, aj vychytavky, sedacky zadne aj predne su porovnatelne, a najskor to bude aj lacnejsie o nieco mozno
thats all folks