A je to tady! Konečně po 4.letech je auto moje

Včera, kdy byl poslední den na registraci aut v polopřevodu jsem auto úspěšně přihlásil na sebe, dávali si celkem na čas! :-/ Kdybych auto nepřihlásil včera, už by bylo na díly, nesmělo by na cestu, jelikož by jej vymazali z evidence vozidel.
Konečně mám tedy můj případ snad "úspěšně" uzavřený. Ve zkratce:
Jednalo se o to, že v roce 2011, pár dní po koupi jsem zjistil že je vozidlo stále v leasingu, ikdyž mi v bazaru tvrdili, že ne, bylo to také ve smlouvě, ale jelikož tato smlouva s bazarem byla pouze zprostředkovací a bez správných paragrafů, jakoby mi bazar nic neprodal a ze všeho byl mimo.
Šlo tedy o spor s člověkem který to do toho bazaru dovezl, toho sem si našel, po mnoho a mnoha telefonech, překecávání, zjišťování kde bydlí atd... jsem se s ním jednou potkal s tím, že mu vyřídíme úvěr, doplatí leasing, který na autě běží a já s papírem o ukončení leasingu úspěšně auto přihlásím. Samozřejmě, že ten člověk už druhý den peníze neměl, neměl ani práci, ani byt na sebe, vůbec nic, jen alimenty, dluhy atd... Původně totiž tvrdil, že dokument o ukončení leasingu má, že mi jej pošle že je vše v pořádku, pak tedy sem tak nějak zjistil že to je marné, takže PČR, nahlásit trestný čin, cestování mezi Ostravou-Tábore-Mostem... bomba.
Odsouzen na 28měsíců, leasingovce cca 5500€ - dále řešit auto s leasingovkou co s ním bude, jestli si ho vezmou, nebo co vlastně bude. Auto jsem koupil hotově za cca 11300€, na leasingu chybělo doplatit cca 15500€

sranda co? Ani ne!

Z mojí strany byly kontakty na leasingovku, z jejich strany celou dobu až do tohoto čtvrtku nic!
Přijel právník, dali jsme schůzku, nabídl jsem jim 100k kč (cca3500€), kdesi cosi že leasingovka chtěl víc, ale že by to mělo klapnout, v pátek jsem poslal peníze, včera přijel další nějaký jejich zplnomocněnec a auto jsme úspěšně přepsali na mě. SUPER!

Jsem sice rád že jsem nepřišel o auto dřív, když jsem ho ještě splácel, nicméně jsem nic neudělal a ten zmrd mě ojebal, bohužel, žijeme kde žijeme.
Auto mě teda vyšlo na pořizovací cenu cca 14800€

což sem mohl mít slušnou e91 330i, ale co už no, teď jdu šetřit dál!
Vzduch bohužel letos nebude, prachy co jsem měl na vzduch sem musel dát leasingovce :-/
Každopádně moje rada pro Vás, pokud budete kupovat auto:
- mít svojí dobrou smlouvu, konzultovanou s právnikama
- vyvarovat se zprostředkovatelským smlouvám bazarů
- ověřit auto před koupi na úřadech, zda-li tam není leasing, pokaždé, pokud bude ve velkém TP kdekoliv zapsáná leasingovka.
- ověřit auto u PČR
- prověřit si majitele (prodávajícího)
No a jinak... v sobotu RACEISM event 2k15! Super akce!
Jen jedna fotka z cesty z mobilu kámoše:

- 11667522_10204738858568430_4079448536925063502_n.jpg (52.41 KiB) 2292 zobrazení